Σελίδα 52 από 52 ΠρώτοΠρώτο ... 242474849505152
Προβολή αποτελεσμάτων 766 έως 776 από 776

Θέμα: Κατσαβίδια - L keys κ.α (γενική συζήτηση)

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    holding function ;
    Τι εννοεί ο Γερμανός ποιητής;
    Άμα δεις το 10αρι, στην στρογγυλή κεφαλή έχει μια μπίλια. Έτσι σφηνωνει η βίδα και μπορείς να την τραβήξεις από δύσκολα σημεία

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Τι δεν σου αρέσει; ρωτάω γιατί είναι ότι πιο απλό υπάρχει σε εργαλείο.
    Απλο θα ήταν αν δεν είχε το χρωματιστό χιτώνιο.

Νέο μέλος
    Αυτά δεν είναι απλά
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250904_142138_Chrome.jpg 
Προβολές:	113 
Μέγεθος:	52,1 KB 
ID:	464801

Moderator
    Αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
    Sent from me using a computer.

Τι δεν σου αρέσει; ρωτάω γιατί είναι ότι πιο απλό υπάρχει σε εργαλείο.
    Ένα εργαλείο είναι απλό όταν δεν έχει άχρηστες μλκς όπως ο πλαστικός σωλήνας που εμποδίζει ώστε να χρησιμοποιηθεί το άλλεν σε βίδες που είναι βαθιά σε εσοχή. Κοινώς γερμανικές μαλακίες...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Νέο μέλος
    Old man yells at cloud.
    Εδώ φαίνεται καλύτερα η μπίλια που βοηθάει να κρατηθεί η βίδα πάνω στην κεφαλή, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί από εσοχές. Παρόμοιο σύστημα έχει κ η koken
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250904_231128_Gallery.jpg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	24,3 KB 
ID:	464861

Moderator
    Και η wiha ιδιο. Στα τορξ η wiha εχει μεταλλικό δακτυλίδι στο κάτω μέρος που κάνει την ίδια δουλειά.

Με όλα αυτά έχω παρατηρήσει οτι σε κάποιες (αρκετές) περιπτώσεις, είναι πιο δύσκολο να βάλεις την κεφαλή μπίλιας του άλλεν μέσα στη βίδα υπό γωνία. Αν δεν έχεις την πολυτέλεια, να βάλεις μέσα το άλλεν από μπροστά και μετά να το γύρεις ώστε να το περιστρέψεις, και πρέπει να το βάλεις υπό γωνία, είναι λίγο (έως πολύ, ανάλογα την περίπτωση) σπαστικό.
    Κατά τη γνώμη μου το σύστημα αξίζει γιατί δε χρειάζεται να προσέχεις συνέχεια να πιάσεις τη βίδα μη πέσει, αλλά δε το θεωρώ τόσο μαστ όσο το θεωρούσα πριν το δουλέψω.

Εχω τα μαύρα (απλά) αλλενάκια της wera και είναι εξαιρετικά από θέμα αντοχής.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Και η wiha ιδιο. Στα τορξ η wiha εχει μεταλλικό δακτυλίδι στο κάτω μέρος που κάνει την ίδια δουλειά.

Με όλα αυτά έχω παρατηρήσει οτι σε κάποιες (αρκετές) περιπτώσεις, είναι πιο δύσκολο να βάλεις την κεφαλή μπίλιας του άλλεν μέσα στη βίδα υπό γωνία. Αν δεν έχεις την πολυτέλεια, να βάλεις μέσα το άλλεν από μπροστά και μετά να το γύρεις ώστε να το περιστρέψεις, και πρέπει να το βάλεις υπό γωνία, είναι λίγο (έως πολύ, ανάλογα την περίπτωση) σπαστικό.
    Κατά τη γνώμη μου το σύστημα αξίζει γιατί δε χρειάζεται να προσέχεις συνέχεια να πιάσεις τη βίδα μη πέσει, αλλά δε το θεωρώ τόσο μαστ όσο το θεωρούσα πριν το δουλέψω.

Εχω τα μαύρα (απλά) αλλενάκια της wera και είναι εξαιρετικά από θέμα αντοχής.
    Τα υπόλοιπα που έχω είναι χωρίς το holding function, το 10αρι το είχα χάσει και το αντικατεστήσα μ αυτό, οπότε δεν έχω εμπειρία χρήσης. Το 10αρι δε το χω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτως ή άλλως. (Σπάνια εφαρμογή σε ποδήλατα και σε αμάξια δε νομίζω να δουλεύει κανένας με L keys)
    Σε μηχανές θα μπορούσε αλλά δεν έχω

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HannibalLecter Προβολή μηνύματος
    Τα υπόλοιπα που έχω είναι χωρίς το holding function, το 10αρι το είχα χάσει και το αντικατεστήσα μ αυτό, οπότε δεν έχω εμπειρία χρήσης. Το 10αρι δε το χω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτως ή άλλως. (Σπάνια εφαρμογή σε ποδήλατα και σε αμάξια δε νομίζω να δουλεύει κανένας με L keys)
    Κατά βάση δε διαφωνώ αλλά εξαρτάται από το πόσο ασχολείσαι. Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο περισσότερες περιπτώσεις θα βρίσκεις όπου το κάθε εργαλείο, είναι προτιμότερο από ένα άλλο.
    Εχω κοντά και μακριά αλλεν και τορξ καρυδάκια 1/4 και 3/8 από κοκεν, gedore, hazet όπως και πολλές μύτες σε διάφορες διαστάσεις με κεφαλές μπίλιας και χωρίς (συμπεριλαμβανομένων μερικών Τ). Όλα αυτά βλέπουν και την περισσότερη χρήση.
    Μερικές φορές όμως το πιο γρήγορο και βολικό εργαλείο είναι ένα αλλενάκι. Πχ έτσι στα γρήγορα μου έρχεται στο μυαλό η τελευταία φορά σε μια βίδα εξαέρωσης κυκλώματος ψύξης, που παίζεις λίγο μαζί της υπό γωνία. Η καστάνια με το καρυδάκι δε βολεύει γιατί η καστάνια δε δουλεύει σε χαλαρές βίδες, ενώ το κατσαβίδι με μύτη μπίλιας θα απαιτούσε να συνδέσεις, κατσαβίδι, αντάπτορα, μύτη μπίλιας και πάλι αρχικά, δε θα μπορούσες να χαλαρώσεις τη βίδα μόνο με αυτό. Με το αλλενάκι, χαλαρώνεις τη βίδα και μετά το περιστρέφεις ώστε να τη γυρίσεις όσο θέλεις μέχρι να εμφανιστεί ολόκληρη η τρύπα και να βγει γρήγορα ο αέρας ενώ όταν αρχίσει να βγαίνει υγρό μαζί με αέρα να την ρυθμίσεις πάλι εκεί που θέλεις. Στο τέλος όταν δε βγαίνει πια αέρας την κλείνεις και να την σφίγγεις. Ούτε γεμίζεις την καστάνια σου υγρά, ούτε παίζεις με το μοχλό αλλαγής, ούτε προσπαθείς να περιστρέψεις το καρυδάκι με το χέρι ούτε τίποτα.

Αλλες φορές κάποιοι ερασιτέχνες θα κληθούν να κάνουν κάποιες δουλειές με αυτά, επειδή δεν έχουν όλα τα νούμερα σε καρυδάκια (ή δε τα έχουν στο κατάλληλο καρε).

Προσωπικά είναι ένα εργαλείο που ποτέ δε συμπάθησα αλλά το θεωρώ μάστ.

Νέο μέλος
    Τα ξέρω αυτά που λες, αλλά εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες εφαρμογές
    Γενικά; (η λέξη κλειδί εδώ)
    Πλακέτες, συσκευές, εργαλεία ηλεκτρικά κλπ : κατσαβίδια
    Αυτοκίνητα; καστανιες καρυδακια
    Ποδήλατα: L keys, T keys
    Μηχανες: T keys καστανιες καρυδακια
    Και κάποια από αυτά είναι και θέμα παράδοσης.
    Πχ οι μηχανικοί ποδηλάτου πολύ σπάνια θα χρησιμοποιήσουν καρυδακι έναντι L key

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HannibalLecter Προβολή μηνύματος
    Τα ξέρω αυτά που λες, αλλά εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες εφαρμογές
    Γενικά; (η λέξη κλειδί εδώ)
    Πλακέτες, συσκευές, εργαλεία ηλεκτρικά κλπ : κατσαβίδια
    Αυτοκίνητα; καστανιες καρυδακια
    Ποδήλατα: L keys, T keys
    Μηχανες: T keys καστανιες καρυδακια
    Και κάποια από αυτά είναι και θέμα παράδοσης.
    Πχ οι μηχανικοί ποδηλάτου πολύ σπάνια θα χρησιμοποιήσουν καρυδακι έναντι L key
    Σόρυ δε το διευκρίνισα. Αναφέρθηκα σε αυτοκίνητο και όχι γενικά. Ναι ο κανόνας εκεί είναι καρυδάκια αλλά οι εξαιρέσεις δεν είναι τόσο σπάνιες.
    Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Σελίδα 52 από 52 ΠρώτοΠρώτο ... 242474849505152

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic