Σελίδα 58 από 93 ΠρώτοΠρώτο ... 848535455565758596061626368 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 856 έως 870 από 1381

Θέμα: Ποδήλατα ΙΙ

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    To βλέπετε απο μια πλευρά που δεν σας συμφέρει.
    Δεν υπάρχει λόγος να εμπλέκει κάποιος τα δύο αντιδιαμετρικά γρανάζια πίσω με τους αντίστοιχους δίσκους.
    Χάνεις ενέργεια, χαλάς γρανάζια - αλυσίδα και δεν έχεις επιλογή για πιο μαλακό ή πιο βαρύ πάτημα.

Ο λόγος της σχέσης των αντιδιαμετρικών υπάρχει στο μέσο της κασέτας με τον επόμενο δίσκο, συνήθως ελάχιστα βαρύτερος και μισή κασέτα επιλογών ακόμα.
    1ο δίσκο μπροστά με 6ο/7ο πίσω δε βλέπω κάποιο πρόβλημα.
    Η αλυσίδα/γρανάζια δε ζορίζονται και έχει τη πιο μικρή διαφορά το 1ο/5ο ή 2ο/4ο που είναι στο περίπου η προηγούμενη/επόμενη επιλογή.
    Τις πιο ακραίες επιλογές είχα μάθει έτσι και αλλιώς τα τις αποφεύγω και το αναγράφουν όλα τα μάνουαλ.

Απλά κάνουμε σύγκριση σε 2χ9 (ή και 2χ10) με 3χ8 στις πραγματικές/χρήσιμες επιλογές ταχυτήτων.
    Γιατί τελικά μάλλον το "24 ταχύτητες" σημαίνει λιγότερες χρήσιμες ταχύτητες απο το "18 ταχύτητες".

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Δεν το έγραψα καλά, εννοώ τα δύο τελευταία της κασέτας : 1-2 με το μεγάλο και 8-9 με το μικρό.
    Ο τριπλός θεωρητικά έχει 18 από τις"24" ενώ ο διπλός 14 απο "18"

Καλό θα είναι το στήσιμο των σχέσεων να ακολουθεί τις ανάγκες. Μην προσπαθούμε να "τα έχουμε όλα". Συνήθως όταν το πετυχαίνουμε
    καταλαβαίνουμε πως ένα από τα δύο άκρα είναι σχεδόν άχρηστο.
    Ένας τριπλός πχ για τουρισμό 48/36/28 μπορεί να είναι πιο χρήσιμος απο ένα 50/38/32 και σου δίνει την δυνατότητα να καλύπτεσαι
    με μικρότερη κασέτα.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από batig0al Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα,

Γνωρίζω ελάχιστα από ποδήλατα αλλά με την επιδότηση για ηλεκτροκίνητα να πλησιάζει, έχει κανείς ιδέα για το πως πρακτικά θα συμβεί;

Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς στη περίπτωση που μπορέσω να την εκμεταλλευτώ να έχω στο νου μου κάποια μοντέλα που πωλούνται στην ελληνική αγορά (όριο 2000€). To 99% της χρήσης θα είναι για δουλειά, καθημερινό πηγαινέλα στο κέντρο της Αθήνας (πλατεια Αμερικής<->Πειραιάς, 11+11χμ). Κατέληξα σε αυτά τα τρία:

CUBE ACID HYBRID ONE 400 29′ 2020 1895€ https://bikehub.car.gr/bicycles/view/23541062/

CANNONDALE TREADWELL NEO 2000€ https://www.gatsoulis.gr/pd/cannonda...ath=-587059524

ORBEA GAIN F40 2099€ https://www.gatsoulis.gr/pd/podilato...path=759064735

Αν κάποιος μπορεί να δώσει μερικές συμβουλές ή να εξηγήσει διαφορές κτλ., θα ήμουν ευγνώμων.
    Το cube καλο ειναι αλλα εχει μαπα πηρουνι. Κοπαναει, με τζογους κλπ = δυσαρεστη αισθηση.
    Τα αλλα εχουν μοτερ πισω τροχου = μειωμενη υποβοηθηση και αυτονομια και δεν εχουν αναρτηση που θα προτεινα για την αθηνα.
    Και τα τρια εχουν μικρες μπαταριες και μεσες ακρες δεν πολυαξιζουν τα χρηματα τους. Η επιδοτηση και μονο αυτη τα κανει καπως ελκυστικα.

Το καλλιτερο vfm ηλεκτρικο ποδηλατο στην ελληνικη αγορα που εχω δει ειναι αυτο:
    https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pul...a-cierna-zlta/
    Αξιοπρεπεστατο σε ολα του. Τα φερνει καποιος στο Λαυριο απ οτι εχω δει στο car, μπορει και αλλοι.
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 20/07/2020 στις 06:47.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Το cube καλο ειναι αλλα εχει μαπα πηρουνι. Κοπαναει, με τζογους κλπ = δυσαρεστη αισθηση.
    Τα αλλα εχουν μοτερ πισω τροχου = μειωμενη υποβοηθηση και αυτονομια και δεν εχουν αναρτηση που θα προτεινα για την αθηνα.
    Και τα τρια εχουν μικρες μπαταριες και μεσες ακρες δεν πολυαξιζουν τα χρηματα τους. Η επιδοτηση και μονο αυτη τα κανει καπως ελκυστικα.

Αξιοπρεπεστατο σε ολα του. Τα φερνει καποιος στο Λαυριο απ οτι εχω δει στο car, μπορει και αλλοι.
    Πάντα αναρωτιόμουν αν αξίζει να δώσεις απ την αρχή ένα γερό ποσό για ηλεκτρικό ποδήλατο ή να πάρεις κιτ με κανα 1000ρικο (με την μπαταρία εννοείται) και να το προσαρμόσεις στην περίπτωση που έχεις ένα ''καλό'' ποδήλατο.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Πάντα αναρωτιόμουν αν αξίζει να δώσεις απ την αρχή ένα γερό ποσό για ηλεκτρικό ποδήλατο ή να πάρεις κιτ με κανα 1000ρικο (με την μπαταρία εννοείται) και να το προσαρμόσεις στην περίπτωση που έχεις ένα ''καλό'' ποδήλατο.
    Οσα υπερ υπαρχουν, αλλα τοσα κατα, πολλες παραμετροι και δυσκολη η αποφαση. Προσωπικη μου αποψη ειναι πως τα κιτ αξιζουν αν θες ηλεκτρικο ποδηλατο για χρηση εργατη, ή αν εχεις ενα καλο (και καταλληλο) ατσαλινο σκελετο για την μετατροπη. Αν θες ηλεκτρικο για ταρζανιες σε χρηση mtb παντως, πας για ενα καλο ηλεκτρικο απευθειας. Για δρομισια χρηση καλυπτεσαι και με κιτ.
    Παντως παιρνεις ωραιοτατο κιτ με αισθητηρα ροπης με 650 ευρω, δεν απαιτειται καν να δωσεις 1000κο.

Παλαιό μέλος
    Οσα υπερ υπαρχουν, αλλα τοσα κατα, πολλες παραμετροι και δυσκολη η αποφαση. Προσωπικη μου αποψη ειναι πως τα κιτ αξιζουν αν θες ηλεκτρικο ποδηλατο για χρηση εργατη, ή αν εχεις ενα καλο (και καταλληλο) ατσαλινο σκελετο για την μετατροπη. Αν θες ηλεκτρικο για ταρζανιες σε χρηση mtb παντως, πας για ενα καλο ηλεκτρικο απευθειας. Για δρομισια χρηση καλυπτεσαι και με κιτ.
    Παντως παιρνεις ωραιοτατο κιτ με αισθητηρα ροπης με 650 ευρω, δεν απαιτειται καν να δωσεις 1000κο.
    Και εγω στην ιδια φαση ειμαι αλλα για χρηση mtb μιας και το off road με μηχανάκι δεν επιτρέπεται στα μερη εδω

Βασικα ψαχνω ενα δυνατο μοτερ-μπαταρια που επισημα να ειναι περιορισμενο στα 250w και 25km/h αλλα να μπορεις να το "ελευθερώσεις"

Ο λόγος ειναι οτι το κράτος δινει επιδότηση 600 ευρος απο οπου και αν το παρεις και ο δήμος αλλο ενα 10% του τιμολογίου με ταβανι τα 200 ευρο.
    Αρα ενα 2000 euros θα μου κοστίσει 1200 που δεν το λες κακο.

Για πες καμια ιδέα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GogosLux Προβολή μηνύματος
    Και εγω στην ιδια φαση ειμαι αλλα για χρηση mtb μιας και το off road με μηχανάκι δεν επιτρέπεται στα μερη εδω

Βασικα ψαχνω ενα δυνατο μοτερ-μπαταρια που επισημα να ειναι περιορισμενο στα 250w και 25km/h αλλα να μπορεις να το "ελευθερώσεις"

Ο λόγος ειναι οτι το κράτος δινει επιδότηση 600 ευρος απο οπου και αν το παρεις και ο δήμος αλλο ενα 10% του τιμολογίου με ταβανι τα 200 ευρο.
    Αρα ενα 2000 euros θα μου κοστίσει 1200 που δεν το λες κακο.

Για πες καμια ιδέα
    Δηλαδη ψαχνεις για κιτ ή για ετοιμο ποδηλατο, δεν καταλαβα!
    Αν εισαι ηδη ποδηλατης και πας σε ηλεκτρικο, τοτε τα 250w σου φαινονται υπερ αρκετα. Αν εισαι μηχανοβιος και πας σε ηλεκτρικο, τοτε ουτε τα 1500w θα σου φανουν αρκετα, τουλαχιστον αρχικα.
    Επιπελον για να χαρεις τα 1500w θα θες και την αναλογη μπαταρια και τοσο το βαρος οσο και το κοστος ανεβαινουν.
    Προσωπικη και παλι αποψη, σε ετοιμο mtb θα επερνα κατι με μοτερ fazua. Αποσπαται απο το ποδηλατο και εχεις δυο σε ενα, συν το οτι ειναι και το ελαφρυτερο. Για φτηνοτερη λυση πολυ καλα για τα λεφτα τους φαινονται τα ctm, ειδικα κατι hardtail με μοτερ bafang m400
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 20/07/2020 στις 14:43.

Παλαιό μέλος
    Δηλαδη ψαχνεις για κιτ ή για ετοιμο ποδηλατο, δεν καταλαβα!
    Αν εισαι ηδη ποδηλατης και πας σε ηλεκτρικο, τοτε τα 250w σου φαινονται υπερ αρκετα. Αν εισαι μηχανοβιος και πας σε ηλεκτρικο, τοτε ουτε τα 1500w θα σου φανουν αρκετα, τουλαχιστον αρχικα.
    Επιπελον για να χαρεις τα 1500w θα θες και την αναλογη μπαταρια και τοσο το βαρος οσο και το κοστος ανεβαινουν.
    Προσωπικη και παλι αποψη, σε ετοιμο mtb θα επερνα κατι με μοτερ fazua. Αποσπαται απο το ποδηλατο και εχεις δυο σε ενα, συν το οτι ειναι και το ελαφρυτερο. Για φτηνοτερη λυση πολυ καλα για τα λεφτα τους φαινονται τα ctm, ειδικα κατι hardtail με μοτερ bafang m400

Δεν ειμαι ποδηλάτης και ξερω οτι θα μου φανει λιγο, για 2000w εχω βρει κιτ αλλα λεω να μην το παω προς τα εκει.

Η ερωτηση αφορα σε ετοιμο ποδήλατο PDS25 που ισως να μπορει ευκολα να αναβαθμιστεί - ξεμπλοκαριστει ωστε να εχει περισσοτερη δύναμη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GogosLux Προβολή μηνύματος
    Δεν ειμαι ποδηλάτης και ξερω οτι θα μου φανει λιγο, για 2000w εχω βρει κιτ αλλα λεω να μην το παω προς τα εκει.

Η ερωτηση αφορα σε ετοιμο ποδήλατο PDS25 που ισως να μπορει ευκολα να αναβαθμιστεί - ξεμπλοκαριστει ωστε να εχει περισσοτερη δύναμη.
    Μεχρι στιγμης τα μονα μοτερ που δεν 'ξεμπλοκαρονται' με αξιοπιστο τροπο ειναι τα τελευταιας γενιας bosch.
    Yamaha, shimano, bafang, no problem.

Τα πιο "γαιδουρια" ηλεκτρικα ποδηλατα" ειναι τα FREY με 1500w+ μοτερ.

Επιτέλους ένα μήνα και κάτι μέρες μετά την αγορά το ποδήλατο ήρθε στα χέρια μου! Φαίνεται πολύ καλό, εξαιρετικό θα έλεγα στα μάτια ενός αρχάριου σαν την αφεντιά μου. Περισσότερα εν καιρώ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	0-02-05-cbbd07e65c1c4e5df9775a549b1ebb670532a41b99126b5a1a8fa5ae7a09112b_1c6d9eb9c7d518.jpg 
Προβολές:	158 
Μέγεθος:	103,6 KB 
ID:	419781

Όνομα:	0-02-05-975b1ccf9a461cf042a6e3b7c1a42c48050d9cbcbb8d6308b924d5b302b72c02_1c6d9eb9c6354d.jpg 
Προβολές:	157 
Μέγεθος:	103,2 KB 
ID:	419782

Όνομα:	0-02-05-c5742c6b5fa296d3893ba3438398a4a1e0baedc3b394cb8366785b0d8586025b_1c6d9eb9c6a855.jpg 
Προβολές:	158 
Μέγεθος:	103,6 KB 
ID:	419783
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Νέο μέλος

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μπορείς με λίγα λόγια να εξηγήσεις γιατί το CTM ειναι καλυτερο απο το Cube; Φανταζομαι καλυτερο πιρουνι, μια ταχυτητα παραπανω, μεγαλυτερη μπαταρια;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από batig0al Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μπορείς με λίγα λόγια να εξηγήσεις γιατί το CTM ειναι καλυτερο απο το Cube; Φανταζομαι καλυτερο πιρουνι, μια ταχυτητα παραπανω, μεγαλυτερη μπαταρια;
    Οσα ειπες και επιπλεον ζαντες που μπορουν να παρουν φαρδυτερα λαστιχα και πιστευω και πιο αξιοπιστο μοτερ με φτηνοτερα ανταλλακτικα οταν ερθει εκεινη η ωρα. Στα πλην το λιγο μεγαλυτερο βαρος και ισως η καλλιτερη εξυπηρετηση απο την cube σε εγγυησεις κλπ λογω δικτυου.

Η εγγυηση που δινει εν το μεταξυ η cube , δεν αφορα τα περιφερειακα .
    Αν κατι παθει δηλ η μεταδοση ή η αναρτηση , πρεπει να απευθυνθεις στον εκαστοτε κατασκευαστη .
    Στην ουσια εγγυαται μονο το πλαισιο ή οτι κατασκευαζει η ιδια η cube

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Η εγγυηση που δινει εν το μεταξυ η cube , δεν αφορα τα περιφερειακα .
    Αν κατι παθει δηλ η μεταδοση ή η αναρτηση , πρεπει να απευθυνθεις στον εκαστοτε κατασκευαστη .
    Στην ουσια εγγυαται μονο το πλαισιο ή οτι κατασκευαζει η ιδια η cube
    Δηλαδη οταν παθει κατι το μοτερ (που θα παθει) δεν μπορεις να πας στο μαγαζι να αφησεις το ποδηλατο και να τους πεις "μαγκες βγαλτε ακρη και ειδοποιειστε με οταν θα ειναι ετοιμο"?
    Αναφερομαι στην εντος εγγυησης περιοδο.

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)
    από Trans στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 20:00
  2. Απαντήσεις: 335
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2007, 11:30
  3. ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
    από kostasvar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0