Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 103

Θέμα: Η Ελλαδα που πειναει?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    αν στο εξηγήσω....δεν ειναι δυσκολο πιστευω οτι θα το καταλαβεις...
    μισθος 700 ευρω=ΦΤΩΧΕΙΑ

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ....

Κατι τετοιο καταλαβαινει κανεις(και εγω μαζι) βλεπωντας τα διαφορα "πανικοβλιτα"ρεπορταζ των καναλιων(και στο καπακι το ακριβο λαιφσταιλ) ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ THREAD ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ διαβασαν επιλεκτικα και τους εμεινε μονο το χρηματιστηριο και τα μπουζουκομαγαζα.

Η δευτερη παραγραφος που παραθετεις εξηγει τι ακριβως ειναι φτωχεια.Το οτι θα αναγκαστω να δανειστω απο τις τραπεζες για να καλυψω ψευτικες αναγκες και μετα θα δυσκολευομαι στην αποπληρωμη σαφως και δεν ειναι φτωχεια.Σιγουρα πολλοι συμπολιτες μας δυσκολευονται αφανταστα να τα φερουν εις περας αλλα ο εξαφανισμος της μεσαιας ταξης ειναι ενα πανευρωπαικο φαινομενο.Οι παλιοτερες γενιες με μια απλη δουλεια -σαν μεταναστες κυριως -μπορουσαν-κανοντας απιστευτη οικονομια-να κανουν κομποδεμα.Σημερα με τον απιστευτο καταναλωτισμο δεν ειναι εφικτο.

Οσο για τον μισθο των 700ε ειναι πολυυυ χαμηλος αλλα αυτος θεωρηται κατωτατος αρχικος μισθος ανειδικευτου εργατη στον ιδιωτικο τομεα αν δεν κανω λαθος.

(Θα ηθελα να κανω και μια ψηφοφορια σχετικα με το ποσο αμοιβομαστε το μηνα τα μελη του moto.gr αλλα δεν ξερω πως γινεται)

Τουλαχιστον βγηκε μεσα απο τις παραθεσεις αποψεων οτι σαν λαος ειμαστε απιστευτα καταναλωτικος(κατι που δεν συνεβαινε 20 χρινια πριν)και καλοπερασακιας.Φραγκα δεν παιζουν αλλα ενα δεκαπενθημερο σε καποιο καλοκαιρινο θερετρο θα το περασουμε.Γενια των 700ε ειμαστε αλλα τα 80ε στο κινητο καθε μηνα δεν τα τσιγκουνευομαστε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ.......
    Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ... ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ...
    ΠΧ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ(ΕΑΝ ΠΑΣ), ΠΑΡΕ ΣΚΗΝΟΥΛΑ.... ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ

ΜΗ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΦΩΝΑΞΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ.... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ

+1299

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Κατι τετοιο καταλαβαινει κανεις(και εγω μαζι) βλεπωντας τα διαφορα "πανικοβλιτα"ρεπορταζ των καναλιων(και στο καπακι το ακριβο λαιφσταιλ) ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ THREAD ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ διαβασαν επιλεκτικα και τους εμεινε μονο το χρηματιστηριο και τα μπουζουκομαγαζα.

Η δευτερη παραγραφος που παραθετεις εξηγει τι ακριβως ειναι φτωχεια.Το οτι θα αναγκαστω να δανειστω απο τις τραπεζες για να καλυψω ψευτικες αναγκες και μετα θα δυσκολευομαι στην αποπληρωμη σαφως και δεν ειναι φτωχεια.Σιγουρα πολλοι συμπολιτες μας δυσκολευονται αφανταστα να τα φερουν εις περας αλλα ο εξαφανισμος της μεσαιας ταξης ειναι ενα πανευρωπαικο φαινομενο.Οι παλιοτερες γενιες με μια απλη δουλεια -σαν μεταναστες κυριως -μπορουσαν-κανοντας απιστευτη οικονομια-να κανουν κομποδεμα.Σημερα με τον απιστευτο καταναλωτισμο δεν ειναι εφικτο.

Οσο για τον μισθο των 700ε ειναι πολυυυ χαμηλος αλλα αυτος θεωρηται κατωτατος αρχικος μισθος ανειδικευτου εργατη στον ιδιωτικο τομεα αν δεν κανω λαθος.

(Θα ηθελα να κανω και μια ψηφοφορια σχετικα με το ποσο αμοιβομαστε το μηνα τα μελη του moto.gr αλλα δεν ξερω πως γινεται)

Τουλαχιστον βγηκε μεσα απο τις παραθεσεις αποψεων οτι σαν λαος ειμαστε απιστευτα καταναλωτικος(κατι που δεν συνεβαινε 20 χρινια πριν)και καλοπερασακιας.Φραγκα δεν παιζουν αλλα ενα δεκαπενθημερο σε καποιο καλοκαιρινο θερετρο θα το περασουμε.Γενια των 700ε ειμαστε αλλα τα 80ε στο κινητο καθε μηνα δεν τα τσιγκουνευομαστε.

1)Οταν γραφεις ενα κειμενο το διαβαζει ο αλλος ολο και επιλεκτικα ξεχωριζει καποια κομματια για να βασισει τα λεγομενα του.....Επειδη το γραφεις δεν σημαινει οτι δινεις στον αλλο να καταλαβει ακριβως το σκεπτικο σου...

2)Φτωχος ειναι ο ανθρωπος που δεν μπορει να βγαλει τα προς το ζην ανετα και ειναι τσιμα τσιμα ή ζει με βοηθεια(σπιτι,φιλοι κτλ)...Δεν ειπαμε οτι λιμοκτονουμε σαν χωρα(ελεος δηλαδη) αλλα ειναι τετοια η ακριβεια και η συγκεντρωση πλουτου που και με 1500 τον μηνα και με 2000 τον μηνα αν μενεις μονος σου παιζει να μην σου μεινει τιποτα....

3)Οι αναγκες του ανθρωπου δεν ειναι μαμ,κακα και νανι....Δεν την βρηκα στα ελληνικα αλλα δες την παρακατω πυραμιδα αναγκων(με σειρα απο κατω προς τα πανω) και πες μου σε πιο επιπεδο ειναι καποιος στην Ελλαδα με 1500 ευρω τον μηνα...Υπ οψιν οτι συμφωνα με την θεωρια αν δεν εκπληρωσεις το απο κατω δεν μπορεις να μεταβεις στο παραπανω..

Η πυραμιδα αναγκων του Μασλοου.....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	maslow.gif 
Προβολές:	170 
Μέγεθος:	39,3 KB 
ID:	132903

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από madox

δεν θελω να φανώ κακος αλλα απο τα λεγόμενα σου φαινεται οτι δεν ανηκεις στην κατηγορία που επικρινεις
    αν άνηκες θα ηξερες οτι ο βασικος μισθος ανιδεικευτου εργατη ειναι τα 580 ευρω και οχι τα 700
    700 ευρω ειναι ο βασικος μισθος πτυχιουχου ΑΕΙ...
    αν ο εργοδοτης δεχτει να σου αναγνωρισει το πτυχιο και δεν σε βαλει σαν υπαλληλο γραφειου (γνωστη πρακτική για νεους εργαζομενους)
    στην περιγραφή μου προσπαθησαν να σου δωσω να καταλαβεις που μπορουν να πανε 700 ευρω χωρις να κανεις τιποτα για ψυχαγωγια (πραγμα που το θεωρω απαραιτητο για την ψυχικη υγεια)...
    δεν ανεφερα κινητα
    δεν ανεφερα αγορες
    δεν ανεφερα αυτοκινητα-δοσεις (τα 50 ευρω καυσιμα ειναι λόγικο για τη μηχανη)

οσο για το καλοπερασακηδες
    εμεις παλευουμε να παμε μια βδομαδα διακοπες και οι ξενοι κατακληζουν την Ελλαδα για μηνες
    αρα μαλλον καποιοι αλλοι περνανε καλυτερα και καλά κανουν
    επισης ολες οι ερευνες δειχνουν οτι οι ελληνες εργαζονται πιο πολλες ωρες απο όλους τους εργαζομενους στις χώρες της ΕΕ....
    και βασικα με οποιον ξενο εχω μιλησει μου το εχει επιβεβαιώσει..
    και φυσικά με διπλάσιους μισθους...

αυτά προς το παρον....
    σου ευχομαι ποτε να μην παρεις 700 ευρω μισθο....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ....
    Ξερω πως γινομαι εκνευριστικος...
    Αλλα κατω απο τη γεφυρα του Μπρουκλιν υπαρχει θαλασσα , δε ζει κανεις .

- Omnia mea mecum porto -

Που να δείτε και τα πανικόβλητα ρεπορτάζ για τις συντάξεις των αγροτών... Αλλά αυτοί έχουν και σπίτι και παραγωγή και δεν έχουν έξοδα και απαιτήσεις και δουλεύουν στα κτήματα μέχρι τα 90+ οπότε τα 400 ευρώ το ζευγάρι είναι αρκετά για να πληρώσουν φάρμακα για 2 άτομα άντε και κανα δώρο για τα εγγόνια...

Τώρα για τα άλλα αναίτια ρεπορτάζ και φωνές για την ακρίβεια δεν μας αφορούν... σωστά?
    Απλά αντιπολίτευση κάνουν τα κανάλια και φωνάζουν για ανύπαρκτα προβλήματα...

δεν θελω να φανώ κακος αλλα απο τα λεγόμενα σου φαινεται οτι δεν ανηκεις στην κατηγορία που επικρινεις
    αν άνηκες θα ηξερες οτι ο βασικος μισθος ανιδεικευτου εργατη ειναι τα 580 ευρω και οχι τα 700
    700 ευρω ειναι ο βασικος μισθος πτυχιουχου ΑΕΙ...
    αν ο εργοδοτης δεχτει να σου αναγνωρισει το πτυχιο και δεν σε βαλει σαν υπαλληλο γραφειου (γνωστη πρακτική για νεους εργαζομενους)
    στην περιγραφή μου προσπαθησαν να σου δωσω να καταλαβεις που μπορουν να πανε 700 ευρω χωρις να κανεις τιποτα για ψυχαγωγια (πραγμα που το θεωρω απαραιτητο για την ψυχικη υγεια)...

..........

αυτά προς το παρον....
    σου ευχομαι ποτε να μην παρεις 700 ευρω μισθο....
    +1

Ρε συ Madox θα μας τρελλανεις;
    Πηγα να γραψω τα παραπανω αλλα ο φιλος Zzr2005 με προλαβε.
    Με τα οσα εγραψες παραπανω ειλικρινα δινεις την εντυπωση οτι δεν ανηκεις σε αυτη την δυστυχισμενη (γιατι ΕΙΝΑΙ δυστυχισμενη) γενια των 700 ευρω.
    Ο βασικος ειναι 580 (εχει παει στα 620 τωρα αν δεν απατωμαι) και σαν να μην εφτανε αυτο, οι εργοδοτες κανουν ΤΙΣ πατεντες για να ΜΗΝ σε πληρωνουν ουτε καν τα προβλεπομενα!!

Εγω ειμαι σε μια εταιρια εδω και 2 χρονια με τον ιδιο μισθο που ξεκινησα και ο συναδελφος μου ειναι επισης ετσι επι 4 χρονια! Τι να κανεις; Να παραιτηθεις για να βρεις κατι καλυτερο;
    Ναι, αλλα οταν εχεις αναγκη τα λεφτα -οσα και αν ειναι αυτα- για να ζησεις κ να στηριξεις την οικογενεια σου τι θα κανεις;;
    Η μηπως νομιζεις οτι ειναι πια τοσο ευκολο να βρεις δουλεια -και καλοπληρωτεα μαλιστα;

Δεν θα το συνεχισω γιατι θα μου ανεβει το αιμα στο κεφαλι....
    Νίκος
    Open Horizons

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    νομίζω ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ έχει να πεινάσει από τα χρόνια της κατοχής...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    νομίζω ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ έχει να πεινάσει από τα χρόνια της κατοχής...
    τα ιδια ελεγαν και στην κατοχη οι εμποροι λαδιου.....
    ο ελληνας εχει να πεινασει απο το 1821...
    οι γερμανοι ειναι φιλοι μας....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
    Ξερω πως γινομαι εκνευριστικος...
    Αλλα κατω απο τη γεφυρα του Μπρουκλιν υπαρχει θαλασσα , δε ζει κανεις .

ε συνηθως οι γεφυρες καταληγουν σε μια στερια.....:smilea:
    ε εκει ζουν μια χαρα ....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    τα ιδια ελεγαν και στην κατοχη οι εμποροι λαδιου.....
    ο ελληνας εχει να πεινασει απο το 1821...
    οι γερμανοι ειναι φιλοι μας....
    Κοίτα παλλικάρι μου, για μια στιγμή λίγο γύρω σου.

Μπριζολίδια, clubs, μπουζούκια (σχήματα), καφετέριες γεμάτες οποιαδήποτε ώρα, γκαμπριο, καγιέν σωρηδόν, μοτοσυκλέτες των 12000-14000 ξεπουλάνε σφαίρα, αρμανι, γκουτσι, πραντα, rx8, μύκονος, αγορά κατοικιών που δεν κάμτεται με τίποτε, τα ίδια αμάξια στους δρόμους -μην πω κ περισσότερα- άσχετα από το αν η βενζίνη είναι ακριβότερη από την κοακόλα...

ο καθένας πέρνει αυτό που του αξίζει...
    και αν νιώθεις οτι δεν σου αξίζει η δουλειά σου/ζωή σου, τι έκανες/κάνεις για αυτό...?

θεωρώ ανεπίτρεπτον να είσαι νέος (χωρίς οικογένεια, υποχρεώσεις, πιτσιρίκια, κλπ), να ΜΗΝ είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά σου, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, παρά μόνο να γκρινιάζεις.

Ο Έλληνας τρώει γιατί πρέπει, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ πεινάει. Από λιγούρα. Και γιατί έχει.

@Νίκο: ναι ρε, να παραιτηθείς αν δεν τραβάει..αργότερα ίσως να μην μπορείς.

θεωρώ ανεπίτρεπτον να είσαι νέος (χωρίς οικογένεια, υποχρεώσεις, πιτσιρίκια, κλπ), να ΜΗΝ είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά σου, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, παρά μόνο να γκρινιάζεις.

Σε αυτο συμφωνω...Στα υπολοιπα ισχυει οτι εγραψα για τον madox και δεν ειναι ο κανονας....Ο κανονας ειναι στο <<δεν φτανουν>>...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Παντως εχτες μια βολτα που πηγα απο Γκαζι , δεν πειναγε κανεις ισα ισα καποιοι ξερναγαν κιολας για να ξαναγεμισουν το στομαχι τους.

Για τον ΠεΟντα ειμαστε.

Τασο σε εκτιμω αλλα νομιζω οτι εισαι λαθος εδω.
    Ο ανθρωπος που εχει 5λιτρο Ford Mustang, Ford Thunderbird, και αλλα κλασσικα αμαξια και μηχανες δεν νομιζω οτι μιλαει μεσα απο την φτωχεια. Και στην τελικη αν εσυ βρηκες την/τις ευκαιριες, δουλεψες σκληρα και καταφερες να αποκτησεις μια οικονομικη ανεση, δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι να κανουν το ιδιο.

Περα απο τη σκληρη δουλεια, η επιτυχια ειναι ΚΑΙ θεμα τυχης. Και καποιοι ΔΕΝ την εχουν/αποκτουν ποτε. Αλλιως ολοι (η τουλαχιστον αρκετοι απο εμας) θα ειμασταν φραγκατοι και ωραιοι.

@Νίκο: ναι ρε, να παραιτηθείς αν δεν τραβάει..αργότερα ίσως να μην μπορείς.
    Να σου πω, οσο θα ψαχνω για αλλη δουλεια αναλαμβανεις να υποστηριξεις τους δικους μου οικονομικα η να αγορασεις οτι εχω και δεν εχω για να μπορεσω να ανταποκριθω στα οικονομικα βαρη που εχω τωρα; (και για να μην ειπωθει τιποτε αλλο ΗΔΗ κανω μια δουλεια του ποδαριου για να τα βγαλω περα)

Οσοι ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερουν τελικα...
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. http://www.dainese.com/ Η Ελλαδα που ειναι;;;;
    από ktm640lc4 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2009, 19:33
  2. Η Ελλάδα που δεν μαθαίνει απο την ιστορία της....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2009, 09:17
  3. Ονοματα εταιριων που ΔΕΝ θα δειτε στην Ελλαδα
    από p@nos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2008, 23:03
  4. O ΑΡΗΣ που ενωνει την Ελλαδα...
    από SvsGreek στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2006, 13:03
  5. Όλα τα μοντέλα της Honda( +αυτά που δεν έρχονται Ελλάδα)
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2006, 22:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ