Πιστευω οτι γνωριζεις οτι οι HD καμερες που μπορουν να τραβανε σε 50i η σε 60p mode ειναι λιγες.Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν μιλάμε για την ταχύτητα της κάμερας όπως αυτή εννοείται στην φωτογραφική μηχανή (αυτο που λές εσύ shutter speed), δηλαδη χρόνος που μενει το διάφραγμα ανοιχτό ωστε να περάσει περισσότερο φώς στο φιλμ. Στην κινούμενη εικόνα ο χρόνος που μένει ανοιχτό το διάφραγμα είναι δεδομένος. Ανάλογα με τα standard της κάθε χώρας (pal, ntsc , secam) Τα FPS είναι απλά αυτό που λένε τα αρχικά. Frames per Second. Οι διαφορές του standard με το high definition δεν είναι μόνο στο resolution αλλά και στα frames που φτάνουν μέχρι και 60 Per second.
Το ανθρώπινο ματι μπορεί να δει περίπου 24 καρέ το δευτερόλεπτο . Ακόμα και αν του δώσεις παραπάνω σε ένα φιλμ η ένα video δεν θα μπορέσει ο εγκέφαλος να τα αποκωδικοποιήσει και πάλι τα ίδια θα βλέπει δηλαδή θα προσπερνάει κάποια καρέ.
Όμως μπορείς να καταγράψεις περισσότερη πληροφορία αν αυξήσης τα FPS και ουσιαστικά να πετύχεις μεγαλύτερη ακρίβεια. Κατόπιν στο μοντάζ κρατας την πληροφορία που θες και την αναπαράγεις. Αν αυτό το το παιξεις σε slow motion θα δείς λεπτομέρια τρελή. Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατι τα replay που βλέπεις σε Ευραπαικούς αγώνες είναι τόσο καθαρά ενώ στην Ελλάδα θολά. Απλά γιατι τραβάνε με high definition.
Συνεπώς για να επανέλθουμε στο ελικόπτερο, παίζει ρόλο σε τι format γράφεις αν θες να πετύχεις το παραπάνω αποτέλεσμα. Και για να το πετύχεις αν είναι σωστό αυτό που γράφτηκε παραπάνω για 400 περιστοφές ανα δευτερόλεπτο (ελικοπτερο), πρέπει να γράφεις με 400 FPS. Όσο ρίχνεις τα fps χάνεις σε ακρίβεια και ο έλικας παραμορφώνεται (κυρτώνει)
Όσο για το αποθηκευτικό μέσω δεν ξερω γιατι το ανέφερες είναι εντελώς άσχετο.
Αυτα που μου λες εσυ για τα fps ειμαι σιγουρος οτι το εχεις διαβασει σε καποιο gaming community
σχετικα με τα fps των παιχνιδιων.
Το τι βλεπει το ματι δεν εχει καμια σχεση στο παραδειγμα μας.
Στην βιντεογραφια το μονο που μετραει ειναι η αναλυση και η χρωματικη πληροφορια του αποθηκευτικου μεσου.
Δεν υπαρχει καμερα στον κοσμο που να γραφει πανω απο 60 fps και αυτο σε progressive scan.
Αλλα και παλι δεν εχουν καμια σχεση τα fps με το παραδειγμα μας.
Καταλαβαινω πως το σκεφτεσαι, αλλα αυτο που εχεις στο μυαλο σου δεν μπορει να γινει με βιντεοκαμερα.
Και γενικα αυτο που εγραψες πατραπανω ειναι τοσο ανακριβες που με αναγκαζει να γραψω τρελλα κατεβατα και να παραθεσω copyrighted material που εχω στην κατοχη μου, και επειδη δεν θελω και δεν εχω ορεξη να το κανω επιφυλασσομαι να το συζητησουμε καποτε απο κοντα.![]()