Σελίδα 578 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 78478528568573574575576577578579580581582583588628 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 8.656 έως 8.670 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG
    Δεν εχεις αδικο, αλλα και στα περιοδικα στις εταιριες που πληρωναν τους "εκρυβαν" τα ασχημα και τονιζαν τα καλα στις παρουσιασεις.

Τελος παντων, εγω παντως αν κρινω απο τον εαυτο μου, εχω αρχισει να αλλαζω γνωμη στο θεμα κινεζικο μηχανακι

και ειναι κοινως αποδεκτο οτι η ψαλιδα με τα επωνυμα κλεινει, ετσι δεν ειναι?

Καλα τα επωνυμα, αλλα πολυ καλα και τα ευρω που σου μενουν αν παρεις το αντιστοιχο απο κινεζο, κι αν ειδικα εισαι τσιμα τσιμα στα χρηματα.

Τωρα αν περισσευουν τα χρηματα πας και παιρνεις Α' κατηγορια χωρις να ψαχνεις...

Ειναι ολα υποκειμενικα και βαση της αγοραστικης δυναμης του καθένα.
    If you think adventure is dangerous, try routine, it's lethal....

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Προσοχή μικρό Ξέσπασμα.

Γαμώ τα Lobbies γαμώ τις ασφ. εταιρείες και γαμώ την κοινωνία μου.
    Βγήκε μόλις απόφαση του Αρείου Πάγου
    https://www.protothema.gr/greece/art...oris-asfaleia/

Σαν πολίτης πρώτα και σαν νομικός δευτερευόντως
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ρε φίλε.
    Ντροπή .
    Είναι έκτρωμα αυτή η απόφαση.
    ΕΚΤΡΩΜΑ

Για να είμαι και ακριβής .
    Το έκτρωμα δεν αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση που ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ αλλά την νομική αιτιολόγηση της απόφασης που αποφαίνεται ότι η ασφ. εταιρεία δεν υποχρεούται σε αποζημίωση λόγω ΒΑΡΙΑΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ του ιδιοκτήτη και όχι λόγω ΔΟΛΟΥ.
    Η οποία αιτιολόγηση ΜΟΛΙΣ άνοιξε τον ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΌΛΟΥ για τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και των ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ , όπου η βαριά αμέλεια μπορεί να είναι ότι η μηχανή δεν είχε π.χ. κουκούλα ή ότι πάρκαρες στο κέντρο άρα επικίνδυνο σημείο για κλοπή κλπ.
    Τελευταία τροποποίηση από CorpseAlive; 03/10/2023 στις 18:44.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Δηλ θα πληρώνουμε ασφάλεια κλοπής, θα μας κλέβουν το όχημα (μοτο, αμαξι δεν εχει σημασία) και μετά θα τρέχουμε στα δικαστήρια να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες προκειμενου να αποζημειωθούμε;

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Δηλ θα πληρώνουμε ασφάλεια κλοπής, θα μας κλέβουν το όχημα (μοτο, αμαξι δεν εχει σημασία) και μετά θα τρέχουμε στα δικαστήρια να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες προκειμενου να αποζημειωθούμε;
    Το να τρέχεις στα δικαστήρια είναι το λιγότερο, ήδη γίνονταν αυτό σε υψηλής αξίας κλοπές .
    Αυτό είναι ΣΧΕΔΟΝ ταφόπλακα ακόμα και ΑΝ θες να τρέξεις στα δικαστήρια.
    The Dirty Harry

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Υποψιάζομαι ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι κλοπές και οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον δεν ενδιαφέρονται να δώσουν αξία στην ασφάλεια κλοπής, οπότε την αφήνουν να απαξιωθεί.

Ήδη υπάρχουν ασφαλιστικές που δεν ασφαλίζουν μοτοσυκλέτες για κλοπή, καθώς και συγκεκριμένους τύπους οχημάτων, ενώ άλλες έχουν ανεβάσει τα ασφάλιστρα κλοπής σε μεγάλα ποσά.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Champion 2ης Βουνίσιας
    Ή μαζι με τα ξερά καιγονται και τα χλωρά.

Αυξηθηκαν μεν οι κλοπές, αλλά κύριως αυτές με δόλο.
    Αλλά τα ισοπεδώνουμε όλα, εσύ θα πληρώνεις για ασφάλεια κλοπής κι εμείς θα αποφασίζουμε αν θα σε αποζημειώσουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Έχει και καλύτερο...
    Να κάνει το κρατος την ασφάλεια κλοπής υποχρεωτικη και τα δικαστήρια για αποζημίωση να σε βγάζουν αμελη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δεν γνωρίζω τίποτα από νόμους αλλά ο τύπος πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο "αμελής", και εφόσον προβλέπεται από το νόμο σε περίπτωση αμέλειας να μην αποζημιώνουν γιατί φωνάζουμε?

Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωρίζω τίποτα από νόμους αλλά ο τύπος πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο "αμελής", και εφόσον προβλέπεται από το νόμο σε περίπτωση αμέλειας να μην αποζημιώνουν γιατί φωνάζουμε?
    γι αυτό:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    .... όπου η βαριά αμέλεια μπορεί να είναι ότι η μηχανή δεν είχε π.χ. κουκούλα ή ότι πάρκαρες στο κέντρο άρα επικίνδυνο σημείο για κλοπή κλπ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    γι αυτό:
    Καταλαβαίνω τι λές αλλά το "αμέλεια" προβλέπεται από το νόμο ο οποίος ισχύει φαντάζομαι εδώ και καιρό.
    Και στην απόφαση δεν βλέπω να λέει για "κουκούλα"

Λέει ότι ο τύπος το παράτησε σε έρημο ανοιχτό οικόπεδο που δεν υπήρχε σπίτι και δεν πέρναγε άλλο αυτοκίνητο ή άνθρωπος σε απόσταση 1.5 χιλιόμετρο στο σκοτάδι χωρίς συναγερμό
    και ενώ του το είχαν ανοίξει ξανά εκεί.

Δηλαδή τι θα μπορούσε να θεωρηθεί αμέλεια αν όχι τα παραπάνω?

Παλαιό μέλος
    συμφωνώ απόλυτα ,μπορεί βρε παιδιά η απόφαση να αφορά μόνο την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση ...και οχι γενικά αλλες περιπτώσεις ...

Champion 2ης Βουνίσιας
    ότι θες μπορει να θεωρηθεί αμέλεια.

Και το ότι είχες μόνο ένα λουκέτο στο μπροστινο δισκόφρενο και δεν ειχες τυλίξει όλη τη μηχανη με αλυσίδες με ενα ντοπερμαν διπλα να τη φυλάει.

Με απλά λόγια, δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός και πολυ περισσότερο δεν ορίζει ο νόμος τι ειναι αμέλεια.

Moderator
    Καταλαβαίνω τι λές αλλά το "αμέλεια" προβλέπεται από το νόμο ο οποίος ισχύει φαντάζομαι εδώ και καιρό.
    Και στην απόφαση δεν βλέπω να λέει για "κουκούλα"

Λέει ότι ο τύπος το παράτησε σε έρημο ανοιχτό οικόπεδο που δεν υπήρχε σπίτι και δεν πέρναγε άλλο αυτοκίνητο ή άνθρωπος σε απόσταση 1.5 χιλιόμετρο στο σκοτάδι χωρίς συναγερμό
    και ενώ του το είχαν ανοίξει ξανά εκεί.

Δηλαδή τι θα μπορούσε να θεωρηθεί αμέλεια αν όχι τα παραπάνω?
    ΔΟΛΟΣ.
    Είναι πασιφανές.
    Αλλά είναι δύσκολη η δουλειά να αποδείξεις ΔΟΛΟ και πήγαν στο απλό που είναι η ΑΜΕΛΕΙΑ.
    Η αμέλεια όμως είναι φουλ αόριστη έννοια ειδικά στα ενοχικά και αυτή η απόφαση θα ΓΑΜΗΣΕΙ κυριολεκτικά όλες τις επόμενες δίκες πυο θα αφορούν αποζημιώσεις λόγω κλοπής και άρνηση ασφαλιστικών να αποζημιώσουν.
    The Dirty Harry

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexis72 Προβολή μηνύματος
    συμφωνώ απόλυτα ,μπορεί βρε παιδιά η απόφαση να αφορά μόνο την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση ...και οχι γενικά αλλες περιπτώσεις ...
    Η απόφαση αφορά προφανώς αυτή την δίκη.
    Αλλά τα πρωτοδικεία και τα εφετεία πλέον θα την έχουν ως μπούσουλα , καθώς ο Α.Π. είναι το ανώτατο (και ανώτερο από τα προηγούμενα) δικαστήρια.
    Τύπου , αν εγώ βγάλω απόφαση αντίθετη με αυτή του Α. Π. η ασφαλιστική θα με πάει και στην έφεση και στην αναίρεση και θα με κρίνει το ίδιο τμήμα (α2 πολιτικό) . Οι πιθανότητες το ίδιο τμήμα να βγάλει διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα είναι αν όχι μηδαμινές , απειροελάχιστες.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος
    χρειαζόντουσαν στο κουτί της γυναίκας μου ,επειγόντως νέα σωληνάκια για φίλτρο βενζίνης ,(εισόδου -εξόδου ειχαν παλιώσει ) + νέο φίλτρο βενζίνης , παίρνω τηλ. τον μάστορα ,ελα μου λέει σε 2 ημέρες ,τι μάρκα φίλτρο βενζίνης να πάρω ρωτάω ,τώρα εχω επάνω ενα της purflux ,το ιδιο να πάρεις μου λέει ,ειναι πολύ καλά απο ποιότητα κ τα συνιστώ με κλειστά μάτια ,παίρνω τηλ. σε 3 ισως τα μεγαλύτερα κ γνωστότερα στην αθήνα καταστήματα με καινούργια αντ/κά ιχ ,απο εκεί ψωνίζω σχεδόν πάντα ,κυρίως απο το 1ο κ το 3ο ,παίρνω στο 1ο μου λέει δεν φέρνω αυτή την μάρκα ,παίρνω στο 2ο που εχει σχέση με ιαπωνία μεριά ...θα το εχω μου λέει την επομένη μέρα στο μαγαζί ειναι στην αποθήκη τώρα ,τιμή ρωτάω μου λέει 11κ50 euro λογική τιμή λέω...παίρνω τηλ. κ στο 3ο το εχω μου λέει αλλα το εχω στην αποθήκη θα το φέρω την επομένη ημέρα ,τιμή ρωτάω ,μου λέει 6 (εξι ) euro ????? δηλαδή μισή τιμή απο τον δεύτερο ???? ,οπότε παίδες καλό ψάξιμο ,ακου 2πλάσια τιμή ,κυττάζω κριτικές στο google για το 2ο κ γράφουν οτι εχει πολύ ακριβές τιμές ...το πήγα στο μάστορα να το δεί ,ναι μου λέει ειναι γνήσιο του λέω καλά μισή τιμή απο τον 2ο ? οσα θέλει μου λέει πουλάει ο καθένας...οπότε διαγράφεται για πάντα ο 2ος ουτε απ εξω...αν υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής σε ενα απλό φίλτρο βενζίνης φαντάζομαι σε ακριβό αντ/κό π.χ. σετ αμπραγιάζ η δίσκους φρένων η βάσεις μοτέρ κλπ πόσο θα ειναι η διαφορά ...(μιλάμε παντα για την ιδια ακριβώς μάρκα ανταλ/κού)
    Τελευταία τροποποίηση από alexis72; 03/10/2023 στις 23:39.

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3