Συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ μάλλον..![]()
Από τη μία έχω ζήσει αυτό που λέει ο Στέλιος, θυμάμαι μικρός τι γινόταν κάθε φορά που άραζε κάποιο CVN του USN, θυμάμαι την MP να γυρίζει στο λιμάνι, τους ναύτες, αξιωματικούς/υπαξιωματικούς/ναύτες καμία σημασία να γυρίζουν με μία μπύρα στο χέρι, να πέφτει ξύλο σε κάτι κωλομπαράκια πίσω από τις ταβέρνες στο λιμάνι κτλπ..
Θυμάμαι όμως και τα ψιλικοπερίπτεράδικα να γράφουν 1$ per beer το 92-94 και να βγάζουν κασόνια τις μπύρες, τα σπιτάκια πίσω από την σπλάντζια να κάνουν χρυσές δουλείες, τους ταρίφες να τους γδύνουν και ούτω καθ εξής..
Μήπως δεν συμβαίνουν τα ίδια στα Μάλια? Στη χερσόνησο? Στο φαληράκι? Και χωρίς ναύτες και στράτευμα?
Το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους Χανιώτες, Ηρακλειώτες, Χερσονησιότες και πάει λέγοντας..
Ανήθικο δεν είναι το πλοίο ούτε αυτοί που υπηρετούν σε αυτό, ανήθικη είναι η αποστολή αλλά αυτή είναι ανήθικη απόφαση μιας ανήθικης κυβέρνησης μαριονέτας ενός ανήθικου συστηματος μπλα μπλα μπλα.. μπλα μπλα.. στην βάση της κοινωνίας..
:rotflmao:
Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να αρνηθούμε σε μία συμμαχική χώρα (προφανώς όχι λόγω αισθημάτων ή καλών προθέσεων) να δέσει ένα πολεμικό της πλοίο στο λιμάνι όταν αυτό δεν εκτελεί πολεμική επιχείρηση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή..
Τα έξω από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις, όχι στα πλοία, όχι στην αποστολή στο αφγανιστάν κτλπ είναι αστεία απλά και ρομαντικά..
Θέλω να πιστεύω (και από μικρότερα πλοία αλλά και πληρώματα αεροσκαφών που έχουν πιάσει εδώ) ότι οι συγχωριανοί μου
θα είναι λίγο πιο κόσμιοι..
PS Το Charles de Gaulle είναι και Γαμώ τα αεροπλανοφόρα αν και σχετικά μικρό για πυρηνοκίνητο..![]()