Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 93

Θέμα: Θα μας βοηθήσουν όντως....?

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Και επειδή τελευταία έπαιξε και ένα σενάριο για οικ. βοήθεια 24 δισ (τόσα δεν πήραν και οι τράπεζες πέρυσι ρε παιδιά? @@ βοήθεια δλδ), Αν μας δώσουν χρήματα την πουτσίσαμε....

Θα χαλαρώσουν όλα τα μέτρα, όλες οι αποφάσεις περί μισθών κλπ και θα τα ξανακάνουμε χειρότερο μπουρδέλο μόνοι μας σε λίγους μήνες...

τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να διορθωθούν αρκετά κουλά του κράτους με την συναίνεση των πολιτών και με το ελάχιστο πολιτικό κόστος, μείωση του δημοσίου, περικοπές παχυλών μισθών, γενικά μείωση των ανώφελων δημόσιων δαπανώ κλπ κλπ κλπ που τόσα χρόνια είχαν φτάσει στο σημείο να δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας για να υπολειτουργεί το υπέρογκο δημόσιο...

Σφίξιμο κώλων μπας και δούμε άσπρη μέρα, όχι με δανεικά... μόνοι μας με εύρεση ισορροπιών, μόνο έτσι θα έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα...

τελικα το κρατος δεν τα εδωσε τα χρηματα στις τραπεζες γιατι τσινισαν (οι τραπεζες) και δεν ηθελαν να υποχρεωθουν να τα επιστρεψουν οταν θα ορθοποδουσαν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    τελικα το κρατος δεν τα εδωσε τα χρηματα στις τραπεζες γιατι τσινισαν (οι τραπεζες) και δεν ηθελαν να υποχρεωθουν να τα επιστρεψουν οταν θα ορθοποδουσαν.
    Ουτε αυτό ειναι σωστό.

(γνωρίζεις το αντικείμενο ή γράφεις ότι έχεις ακουσει; )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Όχι

(συμφωνώ με τα υπόλοιπα )
    Απλά η απορία μου ήταν ότι το ποσό που "προσφέρει" φέτος η ΕΕ είναι κοντά στο περσινό που "πρόσφερε" στις τράπεζες το κράτος.

Πέρυσι δηλαδή το ποσό αυτό ήταν αρκετό για να προσφέρει ρευστότητα στην αγορά, ενώ φέτος είναι ικανό να μας ξελασπώσει??? Δεν κολάω στο αν τα πήραν οι τράπεζες ή με ποια μορφή, αλλά στην τάξη μεγέθους, ίδιο ποσό διαφορετική "προσφορά" στην αγορά μέσα σε λίγους μήνες?

4 δις ευρώ αποκλιση ειναι λιγο μεγάλη δε νομίζεις;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

βρε τεράστια είναι σαν μετρητό, αλλά είναι απλά 15% ΛΙΓΌΤΕΡΑ απο όσο πρόσφερε το δημόσιο στις τράπεζες απλα και μόνο για να κινηθεί και να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.

Φέτος με λιγότερα λεφτά μπορεί να "σωθεί" η Ελλάδα απο την κρίση???

Ή η περσινή πρόταση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ή τελικά έχουμε χρεοκοπήσει και αρκούν λιγότερα για να σωθούμε... έστω και για μερικούς μήνες!!!!!

Μην ξεχνάμε ότι τα ομόλογα που εκδώσαν πριν μερικές εβδομάδες ήταν νομίζω 5 δις....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από emiliano
    ΑΠΟΨΕΙΣ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦOI:: ΔΕΛΑΣΤΙΚ
    Πώς μας πούλησαν και μας
    αγόρασαν
    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
    16/2/2010

Ανατριχιαστικός είναι ο
    μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν
    εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους
    εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική
    κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό
    εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς
    πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS(από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων creditdefaultswaps).

Πρόκειται για ασφάλιση
    κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει
    ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία
    είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και
    βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει
    ενδιαμέσως τους τόκους.

Εννοείται ότι όσο πιο
    επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα
    απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.

Το στοιχείο που σοκάρει
    είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι
    αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της
    παγκόσμιας αγοράς των CDS.
    Παίδες μην υιοθετούμε ότι διαβάζουμε....
    Χωρίς να αμφισβητώ καθόλου ότι υπάρχουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη κρατών, εταιριών και γενικά πλούτου απ΄τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και εταιρίες αξιολόγησης (όποιος δεν το πιστεύει είναι αφελής) τα CDS είναι προϊόντα που υπάρχουν πολλά χρόνια και απαραίτητο για τον έλεγχο του Credit Risk. Η αρχή του κακού που ξεκίνησε με τα subprimes και πληρώνουμε μέχρι σήμερα είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τα CDS. Όχι επειδή υπήρχαν, αλλά επειδή η μετακύληση του ρίσκου καταλήγει σε κάποιον. Αυτός ο κάποιος ήταν η γνωστή ασφαλιστική εταιρία AIG που προκειμένου να αποφύγει την χρεωκοπία (αφου ασφάλιζε την πλειονότητα των CDS) δέχθηκε γύρω στα 120 δις $ πακέτο διάσωσης + την εγγύηση του Αμερικανικού δημοσίου.

Το ότι οι 3 εταιρίες που αναφέρεις διακινούν το 75% των CDS, δεν λέει τίποτα. Λόγω μεγέθους και εξειδίκευσης μπορούν να το κάνουν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα futures του πετρελαιου, με το 80% των συμβολαίων να εκτελούνται απ΄τη Goldman Sachs. Την ίδια που έλεγε στα 140$ ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 200$ και 2-3 μήνες αργότερα ήταν στα 30....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    βρε τεράστια είναι σαν μετρητό, αλλά είναι απλά 15% ΛΙΓΌΤΕΡΑ απο όσο πρόσφερε το δημόσιο στις τράπεζες απλα και μόνο για να κινηθεί και να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.

Φέτος με λιγότερα λεφτά μπορεί να "σωθεί" η Ελλάδα απο την κρίση???

Ή η περσινή πρόταση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ή τελικά έχουμε χρεοκοπήσει και αρκούν λιγότερα για να σωθούμε... έστω και για μερικούς μήνες!!!!!

Μην ξεχνάμε ότι τα ομόλογα που εκδώσαν πριν μερικές εβδομάδες ήταν νομίζω 5 δις....
    Μην μπερδεύεις δημόσιο χρέος με τρέχουσες ταμειακές αναγκες. Και, ξαναλεω, δεν δοθηκαν σε τραπεζες 28δις σαν ρευστό, το δε ρευστό που δόθηκε ήδη πολλές το δίνουν πίσω με αυξηση μετοχικόυ κεφαλαίου. Το ίδιο κάνουν και τράπεζες του εξωτερικού που έλαβαν αντιστοιχη βοήθεια απο τις κυβερνήσεις τους. Η βοήθεια εκείνη είχε σκοπό να στηρίξει τον χρηματοπιστοωτικό σύστημα να μην καταρρεύσει και δεν έχει σχέση με την εσωτερική κρίση που βιώνει η Ελλάδα ουσιαστικα απο το '08 και μετα (με το '09 να ειναι χρονια πανηγύρι... )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ουτε αυτό ειναι σωστό.

(γνωρίζεις το αντικείμενο ή γράφεις ότι έχεις ακουσει; )

γκουλπ!!!

οτι εχω ακουσει απο το ραδιοφωνο σου λεω.και οτι μου εχει πει ο πατερας μου που το συζηταμε...

Τα ραδιόφωνα και οι λοιπες "ενημερωτικές" εκπομπές στελεχώνονται απο ασχετους που πετάνε πολλές φορές μεγάλες κοτσανες, δυστυχώς.

Να διαβάζεις capital.gr εχει καλές πένες εκεί
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από emiliano
    Στο συνολικό χρέος δε
    καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η
    Ολλανδία (!) με 234%,
    Ολλανδία: Κρίση προκαλούν οικονομία και Αφγανιστάν

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση είχε καταλήξει σε συμφωνία να αναβληθεί η λήψη μέτρων για την ελάττωση του χρέους έως το 2011, προκαλώντας την αντίδραση των διεθνών αγορών που ζητούν περισσότερη αποφασιστικότητα στο θέμα αυτό. Όπως τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, Βούτερ Μπος, το βασικό θέμα στις επικείμενες εκλογές δεν θα είναι το Αφγανιστάν αλλά η οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται άλλωστε και οι εισηγήσεις είκοσι επιτροπών για το πώς θα εξοικονομηθούν με κάθε δυνατό τρόπο περί τα 40 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που αναμένεται φέτος να εκτιναχθεί στο 6,1% του ΑΕΠ.

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση είχε δεσμευθεί στους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση του ελλείμματος κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης ετησίως την περίοδο από το 2011 έως και το 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνονται η αύξηση των ορίων ηλικίας για τις συντάξεις, η μείωση της συμμετοχής της Ολλανδίας σε προγράμματα διεθνούς βοήθειας και η επιβολή φορολογικού συντελεστή 60% για όσους έχουν μεγαλύτερες αποδοχές από τον πρωθυπουργό.

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=25807162
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Τα ραδιόφωνα και οι λοιπες "ενημερωτικές" εκπομπές στελεχώνονται απο ασχετους που πετάνε πολλές φορές μεγάλες κοτσανες, δυστυχώς.

Να διαβάζεις capital.gr εχει καλές πένες εκεί

κρατικο ραδιοφωνο ακουω και μαλιστα μονο ελαχιστους συγκεκριμενους δημοσιογραφους(βλ.παπασταματιου).επισης διαβαζω αρκετα συχνα και το ποντικι.βεβαια να πω και του στραβου το δικιο ειμαι αρκετα καχυποπτος προς οποιονδηποτε (δεν εννοω τον πατερα μου ετσι? ).

ευχαριστω καπετανιο για το tip...

Μια ερώτηση προς τους οικονομολόγους του φόρουμ …

Έχω 300- 400 εκατομμύρια ευρω στην Ελβετία … ο «κόπος» μιας ζωής από κάτι μίζες , κάτι απατεωνιές , κάτι μαύρα κ.λ.π
    Το κράτος με ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ να μου τα «ξεπλύνει» με 5% , αρκεί να τα επαναπατρισω…

Να τα φέρω πίσω για να βοηθήσω τον τόπο μου (γιατί είμαι και Έλλην πατριώτης) ???

Να κάνω αυτή την «θυσία» ?

Να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την πατρίδα μας βρε αδελφέ που έχει υποφέρει από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους …

Ζήτω το Έθνος ….ζήτω

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    κρατικο ραδιοφωνο ακουω και μαλιστα μονο ελαχιστους συγκεκριμενους δημοσιογραφους(βλ.παπασταματιου).επισης διαβαζω αρκετα συχνα και το ποντικι.βεβαια να πω και του στραβου το δικιο ειμαι αρκετα καχυποπτος προς οποιονδηποτε (δεν εννοω τον πατερα μου ετσι? ).

ευχαριστω καπετανιο για το tip...
    Οκ, δεν ακους/διαβαζεις ασχετους

Απλα πολλές φορές δεν μπαίνουν στον κοπο να εξηγήσουν τί λενε, άλλωστε στον κόσμο εχει περάσει η συνείδηση οτι "το κράτος εδωσε 28δις στις τράπεζες"
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Μια ερώτηση προς τους οικονομολόγους του φόρουμ …

Έχω 300- 400 εκατομμύρια ευρω στην Ελβετία … ο «κόπος» μιας ζωής από κάτι μίζες , κάτι απατεωνιές , κάτι μαύρα κ.λ.π
    Το κράτος με ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ να μου τα «ξεπλύνει» με 5% , αρκεί να τα επαναπατρισω…

Να τα φέρω πίσω για να βοηθήσω τον τόπο μου (γιατί είμαι και Έλλην πατριώτης) ???

Να κάνω αυτή την «θυσία» ?

Να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την πατρίδα μας βρε αδελφέ που έχει υποφέρει από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους …

Ζήτω το Έθνος ….ζήτω
    Μην μένεις σε αυτό που διαβάζεις. Την αμνηστία την έχουν δώσει στο παρελθόν, και πρόσφατα την έδωσε και η ιταλία προκειμένου να τσιμπήσει κανένα φράγκο απ΄έξω.
    Ο βασικός λόγος είναι για να εμποδίσει την εκκροή χρημάτων αυτή τη περίοδο προς τα έξω, που είναι αρκετά της μόδας. Γιατί αυτοί που τα βγάζουν (και στο 90% είναι μαύρα), δεν τα βγάζουν για πάντα αλλά μέχρι να περάσει η μπόρα. Και για να τα ξαναφέρουν θα τσιμπήσουν ένα 5% (και αμνηστία βέβαια).
    Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι το αν θα ενεργοποιήσει μετά το 6μηνο τις διεθνείς συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με καταθέσεις στο εξωτερικό. Μακάρι να το κάνει και μακάρι να τους σκίσει.
    Τι είδους σκίσιμο θα πέσει (αν εφαρμοστεί) το έχει αφήσει ολίγον φλου βέβαια....
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Βλέπω να ξεκινάμε κι εμείς qualified intermediary agreements Βυρωνα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κawasakia ηρεμησε, θα μας περασεις
    από Resistman στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 10:58
  2. Δεν ξέρουμε από που θα μας έρθει.
    από kaps στο forum Στραβά κι ανάποδα