Εκτός και αν έχεις χυτές ζάντες με βαλβίδα στο πλάι στις ακτίνες, τίποτα δεν σε εμποδίζει να βάλεις σαμπρέλα σε tubeless λάστιχο αν δεν είναι δυνατόν να επισκευαστεί με μακαρόνια.
Θα παιδευτείς λίγο παραπάνω στο βάλε βγάλε, αλλά γίνεται.
Πολύ σωστός σε αυτό. Και μην ξεχνάμε και ένα δυνατό στράβωμα στις tubeless που το λάστιχο θα χάσει όλον τον αέρα από μέσα, είχα δει σε βίντεο ένα 1190 ή 1290 δε θυμάμαι καλά που είχε πάθει στράβωμα στον Ελικώνα νομίζω και βάραγαν τη ζάντα με πέτρα για να ισιώσει.
Για μένα το Tubeless δεν είναι για γρήγορη οδήγηση στο χώμα γιατί είναι δεδομένο πως αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι αυτά τα μεγάλα ΚΤΜ και το Τουαρεγκ έχουν διαδρομές και σχετικά άνετες αναρτήσεις και σε ξεγελάνε στο σπαστήρι και ανεβάζεις ρυθμό. Αν μειώσεις και πιέσεις στα λάστιχα η ζάντα δε θα αντέξει.
Η δική μου συνταγή της επιτυχίας είναι αργός ρυθμός στο σπαστήρι (όχι οτι μπορώ ούτως ή άλλως με το NC να τρέξω και περισσότερο) και σπάνια κατέβασμα πιέσεων. Με αυτόν τον τρόπο έχω πάει παντού και δεν έχω πάθει ποτέ τέτοιο σκίσιμο και στράβωμα ζάντας.
Τώρα ο καθένας σταθμίζει τις επιλογές του, εμένα πάντα στις εξορμήσεις μου το ποσοστό χώματος-ασφάλτου είναι 10% μαξ με 90% οπότε με βολεύει το tubeless.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Αυτο που λες το εχω παρατηρησει σε 'κολλημενους' τζαπανηδες οπου θεωρουν καθε κινεζικο σκουπιδι (λες κ ολα τα κινεζικα ειναι ιδια η οτι ειμαστε στο 2010 ακομα) χωρις καν να εχουν οδηγησει καποια σοβαρα κινεζικα οπως Voge πχ η cf κ επισης οι ιδιοι αν παρεις Ευρωπαικο σ λενε οτι θα ανατιναχτει κ οτι θα εισαι καθε μερα στα συνεργεια..χεχε οσο αναφορα το transalp εχουμε το δικαιωμα απλα να μην μας αρεσει για τους λογους μας κ να το εκφραζουμε χωρις να ειμαστε κολλημενοι..
Τελευταία τροποποίηση από fatsas35; 30/06/2023 στις 16:20.
το επομενο θα ειναι tbl. σε 25 χρονια ομως. προς το παρον σας υπόσχομαι οτι οσοι πατε δρομο διαφορά δεν θα δειτε. ισως μονο το οτι δεν θα χανετε αερα οταν θα στραβωσετε τη ζαντα απο τις λακουβες της πολης.
Πάμε πάλι από την αρχή γιατί κάπου μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος.
Το 790 ADV του 2023 έχει σαμπρέλες και δεν έχει Cruise Control. Μπορεί να βλέπεις εκεί το διακοπτάκι να σε περιμένει αλλά.... τα ηλεκτρονικά του όλα είναι σε demo και προσφέρονται για κάποια χιλιόμετρα δωρεάν (νομίζω 2500 χλμ). Μετά για να τα έχεις θα "πλερώσεις" έξτρα για να ξεκλειδώσεις τα "προνόμια"...
Τέλος... δε θέλω να σου χαλάσω την εντύπωση που έχεις αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει αναρτησάρες και το γράφεις με τόση σιγουριά; Επειδή γράφουν WP πάνω τους; Αυτά που ήξερες στο παρελθόν διέγραψε τα από το μυαλό σου, πλέον η WP δε πουλάει aftermarket αναρτήσεις και φτιάχνει αναρτήσεις μόνο για την KTM (μα είναι ΚΤΜ) και όπως έχει αναρτήσεις από το πάνω ράφι έχει και από το κάτω-κάτω ράφι για να βάζει το brandname WP και στις φθηνές μοτοσυκλέτες της. Αναρτησάρες δε θα έχει (ξέχασε το, κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και η τιμή των 890), επιφυλάσσομαι όμως για την ποιότητα των αναρτήσεων μέχρι να το δω στο βουνό ελπίζοντας ότι θα δουλεύουν τουλάχιστον ανεκτά για ADV χρήση. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά λόγω καταγωγής -και μόνο- έχει ποιο χωμάτινο χαρακτήρα από το Transalp 750, οπότε το ερώτημα "γιατί" μη ρυθμιζόμενες αναρτήσεις το 2023 θα έπρεπε να το απευθύνεις περισσότερο και εντονότερα εκεί, στην ΚΤΜ αντί στη Honda (και όχι μόνο εσύ για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις). Δε θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά πιστεύω πως θα είναι σουμιέδες με Αpex λογότυπο. Μακάρι -και το εννοώ- να κάνω λάθος.
Να σημειώσω πως Honda είχα ένα το διάστημα 1994-95 και ένα το διάστημα 1997-1999. Οπότε για Honda-kias δε μπορώ να κατηγορηθώ.
Σχόλιο περί της αναφερόμενης κοροϊδίας. Βάλε το 790 δίπλα στο V-Strom 800 DE, να τα τσεκάρουμε βίδα-βίδα (μοτοσυκλέτες που είναι στο ίδιο εύρος τιμής) και έλα να συζητήσουμε (συνυπολογίζοντας ποιο είναι το κόστος κατασκευής στη Japan και ποιο στη PRC). Θα πιούμε ένα καφεδάκι παρέα και θα συζητήσουμε ποιος είναι αυτός που κοροϊδεύει.
Ούτε Suzuk-άκιας είμαι, δεν είχα ποτέ ίσως όμως αποκτήσω μια μέρα καθώς είναι τιμιότερα πολλών άλλων (ασχέτως χώρας καταγωγής).
Τελευταία τροποποίηση από STF; 30/06/2023 στις 18:12.
Τελικά ξέρει κανείς τι βήμα αλυσίδας φοράνε οι νέοι μονομάχοι;