Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 82

Θέμα: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

...ο θεατής μου !!! Το avatar του/της AVATOS
    αν θελουμε να δικαιολογισουμε τον εαυτο μας...ειναι το πιο ευκολο πραγμα...

στα 21 μου,μετα τον στρατο, δεν μπορουσα να αντεξω την ιδεα οτι θα μενω στο σπιτι των γονιων μου κ θα με ταιζουν συντηρουν.
    πνιγομουν κ μονο με την σκεψη.
    ποσο μαλλον στην ιδια δουλεια με τον πατερα μου...

την εκανα κ απο τα 2 χωρις πολλα πολλα...2 σταρατες κουβεντες φτανουν για να σε νιωσουν αυτοι που σε γενησαν κ ας μην το δεχθουν στην αρχη.

σχεδον 10 χρονια μετα δεν το εχω μετανιωσει αλλα νιωθω υπερηφανος για οσα εχω πετυχει μονος μου...
    αυτο μου δινει δυναμη να βαζω στοχους κ να τους πετυχαινω.

περασα εποχες που νοικιαζα σπιτι ειχα μηχανη (την ιδια επι 7 χρονια,που εφτασα να επισκευαζω κ να συντηρω μονος μου καθαρα για οικονομικους λογους) κ αυτοκινητο που μου καναν δωρο οι γονεις μου (με την ελπιδα οτι δεν θα τα καταφερνα κ θα εστελνα την μηχανη)
    κ ολα αυτα με 650ε...κ δεν κανω πλακα,δεν υπερβαλω.
    ειναι θεμα προτεραιοτητων.δεν ηταν προτεραιοτητα για μενα τα κουστουμια,καινουρια ρουχα καθε τοσο,μπαρακια,μπουζουκια κ ολα τα λαιφ σταιλ κερατα που σκοπο εχουν να δεσμευσουν την ψυχη στην επιφανεια...

...ηταν η ηρεμια μου κ το συναισθημα της ελευθεριας κ κυριαρχιας του εαυτου μου,
    κατι σαν αυτο που σου προσφερει η μοτοσυκλετα.

η γενια μας αν εχει μια υπαχρεωση,ειναι να καταφερει να αποδεσμευτει απο τις φοβιες των γονιων μας,να ανεξαρτητοποιηθει πληρως για να αλλαξει κατεπεκταση κ την καταντια
    της ελληνικης κοινωνιας...του βολεματος απόλες τις αποψεις.

1000ε φτανουν για να εχεις μοτοσυκλετα καινουρια,σπιτι,κοπελα κ να κανεις κ 4 ταξιδια τον χρονο σε ελλαδα κ εξωτερικο...κ να ζεις αξιωπρεπως με τα δικα μου δεδομενα...

...συχνα αναρωτιεμαι για τα δεδομενα των αλλων!
    ...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!

Επισης πανευκολο ειναι να προσπαθουμε να κατηγορησουμε τους αλλους κρινοντας με βαση τον δικο μας μικροκοσμο και το τι καναμε/κανουμε εμεις...Με το μικροκοσμος εννοω τα προσωπικα δεδομενα και περιβαλλον του καθενος....

Εγω δεν εχω κανενα σοβαρο προβλημα με τους δικους μου για παραδειγμα...Μια χαρα τα παμε...Καποιος που εχει προβληματα τα φανταζεται πολυ χαλια τα πραγματα και για τον αλλον κατι που μπορει να μην ισχυει....Φυσικα ισχυει και το αναποδο...

Αμα φιλε AVATOS στα 21 σου ας πουμε εμενες με τους δικους σου και με τα 650Ε τον μηνα βοηθουσες στο σπιτι και στους λογαριασμους εκει τι θα πειραζε??Με την προυποθεση οτι ειχες τον προσωπικο σου χωρο και γενικα δεν ειχες προβληματα με τους δικους σου....Δεν σε συντηρουν αμα πληρωνεις εσυ λογαριασμους...Βοηθας και σε βοηθανε...Ενα πιατο φαι παραπανω ή ενα πλυντηριο παραπανω δεν ειναι προβλημα σε ενα νοικοκυριο..

Εγω δεν παραδεχομαι καποιον που παει σωνει και καλα να μενει μονος του γιατι <<πνιγεται>>...Κανει τις επιλογες του και τραβαει το κουπι ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ....

Εγω παραδεχομαι τον κολλητο μου τον Φωτη που στην ηλικια μου και υπεργολαβος οικοδομων....μενει στο ιδιο δωματιο με την αδερφη του γιατι τα 40,000 το χρονο που βγαζει τα δινει στο σπιτι και σε παλιες αμαρτιες που δεν ειναι καν δικες του...Που δουλευει πρωι απογευμα στους 40+ βαθμους σαν το σκυλι και ισα που εχει για τσιγαρα....Και αυτο το κανει απο τα 20 του που απολυθηκε απο φανταρος....

<<Γιατι ρε φιλε αμα φυγω εγω απο εκει μεσα τι θα κανουν>>

ΥΓ Και φυσικα αλλες 10 οικογενειες που ζουν απο δουλειες που περνει αυτος

Ξέρω οτι θα δημιουργήσω αντιπάθειες

Ισχύει για όλους τους Ευρωπαίους και οχι μονο για τους Έλληνες !!!!

Αντριλίκι μαγκια και οτι αλλο, ειναι, αν εχεις φιλότιμο,
    να τρως όταν εχεις
    να καπνίζεις οταν μπορείς
    να βγαίνεις απλά και μονο για να περπατήσεις αν δεν εχεις τα 4 ευρό για τον καφέ
    να μην εχεις οτιδήποτε μεταφορικό που δεν μπορείς να συντηρήσεις
    να μείνεις σε μια κάμαρα πρώην πλυσταριό
    να δουλεύεις ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ εχεις ανάγκη και οχι απαραίτητα εκεί που θές
    να τα κάνεις αυτά για να μην βαραίνεις την οικογένειά σου ακόμα και με το 1 πιάτο φαΐ

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτα να τα θεωρείς ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ που τα κάνεις.

Για να κάνεις κατι ΕΣΥ για ΣΕΝΑ, μην κρέμεσαι στην πλάτη άλλων, ακόμα και αν στο προσφέρουν.

Η ανεξαρτησία η ελευθερία και η αξιοπρέπεια, θέλει, κόπο, πόνο, στέρηση και ιδρώτα!

Ολα τα άλλα ειναι μαλακιούλες απο ανθρώπους που δεν θέλουν να χάσουν την βολή τους.
    (και δεν πάει κάπου συγκεκριμένα αυτό, ειναι για ολους)

Απο κάποιον που δεν καταδέχτηκε να τον (ξανα) ταΐσουν απο 12 χρονών.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Αντριλίκι μαγκια και οτι αλλο, ειναι, αν εχεις φιλότιμο

Αυτο φτανει πιστευω χωρις τα παρελκομενα...

mats8282 εγω ετσι ενιωθα στα 21 μου κ ετσι επραξα.
    ...ειναι η αποψη μου λιγο-πολυ επι του θεματος.

ο καθενας επιλεγει οτι θεωρει καλητερο για τον εαυτο του κι ενδεχομενος για τους γυρο του.
    σεβαστη καθε επιλογη!ο καθενας στον δρομο του!

υγ.μη νομιζεις οτι ειχα και κανα σοβαρο προβλημα με τους γονεις μου.

Απολυτα κατανοητο...

Στην ερωτηση μου δεν απαντησες ομως

Αν εμενες 4-5 χρονια ακομα μαζι τους και δεν ειχες προβληματα οπως τσακωμους ή ελλειψη ιδιωτικου χωρου ενω παραλληλα ακουμπαγες 400Ε,πχ, στο σπιτι θα το θεωρουσες σημερα σαν κατι κακο το ολο θεμα?Οτι συμβιβαστηκες?

κατανοητο στο να κανει κατι τετοιο οποιος βρισκει τους λογους να το κανει.
    για'μενα δεν υπηρχε κανενας,οποτε δεν μπορω να πω.
    θεωρο οτι με τον τροπο μου βοηθαω στην καλη μας σχεση.
    κ οικονομικα κ χωροταξικα ετσι νομιζω βοηθησα.

πιστευω οτι ειναι καλο να σταματαει η συμβιωση με τους γονεις οταν το παιδι μπορει να ειναι οικονομικα ανεξαρτητο.
    τωρα αν τιθεται πχ οικονομικο θεμα μεσα σε μια οικογενεια αποχτα πρωταρχικη σημασια.
    δεν το εχω ζησει παντος.

...αλλωστε αλλιως αντιλαμβανεται ο καθενας την ανεξαρτησια του,
    κ τι αυτη του προσφερει.

εχω φιλους που σκεφτονταν κ επραταν οπως περιγραφεις,αλλα απο την αλλη τους ελειπε κ
    η ανεση κ ελευθερια, του δικου τους χωρου ας πουμε.

εγω συμβιβαστικα στο να μαγειρευω ,ψωνιζω,πλενω,σκουπιζω κ οχι κ πολλα φραγκα
    κ αυτοι στην συμβιωση μαζι με τους γονεις με οτι αυτο συνεπαγεται.

παντος οσο αφορα την αρχικη κουβεντα του ταξιδευτη,
    η επαναπαυση που προσφερουν οι γονεις στο παιδι μεσα στο σπιτι,γενικοτερα συντηρει μια βραδιπορεια στην ενταξη κ στον ενεργο ρολο ενος ενηλικα μεσα στην κοινωνια της ελλαδας σε αντιθεση με το εξωτερικο.
    αυτο εγω τουλαχιστων λαμβανω απο την επαφη μου με τους σημερινους 30κατω.
    κ σιγουρα σε καποια θεματα θα ειμαι κι εγω στην λιστα με βαση τα κρητιρια καποιου αλλου,
    κ επισεις ειναι δεκτο.

α...δεν εχει να κανει με το αν με παραδεχεται καποιος η οχι
    αλλα με το πως τα εχω εγω καλα με μ'ενα αρα κ με τους αλλους...

Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
    η επαναπαυση που προσφερουν οι γονεις στο παιδι μεσα στο σπιτι,γενικοτερα συντηρει μια βραδιπορεια στην ενταξη κ στον ενεργο ρολο ενος ενηλικα μεσα στην κοινωνια της ελλαδας σε αντιθεση με το εξωτερικο.
    Εδω ακριβως ειναι που διαφωνω....Δηλαδη πως καποιος που δουλευει και μενει μονος του συνεισφερει πιο πολλα στην κοινωνια απο καποιον που επισης δουλευει και μενει με τους δικους του και ταυτοχρονα βοηθαει οικονομικα,και οχι μονο,στο σπιτι τους...Τους ιδιους φορους πληρωνω,ισως και πιο πολλους αφου δεν εχω ενοικιο....

Απο την στιγμη που το ατομο λειτουργει <<κανονικα>> κατα τα αλλα ποιος ο τοσο σημαντικος λογος που πρεπει να παει να μεινει μονο του οσο το δυνατον πιο συντομα...Σαν ομαδα,οικογενεια,υπαρχει περιπτωση να λειτουργησουν καλυτερα τα ατομα απο απλες μοναδες....Και δεν ειμαι υπερ του ευρωπαικου μοντελου <<ενηλικιωσης>>....Ουτε του ειμαι 25-30 και με ταιζουν οι δικοι μου και εγω κοπροσκυλιαζω/τα περιμενω ετοιμα.. Υπαρχει μια μεση κατασταση οχι μονο τα ακρα...

Απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποια σοβαρη σχεση,πχ προοπτικη δημιουργιας οικογενειας,πιστευω οτι πραγματικα δεν υπαρχει λογος καποιος να βιαστει να παει να μεινει μονος απλα για να το κανει....Αν συντρεχουν αλλοι λογοι το καταλαβαινω....Και φυσικα υπαρχει ενα οριο σε ολα αυτα...Εγω ας πουμε σε 1 χρονο θα εχω παει αλλου...Το θεωρω δεδομενο...

Αν ειχα παει ομως πιο νωρις αλλου,στα 20-25 πχ,ουτε θα σπουδαζα,ουτε θα χρεωνομουνα καποιες δεκαδες χιλιαδες ευρω να αγορασω και να στησω το γραφειο μου...

Ο δικος μου μικροκοσμος λειτουργησε ετσι που δεν με ωθησε να παω να μεινω μονος απλα για να το κανω....

Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
    α...δεν εχει να κανει με το αν με παραδεχεται καποιος η οχι
    αλλα με το πως τα εχω εγω καλα με μ'ενα αρα κ με τους αλλους...

Φυσικα και δεν εχει να κανει....Και αν εννοεις την κουβεντα μου δεν εννοω εσενα ειδικα...Απλα δεν το θεωρω κατορθωμα να κανει καποιος κατι το φυσιολογικο νωριτερα απο αλλους

Μαγκια του οποιος το κανει και τους οποιους λογους αλλα δεν ειναι σημαδι ανωτεροτητας...

Επισης το τελευταιο το θεωρω λαθος αλλα τελος παντων εχει πολλες ερμηνειες

...σιμαδι ισως ειναι...δεδομενο σιγουρα οχι!

Το να αναλαβει κανεις την ευθηνη του εαυτου του ,σημαινει κυριως το να θετει αυτος τους στοχους της ζωης του.

Κατα αυτη την ενοια ενας ανθρωπος που στηριζει τους γονεις του κατ επιλογην του (δεν ειναι παντα ετσι) πετηχαινει στο στοχο του.
    Αλλα, η προσωπικη αναπτυξη, σημαινει επιλογες που ερχονται πολλες φορες σε συγκρουση με τις αναγκες των κοντινων μας ανθρωπων .Εχω δει αρκετους που στηριξαν τους γονεις τους για χρονια που εφτασαν να ξεχασουν τα δικα τους ονειρα και σχεδια εως το σημειο που αυτα πλεον δε θα μπορουσαν να πραγματοποιηθουν.Κυριως απο αυτοπεριορισμο της προσωπικοτητας. Το χρεος μας ειναι στον εαυτο μας κυριως. Οι κοντινοι θα λαβουν απο το περισευμα μας κι οχι απο το κεφαλαιο μας. Ο γονιος που δεν απελευθερωνει το παιδι του να τραβηξει το δρομο του που επιλεγει αυτος τις οικονομικες και συναισθηματικες υποχρεωσεις του παιδιου του ,δεν το αγαπα οσο νομιζει.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

YEC Το avatar του/της alexk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Το να αναλαβει κανεις την ευθηνη του εαυτου του ,σημαινει κυριως το να θετει αυτος τους στοχους της ζωης του.

Κατα αυτη την ενοια ενας ανθρωπος που στηριζει τους γονεις του κατ επιλογην του (δεν ειναι παντα ετσι) πετηχαινει στο στοχο του.
    Αλλα, η προσωπικη αναπτυξη, σημαινει επιλογες που ερχονται πολλες φορες σε συγκρουση με τις αναγκες των κοντινων μας ανθρωπων .Εχω δει αρκετους που στηριξαν τους γονεις τους για χρονια που εφτασαν να ξεχασουν τα δικα τους ονειρα και σχεδια εως το σημειο που αυτα πλεον δε θα μπορουσαν να πραγματοποιηθουν.Κυριως απο αυτοπεριορισμο της προσωπικοτητας. Το χρεος μας ειναι στον εαυτο μας κυριως. Οι κοντινοι θα λαβουν απο το περισευμα μας κι οχι απο το κεφαλαιο μας. Ο γονιος που δεν απελευθερωνει το παιδι του να τραβηξει το δρομο του που επιλεγει αυτος τις οικονομικες και συναισθηματικες υποχρεωσεις του παιδιου του ,δεν το αγαπα οσο νομιζει.
    Φίλε, κατά την προσωπική μου άποψη συρρίκνωσες πάρα πολλά πράγματα της σχέσης γονιών και παιδιών σε μερικές προτάσεις, δίχως να χαθεί η ουσία.
    Πολύ σωστός.
    www.clubcsl.com

ΜΕΛΟΣ: WITHUS ORAGAINSTUS Το avatar του/της MIXALHS 400SF R
    Αν θες όλα τα πετυχαίνεις και ζεις και αξιοπρεπώς στην κωλοχώρα με 700-800 ευρώ. Και νοίκι πληρώνεις, και δόσεις βγάζεις, και βενζίνη έχεις και λογαριασμούς και την κοπελίτσα να την αράζει πίσω σου σφιχταγκαλιασμένη ή χαλαρή και να βγαίνετε έξω για κανένα καφέ/ ποτό. Συγγνώμη αλλά γίνεται.
    Χρειάζεται υπομονή ναι, επιμονή ναι, καμιά φορά επίπονο ψυχικά και σωματικά αλλά γίνεται. Και ξεκινάς από χαμηλά για να φτάσεις ψηλά. Και όταν φτάσεις ψηλά ρε ξέρεις πως είναι να είσαι κάτω και δεν ξεχνάς γιατί το σώμα σου ακόμη πονάει στη σκέψη της ζωής σου με τα 650-700-800.
    Το πρόβλημα είναι πότε θα αποφασίσεις να περάσεις από τα 800 στα 1000-1500 και μετά βλέπεις. Εγώ προσωπικά με 800 (της δουλειάς) τα βγάζω άνετα μόνος μου κι είμαι και 19 και κερνάω και την κοπελιά όταν πάμε έξω. Και βάζω στην άκρη τα όσα λεφτά στέλνουν οι δικοί μου μιας και σπουδάζω.
    Μυαλό θέλει και κότσια γερά κι όχι μυξοκλάματα στα δύσκολα και στα σκούρα. Α και θέλει και φίλους καλούς και φιλότιμο...
    ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΝΤΟΥΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ CB ΝΑ ΦΥΓΩ...

GIB MIR BENZIN

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MIXALHS 400SF R

Μυαλό θέλει και κότσια γερά κι όχι μυξοκλάματα στα δύσκολα και στα σκούρα. Α και θέλει και φίλους καλούς και φιλότιμο...

Τα ειπες ΟΛΑ !!!
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. R1 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο...
    από alexk στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2006, 00:05
  2. Έχει κανείς manual GSXR_750 ή 600 K4-K5? Έχω φάει τον τόπο!
    από SGrouts στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 09:27
  3. : Παπούτσι από τον τόπο σου...
    από tai στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2004, 13:28
  4. Προσοχή σε αυτόν τον ιό
    από takiskan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 00:20
  5. Ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο....