Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 67 από 67

Θέμα: power commander σε VFR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostasdirt
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Κοιτα και για αλλαγη γραναζωματος. Βοηθαει πολυ.
    ΣΩΣΤΟΣ ήδη έχω παραγγείλει γρανάζια και αναμένονται!
    "IT'S NEVER TOO LATE
    FOR THE RIDE OF YOUR LIFE"

KTM adventure fan club!

Eίχα δει εδώ στις αγγελίες και εξάτμιση και κομάντερ να πουλιούνται. Για δες το λίγο.

Καλώς σας βρήκα παλικάρια. Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι!

Είμαι υποψήφιος αγοραστής VFR και η αλήθεια είναι ότι το μόνο μελανό σημείο που εντόπισα απ όσα έχω διαβάσει, είναι ο "αναιμικός" του κινητήρας αλλά και τα πολλά κιλά. Προφανώς δεν προορίζεται για χρήση SS γιατί θέλει πολλή δουλειά ακόμα όπως διαπίστωσα οδηγώντας του Lazaros32 που το πουλάει (βλ. αναρτήσεις), αλλά οι περισσότεροι υποθέτω καταλήγουμε σ αυτό μετά από SS μηχανάκια και μας λείπει το κάτι παραπάνω το οποίο αυτά έχουν. Ή μήπως το κάτι παρακάτω...?

Αναφέρομαι στα κιλά και ο συνειρμός που κάνω είναι ο εξής:
    Το προηγούμενο μηχανάκι μου ήταν R6 '99 στα 168kg στεγνό σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
    Σαφώς η πολυστροφία του κινητήρα συντελεί στη μεγάλη ιπποδύναμη και τελική αλλά δεν νομίζω μέχρι τις 10000rpm που ρόπιαζε να βοηθούσαν ο κινητήρας με τα 99 αλόγατα στη ρόδα του. Πόσο μάλλον το ότι είναι 4κύλινδρος σε σειρά. Αυτό που το έκανε να πετάει στο δρόμο και είναι χαρακτηριστικό όλων των SS ήταν τα λίγα κιλά του. Διαπιστώνω στο πέρασμα των χρόνων ότι ακόμα και όταν ένας κατασκευαστής έχει βελτιώσει στο έπακρο τον κινητήρα του, την επόμενη χρονιά το αδυνατίζει, κατάσταση που συνέβη με το cbr1000rr 05>, το gsxr κ.ά. της κατηγορίας αυτής.
    Πίσω στο R6, όταν αφαιρέθηκε η μαμά εξάτμιση και μπήκε ολόσωμη akrapovic, μαζί με τα 7 περίπου άλογα που πήρε (σύμφωνα με τον akrapovic), έχασε ακόμη 6 μπορεί και παραπάνω κιλά! Καταλήγουμε λοιπόν σε μεγαλύτερη αναλογία ίππων/κιλών, κάτι το οποίο σε κάθε μηχανάκι έχει πολλαπλάσια αξία στο δρόμο από τα άλογα που θα γράψει το δυναμόμετρο! Υπό αυτή την έννοια λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι ΚΑΙ στο VFR μια καλή ολόσωμη εξάτμιση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της αναλογίας αυτής. Και επειδή μια εξάτμιση μόνη είναι "μπουνταλάδικη δουλειά", σε συνδυασμό με φίλτρο-PC και ελάφρωμα όπου και αν μπορεί να γίνει, θα συντελέσει δραματικά στην βελτίωσή του και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πεταμένα χρήματα για όποιον δεν σκέφτεται να πάρει κάτι άλλο.

Γενικά επειδή έχωσα πολλά στο R6 ενώ κάλλιστα θα μπορούσα να πάω σε 1000 αλλά δεν ήθελα να χάσω το παιχνιδιάρικο ύφος και τα κιλά του (τότε), είμαι κατά της βελτίωσης με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του vfr που είναι μόνο του στον ανταγωνισμό και που θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα (αν όχι το ομορφότερο) και χρηστικά μηχανάκια.
    Fun Is Not A Straight Line

Wink

Καλώς ήρθες φίλε και σύ πάντα όρθιος.
    Ολους τους κατόχους να ρωτήσεις θα πάρεις τόσες γνώμες όσοι και οι κάτοχοι.
    Μείνε στα δεδομένα. Το VFR είναι περίπου 230 κιλά με 108(στα χαρτιά) 98 πραγματικά άλογα.
    Καμμία σχέση με SS. Επίσης λογω του V4 έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο. Ειναι πολύ ακριβό (καινούργιο) και πολύ φτηνό (μεταχειρισμένο). Εχει μεγάλη αξιοπιστία και αντέχει στον χρόνο. Σκέψου οτι από το 02 είναι σχεδον το ιδιο. Και φοβερά φρένα.
    Ξέρω περίπου 30 κατόχους. Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια και βόλτες και αυτό κάνουν. Μερικοί τα ψιλοχώνουν κιόλας. Το μηχανάκι δεν λέει όχι. Ενας μάλιστα τολμώ να πώ ότι ρίχνει και σε SS.
    Κανείς δεν ξέρει αν είχε SS τι θα κανε. Στο εξωτερικό κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από ότι εδώ.
    Λες ότι το έκανες βόλτα. Αν σου άρεσε το image, η ροπή , ο ήχος και δεν θες να κυνηγάς τα SS πάρτο. Καινούργιο χωρίς να είσαι σίγουρος μην το κάνεις γιατί θα χάσεις πολλά στην μεταπώληση.
    Προσωπική μου άποψη: είναι μηχανή turism-sport που μετά από καιρό καταλήγεις και αράζεις. Κάτι σαν τον γάμο.

Το βάρος του πάντως ξέρει να το κρύβει ΠΟΛΥ καλά...
    VFR CLUB HELLAS --> vfrh.forumotion.net

Ένα μήλο την ημέρα το PC το κάνει πέρα

ή

Once you go Mac you nener go back

Το vfr είναι πολύ καλή μοτο. Α και ξεκούραστη.
    Πολλές φορές τρελενόμαστε με τα ςς με τα άλογα, τα κιλά κλπ. και είναι όλα λίγο άχρηστα.
    Όταν έδωσα το ςς έμεινα κανένα χρόνο χωρίς μοτο, μόνο με το σκούτερ. Πήρα το 1100 gs έπειτα λόγω χρημάτων. Πραγματικά το χάρηκα καθημερινά.
    Όλα αυτά τα λέω για την χρήση της μοτοσυκλέτας. Πέρνουμε κάτι και δεν μπορούμε να εκμεταλευτούμε όυτε το 40% των δυνατοτήτων της μοτο. Διότι το θέλουμε για άλλη χρήση.

Βασικά πρέπει να αγοράζουμε κάτι, ανάλογα την χρήση του.

Από περιέργεια έμαθα για το χταπόδι της motad σε επικοινωνία μου με το site (ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε). Η ερωταπάντηση ήταν η εξής:

- Dear Sirs,
    I would like to be informed about the weight loss after changing stock pipes with the ones you sell and the hp-torque gain if there is any.
    Kind regards

- Hi,
    thanks for the enquiry,our stainless steel replacement system for the VFR800 V-Tec is developed as a direct replacement for the original parts,you can ecxpect to gain a 5-10% power increase but this will mainly be in the mid range. You can expect to save approx 1kilo with our system purely because ours does away with the Catalyst, it still has the fittings for the oxygen sensors.
    Motad Sales

Με λίγα λόγια κύριοι μην περιμένει κανείς τρελλά άλογα από την εξάτμιση- άντε να πάρει κανα 2-3 από τα τελικά (πού 'σαι ρε Ακράπα θεε...). Το κέρδος σε ροπή όμως είναι αδιαμφισβήτητο και σε συνδυασμό με τα -6kg (με τελικά LeoVince) έχουμε μια αισθητή διαφορά στο δρόμο που θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο γέμισμα της 6ης ταχύτητας (για την οποία διαβάζω ότι δεν φορτώνει) και άρα θα συμβάλλει στην αύξηση και της τελικής. Φυσικά όλα αυτά με PC και φίλτρο αλλά υπολογίζω να φτάσει το πολύ στα +10hp (ρόδα πάντα) τα οποία όμως ανεβάζουν κατά 15% την αναλογία ίππων/κιλών (0,41 πριν, 0,47 μετά). Κόστος με εργασία περίπου 1,5 χιλιάρικο. Το αν αξίζει το κρίνει ο καθένας διαφορετικά.

Να απαντήσω στον φίλο sniper ότι σαν πρώην κάτοχος SS το οποίο δούλευε κυρίως πίστα χρειάστηκε να συνειδητοποιήσω το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Το εργοστάσιο έχει ήδη ξεζουμίσει ένα σπορ μηχανάκι γι αυτό το να βρεις άλογα είναι δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό στην κατηγορία SS. Εκεί όμως αφού κάναμε μια βελτιωση 1ου σταδίου Φ.Ε.Π. (dynojet στην περίπτωσή μου) υπάρχει το "μετά" σε έτοιμα αγωνιστικά ΚΙΤ (ελατήρια, βαλβίδες κτλ) πριν φτάσουμε σε ροϊκή και/ή υπερκυβισμό. Στη Βεφα περιορίζεσαι στο 1ο στάδιο και πετάς περιττά βάρη (καθρέπτες, κεντρικό σταντ, γυναίκα άλλα ελατήρια εμπρός, λιγότερα καύσιμα στο ρεζερβουάρ) πράγματα δηλαδή που δε συμβαδίζουν με το χαρακτήρα της μηχανής.

2 ερωτήσεις για το τέλος.
    Οι LeoVince carbon έχουν καλύτερη απόδοση από τις αλουμινίου?
    Οι αλουμινίου ζεσταίνονται όσο οι carbon ή περισσότερο?
    Fun Is Not A Straight Line

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Power commander σε Vfr '03
    από Dr Luv στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2008, 17:33
  2. Power commander σε DL 650
    από BIG BLACK στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2006, 09:52
  3. Power Commander σε FZ6