Σελίδα 54 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 444495051525354555657585964 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 796 έως 810 από 1529

Θέμα: Καρυδάκια (σετ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    για ζητηματα καψουρας να μη ζητας γνωμες
    Πολύ περίεργη φάση αυτή η καψούρα.
    Προχθές πήγα και πήρα την Tona καμιά 40αριά σελίδες πίσω.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nidok Προβολή μηνύματος
    Τώρα είναι αργά, παράγγειλα μια 3/8 που είχα ερωτευτεί. Συνημμένο 425024
    Καλορίζικη λοιπόν.
    Αν το μεγαλύτερο καρυδάκι της είναι το 19, τότε μη νομίζεις ότι θα χρειαστεί να πάρεις και πολλά έξτρα. Ένα 22 άντε και ένα 24(ίσως με ανταπτορα 1/2) και τα έχεις καλύψει τα περισσότερα. Ας πούμε το 20 και το 21 εγώ δεν έχει χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nidok Προβολή μηνύματος

Αφού συμφωνείς με την αγορά αφεντικό<-από τα γραφόμενα ανά τους καιρούς αυτό καταλαβαίνω, είμαι καλά.
    Έτσι το σκεφτεί να πάρω σε 1/2 ότι χρειάζεται από 19 και πάνω, εκεί παίζει καλά η φακομ νομίζω.
    Σήμ.: Beta αν και ποιοτικές δε μου αρέσει το πλαστικό στην αλλαγή κατεύθυνσης. Οι έξω πάλι από όσο κοίταξα μέχρι να βαρεθώ μιλάνε και για wera καστανιά, εμένα δε μου γεμίζουν το μάτι σε αντιθέσει με τα κατσαβίδια που φαίνονται σωστά.
    Προσπαθώ να μη συγκρίνω μεταξύ τους δυο ποιοτικά εργαλεία. Αν το κάνουμε θα πρέπει να θέσουμε τη βάση στην οποία θα συζητήσουμε. Αυτά όμως είναι θέματα για το tool adicts και όχι για τα θρεντ.. μου χρειάζεται ένα καλό εργαλείο. Όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στο πάνω ράφι, είναι καλά.

Το καλύτερο είναι να εστιάζεις στη σχεδίαση παρά να συζητάς αν τα gedore είναι καλύτερα απ' τα hazet ή αν τα beta συγκρίνονται με τα facom. Και να εστιάζεις στη σχεδίαση, γιατί από ένα σημείο κι έπειτα, μόνο αυτή κάνει την διαφορά. Και μάλιστα σε πολλές παραμέτρους. Στην τιμή, στην εργονομία, στην αντοχή, στην εμφάνιση κ.α. Επίσης έτσι, μπορείς να εστιάσεις στους τομείς που σε ενδιαφέρουν.

Πχ μια καστάνια με 24 δόντια μπορεί να είναι λιγότερο ανθεκτική από μια άλλη, με περισσότερα δόντια. Ακόμα και αν αυτή με τα 24 δόντια είναι πιο ποιοτική. Βέβαια μπορεί να σκεφτείς οτι αυτή με τα 24 δόντια μπορεί να έχει λιγότερο back drag και αφού η αντοχή της φτάνει και περισσεύει αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Κάποιος άλλος όμως θα πει οτι σε περιορισμένο χώρο είναι πολύ πιο αργή διότι για δεδεμένη κίνηση θα γυρίζει τη βίδα λιγότερο (ή καθόλου μερικές φορές). Βέβαια αυτή με τα 72 δόντια μπορεί να έχει περιστροφική ροδέλα για την επιλογή κατεύθυνσης που δε σε βολεύει όπως ο επιλογέας (αριστερά- δεξιά) αλλά αν ακουμπίσεις τον επιλογέα με το χέρι σου όταν δουλέυει η καστάνια μπορεί να πηδάει δόντια ενώ αυτή με την περιστροφική ροδέλα να σου επιτρέπει να δουλεύεις με το χέρι στην κεφαλή. Και εδώ να σημειώσω οτι δεν επηρεάζουν όλοι οι επιλογείς την λειτουργία της καστάνιας ούτε όλες όσες έχουν περιστροφική ροδέλα, σου επιτρέπουν να τη δουλέψεις με το χέρι στην κεφαλή.

Οπότε... 1000 φορές να συζητάμε για σχεδίαση, εργονομία, παρά για ποιότητα vs ποιότητα. Πχ τα beta που αναφέρεις έχουν μοναδικό τρόπο επιλογής κατεύθυνσης αλλά δε ξέρω αν γενικά έχουν μεγάλο bag drag. Οι Wera έχουν πολύ πρωτοποριακή σχεδίαση αλλά σε γενικές γραμμές τα καρυδάκια έχουν αρκετό free play με τους οδηγούς. Και γενικά μπορούμε να συζητάμε με τις ώρες.. Από το λειζερ επάνω στα καρυδάκια που μετά από λίγο δε θα φαίνεται το νούμερο, μέχρι τη ρίκνωση στις προεκτάσεις για να τις γυρίζεις με το χέρι και το μέγεθος της κεφαλής της καστάνιας..

Κάποια στιγμή στο tool adicts προσπάθησα να γράψω για όλα αυτά αλλά νομίζω πιο πολύ μπορεί να μπερδευτεί κάποιος. Και όπως να το κάνεις αν δεν έχει καθόλου εμπειρία ο άλλος, δε ξέρει τι θέλει απ' όλα αυτά και ποια θα είναι σημαντικά γι' αυτόν.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Καλορίζικη λοιπόν.
    Αν το μεγαλύτερο καρυδάκι της είναι το 19, τότε μη νομίζεις ότι θα χρειαστεί να πάρεις και πολλά έξτρα. Ένα 22 άντε και ένα 24(ίσως με ανταπτορα 1/2) και τα έχεις καλύψει τα περισσότερα. Ας πούμε το 20 και το 21 εγώ δεν έχει χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ.
    Η καστανίτσα αυτή είναι 20μμ συνολικά με το κέντρο του καρέ να ρίσκεται στα 17εκ. Θα έχει πλάκα να προσπαθήσεις να λύσεις Μ10 από βάση κινητήρα με αυτό το πραγματάκι. Το προσπάθησα σε μια άφρικα που είχε 14μμ Μ10. Αν δε πάρει 1/2, για αρχή χρειάζεται μια μεγάλη μανέλα. Είτε 3/8 είτε 1/2 με αντάπτορα.

17αρια μπουλόνια με μισό μέτρο μανέλα.. Εντάξει δεν είμαι και πολύ βαρύς αλλά πολλαπλασιάζω το βάρος πηδώντας στην κυριολεξία επάνω στη μανέλα. Στην πίσω ανάρτηση του δικού μου πεζό (21μμ εξάγωνο) έβαλα σωλήνα στη μανέλα. Δε λέω για πιο προχωρημένα.. Αυτές είναι δυο εργασίες που μπορεί να κανει ο καθένας. Οι ανάρτηση στο πεζό ήταν στην κυριολεξία δυο βίδες η καθε μία. Να αλλάξεις τακάκια σε ένα κουτί, είναι σχετικά απλή διαδικασία. Αρκεί να λύσεις το τορχ Τ55 ή 60 που μπορεί να έχει η δαγκάνα.. Εκεί να δεις πλάκα που θα έχει.

Επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψεις με προέκταση 25μμ ή με διπλή προέκταση, οι στρεβλώσεις είναι πολύ μεγάλες στα 3/8..

Παρεμπιπτόντως έχω και 3/4 για να αποφύγω το πήδημα της μανέλας, αλλά είπα να τραβήξω ένα βιντεάκι για τα μούτρα σας.

Υγ. Η μανέλα στο βίντεο είναι 1/2 και το καρυδάκι 17 ή 19μμ, μακρύ.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/01/2021 στις 16:08.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Οι ματσόλες δηλαδή κλέφτες να γίνουν κυραποστολ' ;

Επίσης, δεν είμαστε όλοι κατηγορία φεδεργουεητς.τα κοιτάμε και λύνουν μόνα τους
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ασχετο με το θεμα αλλα αν τα μπουλονια σφιγγονταν με ροποκλειδο οπως πρεπει θα ελυναν με το μικρο μπουλονοκλειδο του αυτοκινητου με το ενα χερι

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Οι ματσόλες δηλαδή κλέφτες να γίνουν κυραποστολ' ;

Επίσης, δεν είμαστε όλοι κατηγορία φεδεργουεητς.τα κοιτάμε και λύνουν μόνα τους
    ρε!

Όταν πάω κάτω, θα βγάλω φωτογραφία απ' τη μανέλα του βίντεο με μια καστάνια 3/8. Αυτό που δε μπορώ να σας περιγράψω είναι η ακαμψία του 1/2 σε σχέση με οτιδήποτε 3/8. Πολύ απ' τη δύναμη που θα έβαζες με μια μανέλα 3/8 ίδιου μήκους θα πήγαινε χαμένη.

ασχετο με το θεμα αλλα αν τα μπουλονια σφιγγονταν με ροποκλειδο οπως πρεπει θα ελυναν με το μικρο μπουλονοκλειδο του αυτοκινητου με το ενα χερι
    Ετσι είναι. Κάθε φορά που παίρνω το αμάξι μου από βουλκανιζατέρ, χαλαρώνω όλα τα μπουλόνια και τα τα σφίγγω με δυναμόκλειδο.

εκοψα δυο μπουζονια μια φορα προσπαθωντας να ξεσφιξω μπουλονια μετα απο αλλαγη ελαστικων

Moderator
    εκοψα δυο μπουζονια μια φορα προσπαθωντας να ξεσφιξω μπουλονια μετα απο αλλαγη ελαστικων
    Εγώ το πήρα με 3 μπουλονια αντί για 4 από αλλαγή ελαστικών. Τα έκοψε ο ίδιος απ' το πολύ σφίξιμο. Όταν του το ξαναπήγα μου είπε δεν εχει ανάγκη, πάει και με 3.

Υπάρχουν προεκτάσεις για μπουλενόκλειδα, ρυθμισμένες στα κιλά που χρειάζονται τα περισσότερα επιβατικά. Δεν είναι και πολλές. Και επιπλέον αν θέλει 100nm και βάλεις 115 δε χαλασε ο κόσμος. Δλδ με μια, δύο το πολύ τέτοιες προεκτάσεις, κάνεις τη δουλειά και γρήγορα και σωστά..
    Αυτές τις προεκτάσεις, αν τις βάλεις σε αερόκλειδο, όταν φτάσει τα 115nm πχ.. όσο και να κοπανάει το αερόκλειδο, όλες τις κρούσεις θα τις απορροφά η προέκταση μέσω των στρεβλώσεων.

Κανένας δεν έχει τέτοιες προεκτάσεις και όλοι σφίγγουν με αερόκλειδα. Εντάξει να μη τους τσουβαλιάσω όλους γιατί είναι άδικο για όσους δουλεύουν σωστά, αλλά κατά κύριο λόγο αυτό γίνεται.

Παλαιό μέλος
    Αυτό με το σφίξιμο των μπουλονιών των ζαντών στα βουλκανιζατέρ είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά κι έχοντας από πολλά χρόνια πίσω ακούσει πολλά και διάφορα σε σχέση με το τι αγυρτεία κυκλοφορεί στους επαγγελματίες αυτού του χώρου (να ταν και οι μόνοι στην Ελλάδα, καλά θα ήταν), όπου σε πάμπολλες περιπτώσεις κάνουν ζημιές σε ζάντες/μπουλόνια/μπουζόνια λόγω εγκληματικής αμέλειας/απροσεξίας/αδιαφορίας (φυσικά εκμεταλλεύονται και την άγνοια του κόσμου), κατάφερα και βρήκα ένα συνεργείο που τουλάχιστον το αφεντικό (αν έχεις τύχη και πιάσει αυτός το αμάξι σου) σφίγγει με δυναμόκλειδο (και τα άλλα παιδιά που δουλεύουν εκεί γενικά είναι προσεκτικά, αλλά δεν σφίγγουν όλοι με δυναμόκλειδο). Την τελευταία φορά που άλλαξα ελαστικά εκεί, πριν 1,5 χρόνο, ρώτησα το αφεντικό με πόση ροπή θα σφίξει και μου είπε με 100ΝΜ. Επειδή είχα διαβάσει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου που έλεγε για 110ΝΜ (υπόψη ότι φοράει ζάντες με 5 μπουλόνια) και του το ανέφερα, μου απάντησε ότι είναι υπερβολή τα 110 και γιαυτό σφίγγει με 100.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Αυτό με το σφίξιμο των μπουλονιών των ζαντών στα βουλκανιζατέρ είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά κι έχοντας από πολλά χρόνια πίσω ακούσει πολλά και διάφορα σε σχέση με το τι αγυρτεία κυκλοφορεί στους επαγγελματίες αυτού του χώρου (να ταν και οι μόνοι στην Ελλάδα, καλά θα ήταν), όπου σε πάμπολλες περιπτώσεις κάνουν ζημιές σε ζάντες/μπουλόνια/μπουζόνια λόγω εγκληματικής αμέλειας/απροσεξίας/αδιαφορίας (φυσικά εκμεταλλεύονται και την άγνοια του κόσμου), κατάφερα και βρήκα ένα συνεργείο που τουλάχιστον το αφεντικό (αν έχεις τύχη και πιάσει αυτός το αμάξι σου) σφίγγει με δυναμόκλειδο (και τα άλλα παιδιά που δουλεύουν εκεί γενικά είναι προσεκτικά, αλλά δεν σφίγγουν όλοι με δυναμόκλειδο). Την τελευταία φορά που άλλαξα ελαστικά εκεί, πριν 1,5 χρόνο, ρώτησα το αφεντικό με πόση ροπή θα σφίξει και μου είπε με 100ΝΜ. Επειδή είχα διαβάσει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου που έλεγε για 110ΝΜ (υπόψη ότι φοράει ζάντες με 5 μπουλόνια) και του το ανέφερα, μου απάντησε ότι είναι υπερβολή τα 110 και γιαυτό σφίγγει με 100.
    Λαζ όταν πρόκειται για μπουλόνια σε ζάντες τα 10 νμ δε παίζουν μεγάλο ρόλο. Πολλοί κατασκευαστές στα εγχειρίδια χρήστη, αναφέρουν ένα μικρό εύρος.. πχ 100 έως 115νμ.
    Η ροπή συνήθως πάει με το πάχος του μπουλονιού (όχι το μέγεθος της κεφαλής). Τις ροπές σύσφιξης για το κάθε μέγεθος, νομίζω μπορείς να το βρεις και σε διάφορους πίνακες. Τα περισσότερα επιβατικά θέλουν από 100 έως 115.

η αληθεια ειναι οτι αν σφιγγεις με 100 τπτ δεν θα ξεσφιξει και τπτ δεν θα κοπει
    στις αλουμινενιες ζαντες δεν ξερω τι διαφορα παιζει

Παλαιό μέλος
    Στις δικές μου αλουμινενιες ζάντες 205Χ65Χ17 που έχουν 5Χ17χιλ μπουλονια η ΝΙΣΣΑΝ συνιστά 113Nm.
    Για την ιστορία προσπαθώντας να ξεσφιξω 19αρια μπουλονια στο προηγούμενο αμάξι εβαλα στη μανέλα της συλλογής 1/2 Dovidat την μικρή προέκταση 10εκ και το καρυδακι. Χοροπηδαγα μετά σα μαϊμού πάνω στη μανέλα μέχρι που κατάφερνα να λασκαρω το μπουλόνι. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είχα καταφέρει να στραβωσω! την προέκταση που την αντικατεστησα με μια GEDORE. Έβαλα μυαλό και πηρα μετά μια κρικοκανελα 60αρα και ησύχασα.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 24/01/2021 στις 20:53.

για τροχους κι αυτα κανουν δουλεια χωρις να πιανουν χωρο
    https://www.skroutz.gr/s/26409264/Ma...5-M57100A.html

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Στις δικές μου αλουμινενιες ζάντες 205Χ65Χ17 που έχουν 5Χ17χιλ μπουλονια η ΝΙΣΣΑΝ συνιστά 113Nm.
    Για την ιστορία προσπαθώντας να ξεσφιξω 19αρια μπουλονια στο προηγούμενο αμάξι εβαλα στη μανέλα της συλλογής 1/2 Dovidat την μικρή προέκταση 10εκ και το καρυδακι. Χοροπηδαγα μετά σα μαϊμού πάνω στη μανέλα μέχρι που κατάφερνα να λασκαρω το μπουλόνι. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είχα καταφέρει να στραβωσω! την προέκταση που την αντικατεστησα με μια GEDORE. Έβαλα μυαλό και πηρα μετά μια κρικοκανελα 60αρα και ησύχασα.
    Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, η μανέλα έχει μικρότερη αντοχή από μια καστάνια.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2022, 12:44
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (1/2")
    από Takata Dome στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2016, 19:39
  4. Σετ εργαλείων???
    από Kizoku στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 10:34
  5. σετ εργαλείων
    από christos34 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:17

Κανόνες δημοσιεύσεων