Σελίδα 5 από 16 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 231

Θέμα: για Θρησκους και ΜΗ ....Αφιερωμενο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Οταν λες δεν ειναι καν συγχρονα με τον Χριστο τι εννοεις;;
    Οταν οτι αναφερεται στην Καινη Διαθηκη που γραφτηκε απο τους μαθητηες του, και ΔΕΝ ειναι αγνωστου προελευσεως (οπως αναφερεις) αλλα συμβαδιζει ΑΠΟΛΥΤΑ με τα λεγομενα της Παλαιας Διαθηκης χωρις το παραμικρο λαθος η εστω με σημεια ατελειας στο βιβλιο του ΗΣΑΙΑ που εχει παρουσιασει τις μεγαλυτερες προφητικες αληθειες, απο που βγαζεις εσυ τετοια συμπερασματα;;
    Κανένα ευαγγέλιο δεν έχει γραφτει το 33 μΧ ή αν θέλεις λιγα χρόνια μετά όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Η συγγραφή τους χρονολογείται από τον 2 έως τον 4 αιώνα μΧ.
    Δεν είναι δικά μου συμπεράσματα αυτά είναι γεγονότα ιστορικά αποδεδειγμένα. Όπως καταλαβαίνεις από αυτό προκύπτει και η άγνωστη ταυτότητα των συγγραφέων που δεν θα μπορούσαν να είναι οι μαθητές του Ιησου αφού βιολογικά δεν θα μπορούσαν να ζουν σε αυτη την περίοδο.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Και οι Γραφές μήπως γνωρίζεις πως δημιουργήθηκαν;

Η Π. Διαθήκη δημιουργήθηκε απο προφορικές παραδόσεις και ιστορίες Εβραίων και κατόπιν Ιουδαίων κατά την βασιλεία του Σολωμόντα και μετέπειτα του Δαυίδ. Πόσο αλλοιώνεται μια προφορική ιστορία και παράδοση το ξέρουμε όλοι.

Τα Ευαγγέλια και αυτά ήταν προφορικές παραδόσεις (εκτός απο τις επιστολές) που κάποια στιγμή συγγράφηκαν απο τους ίδιους εώς σημείων και εμπλουτίστηκαν κατόπιν απο άλλους.

Το σύνολο των βιβλίων αυτών , μεταφράστηκε απο τα Αραμαϊκά, Εβραϊκά , Αρχ. Ελληνικά , Λατινικά πάνω απο 13 φορές με οτι συνεπάγεται αυτό σε αλλοιώσεις ερμηνειών απο συντακτικό και γραμματικό.

Συμφωνώ οτι είναι διαχρονικά ... αλλά μόνο ώς προς το νόημα .. και οχι στο γράμμα της έκφρασης.

Το κεντρικό νόημα του Χριστιανισμού είναι η Αγάπη. Αυτό διδάσκει και αυτό επιδιώκει. Οι μέθοδοι και οι τρόποι αλλάζουν όμως κατά την ερμηνεία των ιερέων. Όπως είπα και πριν... στο Βυζάντιο ήταν διά του ξίφους... στις Σταυροφορίες στο σκότωμα των Απίστων κτλ..

Στην εποχή του Χριστού... επέλεγαν την πιστή εφαρμογή του νόμου του Μωυσή και σε θυσίες... αν διαβάσες την Βίβλο θα διάβασες τι είχε πεί για αυτό.

Και επειδή το επικεντρώσαμε μόνο στον Χριστιανισμό .. θα σου πω οτι περίπου τα ίδια εδάφια θα βρείς στο Κοράνι , κάτω απο την τζιχάντ , αναφερόμενοι σε απίστους και ζωή των μουσουλμάνων.

Οι εξτρεμιστές Ιμάμηδες επιλέγουν να τα μεταφράσουν διά του σπαθιού (πόλεμος στους άπιστους)... οι φίλοι της Ειρήνης (απο που νομίζεις βγαίνει ο χαιρετισμός τους; ) το ερμηνεύουν ώς "πόλεμος για τους άπιστους" (σ.σ. κατά την ερμηνεία τους .. να τους φέρουν κοντά στο Ισλάμ).. η μόνη αλλαγή είναι στο άρθρο... πόσο μεγάλη διαφορά όμως κάνει βλέπεις;

Αυτό το κάνει η θρησκεία....παίζει με το γράμμα και την ερμηνεία.

Αν λοιπόν κατηγορούμαι απο σένα ώς αιρετικός επειδή λαμβάνω ως διαχρονική αξία το νόημα και οχι την ερμηνεία ιερών βιβλίων... τότε ναι είμαι.. και το προτιμώ έτσι για να είμαι ειλικρινής, παρά να ΥΠΑΚΟΥΩ σε δόγματα γραμμένα και ερμηνευμένα χιλιάδες χρόνια πιο πριν απο ανθρώπους για να περιγράψουν κάτι που στην ουσία με δύο λέξεις στον Χριστιανισμό είναι διαποτισμένο και στην Βίβλο (μόνο όμως στην Κ.Διαθήκη) και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη... ακόμα και στα κείμενα μοναχών που έκαναν το βιο τους Ιστορία μέσω τρίτων, όπως του Παϊσιου...

Ώς τελευταίο στίγμα στην παρούσα απάντηση μου , να σου αναφέρω οτι μου έχει μείνει σαν ατάκα απο ενα πολύ απλό μοναχό στο Αγ Όρος που είχαν την τύχη και θέληση να επισκεφτώ.

"Μην βασανίζεσαι πολύ στο τι να πιστέψεις... να πιστέψεις αυτό που νιώθεις και βλέπεις με την καρδιά σου και οχι με το μυαλό σου... την Αγάπη Του".

Αυτά όπως είπα είναι προσωπικές πεποιθήσεις... δεν σε κατηχώ, ούτε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη... αλλοίμονο. Απλά σου δίνω την εικόνα του πως το βλέπω μόνο εγώ.

Gandalf
    τωρα μιλησες σωστα για μενα.εφοσον αποτελουν δικη σου πεποιθηση δε μπορω να τα αμφισβητισω.πριν ομως ετσι οπως τα ελεγες,εβγαινε μια εννοια "γενικης αληθειας" γι αυτο και διαφωνησα
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
    τα ευαγγέλια γράφτηκαν δεκαετίες μετά την ανάσταση, και γράφτηκαν ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ να συμπίπτουν με τις προφητείες...
    Αρα βασικα μας λες πως η Καινη Διαθηκη ειναι μια σειρα απο ψεμματα που δημιουργηθηκε για να συμβαδισει με την Παλαια Διαθηκη χωρις καποιο αποτερο σκοπο!
    Αρα ειτε τον Νοστραδαμο διαβασω , ειτε την Αποκαλυψη του Ιωαννου ειναι ενα και το αυτο!
    Τοτε πως γινεται και ολες οι προφητειες της Αποκαλυψης ακομη και σημερα συνεχιζουν να αποκαλυπτονται, ενω ο Νοστραδαμος εχει ηδη πεσει σε ατελειες;;
    Μηπως τελικα η Καινη Διαθηκη εχει να παρουσιαζει ακομη και στις μερες μας πραγματα που κανενα δογμα η προσωπικες αποψεις δεν εχουν καταφερει να επισκιασουν;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Ανέλυσε λίγο το voodoo practiotioner και εξήγησέ μας το νόημα του. Πείσε μας πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Η επιλογή της πίστης μας, πρέπει να γίνεται με την εις άτοπον απαγωγή; Μέχρι στιγμής αυτό προκύπτει από την προσέγγισή σου!
    ξερεις απο voodoo?σιγουρα εχει κανει και η γιαγια σου
    The sickness

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρα βασικα μας λες πως η Καινη Διαθηκη ειναι μια σειρα απο ψεμματα που δημιουργηθηκε για να συμβαδισει με την Παλαια Διαθηκη χωρις καποιο αποτερο σκοπο!
    Αρα ειτε τον Νοστραδαμο διαβασω , ειτε την Αποκαλυψη του Ιωαννου ειναι ενα και το αυτο!
    Τοτε πως γινεται και ολες οι προφητειες της Αποκαλυψης ακομη και σημερα συνεχιζουν να αποκαλυπτονται, ενω ο Νοστραδαμος εχει ηδη πεσει σε ατελειες;;
    Μηπως τελικα η Καινη Διαθηκη εχει να παρουσιαζει ακομη και στις μερες μας πραγματα που κανενα δογμα η προσωπικες αποψεις δεν εχουν καταφερει να επισκιασουν;;;
    Μιλάμε για μια ιστορική αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τα ευαγγέλια δεν είναι σύγχρονα του Ιησού, και ούτε καν των μαθητών του.
    Στο κάτω κάτω ούτε ο Μάρκος ούτε ο Λουκάς ήταν μαθητές του Ιησού αλλά μαθητές των μαθητών του.

Δεν θέλω να πάω την κουβέντα στο τι είναι αλήθεια και τι όχι γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Αυτά όμως που γραφω είναι αποδεδειγμένα ιστορικά.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    menos...

Ειδικά η αποκάλυψη , έχει τόσες αλληγορίες μέσα της και τόσες παραβολές που ακόμα γράφουν κείμενα ερμηνείας της και πάλι υπάρχει περιθώριο εξηγήσεων.

Γενικά η πρόβλεψη του μέλλοντος μέσα απο βιβλία , είναι σαν να προσπαθείς να μαντέψεις απο που θα σου έρθει ριπή ανέμου την επόμενη μέρα, σε μια συγκεκριμένη ώρα.

Έχεις πιθανότητες να είσαι σωστός... αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    το τι σου λέω, το λέω μόνος μου ξεκάθαρα, μην προσπαθείς να μου βάλεις λόγια στο στόμα, δεν θα σ' αφήσω....

πάρε διάβασε την αποκάλυψη, δες μια προς μια τις προφητείες, και κρίνε ΜΟΝΟΣ σου τι έχει επαληθευτεί και τι όχι, και με τι ακρίβεια

τα περί αγάπης που βρίσκει κανείς στην ΚΔ ως θετικό δεν αποτελούν μονοπώλιο του χριστιανισμού αλλά πανανθρώπινη και παντοτινή αξία

κάτι άλλο όμως που γράφει η ΚΔ και μάλιστα μέσα από τα χείλη του ίδιου του ΙΧ (και όχι κάποιου απόστολου που κάθησε ένα περιστέρι στο κεφάλι του και έγινε αυτομάτως εκπρόσωπος του θεού) είναι ότι ο χριστιανός οφείλει αν θέλει ζωή αιώνια να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να δώσει τα έσοδα στους φτωχούς

ωστόσο όπως γνωρίζεις από τα χρόνια του μ. κων/νου η ιεραρχία είναι σφιχταγγαλιασμένη με την πλουτοκρατία, και φορά άμφια γεμάτα χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

κάτι άλλο όμως που γράφει η ΚΔ και μάλιστα μέσα από τα χείλη του ίδιου του ΙΧ (και όχι κάποιου απόστολου που κάθησε ένα περιστέρι στο κεφάλι του και έγινε αυτομάτως εκπρόσωπος του θεού) είναι ότι ο χριστιανός οφείλει αν θέλει ζωή αιώνια να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να δώσει τα έσοδα στους φτωχούς

ωστόσο όπως γνωρίζεις από τα χρόνια του μ. κων/νου η ιεραρχία είναι σφιχταγγαλιασμένη με την πλουτοκρατία, και φορά άμφια γεμάτα χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια
    Σιγουρα καταδικαζω το γεγονος των παπαδων και της θρησκειας που εκμεταλλευονται και την τελευταια δραχμη του καθε φτωχου για να αλλαξουν την mercedes του 2005 με την νεα εκδοση κλπ, κλπ
    Ο Ιησους Χριστος αναφερθηκε σε εναν πλουσιο για να του δειξει πως ηταν εξαρτημενος απο την περιουσια του. (Κατι σαν τις θρησκειες του σημερα)
    Ματθαιος 19:21-24
    "Του είπε ο Ιησούς: Αν θέλεις να είσαι τέλειος, πήγαινε, πούλησε τα υπάρχοντά σου, και δώσ' τα στους φτωχούς· και θάχεις θησαυρό στον ουρανό· και έλα, ακολούθα με.
    22 Ακούγοντας δε ο νεανίσκος τον λόγο, αναχώρησε λυπούμενος· επειδή, είχε πολλά κτήματα.
    23 Και ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: Σας διαβεβαιώνω ότι, δύσκολα ένας πλούσιος θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών.
    24 Και σας ξαναλέω: Ευκολότερο είναι να περάσει μια καμήλα από βελονότρυπα, παρά ένας πλούσιος να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    φίλε μένο,

άσε κατά μέρος τι έγραψε ο ματθαίος και τι ο λουκάς και ρίξε μια ματιά στην πραγματικότητα:

Η εκκλησία της ενορίας μας -στην οποία δίπλα της κατοικώ- είναι οικοδομή από το '80. Ολοκληρώνεται μάλλον φέτος μετά από 30 περίπου χρόνων αργών εργασιών.
    Γιατί τα χρήματα προέρχονταν λίγα-λίγα από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ...!!!

Κάθε φορά που αντικρύζω την επιγραφή τεραστίων διαστάσεων ''ενισχύσατε δια την αποπεράτωσιν...'' απλά, ντρέπομαι.

Ας φορολογήσουν επιτέλους όπως φορολογούν εμένα, έστω την εκμεταλλεύσιμη ακίνητη περιουσία της και μετά οι οικονομικές κρίσεις θα είναι παρελθόν.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    ξερεις απο voodoo?σιγουρα εχει κανει και η γιαγια σου
    Εγώ να ξέρω; Σε ρωτάω που κολλάει το voodoo practioner; Ως τέτοιος μπήκες να μας βάλεις τα γυαλιά; Άφησε τη γιαγιά μου ήσυχη, για να αφήσω κι εγώ τη μαμά σου! Εσένα ο Brad Pitt και ο Richard Gere σε έκαναν θαυμαστή του βούδα; Όμορφα παληκάρια, δε λέω.. Να το κοιτάξεις!

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Εγώ να ξέρω; Σε ρωτάω που κολλάει το voodoo practioner; Ως τέτοιος μπήκες να μας βάλεις τα γυαλιά; Άφησε τη γιαγιά μου ήσυχη, για να αφήσω κι εγώ τη μαμά σου! Εσένα ο Brad Pitt και ο Richard Gere σε έκαναν θαυμαστή του βούδα; Όμορφα παληκάρια, δε λέω.. Να το κοιτάξεις!
    ο,τι να ναι,οπως να ναι,οποτε να ναι εισαι
    The sickness

E! ρε γλέντια που εχασα

λοιπόν ενα ενα για το πότε γράφτηκαν τα Ευαγγέλια,

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Μιλάμε για μια ιστορική αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τα ευαγγέλια δεν είναι σύγχρονα του Ιησού, και ούτε καν των μαθητών του.
    Στο κάτω κάτω ούτε ο Μάρκος ούτε ο Λουκάς ήταν μαθητές του Ιησού αλλά μαθητές των μαθητών του.
    παμε με κομμάτια απο συνέντευξη για μια ιστορική και επιστημονική αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης

Συνέντευξη στο περιοδικό “Good News” του Κάρστεν Πήτερ Θίντε

Η Βιβλική φιλολογία έλαβε υπ' όψιν της πρόσφατους ισχυρισμούς για τα παλαιά αποσπάσματα παπύρου ηλικίας 2000 ετών στην Βιβλιοθήκη του Magdalen College στην Οξφόρδη στην Αγγλία. ΄Ισως τα περισσότερο αρχαία αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης σε ύπαρξη, σε μερικούς παρατηρητές αυτός ο πάπυρος υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο είναι η αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα.
    .....................
    .....................
    Ο Γερμανός παπυρολόγος Κάρστεν Πήτερ Θίντε έκανε αυτή την σημαντική ανακάλυψη το 1994. Ο καθηγητής Θίντε είναι διευθυντής του Ινστιτούτου για Βασική Επιστημολογική ΄Ερευνα στο Πάντερμπορν της Γερμανίας. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία (από το 1978), και ισόβιο μέλος του Ινστιτούτου των Γερμανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο καθηγητής Θίντε έκδοσε τα επίμαχα ευρήματά του σε ένα βιβλίο που έχει τίτλο The Jesus Papyrus ( Weidenfeld & Nicolson, London,1996) που συγγράφηκε από κοινού με τον Μάτθιου ντ’ Ανκόνα, αναπληρωτή εκδότη για το τμήμα σχολίων της Σάνταιη Τέλεγραφ. Καθώς πάντοτε ενδιαφερόμαστε για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στην αυθεντία της Βίβλου,το περιοδικό The Good News παρουσιάζει αυτή τη συνεντευξη με τον Καθηγητή Θίντε.
    ΕΡ: Το βιβλίο σας, "Ο Πάπυρος του Ιησού", ασχολείται με την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα της αρχικής καταγωγής του Χριστιανισμού. Πιστεύετε ότι οι ανακαλύψεις σας έχουν βοηθήσει να αποδείξουν ότι το βιβλίο του Ματθαίου ήταν γραμμένο τόσο νωρίς όσο 20 ή 30 χρόνια μετά τη σταύρωση;

__ ..........................................
    ...........................................
    Τα μόνα δύο Ευαγγέλια που μπορούν με την αυστηρή έννοια του όρου, να είναι Ευαγγέλια αυτοπτών μαρτύρων, είναι ο Ματθαίος -επειδή αυτός, σύμφωνα με αξιόπιστη παράδοση, ήταν στη πραγματικότητα ο μαθητής Λευί Ματθαίος- και το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, όπου ο ίδιος ο συγγραφέας και ο επίλογός του στο τέλος του Ευαγγελίου μαζί λένε εντελώς καθαρά ότι αυτός ήταν ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος έγραψε εκείνο το Ευαγγέλιο.
    ..........................................
    .........................................
    _ ΄Ετσι μπορούμε να πούμε ότι όλα τα 4 Ευαγγέλια και το βιβλίο των Πραξεων ήταν γραμμένα κατά τη διάρκεια της περιόδου των αυτοπτών μαρτύρων - κατά τη διάρκεια του χρόνου όταν οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν εκεί, θα μπορούσαν να κάνουν σχόλια στο κείμενο, θα μπορούσαν να διορθώσουν ότι ήταν γραμμένο, θα μπορούσαν να το απορρίψουν ή να το αποδεχτούν.

όποιος θέλει εχω ολόκληρη την συνέντευξη

καλά μεχρι εδώ?

Βασικα δεν εχει ειπωθει ετσι στην Αγια Γραφη, απλα χρησιμοποιειται ως απαντηση σε αυτους που επιμενουν να μην ψαξουμε τον Θεο (αφου οι παπαδες και οι ψαλτες το εχουν αναλαβει αυτο)
    (Το "Πιστευε και μη ερευνα" ειναι μια φραση που εγινε πιπιλα στα χειλη των ορθοδοξων) ΠΟΤΕ
    ΤΩΝΠΑΠΙΚΩΝ

Η Αγια Γραφη παρολ'αυτα μας προτρεπει να μελετουμε!
    Ιωαννης 5:39
    "Ερευνάτε τις γραφές, επειδή εσείς νομίζετε ότι μέσα σ' αυτές έχετε αιώνια ζωή· και εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα."
    +10000

Παλαιό μέλος
    δεν καταλαβαίνω το ύφος σου
    Το ύφος μου είναι ειρωνικό, επειδή έσπευσες να εμπλέξεις την πολιτική σε ένα θέμα το οποίο δε σχετίζεται μ' αυτή, και βάσει των κομματικών σου πεποιθήσεων, καταλήγοντας σε αυθαίρετο συμπέρασμα με σκοπό να καταδείξεις την ιδεολογία ενός κόμματος, να υποκινήσεις εμμέσως τη στροφή αυτών που θα διαβάσουν την απάντησή σου, προς την προσωπική σου επιλογή.

από πού κι ως πού περιμένεις να σου πώ εγώ τι να ψηφίσεις;
    Περιμένω να μου πεις τι να ψηφίσω, από τη στιγμή που σπεύδεις να μου πεις τι δεν πρέπει να ψηφίσω!

και μάλιστα το κάνεις και "περιμένΟΥΜΕ"; ποιοί αλλοι περιμένουν μαζί σου;
    Αυτοί που είμαστε εδώ πέρα, στον υπολογιστή από τον οποίο σου γράφω! Αυτοί είμαστε που περιμένουμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, πρέπει να γίνει πρόταση νόμου που θα ψηφιστεί στη Βουλή, έχεις καμιά αντίρρηση;
    Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας δεν είναι μια απλή πολιτική απόφαση και σίγουρα δεν αιτιολογείς την απάντηση που έδωσες παραπάνω. Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί μόνο με δημοψήφισμα και δεν είναι κανενός δυνητικά κυβερνητικού κόμματος τόλμημα, η απόπειρα να επιχειρήσει το διαχωρισμό!

πές μας τώρα (ή μαλλον πείτε μας ΟΛΟΙ εσείς που βρίσκεστε πίσω από το πισί σου) την απόφαση αυτή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ποιός/ποιοί θα την πάρουν;

ή μάλλον τι ιδιότητα θα έχουν;

1. πολιτικοί
    Μπα, κανένας από τους παραπάνω δε θα την πάρει..

Δε λέω πως κανείς δεν είναι αρμόδιος να την πάρει! Λέω πως κανείς δε θα την πάρει!

Αυτές είναι οι απαντήσεις που σου έχω δώσει. Εσύ αντίθετα σιγήν ιχθύος σε οτιδήποτε σε ρώτησα! Λυπάμαι που έπρεπε να σου τα ζωγραφίσω..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Και οι Γραφές μήπως γνωρίζεις πως δημιουργήθηκαν;

Η Π. Διαθήκη δημιουργήθηκε απο προφορικές παραδόσεις και ιστορίες Εβραίων και κατόπιν Ιουδαίων κατά την βασιλεία του Σολωμόντα και μετέπειτα του Δαυίδ. Πόσο αλλοιώνεται μια προφορική ιστορία και παράδοση το ξέρουμε όλοι.
    λάθος
    Ξεχνάμε οτι ειναι το ΙΣΤΟΡΙΚΟ (δλδ η ιστορια) βιβλίο (ταλμουδ) του εβραϊκού έθνους,
    το πρώτο γράφτηκε επι Μωυσή, αρα δεν εχουμε απλα προφορική μεταβίβαση μα και γραπτή (και για πολλά χρονιά)
    Την παλαιά διαθήκη μπορεί όποιος θέλει να την παρεμβάλει με το Ταλμούδ που παραμένει αμετάφραστο

Τα Ευαγγέλια και αυτά ήταν προφορικές παραδόσεις (εκτός απο τις επιστολές) που κάποια στιγμή συγγράφηκαν απο τους ίδιους εώς σημείων και εμπλουτίστηκαν κατόπιν απο άλλους.
    αυθαίρετο λάθος
    ειναι γραμμένα απο αυτόπτες πχ Ιωάννης,

Το σύνολο των βιβλίων αυτών , μεταφράστηκε απο τα Αραμαϊκά, Εβραϊκά , Αρχ. Ελληνικά , Λατινικά πάνω απο 13 φορές με οτι συνεπάγεται αυτό σε αλλοιώσεις ερμηνειών απο συντακτικό και γραμματικό.
    λαθος!!
    ειναι γραμένα εξ αρχής σε Ελληνικό(αλεξανδρινή)και εβραϊκά ΜΟΝΟ
    και τα ελληνικά δεν χρειάστηκαν να μεταφραστούν μέχρι τον 20αιώνα

Συμφωνώ οτι είναι διαχρονικά ... αλλά μόνο ώς προς το νόημα .. και οχι στο γράμμα της έκφρασης.
    το οποίο φυσικά ελάχιστοι πολέμιοι ξέρουν,

Και επειδή το επικεντρώσαμε μόνο στον Χριστιανισμό .. θα σου πω οτι περίπου τα ίδια εδάφια θα βρείς στο Κοράνι , κάτω απο την τζιχάντ , αναφερόμενοι σε απίστους και ζωή των μουσουλμάνων.
    η παλαιά διαθήκη ειναι αυτούσια στο ισλάμ και το κοράνι ειναι η συνέχεια αρα το να βρεις τα εδάφια ειναι αυτονόητο,

Αυτά όπως είπα είναι προσωπικές πεποιθήσεις... δεν σε κατηχώ, ούτε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη... αλλοίμονο. Απλά σου δίνω την εικόνα του πως το βλέπω μόνο εγώ.
    +100000

Gandalf
    tai

Σελίδα 5 από 16 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Καφες για νεοσύστατους και μη...προς Πλ. Βαρυμπόμπης???
    από spade ace στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2011, 18:12
  2. Αφιερωμενο στους καγκουρες του forum και μη...
    από Ταξιδευτής στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2007, 14:35
  3. Για φοιτητές και μη....
    από alxdem στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2007, 00:40
  4. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ After ΚΑΙ ΜΗ ΓΙΑ Ζ750
    από zoropatra στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2006, 15:00
  5. Απαντήσεις: 0