Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 101

Θέμα: Η συνωμοσία των 1-3-2-4,μια μοτοσυκλετιστική ιστορία νουάρ.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ξεκαθαριζω κατι.

Δεν ειμαι συγγραφεας (οι συγγραφεις δεν εχουν κενα στην γραμματικη και στο συντακτικο),και ουτε θελω να εκδοσω κατι.
    Δεν διαφημιζω τιποτα,λιγοτερο η περισσοτερο τουλαχιστον οπ'οσο "διαφημιζει" με την καλη εννοια ο καθ'ενας τον εαυτο του εδω μεσα στο μοτο.
    Απλα θελω να γραψω κατι που να αρεσει σε οποιον το διαβασει,αφου βεβαιωθω οτι θα αρεσει σε μενα πρωτα.
    Αν δεν ειχε σχεση με την μοτοσυκλετα δεν θα εμπαινε σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ.Βασικα δεν θα γραφοταν καν.
    Απο την στιγμή που γράφεις πέρα από ανάγκη πρακτικής επικοινωνίας... είσαι συγγραφέας. Το αν είσαι καλός συγγραφέας ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.

Από την στιγμή που τα βάζεις εδώ να τα διαβάσει κόσμος... έχεις εκδώσει κάτι (άσχετα αν το κοινό σου είναι περιορισμένο).

Τα κενά στην γραμματική και το συντακτικό (τα οποία δεν είναι και τόσο πολλά όσο νομίζεις) είναι ένα πολύ μικρό θέμα τεχνικής που διορθώνεται εύκολα, και εγώ ελαχίστως θα του έδεινα σημασία---το πόσο καλός συγγραφέας είσαι πάντως δεν θα κριθεί από αυτό.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Απορω ωρες-ωρες με κατι τετοια σαρδαμ...

Ηθελα να πω οτι το γραψιμο ειναι μια διαδικασια ανασκαφης.

Υ.Γ Κανενας δεν γελασε.Τι απιστευτα παιδια....

:rotflmao: :rotflmao:
    νομιζαμε οτι ειναι ποιητικη αδεια και το προσπερασαμε...

τωρα που μας το εξηγησες....

:a029:

μονος σου εγραψες τον λακκο σου! ....εεε....εσκαψες ηθελα να πω!

Moderator
    Αν καταλαβα καλα τι θελει να πει ο ενπατ.
    Καταρχας ο ενπατ πιστευω οτι με ξερει καλα,και ειμαι σιγουρος οτι μου μιλα στα ισα,και καλα κανει γιατι αλλιως του σπιναρω μια και στην καραφλα.

Απο κει και περα...
    Η συγγραφη (επαγγελματικη-ερασιτεχνικη-η απλα σαν χομπι) ειναι κατι που διεπεται απο κανονες,ακομα και οταν γινεται αυθορμητα,κατα το υφος καποιων συγγραφεων.
    Καλυτερα να μην επεκταθουμε εδω ομως.

Θελω να καταληξω στο οτι το νουαρ διεπεται απο αυστηροτατους κωδικες,ακομα και οταν η θεματολογια του ξεφευγει απο τον του ντεντεκτιβ τη φεμ φαταλ και τους λοιπους χαρακτηρες.

Ο τροπος δε με τον οποιο χειριζεται ολα τα επιμερους στοιχεια της πλοκης,των διαλογων,των τοποθεσιων,των χαρακτηρων ειναι ηταν και θα ειναι ενας,υπαρχει μια πολυ συγκεκριμενη φορμα διηγησης απο την οποια δεν γινεται απλα να αποκλινεις. Υπαρχει ο πεσιμισμος,οι σκιωδεις φιγουρες,ενα πεπλο μυστηριου διαχυτο,το σκοτεινο παρελθον,το αβεβαιο μελλον, ο φοβος και η ανασφαλεια που οδηγουν σε αυτογνωσια,η εξευρεση σκοπου στην ζωη που οδηγει στην φιλοσοφια,και γενικα κανονες αυστηρα απαραβατοι,χωρις ομως να περιοριζουν την φαντασια.

Μπορεις να κανεις και νουαρ αμα θες για το κουρεμα των προβατων,αλλα δεν την γλιτωνεις απο τα παραπανω,αλλιως δεν γραφεις νουαρ,και εγω νουαρ προσπαθησα να γραψω.

Ειναι αληθεια οτι δεν μπορει ο καθ'ενας να τα διαχειριστει αυτα,τελεια και παυλα.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι τι νουαρ ειναι μια ασκηση υφους μια καθαρα υφολογικη σχολη που εχει διαπερασει σαν σουβλακι την λογοτεχνια και τον κινηματογραφο απο την δεκαετια του 30,και ειναι μαλιστα και επικαιρο στις μερες μας.

Και το Μπλειντ ρανερ ειναι νουαρ,οπως και ο Μεγαλος λεμποφσκι των Κοεν(οσο κουλο και αν ακογεται αυτο).Οποιος τα δει προσεκτικα θα καταλαβει.
    Λίγο πολύ τα ίδια λέμε....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Απο την στιγμή που γράφεις πέρα από ανάγκη πρακτικής επικοινωνίας... είσαι συγγραφέας. Το αν είσαι καλός συγγραφέας ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.

Από την στιγμή που τα βάζεις εδώ να τα διαβάσει κόσμος... έχεις εκδώσει κάτι (άσχετα αν το κοινό σου είναι περιορισμένο).
    Ναι εχεις δικιο.
    Οταν λεω οτι δεν ειμαι συγγραφεας σαφως και δεν το λεω με την εννοια του οτι δεν θελω να μου κανετε σκληρη κριτικη η οτιδηποτε αλλο.Ηταν ενα κουοτ (που τωρα βλεπω οτι ΔΕΝ εκανα....) απλα στον φιλο πιο πανω που ειπε κατι για εκδοση και κυκλοφορια και ηθελα απλα να το ξεκαθαρισω.

Συνειδητα εκτιθεται καποιος (και ετσι πρεπει) οταν γραφει κατι ειτε ειναι ιστορια νουαρ ειτε λεει εδω μεσα οτι ξερει να οδηγει η να στριβει.

Για να το θεσω αλλιως..
    Αν ηθελα να μην "πληγωθω" απλα δεν θα εγραφα κατι εδω μεσα,ιδιως γιατι πολλοι με ξερετε,και δεν μπορει ο καθ΄ενας να δεχτει να πληγωθει ο εγωισμος του.

Ευχαριστω για την ειλικρινεια,ολους σας.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από deusXT

περα της πλακας νομιζω ότι σα κριτική είναι κομματι άδικη αν και "του δε ποιντ" που λεν και στο χωριο μου.
    Χωρις να ξερω τον συγγραφευφς και να μη ξερω αν το εχει ξανακανει η που το πάει ή τι στοχους εχει νομιζω ότι πρεπει να το δεις σαν αυτο ακριβως που ειναι.
    Ενα αναπαντεχο ευρημα.
    Δε χρειαζεται τόση αυστηροτητα. νομιζω.
    Επειδή δεν μου αρέσει να ακούγομαι κακός, να ξεκαθαρίσω---αν δεν φάνηκε από αυτά που έγραψα (γιατί άραγε?)---ότι το κείμενο του Κρούκη μου άρεσε πολύ, και καταφχαριστήθηκα να το διαβάζω.

Ο λόγος της "σκληρής" (...σιγά τώρα) κρητικής ήταν ακριβώς επειδή μου άρεσε και ακριβώς επειδή πιστεύω ο συγγραφέας πιθανώς να έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω.

Διαφορετικά θα έβαζα απλά δυο μπύρες... και τέλειωσε η δουλειά.

Σε σχέση με άλλα μοτοσυκλετιστικά διηγήματα που έχω διαβάσει σε αντίστοιχα φόρουμ---και που δεν κάνουν ούτε για κακογραμμένα άρλεκιν δεύτερης διαλογής---αυτό ήταν μια ευχάριστη πνοή.

Εντάξει τώρα?

Moderator

Συνειδητα εκτιθεται καποιος (και ετσι πρεπει) οταν γραφει κατι ειτε ειναι ιστορια νουαρ ειτε λεει εδω μεσα οτι ξερει να οδηγει η να στριβει.
    Τώρα τι απ' τα δυο ξέρεις να κάνεις καλύτερα είναι θέμα συζητήσιμο...

Τώρα τι απ' τα δυο ξέρεις να κάνεις καλύτερα είναι θέμα συζητήσιμο...

Οντως...πρεπει να γραφω πιο συγκροτημενα.

Την Κυριακη που 4 εζβι θα σε περικυκλωνουν στα τουνελ και θα μαρσαρουν (θα το κανονισω) ,θα πεις τον Καστανια Νελσον Μαντελα ΡΠΜ....
    -..Not Yet!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    ΔΕΝ κατάλαβες αυτά που έγραψα...

Μπορεί!!! ΑΝ και για να μου απαντάς με τόσα επιχειρήματα κιόλας μάλλον κατάλαβα.

Η "αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή" που αναφέρεις είναι και αυτή μια καλλιτεχνική φόρμα (από τις άπειρες γνωστές και άλλες τόσες άγνωστες) που μπορεί ο καλλιτέχνης να επιλέξει για να πραγματώσει το έργο του. Έλα όμως που στο συγκεκριμένο παράδειγμα η επιλεχθείσα φόρμα... δεν είναι αυτή!

Αυτό από που προκύπτει ρε Νίκο;;;

Η έξυπνη ερώτηση εδώ, θα ήταν "Και εσύ που το ξέρεις πως η αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή δεν είναι η φόρμα που επέλεξε ο καλλιτέχνης? Στο είπε μήπως?".

Δεν θα ρωτούσα ποτέ κάτι τέτοιο! Θα ήταν παράλογο!

Σ' αυτήν την ερώτηση το μόνο που θα μπορούσα να απαντήσω είναι "μάτια έχω και βλέπω", ή για το πω με περισσότερα λόγια: Αν διαβάσω το κείμενο ως αποτέλεσμα αυτόματης και αφιλτράριστης γραφής τότε... δεν στέκει, και δεν λειτουργεί... με την καμία όμως. Και αυτό, ναι, είναι ως ένα βαθμό υποκειμενικό
    [/size]

Απαντάς μόνος σου με την τελευταία σου φράση καταρχάς. Ότι και αυτό είναι υποκειμενικό. Επομένως αυτό που δεν είδες ή είδες εσύ πιθανότατα το έχουν ή δεν το έχουν δει κάποιοι άλλοι.
    Πέραν τούτου όμως... πέφτεις σε ένα βασικό σφάλμα βασικότατο!!! Ξεχνάς ότι ΔΕΝ μιλάμε για συγγραφέα!!! Με την έννοια δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος είτε έχει καταξιωθεί είτε έχει γράψει και δημοσιεύσει και άλλα τουέργα είτε έχει σπουδάσει για να γίνει λογοτέχης.
    Επομένως το να ξεκινάς να κρίνεις ένα κείμενο ενός ανθρώπου ο οποίος έγραψε πέντε πράγματα με όρους και ανάλυση που θα χρησιμοποιούσες στην περίπτωση συγγραφέα... είναι σφάλμα!
    Είναι σαν να κρίνει κάποιος μουσικός ένας μαέστρος ένα παιδί το οποίο έχει ταλέντο και του ήρθε κι έγραψε μία μελωδία ας πούμε. Ή ένας δημοσιογράφος να κρίνει έναν νεαρό σπουδαστή δημοσιογραφίας και να αρχίσει να τον κριτικάρει λες και έχει απέναντι του τον Παπά της Ελευθεροτυπίας ή τον Μπουκάλα της καθημερινής. Είναι εντεώς άτοπο και λάθος.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

SUPER HUFTALO RACING TEAM
    Πρέπει νάναι το πρώτο μου μήνυμα, έτσι;
    Φίλε, μπήκα για να σου πω ότι είναι πολύ καλό! Μπράβο στην πένα σου!
    Αυτοί που σε γνωρίζουν -προφανώς καλύτερα από μένα- ξανοίγονται και σε κριτικές επισημάνσεις. Εγώ, θα έμενα στο γεγονός ότι το κείμενο είναι ένα -ακατέργαστο έστω- διαμάντι, που δεν περιμένει κανείς να το συναντήσει σε ένα μοτοφόρουμ.

Γεια σε όλους σας συνοδοιπόροι.
    thunderosaurus

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    .
    Επομένως το να ξεκινάς να κρίνεις ένα κείμενο ενός ανθρώπου ο οποίος έγραψε πέντε πράγματα με όρους και ανάλυση που θα χρησιμοποιούσες στην περίπτωση συγγραφέα... είναι σφάλμα!
    Είναι σαν να κρίνει κάποιος μουσικός ένας μαέστρος ένα παιδί το οποίο έχει ταλέντο και του ήρθε κι έγραψε μία μελωδία ας πούμε. Ή ένας δημοσιογράφος να κρίνει έναν νεαρό σπουδαστή δημοσιογραφίας και να αρχίσει να τον κριτικάρει λες και έχει απέναντι του τον Παπά της Ελευθεροτυπίας ή τον Μπουκάλα της καθημερινής. Είναι εντεώς άτοπο και λάθος.
    Ρε Στελιο δεν χρειαζεται να γινεις συνηγορος μου.(εισαι και εκτος θεματος συν τοις αλλοις)

Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο.
    Δεν εδωσα το κειμενο σε καποιον να μου πει την γνωμη του.
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

Διοτι ο πιτσιρικας του παραδειγματος σου δεν εγραψε μια μελωδια για να την παιξει στον δασκαλο,αλλα βγηκε στο Μεγαρο Μουσικης και απο κει και περα οτι τον βρει για λογαριασμο του.

Πλιζ ειλικρινα, απο κοντα τα υπολοιπα.
    Δεν ειναι το θρεντ για μενα.
    Μια ιστορια διαβαζετε και την κρινετε, αν θελετε στην τελικη.

Υ.Γ ΡΠΜ να υποστηριζω τον ενπατ κιολας, που ο αλχημιστης πιστευει οτι μου τα χωνει, δεν το περιμενα.
    :rotflmao: :rotflmao:
    -..Not Yet!

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    δεν εχω τις γνωσεις και την ικανότητα να ακολουθήσω την γραμματικοσυντακτικοσυγραφική αναλυση του ''εργου''...

εγω απλά θα πω οτι το κείμενο μου άρεσε! ΠΟΛΥ!!!

gcrook αν ειναι κάτι που σε γεμίζει να το συνεχίσεις!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Στον Ογκο Το avatar του/της deusXT
    Επειδή δεν μου αρέσει να ακούγομαι κακός, να ξεκαθαρίσω---αν δεν φάνηκε από αυτά που έγραψα (γιατί άραγε?)---ότι το κείμενο του Κρούκη μου άρεσε πολύ, και καταφχαριστήθηκα να το διαβάζω.

Ο λόγος της "σκληρής" (...σιγά τώρα) κρητικής ήταν ακριβώς επειδή μου άρεσε και ακριβώς επειδή πιστεύω ο συγγραφέας πιθανώς να έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω.

Διαφορετικά θα έβαζα απλά δυο μπύρες... και τέλειωσε η δουλειά.

Σε σχέση με άλλα μοτοσυκλετιστικά διηγήματα που έχω διαβάσει σε αντίστοιχα φόρουμ---και που δεν κάνουν ούτε για κακογραμμένα άρλεκιν δεύτερης διαλογής---αυτό ήταν μια ευχάριστη πνοή.

Εντάξει τώρα?
    γιου καβερντ μι.

να θυμηθω να μη γραψω τιποτα περισσοτερο απο σμάιλι ομως. Τρομαξα
    bandit 1250 λεμε

@alximistis : Στελλάρα, οι κραδασμοί του μουλτιμιξερ σε χαλάνε , σορρυ αλλά δεν βρήκα ενα σημείο στα ποστ σου να συμφωνήσω

@ νπατ : αν είχα το κουράγιο και τη διαύγεια να κάνω κριτική, θα τα έγραφα όπως ακριβώς εσυ...

και φυσικά @κρουκης : για την κριτική μου, οτι είπε και ο νπατ... τώρα, πέρα απο αυτό, εγω μεγάλε το διάβασα 2 φορες, το διασκέδασα απίστευτα, και το ότι περίμενα με πραγματική αγωνία (χωρίς πλακα) κάθε φορά την "συνέχεια" λέει πολλά

Θα προτιμουσα και αρνητικα σχολια
    πάρτα : ρε παπάρα, τόσο τσουρέκια έπρεπε να μας τα κάνεις για να παραδεχθείς οτι τα 4κύλινδρα κυριαρχούν και ότι είσαι ενας γραφικός ρομαντικός τύπος που αγαπά το v2 σβστρώμα του ??

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    λοιπόν:

το κέιμενο (ναι, κατάφερα και το διάβασα) θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλό, αν και θα μπορούσε να ήταν καλλίτερο. Γιατί περιίμενα όμως ίσως ένα πιο ''δυνατό'' τέλος?

ο κρόκης αποδεικνύεται όντως καλός συγγραφέας, αν και θα μπορούσε να γίνει καλλίτερος.. .

γιαυτό θα επρότεινα να κρεμάσει τα κλειδιά του σβ στον τοίχο και να αδράξει άμεσα τα μολύβια...εκεί έχει περισσότερο μέλλον.

Εμένα μου άρεσε πολύ η νουβέλα σου man ....

Και αν και δεν μου αρέσει καθόλου να κρίνω το πόνημα κάποιου (και το λέω όσο πιό ξεκάθαρα μπορώ νομίζω) αλλά επείδη ακριβώς διακρίνω κάτι να γυαλίζει στον πυθμένα που φαίνεται ακριβό και συνάμα σπάνιο θα γράψω και εγώ την παπάτζα μου ...

Το να αποδώσεις μια Noir ατμόσφαιρα όπως περιβάλλεται από το μυστικιστικό κουκούλι της στο ξερό χαρτί είναι δύσκολο πράγμα ... μην μπερδευόμαστε με το "ασπρόμαυρο" ύφος των ταινιών που ήδη από την πρώτη σκηνή σε προϊδεάζουν και σου περνάνε στα μάτια ένα πρίσμα "κατάλληλης" οπτικής ... όταν όμως το καταφέρεις το αποτέλεσμα είναι πράγματι μαγευτικό ...

(και πείτε μου ποιός δεν έχει δακρύσει η συγκινηθεί με το πρόσωπο του Μπόγκαρτ στην "Καζαμπλάνκα" όταν αφήνει "εκείνη" να φύγει με το αεροπλάνο την στιγμή που δε τον βλέπει ... )
    (κάτσε να το μαζέψω γιατί με πάει αλλού ... )

Του κρούκη το πόνημα είχε όλα τα (αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι) βασικά δομικά στοιχεία μιας noir εξιστόρησης , με σκοτεινά στοιχεία και μυστηριώδες ύφος ...

Θα μου άρεσε αν έδινες πιό πολύ βάρος στους τέσσερις κακούς σχεδιαστές του "cunning master plan" ... όπως σου είπα και χτές (κατά την ταπεινή μου άποψη) μάλλον αγχώθηκες γιατί φοβήθηκες από τον όγκο του θηρίου .... και έδωσες ένα γρήγορο τέλος (αν και αυτό το βλέπεις συχνά στα noir κείμενα .... ) .... δεν είναι καθόλου κακό , σε τελική εσύ πρέπει να κοντρολάρεις τη σκέψη και τη γραφή σου και όχι να σε κατακυριέυσει γιατί μετά βαδίζεις σε περίεργες ατραπούς ....

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε .... σε μια κοντινή βροχερή νύχτα εν μέσω καπνών και αναθυμιάσεων οινοπνεύματος με μιά φιλντισένια πένα πάνω στο τραπέζι ακριβώς δίπλα στο πρόσφατα χρησιμοποιημένο περίστροφο .... και τα κλειδιά ενός V-2 που περιμένει απο κάτω ....

smokin:

:

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Shoei XR-1000, μια περιέργη ιστορία...
    από arisp στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2006, 11:29
  2. Άλλη μία θλιβερή ιστορία...
    από villy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2006, 18:04
  3. Μια πικρή ιστορία..
    από aetosa στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2006, 20:41
  4. Μεγαρα 3 Ιουνιου - Μια γνωστη ιστορια
    από road spirit στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2006, 14:21
  5. Γιατι Το Sex Ειναι Μια Αλλη Ιστορια...
    από asprogerakatos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2006, 10:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF