Μετα απο ανταλλαγες SMS, ο powerphot, που απο το δικο του ενδιαφερον εγινε σοβαρο αυτο το ποστ, αποφασησε οτι δεν θα 'ρθει. Αγιο ειχε!
Μειναμε λοιπον πεντε αυτοι που θα πηγαιναμε.
Την Κυριακη το πρωι ετοιμαζω την μηχανη και ξεκιναω για την πλατεια, κατα τις 8:45 ωστε να "μαζεψω" οποιες μηχανες ερθουν σε ενα σημειο. Στα μισα της διαδρομης (800μ απο το σπιτι μου) χτυπαει το τηλεφωνο. Σταματαω στην ακρη και απανταω. Μια γνωστη "γεροντικη" φωνη με ρωταει την ωρα του ραντεβου και πως θα ερθει, απο τον Υμμητο. Ναι ηταν ο Βρωμιαρης που τον ετρωγε ο κω... (ΔΕΝ το 'πα! Το σκεφτηκα μεν αλλα ΔΕΝ το 'πα) για βολτα. Του ειπα που ειναι και πως θα τον περιμενουμε.
Φτανω στην πλατεια, φτιαχνω καφε και περιμενω. Κατα τις 08:59 φτανει ο πρωτος (μετα απο μενα) Χρηστος (free rider) με το ThunderCat, και φυσικα παρκαρει σε λαθος μερια της πλατειας, μιας και δεν μπηκε στον κοπο να την κανει μια γυρα πριν. Τον πηρα ενα τηλεφωνο και το "προβλημα" λυθηκε. Κανα 10λεπτο μετα φτανει ο Θανασης (dirtymoto) με την ΚΤΜΑφρικα και στο πενταλεπτο επανω κι ο Μιχαλης (Tattoo23) με το ΧΤ 600. Ο Σταυρος εχει στειλει SMS κατα τις 9:05 οτι ερχεται και να τον περιμενουμε. Περιμενουμε λοιπον μεχρι τις 9:35. Παιρνω τηλεφωνο τον τριτο Χρηστο (tai) και μου λεει οτι πινει καφε σπιτι γιατι νομιζε οτι το ραντεβου ηταν στις 10:00. Μιας κι οι παρησταμενοι εχουν "λυσαξει" για καφε, του μεταθετουμε το ραντεβου σε καφετερεια στην Χασια. Στις 9:48 επιτελους φτανει κι Σταυρος (KaTaNas) και φευγουμε για Χασια, με σκοπο να πιουμε καφε και να περιμενουμε τον tai.
Στο δρομο μεχρι εκει (καθως και σε ολη την υπολοιπη διαδρομη), κρατησα χαρακτηρα και ΔΕΝ ενεδωσα στις "κακες" προθεσεις του Σταυρακη, αλλα και του Μιχαλη (σε καποιες περιπτωσεις).
Φτανοντας στην Χασια βρισκουμε μια κεντρικη καφετερεια και αραζουμε για καφε.
Εγω εμεινα λιγο απ' εξω και οταν μπηκαν ολοι μεσα πεταω κατω το ΧΤ του Μιχαλη, για να μαθει να μην μου ξανατρεχει εμενα. Τον ειχα αχτι τον ατιμο! Ευτυχως δεν επαθε τιποτα το μηχανακι και παω και βαζω την μηχανη απεναντι (εκει που ηταν ολες οι υπολοιπες) ωστε με την πρωτη μαμακια που θα μου εκαναν θα τις εριχνα ΟΛΕΣ σε ντομινο στυλ.
Το κολπο επιασε γιατι μολις μπηκα μεσα με ειχαν ολοι με το καλο. "Καλα ρε Χρηστακη, κι αν ειπαμε και καμμια μαλακια, γραψτην στο χιονι να παει στο διαλο" και αλλα τετοια ...
Πριν καν παραγγειλουμε, ερχεται και ο tai-Χρηστος.
Εκει πεφτει και τηλεφωνο απο τον Θοδωρα (tdaf) και τον Βασιλη (bmour), για το που θα ειμαστε σε καμμια ωρα μιας και θελαν να ενωθουν με το "μπουλουκι" μας.
Εμεις θα ανεβαιναμε απο Δερβενοχωρια και θα σταματαγαμε για κανα τσιπουρακι ειτε στις Ερυθρες (Κρυοκουκι) ειτε στις Πλαταιες. Τους ειπα λοιπον να ερθουν απο Μανδρα, ωστε να μας προλαβουν.
Η παραγγελια στο γκαρσονι ηταν 3 καφεδες, 3 ΑΜΣΤΕΛ και ενα ουζο. Τωρα δεν χρειαζεται να πω και την κατανομη ... Εξ' αλλου ημασταν 6 και τα "πραματα" ειναι 7. Για να βοηθησω θα δωσω κι ενα χιντ. Ο tai ειπιε το ουζο και εγω ΔΕΝ ηπια 2 μπυρες!
Καποια στιγμη αποφασιζουμε να ξεκινησουμε την ανοδο για τα Δερβενοχωρια.
Πηγαινα μπροστα, αφ' ενος γιατι ηξερα τον δρομο και αφ' εταιρου γιατι φοβομουνα για κανα παγο, αν και ειχε προχωρησει αρκετα η ωρα ...
Ο Σταυρακης με τσιγκλησε αρκετες φορες και ο δρομος προσφεροταν, αλλα εγω κρατησα χαρακτηρα (οπως ξαναπα) και διατηρησα σταθερη ταχυτητα, τετοια ωστε να πηγιανουμε ΟΛΟΙ παρεα.
Ανεβηκαμε λοιπον μεχρι τα 800μ και πιασαμε την μεγαλη ευθεια του οροπεδιου που κινηται στα 680μ και απολαμβαναμε το χειμωνιατικο ηλιο.
Αποφασιζω να μην παμε προς Οινοη μεσα απο δασος και χωρια, μιας και φοβαμαι για τιποτα παγους, και φευγω αριστερα προς Δαφνουλα και Δαφνη που ειναι καινουργιοφτιαγμενος ο δρομος και κινηται σε "καθαρο" κοματι, οποτε θα το βλεπει και περισσοτερο ο Ηλιος. Επιπλεον ειναι και μικροτερη η διαδρομη μεχρι το Κρυοκουκι που ειχαμε σαν στοχο.
Μετα την Δαφνη ειχε καμμια 100 μετρα χωμα (οπου περναει και Ferrari) απο ασφαλτο που ειχε χαλασει.
Περνωντας το κομματι βλεπω στους καθρεφτες "σπασμενη" την αλυσιδα των μηχανων, οποτε και σταματαω για να βγαλω και λιγη μπυρα που μαζι με το κρυο και τους καφεδες ειναι θανατερος συνδιασμος για την κυστη του ανθρωπου ...
Το τι ειχε γινει πισω το ηξερα!
Ο Θανασης που δεν τον ηξερε, γυρισε πισω για να "μαζεψει" τον free-Χρηστο απο το "χωματινο" κομματι που συνηθως το περναει με 4χλμ/ωρα (περπατοντας δηλαδη)!
Στο Κρυοκουκι δεν βρηκαμε το μαγαζι που ηξερε ο tai-Χρηστος ανοικτο και μιας κι ειχε πολυκοσμια, φυγαμε για τις Πλαταιες πιο διπλα.
Κατσαμε σ' ενα καφενειο στην πλατεια, καταηλιου!
Δεν φανταστηκα ποτε οτι μεσα στο καταχειμωνο θα χρειαζομουνα καπελακι και ομπρελα θαλασσης (βολευτηκα με την μπλουζα του Σταυρου τελικα), μιας κι ειμαι τσακωμενος με τον ηλιο.
Το μαγαζι δεν ειχε τσιπουρο, αλλα το ουζο το αντικατεστησε ευκολα.
Οι μεζεδες του ηταν χαλια!
Τυροπιτες, σπανακοπιτες, κρεας ψητο, σκορδοψωμα με τυρι και ντοματα στο τηγανι, χταποδακι ξυδατο, μπακαλιαρος, λουκανικα.
Χαλια μαυρα ...
Μιας και περιμεναμε τον Θοδωρα και τον Βασιλη (απ' αναγκη δηλαδη κι απο ντροπη) φεραμε βολτα 3-4 γυρες απ' τα παραπανω.
Αν με ρωτησει κανεις, δεν θυμαμαι τι ακριβως λεγαμε τοση ωρα, αλλα το γελιο ηταν μεχρι "πνιγμου"!
Καποια στιγμη ηρθαν και τα παιδια, ο Θοδωρας (tdaf) με το Transalp και ο Βασιλης (bmour) με το F 605 GS, και αφου κατσανε λιγο ξεκινησαμε για την Αγ. Αννα (Κουκουρα) πανω στον Ελικωνα.
Μπροστα πηγαινε ο tai-Χρηστος μιας και ξερει την περιοχη, αφου η γυναικα του ειναι απο το Καπαρελι.
Παρ' ολα αυτα μας εκανε δυο λαθη σε διασταυρωσεις.
Σε ενα απ' αυτα ο Σταυρακης ενα μικρο μαθηματακι, μιας και στο αποτομο φρεναρισμα το tai-Χρηστου (στην χαμενη διασταυρωση) εχασε λιγο το μπροστινο (ευτυχως διορθωσε αμεσως), ως προς την αποσταση που κραταμε ειδικα απο τον μπροστινο στην φαλαγγα, που επιφορτιζεται και με το "διαβασμα" του δρομου.
Πιο κατω απο λαθος δικο μου, μπαινουμε στο Καπαρελι, οπου πετυχαμε γνωστο του tai-Χρηστου χασαπα, με τσιπουρο και ποτηρακια ανα χειρας. Εμεις βεβαια μεσα στην ευγενεια "Μα καλα, ΔΕΝ ηταν αναγκη ..." και τετοια βοηθησαμε στο αδειασμα του μπουκαλιου και μερικων καραφακιων που ηρθαν σε συνδρομη, ετσι στο ορθιο ...
Συνεχισαμε προς την Θισβη και απο 'κει πιασαμε το βουνο με κατευθυνση την Αγ. Αννα.
Η διαδρομη εχει τρομερη θεα και το χιονισμενο τοπιο την εκανε ακομα ομορφοτερη.
Φτανοντας την πεφτουμε κατ' ευθειαν στην ταβερνα. Ηταν αργα ομως (15:45) και δεν ειχε απ' ολα οσα ζητουσαμε. Οτι κι αν φαγαμε παντως ηταν πολυ καλο. Κρασι επαιξε και κοκκινο και ασπρο. Παιξαν και μπυρες, καθως και Κοκα-Κολα!
Να πω εδω οτι διαρκης συμβουλη απο τους γεροντωτερους ηταν να προσεχουν ολοι και να μην παρασυρονται, ουτε σε "τρεξιμο" και κυριως σε "πιωμα"!
To be continued ...![]()