Σελίδα 561 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 61461511551556557558559560561562563564565566571611661 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 8.401 έως 8.415 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    οτι υπαρχει και μοδα στις καλτσες,σε κατι δηλαδη που δεν βλεπεις αφου ειναι μεσα στο παπουτσι και κατω απ το παντελονι.............................................

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εσύ κι εγώ, μπορεί. Κάποιοι άλλοι τις δείχνουν με ψηλά ρεβέρ...
    Επίσης το πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια είναι γνωστό και ως "καλτσάτο" - pun intended

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Τα πρώτα κλιματιστικά ήταν σαν αυτά που βλέπεις στα δημόσια κτήρια σε αμερικάνικες ταινίες, δηλαδή χωνευτά και ένα σώμα εξωτερική και εσωτερική μονάδα.

Γύρω στα δύο χιλιάρικα με σημερινές αναλογίες κόστιζαν, απλησίαστα δηλαδή.
    Έχω δει τέτοιο κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο σπιτιού, σε διαμέρισμα στον Πειραιά.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όταν καθιερώνεται κάτι και γίνεται πιο προσιτή η αγορά του στο ευρύ κοινό, αρχίζει να ανεβαίνει το κόστος χρήσης. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1960 επιδοτούνταν το ηλεκτρικό ρεύμα σε προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει ηλεκτρικές κουζίνες και να εγκαταλείψει τη φωτιά. Τώρα που η χρήση ηλεκτρισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ανεβαίνει συνέχεια το κόστος. Τη δεκαετία του 1980 δεν μπορούσες να αγοράσεις κλιματιστικό λόγω κόστους, αλλά όποιος το είχε φαντάζομαι ότι δεν θα υπολόγιζε καν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, παρόλο που η απόδοση της συσκευής ήταν πολύ χαμηλότερη από τις σύγχρονες.

Αντίστοιχα και με τα αυτοκίνητα. Είναι πιο προσιτή η αγορά τους, σε σχέση με 40 χρόνια πριν, αλλά έχουν ανέβει τα τέλη κυκλοφορίας, το κόστος των καυσίμων, τα διόδια και τα ασφάλιστρα.

Αποκτούμε περισσότερα αντικείμενα, αλλά είναι πιο ασύμφορη η χρήση τους.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Αν ζεις σε χώρα με 800ε μισθό έτσι είναι.
    when life gets complicated... i ride.

Ανέκαθεν η χώρα μας είχε χαμηλές αποδοχές, σε σχέση με άλλες του εξωτερικού. Με εξαίρεση την περίοδο με τα δανεικά χρήματα από το εξωτερικό, όπου για 10-20 χρόνια αυξήθηκαν οι παροχές προς το ευρύ κοινό, κάτι το οποίο πληρώνουμε σήμερα.

Με την παρατήρησή μου θέλω να τονίσω ότι όποιος έχει πρόσβαση σε αγαθά που έχουν λίγοι, συνήθως απολαμβάνει χαμηλό κόστος χρήσης. Όταν καθιερωθεί η χρήση τους στο ευρύ κοινό, αναπτύσσονται κρατικοί και επιχειρηματικοί μηχανισμοί που εισπράττουν από τη χρήση τους.

Αντίστοιχα και με τα σπίτια. Δόθηκαν δάνεια και διάφορα κίνητρα για τις οικοδομές, υπήρχε οικοδομική έξαρση για πέντε δεκαετίες στην Ελλάδα και μετά ήρθε ο ΕΝΦΙΑ.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι τόσο επιχειρηματικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, κερδίζεις όταν έχεις τα μάτια σου ανοικτά και δεν αφήνεις το ρεύμα να σε συμπαρασύρει ή έστω είσαι σε εγρήγορση για να αλλάζεις κατευθύνσεις.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι το ελληνικό κράτος πάντα κάτι νέο θα σκεφτεί για να σε κλέβει.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι το ελληνικό κράτος πάντα κάτι νέο θα σκεφτεί για να σε κλέβει.
    Αν την φαιά ουσία που ξοδεύουν γι να βρίσκουν τρόπους να μας κλέβουν την ξόδευαν για το γενικοτερο καλό, θα ήμασταν έτη φωτός μπροστά από όλους. Αλλα....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Έχω δει τέτοιο κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο σπιτιού, σε διαμέρισμα στον Πειραιά.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όταν καθιερώνεται κάτι και γίνεται πιο προσιτή η αγορά του στο ευρύ κοινό, αρχίζει να ανεβαίνει το κόστος χρήσης. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1960 επιδοτούνταν το ηλεκτρικό ρεύμα σε προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει ηλεκτρικές κουζίνες και να εγκαταλείψει τη φωτιά. Τώρα που η χρήση ηλεκτρισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ανεβαίνει συνέχεια το κόστος. Τη δεκαετία του 1980 δεν μπορούσες να αγοράσεις κλιματιστικό λόγω κόστους, αλλά όποιος το είχε φαντάζομαι ότι δεν θα υπολόγιζε καν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, παρόλο που η απόδοση της συσκευής ήταν πολύ χαμηλότερη από τις σύγχρονες.

Αντίστοιχα και με τα αυτοκίνητα. Είναι πιο προσιτή η αγορά τους, σε σχέση με 40 χρόνια πριν, αλλά έχουν ανέβει τα τέλη κυκλοφορίας, το κόστος των καυσίμων, τα διόδια και τα ασφάλιστρα.

Αποκτούμε περισσότερα αντικείμενα, αλλά είναι πιο ασύμφορη η χρήση τους.
    Θυμάμαι κι εγώ ένα τέτοιο, General Electric, που είχε φέρει ένας θείος μου όταν επέστρεψε οριστικά στην πατρίδα από την Αμερική προς τα τέλη του '80.

Γενικά πιστεύω ότι τα οικονομικά δεδομένα περισσότερο "χειραγωγούνται" μαζί με αυτούς τους οποίους κυρίως επηρεάζουν, δηλαδή εμάς, παρά διαμορφώνονται ή εξελίσσονται ανάλογα με την εποχή και την τεχνολογική πρόοδο.

* Θυμάμαι ακόμα τον πατέρα μου κάθε φορά που έβαζε βενζίνη στο αγαπημένο οικογενειακό Κατρέλ (και όχι Καρτέλ) - να λέει με στόμφο: "βάλε μία χήνα"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Θέλει έσοδα και φαίνεται να μην τα καταφέρνει καλά με τη φορολόγηση των αποδοχών, ειδικά στις επιχειρήσεις. Επομένως προσπαθεί να δει τι διαθέτει τεκμηριωμένα ο κόσμος (σπίτια, αμάξια) και να δημιουργήσει φόρους επί της κατοχής ή της χρήσης τους. Σε αυτό βάζεις και τον Φ.Π.Α. και δένει η ακρίβεια.

Δίνει κίνητρα να αποκτήσεις κάτι και με διαφορά φάσης κάποιων ετών εφαρμόζει μεθόδους φορολόγησής του. Δεν νομίζω ότι είναι εσκεμμένο. Απλά τα κίνητρα στρέφουν κόσμο σε μία κατεύθυνση και μόλις υπάρξει μαζικότητα εμφανίζεται η ευκαιρία φορολόγησης.

Όταν πηγαίνεις με το ρεύμα, αισθάνεσαι κάποια ασφάλεια (επιλογή της μάζας), αλλά μοιραία θα υποστείς και τον χειρισμό της μάζας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Έχουμε δυο λαιμούς για το ίδιο μηχανάκι. Ο ένας κάποιο κράμα σιδήρου και ο έτερος ιδιας διαμέτρου αλλα ανοξείδωτος. Εκτός το εμφανησιακο κομμάτι, έχουν κάποια άλλη διαφορά; (ο πρώτος λαιμος απο nx250 και ο δεύτερος απο ax1).
    Imagine life without motorcycling
    now slap yourself and never do it again

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από strokt up Προβολή μηνύματος
    Έχουμε δυο λαιμούς για το ίδιο μηχανάκι. Ο ένας κάποιο κράμα σιδήρου και ο έτερος ιδιας διαμέτρου αλλα ανοξείδωτος. Εκτός το εμφανησιακο κομμάτι, έχουν κάποια άλλη διαφορά; (ο πρώτος λαιμος απο nx250 και ο δεύτερος απο ax1).
    Ο ανοξείδωτος πρέπει να είναι πιο λεπτός στο τοίχωμα και πιο ελαφρύς.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Με ίσως καλύτερη απαγωγή θερμότητας;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote.V Προβολή μηνύματος
    Ο ανοξείδωτος πρέπει να είναι πιο λεπτός στο τοίχωμα και πιο ελαφρύς.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Με ίσως καλύτερη απαγωγή θερμότητας;
    Εγώ γιατί νομίζω ότι είναι μόνο εμφανισιακό το θέμα; Μην ξεχνάμε ότι το ΑΧ προέρχεται από την ιαπωνική αγορά...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Δεν ειναι προφανής η διαφορά; Ο ένας σκουριάζει ο άλλος όχι. Γι'αυτό λέγεται ανοξείδωτος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Μόνο στην σκουριά διαφέρουν,η απαγωγή θερμότητας παίζει να είναι και καλύτερη στον απλό.

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Για ξανασκεφτείτε το σας παρακαλώ.
    Το ανοξείδωτο έχει διαφορετικές ιδιότητες από τον εμπλουτισμένο σε άνθρακα σίδηρο που φτιάχνονται οι απλοί λαιμοί.
    Με το ανοξείδωτο μπορείς να πετύχεις λεπτότερα τοιχώματα πχ 2mm έναντι 3mm του σιδήρου.
    Αυτό μεταφράζεται σε βάρος και φυσικά το ανοξείδωτο είναι μεγαλύτερης αντοχής, δεν τρυπάει εύκολα.

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3