Πάρε ένα force 1/4", θα κάνεις την δουλειά σου όπως πρέπει οικονομικά και σωστά. Για προεκτάσεις έχει φτηνά σε Praktiker, κατά καιρούς στα LIdl και σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι από Σκρουτζ.
Πάρε ένα force 1/4", θα κάνεις την δουλειά σου όπως πρέπει οικονομικά και σωστά. Για προεκτάσεις έχει φτηνά σε Praktiker, κατά καιρούς στα LIdl και σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι από Σκρουτζ.
διαβάζω καλά σχόλια για το παραπάνω στο skroutz, λέει ότι έχει οδηγίες καλιμπαρίσματος
https://www.skroutz.gr/s/23913030/Fo...k-6472295.html
Το βρηκα σε μαγαζι διπλα στο σπιτι μου. Οποτε θα περασω σχολωντας να το χτυπησω. Τωρα θυμηθηκα πως εχω και ενα σετ καστανια μινι απο τα Lidl που ειναι 1/4", οποτε υπαρχουν και προεκταση/καρυδακια (εστω και της πλακας).
Ευχαριστω για τη βοηθεια.![]()
Καλησπέρα.
Γράφω αφού διάβασα τις 23 πρώτες σελίδες δεν μπορώ άλλο
Χρειάζομαι δυναμόκλειδο για εργασίες στην Γιαμάχα και με ενδιαφέρουν δυνάμεις από 10 έως 35 Νm για βασικές εργασίες συντήρησης όπως αλλαγή σε λάδια,μπουζί .
Να πω την αμαρτία μου θα αγόραζα ένα Force αλλά δεν βλέπω να έχει κάτι μέσα στο όριο που χρειάζομαι ,ή θα ξεκινάνε πάνω από τα 10 ή θα τελειώνουν στα 30
οπότε θα αγοράσω ένα Norbar το οποίο από ότι κατάλαβα είναι σωστό εργαλείο μέτρησης.
Οι επιλογές είναι οι εξής
https://www.pikounistools.gr/product...pistopoihtiko/
https://www.pikounistools.gr/product...pistopoihtiko/
Το ένα 10-50 και το άλλο 10-60, η τιμή ίδια πάνω κάτω , καρυδάκια 3/8 ,υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά που δεν καταλαβαίνω/γνωρίζω ανάμεσα στα 2;
Είναι αυτό που χρειάζομαι , σωστά ;Επίσης αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη πρόταση /προσφορά αξιόλογη με τιμή στο 100ρικο δεν θα με χαλούσε να κάνω την διαφορά λάδια
Ευχαριστώ![]()
when life gets complicated... i ride.
το πρώτο το έχω κι εγώ,σε μισής ιντσας καρέ όμως και αν δεν κάνω λάθος είναι στο εύρος 8-50.
σε αυτό το εύρος νομίζω ότι είναι σεηφ να πας και σε 3/8" καρέ.
η διαφορά ανάμεσα στα εργαλεία που βάζεις είναι ότι απλώς ανήκουν σε διαφορετικές σειρές.
Εσύ ξέρεις αν είναι αυτό που χρειάζεσαι.
και τα δυο εργαλεία είναι αφρόκρεμα, δε χάνεις επιλέγοντας τα .
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Ωραίος, νασαι καλά.
Δεν βλέπω κιόλας φτηνοδουλειά να με βολεύει σε ένα εργαλείο, όσα πιάνουν το 10 δεν πιάνουν το 35 και το ανάποδο.
θα με πεις 2 φτηνότερα πάλι δεν θα κοστίσουν τόσο αλλά ξέρω γω,τώρα ένα που βλέπω 10-60 με 25Ε δεν το συζητάω καν , 2 κιλά κρέας πιο ακριβά είναι.
Το 10-60 είναι προτιμότερο.
Μεγαλύτερο εύρος, σε καλής ποιότητας εργαλείο.
Δες και τι ροπές σύσφιξης απαιτεί η μηχανή σου.
Ε κοίτα για αλλαγή σε λάδια φίλτρο χρειάζομαι 10/30/35. Μπουζί 17 ή 18 πρέπει να δω το manual.
Όλα εκεί γύρω παίζουν εκτός από του άξονα πίσω τροχού που χρειάζεται 100+ οπότε μιλάμε για δεύτερο εργαλείο πλέον εν καιρό, προς το παρών εκείνο με το χέρι.
Τα σωθικά του μοτέρ δεν έχω σκοπό να τα σκαλίσω οπότε νομίζω είναι ταμάμ το 1060 .
Ευχαριστώ φίλε.
Αν χρειάζεσαι ή πιστεύεις οτι θα σου χρειαστεί αριστερόστροφη μέτρηση και αν θέλεις ροπές 55 και 60, τότε το 10-60.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το 10-50.
Η κλίμακά του είναι από 8 νμ. Αναφέρει 10 γιατί εκεί γίνεται η μέτρηση στο πιστοποιητικό. Τα 8 είναι εντός της κλίμακας και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.
10νμ είναι οι περισσότερες βίδες Μ6 και πιθανότατα θα σου χρειαστούν κάποια στιγμή (ένα καπάκι να λύσεις Μ6 θα έχει).
Αν πάρεις μεγαλύτερο θα πάρεις 40-200 οπότε σε καλύπτει και υπάρχει και το απαραίτητο (καλό είναι να υπάρχει) overlap (που λέν' και στο χωριό μου).
Η κεφαλή της καστάνιας έχει μικρότερο όγκο και η λαβή του είναι πιο συμμαζεμένη.
Και τα δυο είναι καλά. Ότι και να πάρεις θα έχεις και καλή υποστήριξη.
Το 10-60 είναι πιο καινούριο μοντέλο.
Sent from me using a computer.
Από τα ανωτέρω δύο Norbar, έχω αγοράσει προ 2ετίας το δεύτερο (10-60). Αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο έχει πιστοποιητικό για εύρος 12-60ΝΜ αλλά όπως και το άλλο, μετράει κανονικά από τα 10ΝΜ.
Αν μελλοντικά σκοπεύεις να αγοράσεις και μεγαλύτερο δυναμόκλειδο (πχ στην κλίμακα 40-200) ίσως (για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους, βλέπε: μικρότερο εύρος, οπότε πιθανώς πιο σταθερή ακρίβεια μετρήσεων) είναι προτιμότερο να αγοράσεις τώρα το πρώτο (10-50).
Σε κάθε περίπτωση, όποιο από τα 2 και να πάρεις, πιστεύω ότι αμφότερα θα σε καλύψουν με το παραπάνω.
το καλό δυναμοκλειδο για τον ερασιτέχνη,είναι αυτό που λέμε εργαλείο για μια ζωή. δεν είναι κατσαβίδι ή γερμανικό που θα το κακομεταχειριστεις. το βγάζεις, σφίγγεις το ξαναβαζεις στη θήκη και παραμένει πένα.
Προσωπικά αγόρασα από τον Πικουνη πριν λίγα χρόνια το 8-50 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν πας στο μαγαζί θαχεις καλύτερη τιμή και σέρβις οποτε το χρειαστείς. Αν κάποια στιγμή έχεις κάποια αμφιβολία μπορείς να περάσεις να στο μετρήσει. Έτσι κιαλλοιως αν επεκταθείς προς τα πάνω θα πας στο 40-200 κάνοντας οβερλαπινγκ όπως λένε στο χωριό του Αποστόλη.
Το 10-60 σου προσφέρει παραπάνω μέτρηση ροπής αριστερόστροφα, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο για να το χρειαστείς.
Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Θα επικοινωνήσω και με το κατάστημα πριν την παραγγελία, δυστυχώς δεν μένω στην Αθήνα.
Λογικά θα πάρω το 1-50,το μικρότερο προφίλ βολεύει, ειδικά στα μπουζί μπας και γλιτώσω ξηλωμα ψυγείου.
είναι 8-50 και δε θα το μετανιώσεις,μην σε προβληματίζει.
για το μεγάλο, όταν έρθει η ώρα, που θα έρθει, κοίτα για μισή ιντσα καρέ καρέ.
Δώρο εορταστικό,με το καλό!