Το προβλημα σου δεν καταλαβαινω...δηλ αν καποιος εχει εξοχικο εκει εσενα τι σε πειραζει;
Η ασφάλιση είναι ποιο φθηνή στην επαρχεία επειδή στατιστικά έχεις λιγότερες πιθανότητες να τρακάρεις εκεί. Αν κάποιος μένει Αθήνα, κυκλοφορεί Αθήνα αλλά δηλώσει επαρχεία ως διεύθυνση, υπάρχει περίπτωση σε ατύχημα η ασφαλιστική να το ψάξει και να αρνηθεί* την κάλυψη. Σε μικροζημιές δεν το κάνει πιθανότατα, αλλά σε ατύχημα με τραυματισμούς και αποζημιώσεις μπορεί γιατί εκεί παίζονται λεφτά. Αν θέλει κάποιος να ρισκάρει ας το κάνει.
*και όταν λέω να αρνηθεί εννοώ να αποζημιώσει και μετά να στραφεί εναντίον σου για να πάρει πίσω τα χρήματα, για να μην παρεξηγηθώ.
Artificial intelligence is no match for natural stupidity...
Δεν είναι λίγοι οι ασφαλιστές που το προτείνουν ως μέθοδο για να παρέχουν φτηνότερα ασφάλιστρα πάντως.
Ok,εγώ είμαι απο Λαμία πχ και έρχομαι για τρέφεν στη πρωτεύουσα.Κάτι παθαίνω,θα μου αρνηθεί τα δικαιώματά μου η ασφαλιστική;Παράλογο μου φαίνεται.Σα να σου λέει ξερώ γω μη κυκλοφορείς παραέξω απο νομό Φθιώτιδας;
Και να στραφεί εναντίον μου γιατί;επειδή πήγα βόλτα;Δε στέκει.
Φίου φίου φι φι φίου
Ναι,αλλα σε περιπτωση που μεινεις στον δρομο το αυτοκινητο σου θα παει εκει που το εχεις δηλωμενο και οχι εκει που μενεις.
Εγω ειχα την δυνατοτητα να δηλωσω και Θεσσαλονικη,αλλα προτιμησα τα Γιαννενα γιατι ειχα διαφορα.Παραλληλα ομως ,μιας και μενω Γιαννενα,με βολευει σε περιπτωση βλαβης.
εγω ξερω οτι η περιοχη διαμονης φαινεται απο την εφορια που κανει δηλωση ο ιδιοκτητης
Λαμογια σε αυτο σημαινει λαμογιο παντου. Κανονας. Οταν ο επαγγεματιας ειναι τιμιος ειναι παντου δεν κανει διακρισεις.
Εμενα? Εσενα που αμα δε σε πληρωσει η ασφαλιστικη σου δε θα κοιτας τη λαμογιά που εκανες αλλα θα βριζεις την ασφαλιστικη
Φαινεται στην αδεια κυκλοφοριας, γιατι το αυτοκινητο στην ουσια ασφαλιζεται οχι ο οδηγος. Αλλα και εκει υπαρχει ενα μικρο κενο (οπως και σε ολες τις καταστασεις) που π.χ. μπορει ο ιδιοκτητης να μετακομισε. Και γενικα το σε ποιον ανηκει η ασφαλιση αν ανηκει στο αμαξι ή στον οδηγο του αυτοκινητου ειναι κατι που σηκωνει σεμιναριο.
Η δηλωθησα διευθηνση του αυτοκινητου κρινει τη στατιστικη των ατυχηματων της συγκεκρημενης περιοχης. Αλλωστε το 80% των μετακινησεων ενος αυτοκινητου ειναι περιπου σε ακτινα ~4-8χλμ απο την εδρα του. Η ασφαλιση στηριζεται εξωλοκληρου στην στατιστικη.
Αρα λοιπον οπου ειναι δηλωμενο πληρωνει τα αναλογα ασφαλιστρα για να ειναι ο "κουβας" της γεματος να μπορει να πληρωσει αυτους που χρειαζονται χρηματα εξ αιτιας ατυχηματος. Αν εσυ και ο οποιος εσυ και ο οποιος ασφαλιστης κανει τετοιες λαμογιες σκαβει λιγο λιγο το λακο της εταιρειας και κατ΄επεκταση της αγορας.
Μνημονια μεχρι το 3000μ.χ. θελετε καποιοι.....
TO AVOID PAIN, THEY AVOID PLEASURE
TO AVOID DEATH, THEY AVOID LIFE
54°10'02.9"N 4°28'40.5"W
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Αυτο που λες και αν σηκωνει σεμιναριο.... βασικα οχι σεμιναριο.... ολοκληρη σεζον πανεπιστημιακη σηκωνει.
Χοντρικα θα σου πω οτι δυο αιωνες κοντα που υπαρχει επισημα ο ορος ασφαλιση στηριζεται αλανθαστα σε αυτο. Το By the mile ειναι ενα πολυ συγκεκρημενο πακετο που αφορα πολυ συγκεκρημενα οχηματα.
Σχεδον ολες οι ασφαλιστικες εχουν τοσο παραμετρικα τιμολογια πλεον που σχεδον μπορω να πω οτι καλυπτουν σωστα και δικαια την πλειοψηφια των αυτοκινητων. Δηλαδη για να σου δωσω να καταλαβεις η συναρτηση ασφαλιστρα/κυβικα ειναι εντελως ξεπερασμενη.
TO AVOID PAIN, THEY AVOID PLEASURE
TO AVOID DEATH, THEY AVOID LIFE
54°10'02.9"N 4°28'40.5"W