Εμένα πάντως μ έπερναν τηλέφωνο κάθε μέρα την εποχή εκείνη και μου έλεγαν ότι έπρεπε
να αγωράσω μετοχές απ όοολααααα αυτά που λες και να κάνω χαρτοφυλάκιο κλπ κλπ
Είχε αλήθεια κάποια επίπτωση όλο αυτό στην οικονομία ή ΚΑΙ για αυτό φταίει ο Βαρούφ...
υγ
Έτσι από περιέργεια όλους αυτούς τους συναδέλφους σου που συμβούλευαν αυτές τις παπαριές τους κάνατε κάτι ή τους έχετε ακόμα εκεί και τους πληρώνουμε?
![]()
ανανήψαντας
Κοίταξε, τύποις θα συμφωνίσω μαζί σου, όσον αφορά τουλάχιστον μιαν ελαφρώς μυωπική ανάλυση.
Κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να τοποθετηθεί το θέμα λίγο πιο περιεκτικά, λίγο πιο φιλοσοφικά; Δεν πρέπει να εξεταστεί και στο φώς της Ελληνικής και παγκόσμιας πραγματικότητας και οχι μόνο από την οπτική του συμφέροντος των πολυεθνικών;
Εκεί νομίζω οτι γεννιούνται οι περισσότερες αντιρήσεις που συναντάς εδώ μέσα.
Π.Χ. Λές πιο πάνω «για να συντηρεί το τίποτα»,
«Το τίποτα» ήταν οι λεγεώνες των νέων που πήγαν εξωτερικό για να μάθουν της μ@λκιες του management-speak που έχουν γίνει πια ψωμοτύρι στην Ελλάδα;
«Το τίποτα» ήταν το πανηγύρι των Ολυμπιακών;
«Το τίποτα» είναι είναι όλοι οι νεολαίοι που έμαθαν το πασαλίδικο άραγμα στην καφετέρια και δεν γουστάρουν να πάν να δουλέψουν με €2 την ώρα και 0 hours contract; Και που θα το αντισταθούνε σκυλίσια με όποιον τρόπο μπορούνε (άδικο θα έχουνε;;; ) ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε λαμογιο-καταστάσεις; ΟΚ, στο τέλος πιθανότατα να νικηθούν και να γυρίσουμε σε μια πραγματικότητα 50s, δλδ να μάθουν την αληθινή έννοια του σκατού ως παξιμάδι, αλλά τουλάχιστον για λίγες ένδοξες στιγμές, ρε παιδί μου, ζήσαν σαν άνθρωποι.
«Το τίποτα» είναι όλα τα παιδιά δημόσιων υπαλλήλων που βλέπω στο εξωτερικό να ζούνε σαν τέλως πάντων κάτι να αξίζει η ζωή, και όχι σαν κατατρεγμένοι πρόσφυγες. Με τα λεφτά του μπαμπα, ΟΚ - ΑΛΛΑ - Τα λεφτά πιάνουν και δείχνουν την αξία τους, άσχετα αν αποκτήθηκαν με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.
«Το τίποτα» ήταν το μπάχαλο των ΜΜΕ, που δίδαξαν το attitude και την coca στην Ελλάδα, και που αν δεν είχε τύχει η στραβή σύντομα θα φτιάγναν σείρες Τουρκικού επίπεδου;
Εσύ που είσαι της δουλειάς, και συχνά υπενθυμίζεις (σωστά) τι οπτασία είναι τα χρήματα, τι ανούσιο πράγμα που δεν λύνεται κανένα πρόβλημα τυπώνοντάς τα, γιατί πάντα το βλέπεις μόνο από την μια πλευρά; Αν και διαφωνώ κάθετα σχεδον στο κάθε τι* με τον MG-KTiNOS, ο άνθρωπος έχει ένα τεράστιο δίκιο όταν λέει οτι το σύστημα εφαρμόζει την γνωστή μοιρασιά του Καταγκιόζη. Με άλλα λόγια όποτε πρόκειται να τα φάμε αβέρτα: ώπα! Ελεύθερες Αγορές. Όποτε πρόπκειται να στά φάμε: έπ, φουλ Protectionism και Κομμουνισμός και να «Σωσουμε τις Τράπεζες». Εντάξει, σωθήκαν αυτές... Αλλά είναι δυνατόν να σε «τρελαίνει» οπως λες, επειδή κάποιοι δεν αποδεχονται αυτην την απάτη, την οποία για κάποιον μυστήριο λόγο φαίνεται σαν να ΘΕΣ να μην την δεις;
Τελικά - και τόχω ξαναπεί - ίσως η αναρχική ρουσφετοκρατία να είναι το mode που ταιριάζει καλύτερα στην Ελλάδα, και με το οποίο ευημερεί πιο καλα.
Don't knock it! Στην Αγγλία μία σούζα να κάνεις την λάθος στιγμή και bye-bye το δίπλωμα, αν με πιανς. Πολιτισμένα, Δυτικά, πράγματα. Στην Ελλάδα, ok... ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα.
*Έχει όμως καλό γούστο στις μηχανές.
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 17/03/2016 στις 16:48.
Δεινόσαυρε, δεν παει σε σένα, αλλα οταν λέμε ¨εγινε κεφαλαιοποίηση και σώθηκαν οι τραπεζες", εχετ καταλαβει τι ακριβως σωθηκε (πέραν απο τις τράπεζες; )
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αυτό που σου λέω όμως είναι οτι εδώ και κάμποσο καιρό και οι τράπεζες δημόσιο είναι...
Μην σου πω ότι ΠΑΝΤΑ δημόσιο ήταν.
(και κάτι ακόμα, στα νούμερα που αναφέρεις έχει μέσα και όλους τους δασκάλους καθηγητές κλπ , ΕΣΥ
μπόλικους του υπουργείου εθν. αμύνης, προσοπικό ασφαλείας της βουλής κλπ Εγώ εννούσα αυτούς που δουλεύουν στα υπουργεία αλλά ας είναι...
Πες ότι είπα μλκια δε μπειράζει...)
ανανήψαντας
Α γεια σου...
Θέλω όμως να κάνω μια παρένθεση...
Ποιες τράπεζες σώθηκαν?
Είχε πριν λίγο καιρό η Μητρόπολη Ιωαννίνων ένα μεγάλο ποσοστό στην εθνική (15-25 % θα σε γελάσω)
Έσκαγε ο Μητροπολίτης και ΣΟΥΖΑ ΟΛΟΙ (τα έχω δει μη νομίζεις...)
Σήμερα τι έγινε το ποσοστό αυτό?
Τίποτα.
Ξένα φοντς παντού...
Τι ακριβώς σώσαμε λοιπόν?
Μυστήριο της πίστης και σήμερα έχουμε του Αγίου Πατρικίου, ΓουδΙ στο Γιάνη κλπ....
ανανήψαντας
Καταλαβαίνω την απορία σου.
Όχι δεν ειρωνευόμουν το «τιποτα» του byron.
Και ναι, συμφωνώ οτι όλα αυτά τα πράγματα ήταν μια αηδία και μιση, άμα το δείς επιφανειακά. Αλλά όμως στο βάθος τους έφεραν μια τεράστια θετική επιροή. Ίσως οι νέοι να μην το βλέπουν τόσο εύκολα αυτό.
Αν όμως σου είχε τύχει ποτέ να πρέπει να πας στην τράπεζα φουλ στοιχεία φορολογικής ενημερώτητας, εκλογικό βιβλιάριο υπογεγραμμένο από τον παπά που σε βάφτισε και πιστοποιητικό Ορθων Φρονημάτων για να σου βγάλουν ένα γ*m*m**ο έμβασμα για να βγάλεις συνδρομή σε κανα ξένο περιοδικό μοτο (η οτιδήποτε άλλο) ίσως να με καταλάβαινες καλύτερα.
Η δράση της Δυτικής επιροή είναι ύπουλη, και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Αυτό είναι Καλό Πράγμα.
μου εχουν τυχει αυτά που αναφέρεις... ξερεις υπαρχουν ανθρωποι που επειδή δεν πολυμιλούν δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούνται (δεν το λεω για να στην μπώ..ουτε για αστειο)
απλα ειλικρινα δεν καταλαβα τον τροπο που τα ανεφερες.
πχ.. ναι θεωρώ τιποτα τους ολυμπιακους... γιατι αφενός αν δεν το σηκώναμε οικονομικα δεν επρεπε να το κανουμε (όπως υπήρχαν χωρες που αρνήθηκαν υποψηφιότητες από διοργανώσεις, νομίζω ότι προσφατα σχετικά αρνήθηκε και ο Βόλος με την Λαρισα μια συνδιοργάνωση) και αφετέρου έγιναν για να φανε λεφτα καποιοι και οι υπολοιποι να τα πληρώνουμε στον αιώνα τον άπαντα.
επισης δεν θεωρω σωστο που λες ότι καποια παιδιά σπούδασαν στο εξωτερικό με τα λεφτά του μπαμπά... ΟΠΩΣ και να τα έχει βγαλει αυτά όπως ειπες... γαιτι τοτε νομιμοποιούμε καταστασεις που τοσα χρονια κυνηγάμε...
κλπ κλπ
αν καταλαβα καλα, όκ.
αν καταλαβα λάθος, αγνόησε το όλο ποστακι,
kalgeorge, μια χαρά κατάλαβες τα λόγια μου, αν και ίσως να μην έπιασες το πνευμα μου.
Το οποίο, πάνω-κάτω συνοψίζεται ως εξής:
«Γιατί να βαραίνουν οι αμαρτίες του μπαμπα το παιδί;»
Αν αυτό θεωρείται οτι "νομιμοποιεί" κάτι, τότε καλώς το νομιμοποίει, θαρρώ.