Τα είπε ως ένα βαθμό ο el_hymador.Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Δηλαδη τι συμβαινει ρε συ Νικο και δεν εχουμε παρει χαμπάρι;
Να συμπληρώσω επαναλαμβάνοντας τον εαυτό μου :
Οι ϊδεολογίες των πολιτικών κομμάτων, βασίζονται σε επιστημονικά - κοινωνικά μοντέλα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Έχεις εν μέρει δίκιο από τη πλευρά που το θέτεις. Αλλά όχι, ακόμη και στο 2ο σκέλος της
απάντησής σου τα πράγματα δεν μπορεί να είναι σταθερά. Η "ανθρώπινη" κοινωνία είναι όπως
ακριβώς το λές : Ανθρώπινη.
Εξελίσσεται και αλλάζει αναλόγως πολλών (χαοτικών στ' αλήθεια) παραμέτρων.
Για να μην αρχίσω τα αγαπημένα μου παραδείγματα, πιάσε μόνος σου διάφορες εποχές, μεσαίωνα, αρχαιότητα,
προϊστορία και μη πας και μακρυά, κοίτα πριν από 50 μόλις χρόνια ποιες ήταν οι αξίες του ανθρώπου,
ανάλογα με τις περιοχές, τις κουλτούρες, τις θρησκείες.
Αν το ψάξεις, θα βρεις τραγελαφικές διαφορές και πράγματα που ενώ στην εποχή μας μοιάζουν
αδιανόητα, τότε ή εκεί είναι εντελώς φυσιολογικά.
Θες να τρως σκύλους; Θες να θυσιάζεις ανθρώπους; Γιου γκετ δε πόιντ.
Και η ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων είναι πολύ σχετική. Different but equal είναι ένα
σχετικά σύγχρονο μότο που εκφράζει το νόημα αυτού που λες, έτσι; Όχι ίσοι, ισότιμοι.
Και τώρα που είναι και της μοδός η προστασία των ζώων, πως σου φαίνεται αν σε π.χ. 200
χρόνια τα δελφίνια αποκτήσουν, όχι δικαίωμα στην ελευθερία, αλλά δικαίωμα ψήφου!!!!
Σκάι φάι θα μου πεις.
Για δες κάτι περίεργες συνόδους που έγιναν κάποτε για το αν η γυναίκα ή οι μαύροι είναι
ζώα ή άνθρωποι....
Οι εποχές καθορίζουν την ηθική, τις αξίες, την οντότητά μας.
Είμαστε αυτό που ξέρουμε (αντιλαμβανόμαστε).
Να το αναλύσω και περί πολιτικής; :rotflmao:
Αν κάτι έμαθα με την "ερασιτεχνική" ενασχόληση μου με τις επιστήμες, είναι ότι ποτέ και τίποτα
δεν είναι απόλυτο, κάθε εξέλιξη και κάθε αξίωμα είναι για να καταρρίπτεται.
Οι συμπολίτες που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, δεν ήταν δυνατόν
να προβλεφθεί ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος που θα το έκαναν.
Όπως δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το αποτέλεσμα.
Ήδη, βρίσκομαι στους ανθρώπους που αρχικά είχαν απαξιώσει την αρχή του "κινήματος".
Με αποστόμωσαν και περιμένω και γω να δω τι θα γίνει, που θα καταλήξει.
Βρισκόμαστε σε άγνωστα νερά.