Σελίδα 50 από 58 ΠρώτοΠρώτο ... 404546474849505152535455 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 736 έως 750 από 862

Θέμα: Πάντα κράνος

Παλαιό μέλος

Πως κατασκευάζεται ένα κράνος μοτοσυκλέτας?

Πως κατασκευάζεται ένα κράνος μοτοσυκλέτας?

https://www.facebook.com/emotogr/vid...27552/?fref=nf

Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα, αλλα ισως αμα το σλογκαν ειναι στα αγγλικα να ειναι πιο πιασαρικο.. πχ Helmet is Life

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MvP Προβολή μηνύματος
    Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα, αλλα ισως αμα το σλογκαν ειναι στα αγγλικα να ειναι πιο πιασαρικο.. πχ Helmet is Life
    Επρεπε να την διαβασεις νωριτερα.Τωρα ειναι αργα.

https://www.facebook.com/groups/pantakranos/

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    http://www.bikeit.gr/articles/report...s-martios.html

Και μονο Αττικη...ποσο μλκς?!!
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος

Κράνος: 5 χρήσιμα tips!

Μια λίστα με σύντομες χρήσιμες συμβουλές, για την χρήση και την συντήρηση του κράνους μας, για να δώσουμε περισσότερη σημασία στο σημαντικότερο μέρος του προστατευτικού εξοπλισμού μας!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	KRANOS_OPEN.jpg 
Προβολές:	334 
Μέγεθος:	47,3 KB 
ID:	360188

1. Προσέξτε στην αγορά του κράνους.
    Στοιχεία όπως το σωστό μέγεθος, η καλή και εφαρμοστή επένδυση και η ζελατίνα που κλείνει σωστά, δίνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ξεκούραστη οδήγηση.

2. Πλένετε το σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    Σαπουνίστε το ελαφρά και με μαλακό σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας τριμμένο σαπούνι δίχως χημικά πρόσθετα (π.χ. αυτό για το πλύσιμο των μωρών). Αν αφαιρείται ολόκληρη η εσωτερική επένδυση, το πλύσιμο είναι σίγουρα ευκολότερο, ωστόσο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

3. Στεγνώστε το με προσοχή.
    Για να στεγνώσει, αφήστε να στραγγίξουν τα νερά, μακριά από καλοριφέρ και air condition (περίπου 5 ώρες). Μπορείτε βέβαια να το βάλετε στη βεράντα, χωρίς όμως να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου.

4. Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση.
    Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δε φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

5. Αντικαταστήστε το μετά τη λήξη του
    Αντικαταστήστε το κράνος σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (για το ποιο είναι αυτό ακριβώς,συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή), καθώς και τα κράνη διαθέτουν ημερομηνία λήξης.

Πηγη: http://mototriti.gr/data/news/previe...ips_109710.asp

Απορια δικη μου που εχει να κανει με την παραγραφο 4.Οταν λεμε αντικατασταση μετα απο πτωση τι ακριβως εννοουμε?Πτωση απο τα 10cm,απο τα 50cm η απο ενα μετρο?Μιας ελαφρια πτωση ειναι ικανη να αχρηστευσει το κρανος μας?

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Και δικη μου απορια αυτη... ειχα ενα AGV Horizon που ειχε φαει πτωση απο το γκριπ δλδ περιπου 1 μετρο και ειχε σπασει η μπογια.... πριν βεβαια προλαβω να το αντικαταστησω εκανα το πρωτο και τελευταιο μου ατυχημα με το κρανος να βαραει "καλα" στο οδοστρωμα να σερνεται και να με σωζει φυσικα. Παρατηρωντας το κρανος απο το ατυχημα και μεσα και εξω δεν ειδα καποια μεγαλυτερη ρογμη απο αυτη που ειχε απο την αρχικη μικρη πτωση οποτε θεωρω οτι μιλαει για καποια πτωση βαρβατη.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    Και δικη μου απορια αυτη... ειχα ενα AGV Horizon που ειχε φαει πτωση απο το γκριπ δλδ περιπου 1 μετρο και ειχε σπασει η μπογια.... πριν βεβαια προλαβω να το αντικαταστησω εκανα το πρωτο και τελευταιο μου ατυχημα με το κρανος να βαραει "καλα" στο οδοστρωμα να σερνεται και να με σωζει φυσικα. Παρατηρωντας το κρανος απο το ατυχημα και μεσα και εξω δεν ειδα καποια μεγαλυτερη ρογμη απο αυτη που ειχε απο την αρχικη μικρη πτωση οποτε θεωρω οτι μιλαει για καποια πτωση βαρβατη.
    Αν σου ειχε κανει ρωγμη δεν ητανε και τοσο μικρη πτωση.Εγω μιλαω για κανενα καλο ξυσιμο στο χρωμα.

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αν σου ειχε κανει ρωγμη δεν ητανε και τοσο μικρη πτωση.Εγω μιλαω για κανενα καλο ξυσιμο στο χρωμα.
    Ρογμη στη μπογια

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    Ρογμη στη μπογια
    Βασικά ούτε καν στην μπογιά δεν κάνει ρωγμή απο τέτοιο ύψος. Στο βερνίκι πάνω απο αυτήν κάνει.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

4. Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση.
    Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δε φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

.....
    ....
    Απορια δικη μου που εχει να κανει με την παραγραφο 4.Οταν λεμε αντικατασταση μετα απο πτωση τι ακριβως εννοουμε?Πτωση απο τα 10cm,απο τα 50cm η απο ενα μετρο?Μιας ελαφρια πτωση ειναι ικανη να αχρηστευσει το κρανος μας?
    Τίποτα δεν παθαίνει το άδειο κράνος μας μετά απο πτώση 1 μέτρου.
    Χοντρικά δέχεται 14-15 joule ενέργεια. Είναι πολύ μικρό το μέγεθος. Ούτε καν θα "ιδρώσει".

Και ένα επίσημο σχολιο απο snell (αμερικάνικος οργανισμός που πιστοποιεί τα κράνη στην εκεί αγορά):

http://www.smf.org/helmetfaq#aDroppedHelmet :

"I dropped my helmet! Do I have to go buy a new one?"
    Generally the answer is probably not. Helmets are one-use items, but are quite durable otherwise, at least the ones we certify. Frequent dropping or spiking a helmet on the ground, or other hard surfaces may eventually degrade the helmet's performance. Similarly if the helmet falls to the ground at highway speeds unoccupied, the owner must be aware that some degradation may have occurred. In general, the real damage comes when the helmet contacts an object with a head inside. The Foundation recommends that if you are participating in an activity that requires that you wear a helmet, you avoid hitting stuff with your head. It can be difficult to readily determine if a helmet has been damaged, and the protective capabilities compromised without a thorough inspection by a trained professional. Some manufacturers may provide this service or direct you to these others that can perform these inspections. The Foundation recommends that if you suspect your helmet may be compromised, then replace it. If the helmet has been involved in an impact while in use, replace it.

Banned
    Που ειναι αυτη η ομορφια;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Που ειναι αυτη η ομορφια;
    Sveti Stefan, Montenegro.

Παλαιό μέλος
    Ενα αρκετα ενδιαφερον βιντεακι ανεβασε ο Αμυρου στο φατσοβιβλιο του "παντα κρανος".

https://vimeo.com/172860194

Ντιπ άσχετος Το avatar του/της gory
    Στο θέμα της πτώσης του κράνους, το "φθηνό" μου κράνος, δυστυχώς δεν το σέβομαι αρκετά, και έχει φάει αρκετές βούτες από την μηχανή.
    Είπα λοιπόν να το πάω στο moto market και μου είπε ο ιδιοκτήτης: "Αν ήταν κάθε φορά να χρειαζόσασταν αλλαγή θα είχα σπίτι στη Χαβάϊ τώρα", αφού έκανε κάποιους ελέγχους.

Στην τελική ο καθένας πρέπει να φροντίζει για το δικό του κεφάλι και να πράττει αναλόγως, άσχετα με το τι θα πεί ο καθένας.

Παρόμοια θέματα

1. Παντα με κρανος?
    από S705 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 95
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2010, 10:30
  2. Κρανος παντα !
    από Dennis- στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 01/01/2010, 21:30
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! φοράτε κράνος πάντα, παράδειγμα πρόσκρουσης ->
    από Tropeas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 08:46
  4. Γειά σου φίλε Δημήτρη. Σε έζησα λίγο αλλά θα σε θυμάμαι πάντα.
    από Adventure-R στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 09:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF