Σελίδα 5 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 162

Θέμα: Τι θα γίνει με τα κινητά επιτέλους?

Σκεπτόμενο Μέλος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Προς πληροφόρηση των υπολοίπων, που χωρίς να έχουν επιχειρήματα αναρωτιούνται αν εγώ που λέω αυτά, τηρώ τον κ.ο.κ. η απάντησή μου είναι πως τον τηρώ κατά γράμμα εκτός από περιπτώσεις που τον έχω παραβιάσει παρά τη θέλησή μου. Περιμένω και το επόμενο επιχείρημά σας.

Εάν πραγματικά τηρείς τον κοκ κατά γράμμα πρέπει να είσαι ο μοναδικός και αν τον παραβιάζεις παρά τη θέληση σου πιθανότατα είσαι και εξαιρετικά επικίνδυνος οδηγός! Και στο λέω αυτό χωρίς καμμία δόση ειρωνείας ή σαρκασμού, αλλά σε φαντάζομαι να οδηγείς μποτιλιαρισμένος πίσω από καμμιά εκατοστή αυτοκίνητα σταμάτα-ξεκίνα με κίνδυνο να σε κάνει χαλκομανία ο κοιμισμένος πίσω σου και δεν μου κολλάει η εικόνα... Πραγματικά πιστεύω ότι μας δουλεύεις κανονικά και παίζεις με την αντίληψη μας, εκτός και αν η διαδρομές που κάνεις είναι μέσα σε καμμιά αλάνα. Θα ήθελα πραγματικά να σε δω να περνάς 8-9 το πρωί την Κατεχάκη ή την Εθνική και να τηρείς τον κοκ!!! Πες το μου κι αυτό να τα' χω ακούσει όλα πια...
    never ride faster than your angels can fly

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το είπα και πιο πάνω αλλά το προσπεράσατε...

Ο ΚΟΚ είναι νόμος.. ώς τέτοιος μπορεί να προσβληθεί διά της οδού του συστήματος. Δεν μπορεί όμως να ερμηνευθεί παρά μόνο κατά γράμμα. Δεν χωράει εδώ επιλεκτική χρήση του.

Το δικαίωμα της επιλογής είναι και πάλι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να το περιορίσει. Ακόμα και όταν μιλάμε για παράβαση του νόμου.

Το νόημα είναι ενα... Αν παραβιάζουμε τον νόμο δεν υπάρχει θέμα σωστού/λάθους.. δίκαιου/άδικου. Είναι ο νόμος... τον παραβιάσαμε.. πληρώνουμε/αναλαμβάνουμε ευθύνες, όσο αναχρονιστικός και αν είναι. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικής κρίσης εδώ που να λέει πως ο νόμος εδώ δεν εφαρμόζεται γιατί έτσι μου αρέσει/γουστάρω/βολεύει/εξυπηρετεί.

Όπως είπα και πριν... ολοι μας παρανομούμε... εκκούσια ή ακούσια. Το θέμα είναι όμως να κατανοήσουμε οτι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή συμφωνα με τον νόμο είμαστε λάθος και πρέπει να τιμωρηθούμε ακόμα και αν περάσαμε κόκκινο φανάρι που είχε στην έρημο της Αριζόνα.

τα μπλα-μπλα.. και σουξου-μουξου.. οτι η σήμανση είναι έτσι.. ο δρόμος γιουβέτσι και η νύχτα μας έκανε κοκορέτσι (μάλλον πεινάω...χαχα)... είναι αστειότητες.

Σε όποια Ευρωπαϊκή χώρα , στις ΗΠΑ , στην Αυστραλία , στην Ιαπωνία θα πέσει καμπάνα μεγέθους Big ben αν περάσουμε κόκκινο ακόμα και αν έχετε οπτική επαφή αεροδιάδρομου.

Το περνάμε επειδή έτσι νομίζουμε δεν το κάνει σωστό...είναι απλά μια επιλογή που πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μετά.

Το ίδιο με την χρήση κινητού..

Το ίδιο με την οδήγηση χωρίς κράνος/ζώνη ασφαλείας.

Το ίδιο με το να διασχίσουμε τρέχοντας κάθετα την Συγγρού/Κηφησίας επειδή μας έχει πιάσει κόψιμο.

Ούτε νομότυποι 100% μπορούμε να είμαστε , ούτε όμως και επιλεκτικοί χρηστες του ΚΟΚ χωρίς να έχουμε και την ευθύνη των πράξεων μας και να στρουθοκαμηλίζουμε ύστερα οτι έφταιγε ο δρόμος, η τροχαία, η σήμανση κτλ... Επιλογές έχουμε και όταν οδηγούμε...

Όταν ξέρουμε οτι είναι δρόμος σαν την Πατρών - Κορίνθου, δεν πάμε με την ταυτότητα στο στόμα.

Όταν έχει κόκκινο ξέρουμε οτι ακόμα και αν έχει αεροδιάδρομο μπροστά μας ελεύθερο , ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ , επειδή το διαλέγουμε αλλά στην ουσία χωρίς να γνωρίζουμε τι μπορεί να υπάρχει στα επόμενα 50 μέτρα... Σημειωτέων οτι ενα όχημα με χαλασμένα φώτα (ας πούμε νύχτα) ή βάσει του πειράματος του Γορίλα (ανατρέξτε στο forum και θα το βρείτε) θα κινείται προς εμάς απο όποια κατεύθυνση απο 50 εώς 80 χ.α.ω ... η οπτική επαφή που θα έχει μαζί μας θα είναι περίπου στα 400 μέτρα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ...

Εμείς πάλι έχουμε περιφερειακή όραση με εμβέλεια περίπου 300 μέτρων (δεν έχω πρόχειρο το Link αλλά μπορώ να το βρώ).

ο χρόνος αντίδρασης του επερχόμενου οδηγού χρειάζεται 1-2 secs. (sorry για το edit... κάποιο λάθος στις πράξεις.. επανέρχεται η φόρμουλα)...επανήρθε... 1000 μέτρα = 1 λεπτό+ αντίδρασης.. που σημαίνει πως στα 400 μέτρα θα έχει περίπου 30 secs αντίδρασης πάνω κάτω... ΑΝ ΜΑΣ ΔΕΙ και αυτός ή τον δούμε εμείς. Διαφορετικά τόσο η απόσταση μειώνεται όσο και ο χρόνος αντίδρασης.

Ενα απτό παράδειγμα, έχουμε και με τις αφύλακτες διαβάσεις τραίνων... ή και τις φυλασσόμενες αν θέλετε που παραβιάζονται οχι βέβαια απο καμικάζι... αλλά απο οδηγούς που υπολόγισαν λάθος και επειδή το τραίνο φαινόταν μακριά ή καθόλου (παρά τις ενδείξεις απο το φανάρι). Επιλεκτικά λοιπόν προτίμησαν να παραβιάσουν τον ερυθρό σηματοδότη - μπάρα... το αποτέλεσμα το ξέρουμε.

Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους μετά θάνατο... αξίζει το ρίσκο; Για να γλυτώσεις τι αλήθεια;... τα 2-3 λεπτά ανά φανάρι;...

Οτι θέλετε κάντε... μεγάλα παιδιά είσαστε. Αν δεν κατανοείτε και το παραπάνω... τι να πω;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από agelosmarinis
    Στην ευγενική μου ερώτηση εάν το όργανο πιστεύει ότι αυτό που έκανα ήταν έστω και ελάχιστα επικίνδυνο και μου αξίζει η τιμωρία, η απάντηση ήταν ότι όχι δεν ήταν επικίνδυνο, αλλά έτσι ορίζει ο νόμος.
    Ασχέτως τι σου είπε ο μπατσος, ξαδερφακι περασε καμποσους μήνες στο κρεβάτι (ευτυχώς) επειδή κάποιος σαν και εσένα "έκρινε" οτι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος σε κάποιο συγκεκριμμένο σημείο και κάποια συγκεκριμμένη ώρα να περάσει με κόκκινο.....

Εγώ θα σου έπαιρνα και το δίπλωμα

αντε γιατι εχω βαρεθει να ακουω τις ιδιες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Μ'αρέσουν οι "καθωσπρέπει" οδηγοί που δεν έχουν παραβεί ποτέ κανένα άρθρο του ΚΟΚ και τα χώνουν τώρα στον εύκολο στόχο του παιδιού που αποφάσισε να περάσει με κόκκινο..

οχι φιλαρακι δεν ειναι ετσι.

Εδω ειναι δημοσιος χωρος και δεν είναι ολοι τις ιδιας ηλικίας - νοοτροπιας- νοημοσύνης. Μπούρδες σαν και αυτές που ακουγονται κατα καιρούς δεν πρέπει να περναν στο ντούκου, ασχέτα απο το άν έχουμε παρανομήσει λίγο ή πολύ η καθόλου.

Αν αγιοποιούμε τις παρανομίες έστω και με την απάθεια μας, τοτε τι βγαίνουμε και κράζουμε για τα τηλεφωνα, τα κραγιόν κλπ. Μια ζωη θα κράζουμε και τίποτα δεν γίνεται.

by the way, ας μή μιλήσω για την συμπεριφορά ορισμένων απο εμάς (τους μοτοσυκλετιστές λέω) στο δρόμο (καντε στη μπαντα ολοι - περνάω)....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Επειδή οι συνήθεις γνωστοί άγνωστοι δεν μπορούν να αποβάλλουν την κακή συνήθεια της πατρικής νουθεσίας (ευτυχώς για μας και τον υπόλοιπο κόσμο ειναι λίγοι) βάζω ένα link με τον Κ.Ο.Κ. σε pdf από το site της τροχαίας και μας παραπέμπω όλους στη σελίδα 186 και κάτω για να αναλογιστούμε πόσες εκατοντάδες φορές έχουμε παραβεί αυτό το σπουδαίο ευαγγέλιο της οδήγησης και πόσα δάνεια θα θέλαμε για να πληρώνουμε το φταίξιμο μας!

Και προς όλους εκείνους που επικαλούνται τις χώρες του εξωτερικού για τις ποινές, καλά θα κάνουν να δουν και τις υποδομές των χωρών αυτών πριν πουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό έτσι μόνο για τις εντυπώσεις!

http://www.astynomia.gr/images/stories/DOCS/KOK_pdf.pdf
    Θάνος..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    To οτι υπάρχει κάτι αρνητικό γύρω μας δεν σημαίνει οτι είμαστε και νομικά δικαιολογημένοι/κατοχυρωμένοι στις όποιες πράξεις μας που παραβιάζουν τον ΚΟΚ...

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Ερώτηση:

Τελικά μήπως μας νοιάζει πιο πολύ τι κάνουν οι άλλοι? Πριν αρχίσουμε να βαράμε κάποιον, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς στο δρόμο? Μήπως τελικά ο ωχαδερφισμός μας έχει καταστρέψει???

Και η γνωστή ατάκα: "αφού όλοι το κάνουν, γιατί να μην το κάνω εγώ? Τι θα αλλάξει αν όλοι οι άλλοι παρανομούν κι εγώ είμαι σωστός?"

Υπάρχουν πολλές παρανομίες που κάνουμε κάθε μέρα! Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε, αν όχι να είμαστε απόλυτα σωστοί, να κάνουμε όσο πιο λίγες παρανομίες!!! Κανείς δεν είναι τέλειος!

Ωπ, μισό γιατί άναψε πράσινο........

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    To οτι υπάρχει κάτι αρνητικό γύρω μας δεν σημαίνει οτι είμαστε και νομικά δικαιολογημένοι/κατοχυρωμένοι στις όποιες πράξεις μας που παραβιάζουν τον ΚΟΚ...

Gandalf
    Τα ίδια και τα ίδια λέει όποιος θέλει απλά να επαναλαμβάνει τη γνώμη του. Αν τώρα παράλληλα έχεις αποφασίσει ότι η γνώμη σου είναι και νομος, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να συζητάς;

Οι νόμοι δεν γράφονται από τίποτα υπέρτατα όντα.. άνθρωποι τους γράφουν και κάνουν λάθη.. ειδικά σε μία χώρα που τα πάντα γίνονται πρόχειρα και διορθώνονται μόνο όταν κάτσει η στραβή!

Η παλιά παραλιακή που έρχεται από τις τζιτζιφιές και καταλήγει στην ποσειδώνος, εκεί που είναι η είσοδος για τα Village του Φαλήρου, παράλληλα στις γραμμές του τραμ είναι ο ορισμός της προχειρότητας. Σε ένα δρόμο δύο λωρίδων έχουν μπει φανάρια για να στρίψεις αριστερά και να μπεις στα village, δύο για την ακρίβεια αν είσαι στο ρεύμα προς Πειραιά. Τα φανάρια δεν έχουν βοηθητική λωρίδα και ενώ το λογικό θα ήταν να άναβαν τουλάχιστον συγχρονισμένα με το φανάρι του ρεύματος, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Καθώς λοιπόν βρίσκεσαι στην αριστερή λωρίδα και ο δρόμος στρίβει προς τα αριστερά, βλέπεις ξαφνικά φουκαρά με παπί σταματημένο ακριβώς μπροστά σου στην αριστερή λωρίδα περιμένοντας ν'ανάψει πράσινο για να στρίψει. Οι επιλογές σου είναι ν'αλλάξεις λωρίδα προσπερνώντας από δεξιά αν δεν έχεις άλλον δίπλα σου, φρενάρεις για να μην τον καρφώσεις με κίνδυνο να σε εμβολίσει ο από πίσω ή δεν προλαβαίνεις και την πληρώνει το παπί! Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να το φωτογραφίσω γιατί συνέβει μόλις σήμερα το πρωί, θα είχαμε κάτι χειροπιαστό να συζητάμε για να μη λέμε μόνο θεωρίες...

Προφανώς επειδή φτιάχτηκαν τα village σκέφτηκαν ότι κάπως θα πρέπει να στρίβουνε άμεσα και τσακ.. κοτσάρανε δύο φανάρια στη μέση του πουθενά! Παλιά μου τέχνη.. το ίδιο συμβαίνει και από το άλλο ρεύμα όπου σταματάνε στη δεξιά λωρίδα και περιμένουνε ν'ανάψει πράσινο για να διασχίσουνε και τις γραμμές του τραμ... Είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει σκοτωθεί ακόμα κανένας εκεί αν σκεφτούμε και την ηλικία όσων επισκέπτονται τα village.

Αλλά μιλάμε για τον Κ.Ο.Κ. όμως... και τα κινητά...

Τι να πούμε για τα τσιγάρα; Τσιγάρα στο χέρι και το χέρι έξω από το παράθυρο... και πόσες φορές να τους έχει πέσει το τσιγάρο στο κάθισμα με κίνδυνο να σκοτωθούνε και οι ίδιοι στην προσπάθεια να το πιάσουν πριν καεί ο κώλος τους και το κάθισμα... κι αυτό το έχουμε δει...

Τι να λέμε λοιπόν τώρα... Είναι δυνατόν να δικαιολογήσει κανένας το χάος των δρόμων στην μη πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.; ή μήπως το μόνο μας πρόβλημα είναι αν είμστε κατοχυρωμένοι;
    Θάνος..

Δλδ, αν κατάλαβα καλά εμείς είμαστε τέλειοι! Δεν έχει κάνει κανείς μας παρανομία!!!!

Καλά ντε! Από δω και πέρα δεν θα οδηγώ τη μηχανή μιλόντας στο κινητό (γιατί έχω δει ακόμα και μήνυμα να γράφει οδηγός μηχανής πηγαίνοντας με 70!)

Το θέμα είναι πως κανείς δεν σέβεται τίποτα!!!!

Ας αρχίσουμε όμως από τον εαυτό μας!!!!

Γμτ! Πάλι πράσινο! Τίποτα δεν προλαβαίνω να γράψω με αυτά τα παλιοφανάρια!!!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Δλδ, αν κατάλαβα καλά εμείς είμαστε τέλειοι! Δεν έχει κάνει κανείς μας παρανομία!!!!

.....

Φυσικά.... ο ΚΟΚ ο ίδιος είμαστε όταν κυκλοφορούμε....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Φυσικά.... ο ΚΟΚ ο ίδιος είμαστε όταν κυκλοφορούμε....

Ναι, ναι!!!!

Κ.Ο.Κ.

(Κάνε Ό,τι Καταλαβαίνεις)!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf
    Έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό…

Αλλά, μήπως , τα τόσα αρνητικά γύρω μας , καμία φορά δικαιολογούν ηθικά τις οποίες παράνομες πράξεις μας ???

Το νόμιμο είναι και ηθικό ??? (και ανάποδα…)

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό…

Αλλά, μήπως , τα τόσα αρνητικά γύρω μας , καμία φορά δικαιολογούν ηθικά τις οποίες παράνομες πράξεις μας ???

Αρχίσαμε και μαθήματα ηθικής τώρα! Δεν μας φτάνουν τα Γαλλικά και το πιάνο!!!!

Το παράνομο είναι πάντα παράνομο! Όποιος κι αν το κάνει, για όποιο λόγο κι αν το κάνει!!!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    ....

σαν την μοιχεία ένα πράγμα.....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 5 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα γινει με τους καγκουρες με τα αυτοκινητα;
    από OrEsTiS82 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 09:17
  2. Τι θα γινει με τους Βενζιναδες?
    από Lazio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2005, 12:21
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2005, 14:45