Σελίδα 58 από 60 ΠρώτοΠρώτο ... 8485354555657585960 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 856 έως 870 από 886

Θέμα: Αλήτικη περιπλάνηση στα παζάρια της Μ. Ανατολής...και τσάι στο Ισπαχάν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Μια απορια!

Στο αντιταξιδιωτικο λετε οτι θελει διεθνες(η καπως ετσι) διπλωμα για Τουρκια!

2 φορες πηγα και δεν ειχα κανενα προβλημα στα συνορα(απο κηπους)

Τη μια δε μας σταματησαν και μπατσοι και παλι τιποτα

Οι τουρκαλάδες δέχονται την άδεια οδήγησης της Ε.Ε. εκτός από την ελληνική και αυτό γιατί δεν αναγράφονται τα στοιχεία του κατόχου με λατινικούς χαρακτήρες και έτσι αναγκαστικά βγάζουμε το διεθνές της ΕΛΠΑ.Στο Ιραν φυσικά δεν ισχύει η άδεια της Ε.Ε.Στα σύνορα δεν ζητάνε την άδεια οδήγησης αλλά την άδεια κυκλοφορίας και την πράσινη κάρτα της ασφάλειας.Το ότι οι τούρκοι αστυνομικοί δεν σου είπαν τίποτα για το "δίπλωμα" μάλλον τυχερός ήσουν.Τέσσερεις φορές έχω πάει και στους ελέγχους με ξετινάζουν κανονικά

Μια απορια!

Στο αντιταξιδιωτικο λετε οτι θελει διεθνες(η καπως ετσι) διπλωμα για Τουρκια!

2 φορες πηγα και δεν ειχα κανενα προβλημα στα συνορα(απο κηπους)

Τη μια δε μας σταματησαν και μπατσοι και παλι τιποτα

Το αντιταξιδιωτικό δεν ασχολείται με τέτοια ...πεζά θέματα!

Κάπου αλλού θα το διάβασες και είναι έτσι ακριβώς!

Εάν πάς στην ΕΛΠΑ και ρωτήσεις θα σου εξηγήσουν ότι από πέρυσι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών του διεθνούς διπλώματος η Τουρκία. Γι΄αυτό χρειάζεται ξεχωριστό διεθνές μόνο για Τουρκία.
    Εγώ που είχα διεθνές από το 2006 και περιλάμβανε και την Τουρκία, ΔΕΝ ξαναέβγαλα γιατί ισχύει για 3 χρόνια μέχρι τον 2ο του 2009.
    Το αν κανείς περνάει τα σύνορα για κανένα GP ή μέχρι Κων/πολη το πολύ , πολύ πιθανόν να τον αφήνουν και με το ελληνικό δίπλωμα για τουριστικούς λόγους. Πολλοί φίλοι πάνε και με ταυτότητα αντί διαβατηρίου.
    Αν όμως επιχειρήσεις να πάς στα βάθη της Ανατολίας και σε σταματήσουν στο Ερζερούμ χωρίς διαβατήριο και δίπλωμα (που μας το έλεγξαν σε όλα τα μπλόκα) θα σε "πηδήξουν κόντρα παξιμάδι"!
    Ανακεφαλαιώνουμε...
    Για να το εκδίδει η ΕΛΠΑ άρα αυτό είναι το σωστό.
    Δοκίμασε να ζητήσεις διεθνές μόνο για την Μποτσουάνα...
    ...θα σου απαντήσουν ότι δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει!
    Άρα, να μην ανακυκλώνουμε δημοσίως, τον χαριτωμένο μύθο ότι η ΕΛΠΑ ,απλά, παίρνει λεφτά για χαρτιά που δεν χρειάζονται.

Μαγκιά σου να περάσεις τα σύνορα και με το πάσο του αστικού λεωφορείου...

...βλακεία σου άμα μπλέξεις!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
    Στα σύνορα δεν ζητάνε την άδεια οδήγησης αλλά την άδεια κυκλοφορίας και την πράσινη κάρτα της ασφάλειας.Το ότι οι τούρκοι αστυνομικοί δεν σου είπαν τίποτα για το "δίπλωμα" μάλλον τυχερός ήσουν.Τέσσερεις φορές έχω πάει και στους ελέγχους με ξετινάζουν κανονικά
    Εχω την εντυπωση (γιατι ειμαστε και καποιας ηλικιας ) οτι στα 3 σημεια ελεγχου πριν μπεις στη γειτονα χωρα, ελεγχουν αλλουν την αδεια με τη πρασινη καρτα, αλλου το διαβατηριο και αλλου το διπλωμα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep

Το αν κανείς περνάει τα σύνορα για κανένα GP ή μέχρι Κων/πολη το πολύ , πολύ πιθανόν να τον αφήνουν και με το ελληνικό δίπλωμα για τουριστικούς λόγους. Πολλοί φίλοι πάνε και με ταυτότητα αντί διαβατηρίου.
    Μεχρι τη Πολη πηγα και τις 2 φορες και οχι σε εποχη τζιπι απλα ενα κλασικο ΣΚ.

Αυτο για τη ταυτοτητα απο οσο γνωριζω υπαρχει διακρατικη συμφωνια να περναμε με τη ταυτοτητα (κατι που υπηρχε και με τη Βουλγαρια μεχρι που μπηκε στην Ε.Ε.

Θεωρω οτι ειναι ελαστικοι στους ελεγχους τους (μιας και δεν αμφισβητω οτι πρεπει να εχουμε διεθνες διπλωμα) γιατι καθε Σαββατο ξημερωμα ειναι παρα πολλα τα ΙΧ και τα τουριστικα λεωφορια με Ελληνες ετοιμους να ακουμπησουν τα πολυτιμα ευρω τους και τους Τουρκους ΠΑΝετοιμους να τα καλοδεχτουν.

Σορρυ για το σπαμ στο εν λογω θεμα αλλα ειχα την απορια αν ειχα καταλαβει καλα

Γηρασκω αει διδασκομενος

Θεωρω οτι ειναι ελαστικοι στους ελεγχους τους (μιας και δεν αμφισβητω οτι πρεπει να εχουμε διεθνες διπλωμα) γιατι καθε Σαββατο ξημερωμα ειναι παρα πολλα τα ΙΧ και τα τουριστικα λεωφορια με Ελληνες ετοιμους να ακουμπησουν τα πολυτιμα ευρω τους και τους Τουρκους ΠΑΝετοιμους να τα καλοδεχτουν.
    Για προχώρα κανά 2000 χιλιόμετρα κατά το Ντουγκαμπαγιαζίτ ή το Γκιούρμπουλακ, που 50-80 χιλιόμετρα πριν βγείς από τη χώρα αρχίζουν οι στρατιωτικοί έλεγχοι διαβατηρίων ...μέσα στη χώρα...
    ...από οπλισμένους στρατιώτες που έχουν στρατιωτικά φυλάκια πάνω στο δρόμο και πες τους για διακρατικές συμφωνίες!
    Δεν συζητάμε να πάς λίγο νοτιότερα ...γιατί εκεί έχει κανονικό πόλεμο με τους Κούρδους...

Εκεί δεν ξέρουν ούτε από τουρισμό ούτε από ευρώ...

Προσεχτικά, σεμνά και ταπεινά...

Long Way Anywhere Το avatar του/της liberec
    @Sapadak

2 λάθη

1/ όχι, στα σύνορα πράγματι ΔΕΝ ελέγχουν αν έχεις δίπλωμα οδηγήσεως, αν είναι ή όχι διεθνές κτλ., δεν τους ενδιαφέρει, είναι δουλειά της τροχαίας

2/ οι έλεγχοι στα σύνορά τους ΔΕΝ είναι καθόλου αστείοι, σου μιλάει ο παρ'ολίγον παθόν
    http://forum.bmwbikers.gr/showthread...3474#post43474

πάμε με τον άλλον δρόμο, μπορεί να είναι πιο μακριά, αλλά από την άλλη είναι ..... χειρότερος

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από liberec
    @Sapadak

2 λάθη

1/ όχι, στα σύνορα πράγματι ΔΕΝ ελέγχουν αν έχεις δίπλωμα οδηγήσεως, αν είναι ή όχι διεθνές κτλ., δεν τους ενδιαφέρει, είναι δουλειά της τροχαίας

2/ οι έλεγχοι στα σύνορά τους ΔΕΝ είναι καθόλου αστείοι, σου μιλάει ο παρ'ολίγον παθόν
    http://forum.bmwbikers.gr/showthread...3474#post43474

Παιδες γραψτε λαθος.

Απλα μια ειχα απορια και εξεθεσα τις εμπειριες μου

Αυτο με το μηδεν μπροστα το εχω ξανακουσει

Οποτε ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ για Τουρκια

(σορρυ και παλι για το σπαμ

Πρέπει να ενημερώσω τις φίλες και τους φίλους που διαβάζουν το ταξιδιωτικό, ότι γράφεται σε πρώτο χρόνο, χωρίς κανένα ημερολόγιο, βλέποντας τις φωτογραφίες και σχολιάζοντας ...a' volonte'.
    Οι διακοπές είναι αναπόφευκτες και συνεχείς.

Διακόπτω...

Με την πρώτη ευκαιρία κοντά σας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!!

Συνεχισε όπως πάς!!!

Άλλοι λαοί, άλλα έθιμα, άλλοι άνθρωποι, άλλοι τόποι...

Ωραία και συνάμα περίεργα πράγματα!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    :rotflmao:

Απιστευτος!

Πολυ θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα, σε 2 βδομαδες θ'ανεβω σαλλονικα , αν εχεις ορεξη να τα π'ι'ουμε θα χαιρομουν πολυ, κερναω και εκμεκ μπουρεκ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    :rotflmao:

Πολυ θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα, σε 2 βδομαδες θ'ανεβω σαλλονικα , αν εχεις ορεξη να τα π'ι'ουμε θα χαιρομουν πολυ
    Πολύ ευχαρίστως!

Δεν ξέρω, όμως, αν θα είμαι "έξω"...

...ή θα μ΄έχουν μπουζουριάσει, μετά τις μηνύσεις που θα ακολουθήσουν, μετά το φινάλε του "ΑΝΤΙΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ"!

...ή θα μ΄έχουν μπουζουριάσει, μετά τις μηνύσεις που θα ακολουθήσουν, μετά το φινάλε του "ΑΝΤΙΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ"!
    Προχώρα το Βασίλη, το κοινό θέλει ΑΙΜΑ

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Πολύ ευχαρίστως!

Εχεις ''γαντι'' εσυ, μην μασας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Εχεις ''γαντι'' εσυ, μην μασας.
    ναι.....απο ''λαστιχο''....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nontas
    Πολύ ευχαρίστως!

Θέλουμε και ταξιδιωτικό από τα Δικαστήρια

Πολύ ευχαρίστως!

...ή θα μ?έχουν μπουζουριάσει, μετά τις μηνύσεις που θα ακολουθήσουν, μετά το φινάλε του "ΑΝΤΙΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ"!

Πάντως εγώ, αν και κάτοχος Βαυαρικού μοτοσακό, θα σου φέρνω τσιγάρα στη φυλακή...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 302
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2018, 13:18
  2. Ένα ξένο βλέμμα στα τεκταινόμενα της Ελλάδος και την οικονομική κρίση...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2010, 09:50
  3. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2009, 13:23
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2004, 18:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας