Έχεις δίκιο Αντώνη.... τώρα το θυμήθηκα και όπως λέει ο Νίκος, το συνηθίζουν στο Ρέθυμνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Δεν είναι "ντάκος" ρε Σωτήρη !!!
("κουκουβάγια" είναι...)![]()
Όντως καμία σχέση....![]()
Έχεις δίκιο Αντώνη.... τώρα το θυμήθηκα και όπως λέει ο Νίκος, το συνηθίζουν στο Ρέθυμνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Δεν είναι "ντάκος" ρε Σωτήρη !!!
("κουκουβάγια" είναι...)![]()
You BETA believe...
πωπω.........Λεωνίδα το αγαπημένο μου φαγητό εβαλες!!!!!!!!!!!!!
λαδάκι, παξιμάδια, φετα ή μυζήθρα και ντοματα
πωπω....
ΥΓ δε μου αρεσει η ρίγανη:rotflmao:
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Έχεις δίκιο Αντώνη.... τώρα το θυμήθηκα και όπως λέει ο Νίκος, το συνηθίζουν στο Ρέθυμνο.
Ανταποκριση απο Ρεθεμνος :
Ναι το ντακο το λεμε "κουκουβαγια" εδω ....δεν εχει καμια διαφορα μονο στην ονομασια.
Δλδ εχει το παξιμαδι μεσα ελαχιστα βρεγμενο(για να ειναι τραγανιστο)
Τριμμενη ντοματα λιγο λαδι, μια πρεζα αλατι ριγανη και λιγη φετα τριμμενη απο πανω,αυτα
@Nikoskazer2000 ωραίες οι μαγειρικές ανησυχίες σύντεκνε! Η μάνα μου το φτιάχνει με φύλλο το μπουρέκι πάντως, ε ας λαδοπιείΘέλει τέχνη πάντως (ντομάτα εμείς δε βάζουμε αλλά περί ορέξεως
)
@Meni0s ντάκος = κουκουβάγια και στα Χανιά ... για το ψαράκι και' γω ενδιαφέρομαι
@adam_tsouk επιφυλάσσομαι![]()
@tati πάρε το γείτονά σου και ελάτε (και σήμερα θα παίξει μια απ' τα ίδια μάλλον)
@sober σιγά μη σε παχύνουμε... πολύ τρως![]()
@Tropeas την επόμενη φορά πάρε taxi να δούμε τι θα γίνει με τις τσικουδιές![]()
![]()
Ανταπόκριση από Χανιά:Αρχικά δημιουργήθηκε από Meni0s
Ανταποκριση απο Ρεθεμνος :
Ναι το ντακο το λεμε "κουκουβαγια" εδω ....δεν εχει καμια διαφορα μονο στην ονομασια.
Δλδ εχει το παξιμαδι μεσα ελαχιστα βρεγμενο(για να ειναι τραγανιστο)
Τριμμενη ντοματα λιγο λαδι, μια πρεζα αλατι ριγανη και λιγη φετα τριμμενη απο πανω,αυτα
Εμείς λόγω ψυχολογικών διαταραχών κάνουμε ότι λάχει πάνω στον ντάκο
Τελευταία προσθέτουμε και κρεμμυδάκι αλλά και πιπερίτσα και τον κάνουμε αλανιάρικο, ελιές βάζουμε απ'όταν θυμάμαι να πρωτόφαγα ντάκο.![]()
Με λίγο ζαμπονάκι θα γινότανε πίτσα σπέσιαλ:rotflmao:
Να σου πω ρε Λεω, δεν φτιάχνεις και κανένα αρνάκι οφτο να έρθω καμιά βόλτα από Αθήνα![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
Να σου πω ρε Λεω, δεν φτιάχνεις και κανένα αρνάκι οφτο να έρθω καμιά βόλτα από Αθήνα![]()
![]()
δεν τρώω κρέας αλλά αν κατέβεις Χανιά θα σε εξυπηρετήσουμε (ο Νίκος, ο Μανώλης, εγώ, μην αγχώνεσαι)![]()
αν θες να περάσεις για κανένα ντάκο... και στην Αθήνα θα σε βολέψω :smilea:
το ξεφτίλισες ρεεεεεΑρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Με λίγο ζαμπονάκι θα γινότανε πίτσα σπέσιαλ:rotflmao:
![]()
Φτιάξτο εσύ και μην ανησυχείς..Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
δεν τρώω κρέας![]()
![]()
![]()
ΕΕΕΕΕΠ !!!!!!!!!!!!
Τρώτε και δεν με φωνάξατε ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;![]()
![]()
![]()
Επειδή λοιπόν καμιά φορά τα ΑΠΛΑ πράγματα είναι τα νοστιμότερα .............
Όταν περνάς την ντομάτα από τον τρίφτη μετά πάντα την στραγγίζεις μέσα σε ένα σουρωτήρι με μπωλ από κάτω.
Το ζουμί που πέφτει στο μπωλ το χρησιμοποιείς για να "βρέξεις" τον ντάκο ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ.
Οι ντομάτες ΠΑΝΤΑ κόκκινες, ζουμερές και ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ
Το λάδι το βάζεις μετά για να πιάσει και την ντομάτα και την ΦΕΤΑ. Αν ρίξεις το λάδι πριν την ντομάτα, τότε το παξιμάδι ΔΕΝ μουσκεύει σωστά![]()
Εναλλακτικά μπορείς αντί για ντάκο να χρησιμοποιήσεις και παξιμάδι από σίκαλη (πολύ καλό του Τσατσαρωνάκη - μάννα, στην πράσινη συσκευασία) ποτέ όμως άσπρο παξιμάδι ..........
Έχω όραμα και προσφέρω μοντέρνο μέλλον στα πατροπαράδοτα :oΑρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
το ξεφτίλισες ρεεεεε![]()
![]()
![]()
όλα σωστά αλλά ντάκος με φέταΑρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΕΕΕΕΕΠ !!!!!!!!!!!!
Τρώτε και δεν με φωνάξατε ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;![]()
![]()
![]()
Επειδή λοιπόν καμιά φορά τα ΑΠΛΑ πράγματα είναι τα νοστιμότερα .............
Όταν περνάς την ντομάτα από τον τρίφτη μετά πάντα την στραγγίζεις μέσα σε ένα σουρωτήρι με μπωλ από κάτω.
Το ζουμί που πέφτει στο μπωλ το χρησιμοποιείς για να "βρέξεις" τον ντάκο ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ.
Οι ντομάτες ΠΑΝΤΑ κόκκινες, ζουμερές και ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ
Το λάδι το βάζεις μετά για να πιάσει και την ντομάτα και την ΦΕΤΑ. Αν ρίξεις το λάδι πριν την ντομάτα, τότε το παξιμάδι ΔΕΝ μουσκεύει σωστά![]()
Εναλλακτικά μπορείς αντί για ντάκο να χρησιμοποιήσεις και παξιμάδι από σίκαλη (πολύ καλό του Τσατσαρωνάκη - μάννα, στην πράσινη συσκευασία) ποτέ όμως άσπρο παξιμάδι ..........![]()
![]()
![]()
ταβέρνα ο makis έχεις σκεφτείΑρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Έχω όραμα και προσφέρω μοντέρνο μέλλον στα πατροπαράδοτα :o
![]()
![]()
![]()
Λες ;Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
ταβέρνα ο makis έχεις σκεφτεί![]()
Καλή ιδέα αλλά εγώ μόνο τρώω, δεν μαγειρεύω![]()
![]()