Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 69 από 69

Θέμα: " Κάποιος Να Μας Μάθει Να Ψωνίζουμε. Επειγόντως! "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace

Τι ειπες τωρα ρε φιλε!

... καλυτερα να μαθεις λοιπον τι λενε οι ερευνες (σε περιπτωση που ζεις σε αλλη χωρα και δεν τα βλεπεις μονος σου!) πριν ανοιξεις το στομα σου!

Και τα εορτο/διακοπο... κτλ δανεια και τις χιλιαδες πιστωτικες ποιος τα παιρνει?
    ... οι Νορβηγοι???

Ο'τι να 'ναι...
    Για ενημέρωσέ με γιατί νομίζω οτι στον δανεισμό είμαστε απο τους τελευταίους με την φιλανδία και το βέλγιο στο 80% του ΑΕΠ ενώ οι Δανοί ας πούμε έχουν περάσει το 180% του ΑΕΠ οι Ισπανοί το 170%...

Αφου διαβασα προσεκτικα τα ποστς, αρχικα μερικοι θα πρεπει να καταλαβουν μερικοι οτι το να εχεις παει σαν τουριστας για μερικες μερες σε μια χωρα δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση με το να εχεις ζησει εκει!

Ειναι το λιγοτερο αστειο να βγαζουμε συμπερασματα για την αγγλια π.χ. επειδη πηγαμε στο λονδινο μια βδομαδα τα χριστουγεννα, ή επειδη το καλοκαιρι γνωρισαμε μια αγγλιδα στη παρο... αυτα ειναι μπουρδες!!!

Μονο καποιος που εχει ζησει (οχι διακοπες) για καιρο σε ενα μερος μπορει να ξερει και να εχει ολοκληρομενη αποψη για τη ζωη εκει!

Δηλαδη ενας ολλανδος π.χ. επειδη πηγε 10 μερες στην κρητη, αμεσως ξερει και εχει αποψη για την ελλαδα? Δε νομιζω!

Κι επειδη καποιοι εθιξαν τη διασκεδαση (με ξενερωτους κτλ)... στην ελλαδα λοιπον καταναλωνουμε οπως ακριβως διασκεδαζουμε... ΔΗΘΕΝ!

Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος εξω μπαινεις σε ενα club και ο κοσμος "τα σπαει", λες και ειναι η τελευταια του νυχτα... εδω μπαινεις και νομιζεις οτι ολοι εχουν ερθει για να μοστραρουν τα πουκαμισα τους και τα ρολογια τους... ετσι ακριβως φερομαστε και σαν καταναλωτες!

money cant buy me love !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αν είμασταν καταναλωτές σαν χώρα θα βλέπατε και μαγαζιά γύρω σας να πουλάνε αυτά που αγοράζεται απο το δύκτιο.
    Αλλά είμαστε μόνο γιά αυτοκίνητα καμιά τσαντούλα κινητάκι και μέχρι εκεί.
    Αγοράζουμε μόνο μόδα και κατά τά άλλα φέτα βουλγαρίας φυστίκι τουρκίας φακές μαρινόπουλος μακαρόνια σκλαβενίτη ροκφόρ δανίας.
    Εχουμε σκιστεί στην κατανάλωση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    οκ. εστω οτι εχουμε ενα ατομο που δν εχει βγει απ το μικροκοσμο κ τη νοοτροπια του τοπου/νησιου του. υποθετει βασει των δικων του συναισθηματων οτι παρομοια θα νιωθουν κ ολοι οι ανθρωποι. δλδ αναλογως τον καιρο κ η διαθεση στις περισσοτερες περιπτωσεις. εννοω να προτιμα λιακαδα απο βροχη κ συννεφια κ να αισθανεται καλυτερα οποτε συμβαινει αυτο.. δε λεω ασχημα ή ομορφα απλα καλυτερα απ οτι θα ηταν αλλιως. αρα αναλογως το κλιμα κ η ιδιοσυγκρασια των ανθρωπων ως ενα βαθμο. οταν ερχεται ο καιρος κ βγαινει εστω κ λιγο κ βλεπει αλλους ανθρωπους κ αλλες συμπεριφορες επιβεβαιωνεται εν μερη σε οτι πιστευε πριν. αρα δν ειναι επομενο να φτασει σε ενα συμπερασμα?

μην μου πειτε λες μλκιες ή χαχαχα-χουχουχου, δν ειναι ο καλυτερος τροπος να πεισεις το συνομιλητη σου, εκτος αν δν εχεις επιχειρηματα ή δν τον θεωρεις αξιο της προσοχης σου.. πειτε μου τουλαχιστον γιατι λεω μλκιες κ γιατι δν ειναι λογικο το συμπερασμα. δν επιμενω οτι εχω δικιο γιατι οκ δν μπορω να το κανω αλλα πιστευω οτι ειναι αληθεια σε γενικες γραμμες. προσωπικα ακουω ακομα κ διαφορετικη μουσικη αναλογως τον καιρο χειμωνα-καλοκαιρι κλπ.. εκτος απ αυτο θεωρω πως εχει κ μεγαλη σημασια η γλωσσα του καθε λαου στη διαμορφωση χαρακτηρα.. τα γερμανικα για παραδειγμα ακουγονται σχετικα επιθετικα, ενω τα ιταλικα κ τα ισπανικα πολυ πιο μελωδικα.. τα τσεχικα ειναι σχεδον μονο συμφωνα! (κ τα αγγλικα οπως τα προφερουν στο λονδινο ακουγονται γκευ)

vegaskitty συμφωνω, δν γνωριζεις τα παντα αμεσως για ενα λαο, μια γευση παιρνεις ομως.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
    ....
    Vassili βάλε kαταρχήν καμμιά παράγραφο,κανα κεφαλαίο!Στραβώθηκα!!

Τώρα,σίγουρα το κλίμα επηρρεάζει τη διάθεση των ανθρώπων.Επίσης τυχόν απομόνωση.
    Στην εποχή μας όμως που η πληροφόρηση είναι απλόχερη δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία.
    Ειδικά για τους νέους που ασχολούνται και έχουν πρόσβαση σε σπουδές,ταξίδια,ενημέρωση.Δεν δέχομαι το ότι "δεν υπάρχει οδηγική παιδεία".
    Τόσες εκπομές και περιοδικά δηλαδή τί στο καλό είναι;
    Δε δέχομαι ένας πιτσιρικάς που ασχολείται με μηχανοκίνητα να μη φορά ζώνη-κράνος,ΤΕΛΟΣ.Το'χει δει το έργο,έχει χάσει φίλους και συνεχίζει.Εκείνος το'χει το πρόβλημα,κανένας άλλος.
    Δεν δέχομαι το ότι "δεν υπάρχει καταναλωτική παιδεία".Έχει δει τί μπορεί να συμβεί αν ανοίγεσαι οικονομικά εκεί που δε σε παίρνει.Αν συνεχίζει να χρεώνεται και να πεινά για να ξεχρεώσει το 2τροχο ή 4τροχο τούμπανο εκείνος το'χει το πρόβλημα,κανένας άλλος.
    Να σου θυμίζω ότι αντίστοιχο κλίμα έχει και η Αυστραλία,Ν.Αφρική,κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ,Ιταλία.
    Οι παραπάνω όμως δεν έχουν τη μαλακία που δέρνει εμάς...

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Καλά το θεματάκι έχει καταντήσει σε τρελλή αντιπαράθεση με τι αντικρουόμενες μεριές απλά να λένε τα δικά τους και να μην σκέφτονται καν το τι έχει πει ο "απέναντι". Οι μπηχτές πάνε και έρχονται λέμε. Λοιπόν Ευρωπαίοι και Ελληνες δεν έχει νόημα να λέμε άλλα αφού δεν συζητάμε αλλά "ακούμε" απλά. Ενα πράμα μένει λοιπόν...

Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Καλά το θεματάκι έχει καταντήσει σε τρελλή αντιπαράθεση με τι αντικρουόμενες μεριές απλά να λένε τα δικά τους και να μην σκέφτονται καν το τι έχει πει ο "απέναντι". Οι μπηχτές πάνε και έρχονται λέμε. Λοιπόν Ευρωπαίοι και Ελληνες δεν έχει νόημα να λέμε άλλα αφού δεν συζητάμε αλλά "ακούμε" απλά. Ενα πράμα μένει λοιπόν...

Λάθος κάνεις. Ο καθένας παραθέτει την άποψη του. Απλά πρέπει να είσαι σε θέση να βασίσεις κάπου αυτά τα οποία λές.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Π'ρου τα ζ'α Το avatar του/της tamar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Για ενημέρωσέ με γιατί νομίζω οτι στον δανεισμό είμαστε απο τους τελευταίους με την φιλανδία και το βέλγιο στο 80% του ΑΕΠ ενώ οι Δανοί ας πούμε έχουν περάσει το 180% του ΑΕΠ οι Ισπανοί το 170%...
    Δε νομίζω ότι έχει σημασία αν είμαστε από τους πρώτους ή τους τελευταίους στην Ευρώπη στο δανεισμό. Το θέμα είναι πως θα επιλέξουμε να ζούμε. Αλόγιστα και ασυλλόγιστα ή νοικοκυρεμένα; - Νομίζω ότι η τελευταία λέξη δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα. - Προσωπικά την ανάγκη δανεισμού χρημάτων την αντιλαμβάνομαι αν θες να ανανεώσεις τον εξοπλισμό της δουλείας σου (επένδυση), αν θες να αποκτήσεις σπίτι (πάλι επένδυση) και αν υπάρξει πρόβλημα υγείας σε κάποιο δικό σου άνθρωπο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για μένα μ@λακίες.

Έχει δίκιο ο tai που αναφέρει την Παιδεία, αλλά τελικά ποιος από εμάς νοιάζεται;

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω μία σκέψη που ίσως φανεί άσχετη. Πριν από λίγο καιρό είχε αναφερθεί στα ΜΜΕ - και εδώ στο forum - ότι εμείς οι Έλληνες ζούμε σαν να ζούσαμε σε 3 Ελλάδες. Ας συλλογιστούμε λοιπόν πόσο ο υπερδανεισμός που γεννά την υπερκατανάλωση κοστίζει σε σπατάλη ενέργειας και φυσικών πόρων.

....and you run, and you run
    to catch up with the sun....

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    οι ανθρωποι μεταξυ τους διαχωριζονται μονο ως προς τον τροπο που σκεφτονται.

κ αυτο με τη σειρα του τους χωριζει σε απλους καταναλωτες κ υπερκαταναλωτες

αναρωτιεμε γιατι καποιοι (κ φιλοι μου) σκεφτονται κ στο τελος αγοραζουν μεγαλες τηλεορασεις που καλα καλα δε χωρανε στο δωματιο/σαλονι. γιατι αγοραζουν πλαιστατιον 3 αφου ξερουν οτι θα παιξουν 5-6 φορες κ θα το παρατησουν γιατι θα βαρεθουν.
    θελω να πω οτι το προβλημα δεν ειναι ποσα θα αγορασεις κ ποσα λεφτα θα δωσεις για αυτα αλλα το αν θα τα χρησιμοποιησεις η οχι.
    προσωπικα ενεργω οταν αγοραζω με το κριτηριο αμα θα το χρησιμοποιησω αυτο το αγαθο πολυ κ ποσο μου χρειαζετε. προτιμω να δωσω δηλαδη 800 ευρο σε μια ολοσομη dainese που θα την λιωσω με το μηχανακι παρα να παρω στα ιδια λεφτα μια τβ για μοστρα στο σπιτι που ουτος η αλλως δε βλεπω. προτιμοτερο ειναι δηλαδη να ξοδευεις σωστα κ συνετα αναλογα με το δυναμικο σου, τα λεφτα σου σε πραγματα που οντος τα χρειαζεσε κ θα σε κανουν χαρουμενο κ φυσικα θα τα κρατησεις για αρκετο καιρο. το θεωρω πιο υγειες .

αμα οι ανθρωποι ειχαν αγοραστικη συνηδειση τοτε ολοι θα χαν κ πιο πολλα λεφτα στη τσεπη. γιατι καλος η κακος ακολουθουν τη μοδα και η μοδα πλασαρετε απο επιχειρησεις , που ολοι ξερουμε τη θελουν να κερδισουν.κυριος τα δανεια , εχουν κανει πολυ κοσμο να ψαχνετε....... πλασματικο χρημα ,στο μυαλο τους απλα ειναι..... στην αναγκη ομως παντα υπαρχει εκμεταλλευση
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. θα πεσει φωτια να μας καψει!!!
    από el_hymador στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 14:12
  2. να τον πληρωνουν? η να μας πληρωνουν?
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2005, 18:19
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2004, 14:01
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Αντε καλά να μας πάει και σημερις! Χαίρετε!
    από petridist στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2003, 10:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF