Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 100

Θέμα: 990 adv 08

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Μετα απο 4050 χλμ στην Ευρωπη φορτωμενος μπουνια (τανκ-μπαγκ, πλαινες αλουμινενιες 41λτ, σκηνη κ υποστρωματα στην σχαρα και υπνοσακους πανω στα καπακια απο τις μπαγαζιερες) και δικαβαλο, εκαψα περιπου 300 λτ (περιπου 400ευρο)που σημαινει 7,4 λτ/100χλμ. Τα χλμ εγιναν κυριος σε μεγαλους οδικους αξονες και λιγα σε συνθηκες πολης. Ειδα μεχρι 220χλμ αυτονομια μεχρι να αναψει το λαμπακι απο γεματος και ειδα 30 χλμ ρεζερβα και μετα γεμισα με 18,5 λτρ . Απο οτι καταλαβα το λαμπακι κανει τα δικα του και δεν ειναι και για πολυ εμπιστοσυνη...Επισης το "γεμισμα' ειναι πολυ σχετικο τελικα... οταν μου εβαζαν αλλοι καταλαβα οτι δεν το πηγαιναν και μεχρι τερμα, οπου ηταν selfservice και εβαζα εγω, το εβαζα στο διπλο σταντ και το γεμιζα μεχρι πανω...1-1.5 λτ κανουν διαφορα στην καταναλωση...
    Κατα αλλα χωρις να το εχω ανοιξει πολλες φορες εχω δει, μονος με τανκ μπαγκ ψιλοαδειο, μεχρι 211 αλλα δεν το κυνηγησα περισσοτερο γιατι η στροφη ηρθε πανω μου πολυ γρηγορα και δεν ημουν σε εθνικη.... ειχε λιγο ακομα ισως αλλα δεν λεει και τιποτα...ολη η φαση ειναι η επιταχυνση και η δυναμη που νοιωθεις απο χαμηλα.
    Καιει κατι παραπανω αλλα χαλαλι...τετοιο χαμογελο ειναι ανεκτημητο
    καλο βραδυ παλικαρια

υ.γ. 990 06 30.000χλμ με ακραπες, σιγαστηρες και προγραμμα
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

δε βαζεις κ καμια φωτο να γουσταρουμε....

Σιγοψηνεται το ταξιωτικο...υπομονη παιδες

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Σιγοψηνεται το ταξιωτικο...υπομονη παιδες

dexeste kai niewbies sto ekdromiko???????

Ολοι οι καλοι χωρανε Κωστακι...

Νέο μέλος

Καιει κατι παραπανω αλλα χαλαλι...τετοιο χαμογελο ειναι ανεκτημητο
    καλο βραδυ παλικαρια

υ.γ. 990 06 30.000χλμ με ακραπες, σιγαστηρες και προγραμμα
    Αν βγάλεις το πρόγραμμα και φορτώσεις πάλι το μαμίσιο κι ας έχεις ακράπες, η κατανάλωση θα βελτιωθεί.
    Χθες μου άναψε το λαμπάκι στα 245 χλμ.
    Πριν 2 βδομάδες με πρόγραμμα ακράπας άναβε στα 195.
    Διαφορά στις επιδόσεις δεν έχει. Θα έχεις όμως λίγα σκασίματα παραπάνω όταν αφήνεις το γκάζι.

Το εχω ξανακουσει...αλλα αυτα τα σκασιματα μηπως εχουν σχεση με τις βαλβιδες που δεν δουλευουν σωστα? δεν ξερω, ρωταω...
    Απο την αλλη το απλο ερωτημα που μου ερχεται ειναι γιατι προτεινεται το προγραμμα? ετσι και αλλιως δεν το πληρωνει κανεις εξτρα...
    Τωρα που θα παω για το μεγαλο σερβις των 30.000χλμ θα κανω μια κουβεντα με τον μηχανικο μου...με εβαλες σε σκεψεις παντως, thanks :smilea:
    Αα και κατι ακομα, τελικα με σιγαστηρες ή χωρις παει καλυτερα το μηχανακι? εχω δοκιμασει και μετα 2 αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω και πολλα πραγματα εδω που το οδηγουσα...τις φοραω παντος πλεον μονιμα για να μην ξεσηκωνω τον κοσμο...

υ.γ. το μηχανακι αγοραστηκε με 21.000χλμ μεταχειρο με ακραπες και προγραμμα και δεν εχω τις μαμα εξατμισεις...

Νέο μέλος
    Το εχω ξανακουσει...αλλα αυτα τα σκασιματα μηπως εχουν σχεση με τις βαλβιδες που δεν δουλευουν σωστα? δεν ξερω, ρωταω...
    Απο την αλλη το απλο ερωτημα που μου ερχεται ειναι γιατι προτεινεται το προγραμμα? ετσι και αλλιως δεν το πληρωνει κανεις εξτρα...
    Τωρα που θα παω για το μεγαλο σερβις των 30.000χλμ θα κανω μια κουβεντα με τον μηχανικο μου...με εβαλες σε σκεψεις παντως, thanks :smilea:
    Αα και κατι ακομα, τελικα με σιγαστηρες ή χωρις παει καλυτερα το μηχανακι? εχω δοκιμασει και μετα 2 αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω και πολλα πραγματα εδω που το οδηγουσα...τις φοραω παντος πλεον μονιμα για να μην ξεσηκωνω τον κοσμο...

υ.γ. το μηχανακι αγοραστηκε με 21.000χλμ μεταχειρο με ακραπες και προγραμμα και δεν εχω τις μαμα εξατμισεις...
    Εγώ το έχω με τους σιγαστήρες. Δεν μπορώ την φασαρία. Το πρόγραμμα το έχει βγάλει η acrapovic ως έξτρα παροχή (δωρεάν) για τους πελάτες της, για αύξηση των επιδόσεων. Σκέψου όμως ότι αν πάρεις leovinci δεν υπάρχει παρεχόμενο πρόγραμμα, αλλά κρατάς το μαμίσιο. Τα σκασίματα λένε ότι πιθανώς να είναι χαμένοι ίπποι, αλλά όταν κάνεις αρκετά ταξιδιωτικά χλμ δε σε απασχολεί ιδιαίτερα. Επίσης, τα ίδια σκασίματα κάνουν όλα τα ΚΤΜ χωρίς ακράπες. Γενι΄κώς, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές στις επιδόσεις. Ίσως κάποιος που οδηγεί αγωνιστικά να καταλαβαίνει.
    Δοκίμασέ το. Το έχω έτσι για 20.000 χλμ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως φτάνω Λαμία από Αθήνα με μ.ω. 160 χλμ και δεν μου έχει ανάψει το λαμπάκι.

Την ιδέα για εργ. πρόγραμμα και ακράπες τη διάβασα στο forum.lc8.info. Όλοι οι αυστριακοί και οι γερμαναράδες έτσι τα έχουν. Μετά επέμεινα για αλλαγή στο μηχανικό μου, ο οποίος αρχικά διαφωνούσε και τώρα το συστήνει σε όλους τους πελάτες του.

Απο οτι καταλαβαινω ισως χανεις λιγο σε επιδοσεις αλλα κερδιζεις σε καταναλωση με το εργ. προγραμμα. Η αληθεια ειναι 1-2 ιπποι δεν θα κανουν την διαφορα στην οδηγηση μου ενω 4-5 ευρω σε καθε γεμισμα ειναι μια διαφορα...θα το τσεκαρω
    Σιγαστηρες και εγω φοραω παντα πλεον αλλα ρωταω αν γνωριζεις διαφορες, με και χωρις.
    Αυτο το "βαλε-βγαλε" προγραμμα ειναι ακινδυνο εντελως? τσαμπα φανταζομει ειναι ετσι και αλλιως...
    τα λεμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από Suria
    Αν βγάλεις το πρόγραμμα και φορτώσεις πάλι το μαμίσιο κι ας έχεις ακράπες, η κατανάλωση θα βελτιωθεί.
    Χθες μου άναψε το λαμπάκι στα 245 χλμ.
    Πριν 2 βδομάδες με πρόγραμμα ακράπας άναβε στα 195.
    Διαφορά στις επιδόσεις δεν έχει. Θα έχεις όμως λίγα σκασίματα παραπάνω όταν αφήνεις το γκάζι.
    Eγω γιατι σε ταξιδι βγαζω 160-180 χλμ??
    σε πορεια με 140-150 χλμ αναψε στα 180χλμ, μηπως δεν το γεμιζω καλα η επειδη ειναι χωρις ταπες καιει τοσο??
    Δοκιμασα να βαλω τις ταπες αλλα ξενερωσα κ τις εβγαλα με την πρωτη ευκαιρια!!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
    Eγω γιατι σε ταξιδι βγαζω 160-180 χλμ??
    σε πορεια με 140-150 χλμ αναψε στα 180χλμ, μηπως δεν το γεμιζω καλα η επειδη ειναι χωρις ταπες καιει τοσο??
    Δοκιμασα να βαλω τις ταπες αλλα ξενερωσα κ τις εβγαλα με την πρωτη ευκαιρια!!
    Με/χωρίς τάπες δεν ξέρω διαφορές. Το έχω οδηγήσει ελάχιστα χωρίς, νομίζω ότι είναι και παράνομο και το θεωρώ λίγο καγκουριά να τους ξεκουφαίνεις όλους όταν περνάς από στενάκια. Με τις τάπες ο ήχος παραμένει πορωτικός.
    Τα 180 χλμ ακούγονται λογικά αν έχεις mapping για akra. Σίγορυ ρόλο παίζει και το χέρι, αλλά όχι για τέτοια διαφορά. Δοκίμασε την άλλη χαρτογράφηση. Στο γέμισμα όταν ταξιδεύω το τιγκάρω, σε όρθια θέση, απλώς φροντίζω να ξεκινήσω αμέσως για τα επόμενα χλμ. Αν το γύρεις στο πλαϊνό θα υπερχειλίσει.

Το επόμενο βήμα πριν τον μηχανικό σε περίπτωση υψηλής κατανάλωσης είναι το reset (15' ρελαντί) σε όσο το δυνατόν ψυχρότερες συνθήκες.

οι ταπες ειναι εκτος, ξερω οτι ειναι παρανομο αλλα δεν κυκλοφορω πολυ μεσα σε στενα κτλ κ αν τυχει παω πολυ χαλαρα!!
    Προγραμμα εβαλα αφου εκανα 3000χλμ αλλα φοβομουν απο τα σκασιματα μη κανω ζημια, επισης η 6η ηταν ψοφια κ στα 160χλμ μονος μου χωρις αποσκευες επρεπε να κατεβαζω 5η, πιστευω για να το προτεινουν κατι θα ξερουν αλλα κ παλι τοτε μη σου πω πως εκαιγε περισσοτερο!
    Πρεπει να παιζει ρολο κ τα λιγα χλμ γιατι στις 2200 εβαλα εξατμησεις στις 5000 το προγραμμα κ τωρα ειμαι στα 7500, ο μηχανικος μου ειπε πως μετα τις 10000 θα στρωσει κ θα δω σωστη καταναλωση κ επιδωσεις!

Οσο για το ρελαντι αυτο σκεφτομουν χθες...βλεπω το δεικτη να ειναι λιγο πανω απο τις 1500 κ εχω την αισθηση οτι δουλευει ψηλα εκει ειναι κ τα δικα σας???Το reset πως γινετε το κανω κ μονος μου η πρεπει να παω συνεργειο??

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
    Οσο για το ρελαντι αυτο σκεφτομουν χθες...βλεπω το δεικτη να ειναι λιγο πανω απο τις 1500 κ εχω την αισθηση οτι δουλευει ψηλα εκει ειναι κ τα δικα σας???Το reset πως γινετε το κανω κ μονος μου η πρεπει να παω συνεργειο??
    Το ρελαντί τους δουλεύει όντως ψηλά.

10000 για να στρώσει; Πολλά μου φαίνονται. Δεν χαλάει τίποτα με το μαμίσιο mapping. Ζημιά μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο. Akras mapping σε εργοστασιακές εξατμίσεις, γιατί μπορεί να πάρει φωτιά ο καταλύτης.

Για reset (που σημαίνει επαναφόρτωση της χαρτογράφησης με βάση τις συνθήκες του περιβάλλοντος) βάζεις το μηχανάκι με κρύο κινητήρα στο όρθιο σταντ και το βάζεις μπρος. Το αφήνεις να δουλεύει για 15΄ρελαντί χωρίς να το πειράξεις καθόλου. Το σβήνεις και είσαι έτοιμος.
    Φρόντισε να έχει βενζίνη!

1) για το πρόγραμμα έχω ακούσει τα άπειρα..

απ' ότι έχω καταλάβει με το μαμά το πρόγραμμα δουλεύει λίιιιγο πιο φτωχό

στο advrider, έχω ακούσει και συν και πλην και το μόνο μείον είναι ότι και καλά θεωρητικά μπορεί να κάψει βαλβίδες εξαγωγής όταν δουλεύει με το μαμά πρόγραμμα και τις akra.. που δεν τοχω δει-ακούσει ποτέ όμως οπότε.. λογικά και μαμά πρόγραμμα να δουλεύεις δεν έχεις θέμα..

τώρα προσωπικά το έχω πάνω και θα πειραματιστώ εν καιρώ

2) με τάπες ή χωρίς;

προσωπικά μ αρέσει χωρίς. με τάπες είναι τελείως γκέυ ενώ χωρίς όπως λέει και ένας φίλος είναι πολυβόλο

παρα ταύτα έχω παρατηρήσει ότι με τάπες δουλεύει καλύτερα το μηχανάκι είναι πιο στρωτό και πιο "γεμάτο" σε όλο το διάστημα μετά τις 3000rpm, ενώ ξετάπωτο σαν να κάνει μια γούβα.

3)

όντως τα 950-990 θέλουν 10000-15000 να στρώσουν. να στρώσουν δηλαδή να μειωθεί η κατ/λωση λαδιού, βενζίνης και να βελτιωθεί και το γκάζι τους. αυτές είναι οι διαφορές πουχω παρατηρήσει στα 950/990 γνωστών που παίζουν από 30-45k ενώ εμένα είναι στα 7something τώρα.

4)

το λαμπάκι της ρεζέρβας είναι όντως gtp. μπορεί να ανάψει και στα 15-16 λίτρα αλλά και στα 18 που νομίζω είναι το κανονικό του. αλλά ανάβει εν γένει νωρίτερα.
    Fuck the universe.

Χωρις τις ταπες ειναι σιγουρα πολυβολο, μην σου πω οτι ριχνει κανονιες...πορωτικο μεν για μενα αλλα ενοχλητικο για τους γυρω μου...και ετσι κατεληξα ...γκει με ταπωμενες ακραπες :rotflmao:
    Κατα τα αλλα με την καταναλωση δεν νομιζω να βγαλουμε και πολυ ακρη μιας και ο καθενας μας οδηγαει σε αλλους δρομους με αλλες συνθηκες, με διαφορετικο δεξι καρπο και αλλη ισως αποψη αλλα και ικανοτητα οδηγησης... ασε που το "γεμισμα" σε καθε βενζιναδικο ειναι υποκειμενικο και τυχερο...Η ανταλλαγη αποψεων ομως και εμπειριων βοηθαει πολυ...
    Να αλλαξω λιγο θεματακι και να παω στην αναρτηση? που την εχετε ρυθμισμενη? αρχικα την ειχα ρυθμισει στην "κανονικη" βαση manual και ολα καλα μου φαινονταν... πριν το πρωτο ταξιδι (Καλαμπακα-Μετεωρα) τη ρυθμισα στην αμεσως σκληροτερη βαση manual και παλι. Σταθηκε καλα στην εθνικη φορτωμενη και δικαβαλη, ενω ξεφορτωτος και μονος σε μια βολτουλα (120χλμ περιπου) που εκανα εκει γυρω το μηχανακι ξυριζε... δεν την αλλαξα ξανα. Οταν ταξιδεψα εξωτερικο, φορτωμενος μπουνια, δικαβαλος, σκληρινα μονο την προφορτιση πισω (πλαστικη στροφιγκα αριστερα) 2-3 στροφες. Παιδια το μηχανακι σταθηκε καλα αλλα αν εκλεινες λιγο το γκαζι ειδικα σε στροφη το τιμονι ετρεμε λιγο...οσο οδηγουσες σωστα (με το γκαζι ανοιχτο... ) ολα καλα, αν εκανες λαθακια και εκλεινες λιγο το γκαζι ή σε πολυ κλειστο ορεινο στροφιλικι ηθελε προσοχη...διορθωνεται αυτο καπως? θελει ρυθμισμα η αναρτηση? υπαρχει περιπτωση να θελει το τιμονι κατι? τα λαστιχα ηταν φουσκωμενα εκει που τα εδινε η ΚΤΜ για πληρες φορτιο (37 μπροστα και 40 πισω νιμιζω).
    γνωριζει κανεις κατι?
    καλους δρομους σε ολους

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. neos hartis se 990 adv efi
    από newdawnfades στο forum KTM
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2007, 11:35
  2. Pirelli Scorpion για 950/990 Adv 3 ΕΥΡΩ !
    από Nik0s στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2007, 22:45
  3. 990 Adv
    από sas στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 19:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας