Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 76

Θέμα: ΤΕΛΙΚΗ Tdm 900?

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Έτσι έτσι....η αβάσταχτη περιέργεια της τελικής....

Θα ήθελα πολύ να πετύχω εποχούμενα TDM με 240χ.α.ω. στο δρόμο.....για να βάλω και 6η από εκεί και μετά......
    Ωπ...
    ποσα πιανει το φειζερ δηλαδης.?????????????????

ΕΙΣΤΕ ΟFF TOPIC!

αυτο ειναι ενα προβλημα σε αυτο το φορουμ! το Moderation υπαρχει?

ΤΕΛΟΣ!

φιλικα!

Υ.Γ αν και ξερω οτι θα συνεχιστει το πραμα , αφου και πριν συνεχισατε , μια και σε αλλα τοπικ το ιδιο
    γινεται , κριμα!
    www.fazerclub.gr

Και καθως ειχα πιασει 245 χλμ/λεπτο πανω στο tdm μου, το πλαγιαζω ολο κατω, αρπαζω ενα τσιγαρο, μαλμπορο σκληρο σε λεω, κανω μια και ακουμπαω με το σκουλαρικι μου στο ζεστο δρομο και με τις σπιθες αναβω τη τσιγαρια.
    Καθως εκανα το τσιγαριλικι μου με 230-240 και κοντρα τον ανεμο, πεταγεται ενα fz1 απο πισω, που πα ρε ψηλε του λεω, και κουμπωνω μια τριτη. Αφαντο το fz1. Περνω μια βαθια τζουρα και καθως βγαζω εξω το καπνο φοναζω στο πισω μου (που ηταν πολυ πισω λεμε) φαε το καπνο μου μικρε! Ετσι για να μαθει να τα βαζει με τις ακραπες μου!

Οφ τοπικ θα μασταν αν λεγαμε οτι το tdm πιανει 260. Οταν σου λεμε οτι πιανει ~225 σου λεμε την αληθεια. Αμην.

ρε σεις λογικο να πιανει τα 240 το tdm!

εδω το vstrom που ειναι και 650 και πιανει 241!!

http://www.youtube.com/watch?v=7kiLlQuOg4E

Σε αυτο το βιντεακι φενεται ξεκαθαρα η τελικη. Δειτε και τη συζητηση που κανουν τα παιδεια για αυτο το πραγμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Το σίγουρο είναι ότι τα FZ6 με λίγα παραπάνω άλογα από το TDM βλέπουν συνέχεια και σε ευθεία τα 240... σε ευνοικές συνθήκες (κατηφορίτσα-βοήθεια από αέρα- σκύψιμο κλπ) βλέπουν από 245-έως λίγο πάνω από 250...
    Οπότε αντίστοιχα νούμερα (εννοώ λίγα πιο κάτω) γιατί να μην βλέπουν τα TDM ??? - δεν υπολείπονται και τόσο πολύ σε άλογα και η αεροδυναμική τους δεν φαίνεται κακή....

Φυσικά και στις 2 περιπτώσεις τα νούμερα δεν είναι πραγματικά...ύπολογίστε ένα σφάλμα κοντέρ γύρω στο 5-6%....

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    Ωπ...
    ποσα πιανει το φειζερ δηλαδης.?????????????????
    Εσύ είσαι πολύ πονηρός και δεν σου απαντάω.

Και στις στροφές και στην ευθεία τα ίδια βγάζει πάντως.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Νεκρο Μελος Το avatar του/της monarxis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Το σίγουρο είναι ότι τα FZ6 με λίγα παραπάνω άλογα από το TDM βλέπουν συνέχεια και σε ευθεία τα 240... σε ευνοικές συνθήκες (κατηφορίτσα-βοήθεια από αέρα- σκύψιμο κλπ) βλέπουν από 245-έως λίγο πάνω από 250...
    Οπότε αντίστοιχα νούμερα (εννοώ λίγα πιο κάτω) γιατί να μην βλέπουν τα TDM ??? - δεν υπολείπονται και τόσο πολύ σε άλογα και η αεροδυναμική τους δεν φαίνεται κακή....

Φυσικά και στις 2 περιπτώσεις τα νούμερα δεν είναι πραγματικά...ύπολογίστε ένα σφάλμα κοντέρ γύρω στο 5-6%....

το φειζερ εχει 15 αλογα περιπου παραπανω (φαντασου οτι 15 αλογα παραπανω απο το φειζερ εχει το ρ6!) και ειναι και περιπου 25 κιλα ελαφρυτερο του τιντιεμ,απο αεροδυναμικη ειναι στα ιδια "μετρια"επιπεδα

τα χιλιομετρα τους στο δρομο δεν τα "βγαζουν" το ιδιο σιγουρα!

"If you paid me a million dollars I couldn't have gone any faster" - Colin Edwards....

Αρχικά δημιουργήθηκε από monarxis
    το φειζερ εχει 15 αλογα περιπου παραπανω (φαντασου οτι 15 αλογα παραπανω απο το φειζερ εχει το ρ6!) και ειναι και περιπου 25 κιλα ελαφρυτερο του τιντιεμ,απο αεροδυναμικη ειναι στα ιδια "μετρια"επιπεδα
    Aς μας πεί κάποιος που ξέρει σίγουρα πόσα άλογα έχει το TDM, το FZ6, και το R6 γιατί από ότι θυμάμαι η διαφορά μεταξύ TDM & FZ6 είναι μικρότερη από αυτή που γράφεις, και η διαφορά μεταξύ FZ6 & R6 μεγαλύτερη....και φυσικά η αεροδυναμική του R6 δεν συγκρίνεται με τά άλλα...

Και μην νομίζεις ότι σε αυτά τα χιλιόμετρα τα 10-15 άλογα διαφορά σε ομοειδή μηχανάκια μπορούν να διαφοροποιήσουν την τελική πάνω από 5 έως 10 το πολύ χιλιόμετρα....οι αεροδυναμικές αντιστάσεις είναι αμείλικτες και ιπποδυναμοφάγες...όσο για το βάρος...ελάχιστη σχέση έχει με την τελική ταχύτητα τουλάχιστον όσο η ευθεία είναι αρκετά μεγάλη....

Νεκρο Μελος Το avatar του/της monarxis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Aς μας πεί κάποιος που ξέρει σίγουρα πόσα άλογα έχει το TDM, το FZ6, και το R6 γιατί από ότι θυμάμαι η διαφορά μεταξύ TDM & FZ6 είναι μικρότερη από αυτή που γράφεις, και η διαφορά μεταξύ FZ6 & R6 μεγαλύτερη....και φυσικά η αεροδυναμική του R6 δεν συγκρίνεται με τά άλλα...

Και μην νομίζεις ότι σε αυτά τα χιλιόμετρα τα 10-15 άλογα διαφορά σε ομοειδή μηχανάκια μπορούν να διαφοροποιήσουν την τελική πάνω από 5-10 χιλιόμετρα....οι αεροδυναμικές αντιστάσεις είναι αμείλικτες και ιπποδυναμοφάγες...όσο για το βάρος...ελάχιστη σχέση έχει με την τελική ταχύτητα τουλάχιστον όσο η ευθεία είναι αρκετά μεγάλη....
    1)πρωτα πηγαινε εδω και δες τα αλογα και τις διαφορες μεταξυ tdm,fazer και R6 (το R6 αν εξαιρεσεις το μοντελο 2006 πουθενα δεν εχει παραπανω απο 15 αλογα διαφορα απο το fazer,απο την αλλη ομως το tdm με 75-76 αλογα στη ροδα ποση διαφορα εχει απο το fazer?)

...οι διαφορες αναφερονται φυσικα σε "στοκ" μοντελα.

2)δηλαδη δυο μηχανακια (που δεν διαφερουν αεροδυναμικα..) με τουλαχιστον 15 αλογα και 25 κιλα διαφορα για σενα εχουν 5-10 χλμ διαφορα?
    Οσο ανεβαινει η ταχυτητα φιλε μου,το παραπανω βαρος και τα λιγοτερα αλογα φαινονται...
    περισσοτερο!

3) επειδη εχω και προσωπικη αποψη σου λεω οτι το tdm τελειωνει (χωρις γκρεμους και στροβιλους) στα 215 πραγματικα χλμ και το fazer στα 235(ασε... το πως φθανουν εκει).

φιλικα

"If you paid me a million dollars I couldn't have gone any faster" - Colin Edwards....

[B]1)πρωτα πηγαινε εδω και δες τα αλογα και τις διαφορες μεταξυ tdm,fazer και R6 (το R6 αν εξαιρεσεις το μοντελο 2006 πουθενα δεν εχει παραπανω απο 15 αλογα διαφορα απο το fazer,απο την αλλη ομως το tdm με 75-76 αλογα στη ροδα ποση διαφορα εχει απο το fazer?)

...οι διαφορες αναφερονται φυσικα σε "στοκ" μοντελα.
    Δεν ξέρω τι γράφει η Ακράποβιτς ...αυτό που ξέρω (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) είναι ότι σε δυναμομετρήσεις που κυκλοφορούν στο νετ (πάντα για μαμίσια μηχανάκια), τα TDM μετράνε από 75-78 τροχό και τα FZ6 από 87-90....Ο μέσος όρος της διαφοράς τους είναι γύρω στα 11-12 άλογα με το TDM να υπερτερεί σαφώς στην παραγόμενη ροπή...

[B] 2)δηλαδη δυο μηχανακια (που δεν διαφερουν αεροδυναμικα..) με τουλαχιστον 15 αλογα και 25 κιλα διαφορα για σενα εχουν 5-10 χλμ διαφορα?
    Οσο ανεβαινει η ταχυτητα φιλε μου,το παραπανω βαρος και τα λιγοτερα αλογα φαινονται...
    περισσοτερο!
    [B]
    Ναι...διαφορές τέτοιας τάξης στην ιπποδύναμη επιφέρουν μικρές αλλαγές στην τελική- και στο ξαναλέω...η διαφορά βάρους επηρεάζει κυρίως την επιτάχυνση δηλαδή το πόσο γρήγορα θα φτάσεις την τελική-την τελική αυτή καθ' αυτή ελάχιστα...γιαυτό αναβάτες με σεβαστή διαφορά κιλών βλέπουν σχεδόν την ίδια τελική στα μηχανάκια τους....
    Το ίδιο πράγμα έγραψα και εγώ απλά τόνισα ότι στα πολλά χιλιόμετρα οι αεροδυναμικές αντιστάσεις είναι τόσο μεγάλες που θέλεις πολλά άλογα για μικρή διαφοροποίηση της τελικής....

3) επειδη εχω και προσωπικη αποψη σου λεω οτι το tdm τελειωνει (χωρις γκρεμους και στροβιλους) στα 215 πραγματικα χλμ και το fazer στα 235(ασε... το πως φθανουν εκει).

φιλικα

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ προσωπική άποψη (ιδιοκτήτης 3 Fazer μέχρι στιγμής - και πολλές βόλτες παρέα με TDM) θα στην καταθέσω...
    Με το FZ6 έχω βρεθεί δίπλα-δίπλα με μαμίσιο TDM και το κοντέρ του FZ6 έλεγε 234-235...μετά το FZ6 ανέβασε 7-8 χιλιόμετρα ακόμα και το TDM έμεινε λίγο πίσω αλλά μην φανταστείς καμμία τεράστια διαφορά δεκάδων χιλιομέτρων.....κάπου για αυτά τα 7-8 άντε 10 χιλιόμετρα την κόβω....Και μην φανταστείς ότι τα γράφω αυτά από καμμιά διάθεση μεροληψίας....είναι γνωστό ότι ποτέ δεν συμπάθησα το TDM κυρίως λόγω της θέσης οδήγησης και της αίσθησής του, γιαυτό και ποτέ δεν έγινα κάτοχός του αν και βρέθηκα αρκετά κοντά 2-3 φορές...

Όσο για το πόσα άλογα χρειάζεσαι για να ανεβάσεις τελικές σε ομοειδής αεροδυναμικής μηχανάκια, θα σου πω μόνο ότι στις ίδιες συνθήκες που με το fz6 (98 ονομαστικά άλογα) έβλεπα γύρω στα 240-242 στο κοντέρ, στις ίδιες συνθήκες με το FZ1 (150 ονομαστικά άλογα) βλέπω γύρω στα 263-264....και το σφάλμα κοντέρ μεταξύ των 2 μηχανών είναι σχεδόν ίδιο συγκριτικά (στα 151 του FZ6 το FZ1 έδειχνε 150...)

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Μην ξεχναμε οτι καποια FΖ6 βγαζουνε και 78 ονομαστικα αλογα.. Και η διαφορα βαρους αναμεσα σε FZ6 και TDM ειναι περιπου στα 5 κιλα, οχι 25..
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Αααα και μια άλλη εμπειρία που ξέχασα να αναφέρω...

Με το v-strom1000 που λόγω του περιοριστή "φρρενάριζε" στα κοντερίσια 222-223, ένα μαμίασιο (τουλάχιστον έτσι φαινότανε) TDM, απομακρυνότανε σιγά-σιγά από δίπλα μου που σημαίνει ότι είχε 5 τουλάχιστον παραπάνω, παρ' όλο που από ταυτόχρονο άνοιγμα δευτέρας και μέχρι τα +200 του είχα πάρει μια διαφορά 7-8 μέτρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Μην ξεχναμε οτι καποια FΖ6 βγαζουνε και 78 ονομαστικα αλογα.. Και η διαφορα βαρους αναμεσα σε FZ6 και TDM ειναι περιπου στα 5 κιλα, οχι 25..
    Όταν συμβαίνανε αυτά που γράφω δεν υπήρχε FZ6 με 78 άλογα...

Λοιπον, για ποιο λογο το TDM 900 και το FZ6 Fazer, εχουν την ιδια αεροδυναμικη??
    Το fz6 ειναι πιο χαμηλωμενο, ειναι μικροτερο σε μεγεθος και εχει σαφως καλυτερη αεροδυναμικη.
    Για τη διαφορα βαρους δεν εχω ιδεα. Αλλα απο αποψη αεροδυναμικης που ειναι απο τους μεγαλυτερους παραγοντες στη τελικη ταχυτητα το fazer εχει σιγουρα καλυτερη.

Παντως και εγω εχω ακουσει απο βολτες οτι το TDM φτανει τα 240.
    Τωρα κατα ποσο το ειχε πειραγμενο ο τυπος δε γνωριζω..

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. λαστιχα για TDM 900;;
    από GST στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 10:52
  2. manual TDM 900
    από swatsquadgr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2004, 14:06
  3. TDM 900 Updated
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks