Πηγές μια βόλτα από τα μαγαζιά, να πιάσεις τα εργαλεία στα χέρια σου και το πιθανότερο να τα πάρεις και σε καλύτερη τιμή από το σαιτ
Πηγές μια βόλτα από τα μαγαζιά, να πιάσεις τα εργαλεία στα χέρια σου και το πιθανότερο να τα πάρεις και σε καλύτερη τιμή από το σαιτ
Εχουν καποια αλλη διαφορα τα καρυδακια 1/2 απο τα 3/8 περα του μεγεθους ?
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Κατάλαβα, όποτε χρειαζόμαστε 3/8 και 1/2, αντε πάλι από την αρχή. Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχει μπούσουλας "χρειαζόμαστε" Είναι ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.
Αν με αυτά που έχεις δεν μπορείς να κάνεις μιά δουλειά παίρνεις κάτι άλλο για να μπορέσεις.
Το 1/4 πάει μέχρι 13 η 1/2 μέχρι 32 οπότε από νούμερα είσαι καλυμμένος.
Αν δεν χωράει η μισή κάπου υπάρχουν και πολύγωνα και γερμανικά και ζ και σωληνωτά και δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να έχεις,
ή που να βολεύει καλύτερα από καρυδάκι.
αφου εχεις ηδη 1/4 να παρεις 1/2
με 3/8 θα εχεις κοινα νουμερα με τα 1/4 και θα σου λειπουν τα μεγαλα
Συμφωνώ.
Το 3/8 χρειάζεται μόνο όταν διαπιστώσουμε οτι συνέχεια ο χώρος που δουλεύουμε ειναι περιορισμένος και μας δημιουργεί πρόβλημα. Φυσικά η εργασία να απαιτεί καρυδάκι/προέκταση/αρθρωτό σύνδεσμο κτλ.. και όχι να μπορεί να γίνει με ένα απλό γερμανοπωλύγωνο ή ακόμα καλύτερα ένα γερμανοπωλύγωνο καστάνιας.
Τέτοιες εργασίες είναι κυρίως εργασίες σε αμάξια και όχι απ' τις απλές που βάζει χέρι ο καθένας. Πχ.. εργασίες με ιμάντες εκεντροφόρων, μοτέρ τιμονιού κτλ.
Αυτό δε σημαίνει οτι τα 3/8 δεν είναι πιο βολικά, όπως είπε ο γαύρος. Είναι! Είναι πιο ελαφριά και αρκετά δυνατά. Βέβαια εξαρτάται και σε τι δουλεύουμε. Πχ μια βίδα με 17μμ κεφάλι, μπορεί να έχει μπουλόνι Μ12 και όχι Μ10 και το μήκος της καστάνιας 3/8 να μη μας βοηθάει οπότε θα χρησιμοποιήσουμε πάλι 1/2.. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος και απαιτεί 3/8 τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μακριά καστάνια 3/8 ή μια μεγάλη κρικομανέλα. Να είστε σίγουροι πως αν σας "χρειάζεται" το 3/8 και οχι απλά σας βολεύει, τότε σας χρειάζεται όλο το πακέτο και όχι απλά μια καστανούλα με μήκος οσο ένα γερμανικό κλειδί.
Εγώ τα χρησιμοποιώ παντού από Μ8 και πάνω. Αλλά τις μισές φορές θα βάλω την μεγάλη καστάνια 3/8 που είναι όσο το μήκος μιας 1/2. Διαφορετικά θα βάλω 1/2. Γενικά από μ12 και πάνω πιάνω πάντα το 1/2 και τις μισές φορές θα πάρω το καρυδάκι με την κρικομανέλα και μετά θα βάλω την καστάνια.
Αλλά είπαμε.. Εξαρτάται σε τι δουλεύει ο καθένας. Δεν υπάρχει συνταγή!
Sent from me using a computer.
Sent from me using a computer.
Αφού επένδυσες σε μια καλή 3/8 μπορείς απλά να συμπληρώσεις με όσα 1/2 σου χρειάζονται ανάλογα με το τι δουλεύεις.
Αφού συμφωνείς με την αγορά αφεντικό<-από τα γραφόμενα ανά τους καιρούς αυτό καταλαβαίνω, είμαι καλά.
Έτσι το σκεφτεί να πάρω σε 1/2 ότι χρειάζεται από 19 και πάνω, εκεί παίζει καλά η φακομ νομίζω.
Σήμ.: Beta αν και ποιοτικές δε μου αρέσει το πλαστικό στην αλλαγή κατεύθυνσης. Οι έξω πάλι από όσο κοίταξα μέχρι να βαρεθώ μιλάνε και για wera καστανιά, εμένα δε μου γεμίζουν το μάτι σε αντιθέσει με τα κατσαβίδια που φαίνονται σωστά.