Τι παραλήρημα ήταν αυτό(;;!!)Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
-«Δεν έχετε συγκεκριμένες θέσεις, δεν προτείνετε κάτι, είστε απολιτίκ! Ως εκ τούτου αυτό το κίνημα (κοινωνικό φαινόμενο εξακολουθώ να το λέγω εγώ) είναι καταδικασμένο να αποτύχει»…
...αυτά είπαν κάποιοι που αδημονούν η όλη ιστορία να αποκτήσει «ταυτότητα» (φαντάζομαι για τους δικούς του λόγους ο καθένας). Μισό, να οπλίσω…
ΜΠΑΜ1: Απολιτίκ και στα μούτρα σας ρε! Είστε τόσο ανόητοι (ή τόσο βαλτοί), που συγχέετε την πολιτική με την κομματική τοποθέτηση. Δεν είναι το ίδιο και όσο και αν χτυπάτε τον κώλο σας κάτω, δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα δύο να συγχωνευθούν! Αν δεν είναι καραμπινάτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση (με την έννοια της συμμετοχής στα κοινά) αυτό που συμβαίνει, τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα μπορούσε να είναι!
ΜΠΑΜ2: Χίλια συγνώμη αν τόσες χιλιάδες κόσμου δεν έχει ακόμη συντάξει ιδεολογικό μανιφέστο και καταστατικό! Λυπούμαστε πολύ αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες τη χώρα… είδαμε και όσους είχανε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις πόσο καλά τα πήγανε βέβαια… Αδυνατώ πάντως να πιστέψω, όσο βλαμμένοι ή κουτοπόνηροι και αν είστε, ότι δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί πως υπάρχουν -ακατέργαστες μεν, σαφείς δε – κάποιες γενικές και κοινές απαιτήσεις από τον κόσμο. Πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί υποτίθεται ότι εσείς έχετε γυμνασμένα αισθητήρια και αφουγκράζεστε τον κοινωνικό παλμό. Πόσο νιά-νιά θέλετε να γίνει εν πάση περιπτώσει; Λοιπόν αν θέλετε το ρεζουμέ: ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Σ-Ι-Χ-Α-Θ-Η-Κ-Α-Μ-Ε! Ανώριμο; Χοντροκομμένο; Αυτό είναι! Και όταν λέμε όλοι σας, εννοούμε ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Ακούω τώρα τελευταία, πως δεν είναι σωστό να γενικεύουμε, γιατί λέει υπάρχουν και σωστοί πολιτικοί – βουλευτές ή κόμματα που δεν συμμετείχαν στο συλύβδην και κατ’ εξακολούθηση βιασμό της χώρας και τον πολιτών της, όλα αυτά τα χρόνια… τι λέτε βρε μαλάκες; (το «μαλάκες» ούτε καν αγγίζει τα όρια του εμφατικού σε αυτή την περίπτωση, καθώς πρέπει χαρακτηρισμός είναι!) Μόνο και μόνο η συμμετοχή σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα αποτελεί έγκλημα! Ποιος πολιτικός ως μονάδα είχε το σθένος , να καταγγείλει τα κακώς κείμενα της παράταξης του; Ποιο κόμμα και ποιος βουλευτής είπε τα πράγματα με το όνομα τους, αδιαφορώντας για το κόστος; Οι όποιες «λιποταξίες» και παραιτήσεις αφορούσαν καθαρά τα προσωπικά σας συμφέροντα, οι όποιες συναινέσεις μεταξύ σας γινόντουσαν για τους ίδιους λόγους. Μια φατρία ήσασταν και είστε και ειλικρινά βαρεθήκαμε τις καθημερινές και επιτηδευμένες παραστάσεις αντιπαλότητας που δίνετε. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν κλέψει, αλλά είναι βιτσιόζοι. Τι εννοώ; Τους καυλώνει η εξουσία! Δεν είναι κακό, αλλά στη κρεβατοκάμαρα σας παιδιά τα BDSM παιχνιδάκια σας. Πόσο μαζοχισμό να αντέξουμε πια;
Το πρόβλημα μας λένε πως είναι οικονομικό, εγώ πιστεύω πως πάνω απ όλα είναι κοινωνικό και μετά όλα τα άλλα. Έχουμε αντικαταστήσεις ανθρώπινες αξίες, απαραίτητες για τη συνοχή μια υγιούς κοινωνίας πολιτών, με το χρήμα. Έχουμε υποβαθμίσει και ευτελίσει χαρακτηριστικά όπως την καλοσύνη, την μετριοφροσύνη, την αλληλοβοήθεια και έχουμε ανάγει ως ιδανικά την ιδιοτέλεια, τον ωχαδερφισμό και το προσωπικό μας συμφέρον. Μόνοι μας, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, τους «άλλους». Το να αλλάξουμε όλη αυτή τη κατάσταση δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αρκεί να αποκτήσουμε όλοι ένα θετικό πρόσημο στη συμπεριφορά μας και να λειτουργήσουμε επιτέλους ως μέλη μιας κοινωνίας και όχι ως μονάδες.![]()
![]()
Παρόλα αυτά,τα λες πολύ ωραία ομολογώ.Ωστόσο,θα διαφωνήσω στα Μπαμ...Η πολιτική θέση δεν καθορίζεται από τη συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία,αλλά από τη συνείδηση του λόγου για τον οποίο γίνεται η διαμαρτυρία.Οι λόγοι συμμετοχής μπορεί να είναι πολλοί...Άλλος κατεβαίνει γιατί κατέβηκαν όλοι,άρα "κάτσε να δω κι εγώ τι γίνεται μη μείνω απ'έξω",άλλος γιατί τον απολύσανε από τη δουλειά του και βρίσκει έναν μαζικό τρόπο να εκφράσει την αντίδρασή του,άλλος γιατί βλέπει πως του χάλασε η βολή και το ρουσφέτι δεν περνάει πια για να αποκτήσει μια θεσούλα στο δήμο,άρα ''μήπως τελικά μ'αυτούς καταφέρω να διώξω αυτόν που μου χάλασε τη μαγιονέζα και επανέλθω στα φυσιολογικά μου'' κι άλλος μπορεί να βλέπει όντως μια κοινωνική ζύμωση και να ελπίζει για μια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής.Άρα...δεν έχουν όλοι πολιτική θέση.Λίγοι έχουν πραγματικά για μενα.
Όσο για το δεύτερο Μπαμ,δεν είναι ούτε ανώριμο ούτε χοντροκομμένο να εκφράζεις την απογοήτευση σου προς όλους,αλλά θα συμφωνήσω με όσους λένε πως είναι λάθος η γενίκευση.Προφανώς τα ''μεγάλα κεφάλια'' βλέπουν πως ο κόσμος στρέφεται εναντίον τους,οπότε...εφόσον σε εκείνους δεν πρόκειται να στραφεί κανείς κι η άλλη διέξοδος είναι η αριστερά,που φυσικά την φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι,τι καλύτερο από το να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τύπου ''έξω όλοι,όλοι είναι τα ίδια,μακριά απ'όλους,γιατί είναι τα ίδια σκατά''.Οπότε νομίζω πως με κάθε είδους γενικότητα στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε λίγο καχύποπτοι...
Όσο για την τελευταία παράγραφο τα είπες όλα.![]()