Κάτσε να περάσει πάνω από το τοίχος πρώτα...να ακούς που σου μιλάω.... χαχα![]()
Τωρα ειναι καλος ο τηλεφακος εετσι δουλευει σωστα. Η πιο ωραια η πρωτη αλλα τι γινεται με τους σπινθηρες;
Κι όμως, πάλι μου έσπασε τα νεύρα
Το τρίποδό μου δεν το λες επαγγελματικό και στις μακριεεεεές εκθέσεις ο φακός λόγω του μεγάλου του βάρους εμπρός έπεφτε ανεπαίσθητα προς τα κάτω.
Κάθε φορά λοιπόν έπεφτε τρελό βίδωμα ειδικά στα 300μμ όπου και η παραμικρή κίνηση χαλά τη φωτογραφία!
Αυτό τελικά με οδήγησε να βγάλω τους γερανούς με ένα μικρό σκούντημα στο τέλος της έκθεσης ώστε να βγει το σώμα κανονικά και τα φωτάκια τους σαν να τα χτύπησε κεραυνός.
Μου πήρε οκτώ κλικ για να το πετύχω ενώ το αστεράκι στο καράβι βγήκε με την πρώτη και χωρίς πολύ κλειστό το διάφραγμα
ΥΓ: Senior η πανσέληνος μού ξέφυγε λόγω συννεφιάς, αν έχω τον τηλεφακό μέχρι την επόμενη δε γλιτώνει!
Επιτέλους βόλτα με υπέροχο δροσερό αεράκι και city safari με τον τηλεφακό
Άρχισα με κάτι εύκολο στον εντοπισμό…
Are you talking to me?
ARE YOU TALKING TO ME?!
…και συνέχισα προς τον Ξαρχάκο και τους παπαγάλους της Θεσσαλονίκης!
Ενώ τους άκουγα και τους έβλεπα να πετάνε, το να τους διακρίνω πάνω στα κλαδιά και μέσα στο πράσινο background ήθελε αετίσιο μάτι...
Όπως βλέπετε το συγκεκριμένο είδος κατάφερε να επιβιώσει και να γίνει μέρος του αστικού οικοσυστήματος παρά τους κρύους χειμώνες, μάλιστα ορισμένοι έχουν γίνει και πολύ μεγάλοι σε μέγεθος
Ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης αλλά τώρα κατάλαβα τη γοητεία του, είναι απρόβλεπτο και συνδυάζει παρατηρητικότητα, υπομονή και προνοητικότητα αλλά και τύχη, όπως τη στιγμή που σκανάριζα τα κλαδιά σαν τον American sniper και εισέβαλε ξαφνικά στο πλάνο αυτό το υπέροχο ζευγάρι!
Αναμενόμενα ο τηλεφακός είναι εξαιρετικός για αυτήν τη χρήση και τώρα κατάλαβα γιατί είναι απαραίτητοι οι ακόμα πιο μακρουλοί φακοί - θηρία των 600 και 800mm καθώς όσο πιο μικρός είναι ο «στόχος», τόσο πιο πολλή μεγέθυνση χρειάζεται!
Όλες οι φωτό είναι με VR στην πρώτη σκάλα και handheld και λόγω του μεγάλου βάρους μπροστά και του μικρού κάδρου είναι και πάλι δύσκολο και να συνθέσεις και να νετάρεις σωστά...
Το μποκέ βγαίνει χωρίς προσπάθεια παρά τη χαμηλή φωτεινότητα του φακού αλλά παρόλα αυτά τα πανάκριβα αδελφάκια του που φτάνουν μέχρι και στο f 2.8 αξίζουν τα λεφτά τους γιατί με περισσότερο φως το κλείστρο ανοιγοκλείνει πιο γρήγορα και φωτογραφίζεις πιο εύκολα και σταθερά![]()
Τελευταία τροποποίηση από Tsber; 12/09/2024 στις 16:49.
Εξαιρετικές Παντελή, τέλειο καμουφλάζ οι παπαγάλοι!
Πράγματι Πάρη, έψαχνα, έψαχνα και όταν εντόπιζα κάποιον μετά από λίγο πετούσαν από το ίδιο δέντρο άλλοι δυο - τρεις που δεν τους είχα πάρει καν χαμπάρι!
Είναι πλέον σε όλη την πόλη μέχρι και το αεροδρόμιο περίπου και φωλιάζουν στα πιο απίθανα μέρη, κολώνες, κουβούκλια και λιγότερο σε δέντρα.
Επειδή αγαπώ τους παπαγάλους κάθε μεγέθους και το συγκεκριμένο είδος είναι φιλικό προς τους ανθρώπους προσπάθησα να προσελκύσω κανέναν στο μπαλκόνι του πατρικού μου σπιτιού αλλά χωρίς αποτέλεσμα...
Στη δευτερη φωτογραφία δείχνει να ποζάρει με χαμόγελο!
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου