Τι μεταφέρει η αλυσίδα ???Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Η αλυσίδα μεταφέρει ροπή,![]()
![]()
![]()
Τι μεταφέρει η αλυσίδα ???Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Η αλυσίδα μεταφέρει ροπή,![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Φυσικά και είναι ίσες βρε Oldman, σου έχω δώσει την εντύπωση ΤΟΣΟ άσχετου που φάσκει και αντιφάσκει;Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
![]()
![]()
![]()
Για ξαναδές τα δεδομένα σου !!!
(ή είναι ίσες η F1 και F2 ή είναι άνισες...)
Υ.Γ.
Θα πρότεινα να μην συνεχίσεις, γιατί αρχίζεις και παραλογίζεσαι...
(χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας !!!)![]()
![]()
![]()
Όταν λέω αλλάζουν οι F1 και F2 δεν εννοώ προφανώς ότι διαφοροποιούνται μεταξύ τους αλλά ότι θα ήταν μεγαλύτερες ή μικρότερες (αλλά ΠΑΝΤΑ ΙΣΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ) αν αλλάζαμε τα γρανάζια με άλλα ίδιων αναλογιών.
Τέλος πάντων, ας μείνει ο καθένας μ' αυτά που έχει μάθει κι ας το κλείσουμε, γιατί έχω την αίσθηση ότι επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια.
![]()
Ελα ρε, πως κάνεις έτσι, σε κάτι εργοστάσια εδώ στη Βέροια, μέχρι και ροδάκινα μεταφέρουν...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τι μεταφέρει η αλυσίδα ???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Επισης, όπως γυρνάς σπίτι, πέρνα από το μοτο μάρκετ, τους χρωστάς 40 ευρώ για ένα σταντ που πήρα... :smilea:![]()
Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...
Εσύ το είπες αυτό αρχικά. Και κατά μία έννοια είναι σωστό....Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Στο χωριό μου, η αλυσίδα μεταφέρει την ροπή από το κινητήριο στο κινούμενο γρανάζι !!!
(στο δικό σου, δεν ξέρω...)![]()
Αλλά επειδή βλέπω μια μικρή διάθεση ειρωνείας και διεκδίκησης του αλάθητου του Πάπα [σε πράγματα που διαπιστώνω ότι δεν γνωρίζεις απόλυτα] ας κλείσουμε εδώ το θέμα.
![]()
Είναι κρίμα γιατί άρχιζα να το διασκεδάζω....Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Αλλά επειδή βλέπω μια μικρή διάθεση ειρωνείας και διεκδίκησης του αλάθητου του Πάπα [σε πράγματα που διαπιστώνω ότι δεν γνωρίζεις απόλυτα] ας κλείσουμε εδώ το θέμα.
![]()
![]()
Anyway,![]()
![]()
![]()
Όλο το stand έκανε 40? ρε τσίπη ή αυτό το υπόλοιπο άφησες ???Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Επισης, όπως γυρνάς σπίτι, πέρνα από το μοτο μάρκετ, τους χρωστάς 40 ευρώ για ένα σταντ που πήρα...:smilea:![]()
![]()
Όλο το σταντ, τι, μισές δουλειές θα κάνουμε;Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Όλο το stand έκανε 40? ρε τσίπη ή αυτό το υπόλοιπο άφησες ???![]()
![]()
Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Όχι, και συ κάνεις λάθος!!!![]()
![]()
![]()
Ο αδελφός σου έβαλε μεγαλύτερο γρανάζι πίσω, οπότε κόντυναν όλες οι σχέσεις του (και η έκτη). Αποτέλεσμα ήταν να γεμίζει (μάλλον να "σκάει", αφού έπιανε κόφτη) η έκτη, και το κοντέρ, που πιθανότατα παίρνει ένδειξη από το σασμάν, να αποκτήσει σφάλμα, δείχνοντας μεγαλύτερη ταχύτητα! Η πραγματική τελική ταχύτητα πιθανότατα μεταβλήθηκε ελάχιστα, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Ωχ ναι έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!!!!!!!!
το είχα ξεχάσει ότι το κοντέρ "πέρνει" από το γρανάζι!!!!!
ΣΩΣΤΟΣ....
ΩΠΑ ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι....
το μίλλε έχει αισθητήρα του κοντέρ στον πίσω τροχό και πιο συγκεκριμένα στο πίσω δισκόφρενο, οπότε δείχνει ολόσωστα....... άρα έχω δίκιο......
Είρωνας είμαι μόνο ΕΓΩ στα Τεχνικά !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj
Ωχ ναι έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!!!!!!!!
το είχα ξεχάσει ότι το κοντέρ "πέρνει" από το γρανάζι!!!!!
ΣΩΣΤΟΣ....
ΩΠΑ ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι....
το μίλλε έχει αισθητήρα του κοντέρ στον πίσω τροχό και πιο συγκεκριμένα στο πίσω δισκόφρενο, οπότε δείχνει ολόσωστα....... άρα έχω δίκιο......
(και ο Sniper στις Γενικές...)![]()
Όντως αν παίρνει από τον τροχό έχεις δίκιο, δεν υπάρχει σφάλμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj
το μίλλε έχει αισθητήρα του κοντέρ στον πίσω τροχό και πιο συγκεκριμένα στο πίσω δισκόφρενο, οπότε δείχνει ολόσωστα....... άρα έχω δίκιο...... [/B]
Για να είδε τέτοια μεγάλη διαφορά στην τελική, πάντως, είτε διαφέρουν οι συνθήκες μέτρησης, είτε η έκτη του είναι θεόμακρη και δεν πλησίαζε καν τις στροφές μέγιστης ισχύος με το "μαμα" γρανάζι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Όντως αν παίρνει από τον τροχό έχεις δίκιο, δεν υπάρχει σφάλμα.
Για να είδε τέτοια μεγάλη διαφορά στην τελική, πάντως, είτε διαφέρουν οι συνθήκες μέτρησης, είτε η έκτη του είναι θεόμακρη και δεν πλησίαζε καν τις στροφές μέγιστης ισχύος με το "μαμα" γρανάζι.
το συμπέρασμά μας είναι το δεύτερο.... τώρα δεν ξέρω αν είναι το σωστό, αλλά οι συνθήκες μέτρησης ήταν οι ίδιες...(οδηγός.... δρόμος, άρα και κλίση οδοστρώματος...... φαντάζομαι άνεμος...κτλ)
O sniper είναι ειρωνικός όπου γουστάρει..... (το να ούμ δεν το χρησιμοποιώ εγώ)Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Είρωνας είμαι μόνο ΕΓΩ στα Τεχνικά !!!
(και ο Sniper στις Γενικές...)![]()
Οπότε ερχόμαστε και στο θέμα γρανάζωμα..... (τα περι ροπών, τάσεων και λοιπών άλλων φιαδρών καταστάσεων δεν τα σχολιάζω γιατί θα πετάξουμε πτυχιία και θα πάμε στο Αφγανιστάν να πουλάμε Βίβλους)
Ερώτηση κρίσεως Κυρίες και Κύριοι : Έστω ότι είσαι με μαμά γρανάζι.... Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το γρανάζωμα απο μόνο του;
Δεκτές απαντήσεις:
1. Οχι
2. Ναι
Εάν απαντήσατε Ναι, παρακαλώ να το τεκμηριώσετε.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Πιστέυω πρέπει να το κοντήνεις αρκετά για να καταφέρεις να φτάσεις στα κόκκινα ή και στον κόφτη.Το 14/46 που προτείνεις είναι και λίγο μακρύτερο(ενα δόντι μπροστά = 2,75 δόντια πίσω).Κατά την γνώμη μου πρέπει να δοκιμάσεις 14/43 ή 14/42 εαν δεν μπαίνει κόφτη,αν παλι μπαίνει εύκολα βάλε 14/41 αν και από αυτά που λες πιστεύω το 14/42 είναι το ιδανικότερο .Να ξέρεις οτι το μηχανάκι(αλήθεια γιατί μηχανάκι μιλάμε?)θα είναι πολύ νευρικό,θα γεμίζουν πολύ γρήγορα οι ταχύτητες βέβαια θα βγάζουν λιγότερα χλμ(απο 1η εως 4η)και το σημαντικό κέρδος θα το έχεις στην 5η,πάντως εαν δεν βλέπεις κόφτη σίγουρα θα μπαίνεις στα κόκκινα.Το γρανάζωμα είναι η πιο φθηνή βελτίωση και είναι αρκετά αποδοτικήΑρχικά δημιουργήθηκε από nelson
γεια χαρά,
έχω κάποιες απορίες σχετικά με την μεταβολή του βήματος...
η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται στις 7.000 σαλ με το κόκκινο να αρχίζει στις 8.000
(δηλ. με πέμπτη δεν γεμίζει πλπήρως).
αναρωτιέμαι τώρα το εξής: αν αλλάξω τον λόγο των γραναζιών (μπροστά 15 - πίσω 43)
κατα 7% δηλ. το πάω σε 14/46, αυτό σημαίνει οτι πέρα απο τα προφανή πλεονεκτήματα στην επιτάχυνση, θα μπορώ να έχω την ίδια τελική σε 7% στροφές παραπάνω απο τώρα (δηλ. στις 7500) ;
κάποιος γνωστός μου είπε οτι μεταβολή του βήματος κατά 7% είναι πολύ μεγάλη;
κάποιος που έχει ασχοληθεί με το άθλημα να μας πει την γνώμη του;
ΣΤΑ 350 ΧΛΜ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΑΞΙΑ!!!
www.bikepics.com/members/vicxx11/
Απάντηση : Ναι !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έστω ότι είσαι με μαμά γρανάζι.... Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το γρανάζωμα απο μόνο του;
Εάν απαντήσατε Ναι, παρακαλώ να το τεκμηριώσετε.
Τεκμηρίωση : Λόγω ανομοιόμορφης φθοράς των δύο γραναζιών (αυτό με τα λίγα δόντια φθείρεται πιο γρήγορα γιατί περνάνε περισσότεροι κρίκοι από το ίδιο βήμα ανά μονάδα χρόνου) έχουμε σαν αποτέλεσμα το "κόντυμα" της αρχικής σχέσης (μικραίνει η ακτίνα του κινητήριου γραναζιού) !!
Υ.Γ.1
Δεν αναφέρομαι στην φθορά των δοντιών (φάγωμα και καμπύλωση) αλλά στην αλλαγή του βάθους του βήματος (το διάστημα ανάμεσα σε δύο διαδοχικά δόντια) !!
Υ.Γ.2
Μπορώ να πάω τώρα για τσίσα μου ??![]()
Δεν αναφερόμουν στην τριβή των μετάλλων.....Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Απάντηση : Ναι !!!
Τεκμηρίωση : Λόγω ανομοιόμορφης φθοράς των δύο γραναζιών (αυτό με τα λίγα δόντια φθείρεται πιο γρήγορα γιατί περνάνε περισσότεροι κρίκοι από το ίδιο βήμα ανά μονάδα χρόνου) έχουμε σαν αποτέλεσμα το "κόντυμα" της αρχικής σχέσης (μικραίνει η ακτίνα του κινητήριου γραναζιού) !!
Υ.Γ.1
Δεν αναφέρομαι στην φθορά των δοντιών (φάγωμα και καμπύλωση) αλλά στην αλλαγή του βάθους του βήματος (το διάστημα ανάμεσα σε δύο διαδοχικά δόντια) !!
Υ.Γ.2
Μπορώ να πάω τώρα για τσίσα μου ??![]()
Θεωρούμε ότι ΜΟΛΙΣ αγοράσαμε το μοτοσακό και πάμε την πρωτη βόλτα μας.... Αλλάζει το γρανάζωμα κατα την διάρκεια της βόλτας αυτής;![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.