Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 63 από 63

Θέμα: ε;;;;!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν μιλάμε για την ταχύτητα της κάμερας όπως αυτή εννοείται στην φωτογραφική μηχανή (αυτο που λές εσύ shutter speed), δηλαδη χρόνος που μενει το διάφραγμα ανοιχτό ωστε να περάσει περισσότερο φώς στο φιλμ. Στην κινούμενη εικόνα ο χρόνος που μένει ανοιχτό το διάφραγμα είναι δεδομένος. Ανάλογα με τα standard της κάθε χώρας (pal, ntsc , secam) Τα FPS είναι απλά αυτό που λένε τα αρχικά. Frames per Second. Οι διαφορές του standard με το high definition δεν είναι μόνο στο resolution αλλά και στα frames που φτάνουν μέχρι και 60 Per second.

Το ανθρώπινο ματι μπορεί να δει περίπου 24 καρέ το δευτερόλεπτο . Ακόμα και αν του δώσεις παραπάνω σε ένα φιλμ η ένα video δεν θα μπορέσει ο εγκέφαλος να τα αποκωδικοποιήσει και πάλι τα ίδια θα βλέπει δηλαδή θα προσπερνάει κάποια καρέ.
    Όμως μπορείς να καταγράψεις περισσότερη πληροφορία αν αυξήσης τα FPS και ουσιαστικά να πετύχεις μεγαλύτερη ακρίβεια. Κατόπιν στο μοντάζ κρατας την πληροφορία που θες και την αναπαράγεις. Αν αυτό το το παιξεις σε slow motion θα δείς λεπτομέρια τρελή. Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατι τα replay που βλέπεις σε Ευραπαικούς αγώνες είναι τόσο καθαρά ενώ στην Ελλάδα θολά. Απλά γιατι τραβάνε με high definition.

Συνεπώς για να επανέλθουμε στο ελικόπτερο, παίζει ρόλο σε τι format γράφεις αν θες να πετύχεις το παραπάνω αποτέλεσμα. Και για να το πετύχεις αν είναι σωστό αυτό που γράφτηκε παραπάνω για 400 περιστοφές ανα δευτερόλεπτο (ελικοπτερο), πρέπει να γράφεις με 400 FPS. Όσο ρίχνεις τα fps χάνεις σε ακρίβεια και ο έλικας παραμορφώνεται (κυρτώνει)

Όσο για το αποθηκευτικό μέσω δεν ξερω γιατι το ανέφερες είναι εντελώς άσχετο.
    Πιστευω οτι γνωριζεις οτι οι HD καμερες που μπορουν να τραβανε σε 50i η σε 60p mode ειναι λιγες.
    Αυτα που μου λες εσυ για τα fps ειμαι σιγουρος οτι το εχεις διαβασει σε καποιο gaming community
    σχετικα με τα fps των παιχνιδιων.
    Το τι βλεπει το ματι δεν εχει καμια σχεση στο παραδειγμα μας.

Στην βιντεογραφια το μονο που μετραει ειναι η αναλυση και η χρωματικη πληροφορια του αποθηκευτικου μεσου.
    Δεν υπαρχει καμερα στον κοσμο που να γραφει πανω απο 60 fps και αυτο σε progressive scan.
    Αλλα και παλι δεν εχουν καμια σχεση τα fps με το παραδειγμα μας.

Καταλαβαινω πως το σκεφτεσαι, αλλα αυτο που εχεις στο μυαλο σου δεν μπορει να γινει με βιντεοκαμερα.

Και γενικα αυτο που εγραψες πατραπανω ειναι τοσο ανακριβες που με αναγκαζει να γραψω τρελλα κατεβατα και να παραθεσω copyrighted material που εχω στην κατοχη μου, και επειδη δεν θελω και δεν εχω ορεξη να το κανω επιφυλασσομαι να το συζητησουμε καποτε απο κοντα.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Πιστευω οτι γνωριζεις οτι οι HD καμερες που μπορουν να τραβανε σε 50i η σε 60p mode ειναι λιγες.
    Αυτα που μου λες εσυ για τα fps ειμαι σιγουρος οτι το εχεις διαβασει σε καποιο gaming community
    σχετικα με τα fps των παιχνιδιων.
    Το τι βλεπει το ματι δεν εχει καμια σχεση στο παραδειγμα μας.

Στην βιντεογραφια το μονο που μετραει ειναι η αναλυση και η χρωματικη πληροφορια του αποθηκευτικου μεσου.
    Δεν υπαρχει καμερα στον κοσμο που να γραφει πανω απο 60 fps και αυτο σε progressive scan.
    Αλλα και παλι δεν εχουν καμια σχεση τα fps με το παραδειγμα μας.

Καταλαβαινω πως το σκεφτεσαι, αλλα αυτο που εχεις στο μυαλο σου δεν μπορει να γινει με βιντεοκαμερα.

Και γενικα αυτο που εγραψες πατραπανω ειναι τοσο ανακριβες που με αναγκαζει να γραψω τρελλα κατεβατα και να παραθεσω copyrighted material που εχω στην κατοχη μου, και επειδη δεν θελω και δεν εχω ορεξη να το κανω επιφυλασσομαι να το συζητησουμε καποτε απο κοντα.
    Κοίταξε να δεις, επαγγελματίας δεν είμαι, η μόνη επαφή που έχω με το video είναι καθαρά ερασιτεχνική. Ουσιαστικά συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να γίνει το παραπάνω, μόνο θεωρητικά μπορεί να γίνει και πρακτικά με ειδικής κατασκευής high speed καμερα. Όμως θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί θεώρεις οτι τα fps δεν έχουν καμία σχέση και αυτό θα ήταν καλύτερο από το να λες ότι τα έχω διαβάσει σε gaming community .Μιλάμε πάντα για κινούμενη εικόνα και όχι φωτογραφία.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Κοίταξε να δεις, επαγγελματίας δεν είμαι, η μόνη επαφή που έχω με το video είναι καθαρά ερασιτεχνική. Ουσιαστικά συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να γίνει το παραπάνω, μόνο θεωρητικά μπορεί να γίνει και πρακτικά με ειδικής κατασκευής high speed καμερα. Όμως θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί θεώρεις οτι τα fps δεν έχουν καμία σχέση και αυτό θα ήταν καλύτερο από το να λες ότι τα έχω διαβάσει σε gaming community .Μιλάμε πάντα για κινούμενη εικόνα και όχι φωτογραφία.
    Αυτο που σκεφτεσαι εσυ καταρχας θεωρεις οτι ειναι προιον καποιας καμερας η οποια μπορει να απομονωνει και να τραβαει οτι της πουμε εμεις.
    Το βιντεο αυτο δεν μπορουμενα ξερουμε τι ειδους τρικ ειναι οποτε δεν μπορουμε να συμπερανουμε οτι εχει γινει κατα την βιντεοσκοπηση.

Οσι για τις καμερες τα fps και το shutter speed,αυτο ειναι ενα πολυ μεγαλο κεφαλαιο που δεν εχει θεση εδω, και που ουτε μπορω να σου αναλυσω μεσω του γραπτου γιατι παρ'οτι εχω βιβλιογραφια θα πρεπει να ανασυρω πηγες και πραγματικα δεν θελω.

Απλα σκεψου μονο αυτο που σου ειπα οτι ολες οι καμερες βασιζονται στις ιδιες αρχες, και στο οτι το
    fps που ξερουμε απο τους υπολογιστες δεν εχει καμια σχεση σχεσημε το fps των φωτογραφικων μηχανων,γιατι θα μπλεξουμε με ορους οπως,progressive/interlaced scan,frame interpolacing,frame blending,motion blur κτλ κτλ και θα φαμε ξυλο.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ