Σελίδα 59 από 124 ΠρώτοΠρώτο ... 949545556575859606162636469109 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 871 έως 885 από 1858

Θέμα: "Αγανακτισμένοι" σε όλες τις πόλεις

Απροσάρμοστος Το avatar του/της railDG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Αυτο με φοβιζει περισσοτερο ,οπως με φοβισε το βιντεο του Ανδρεα Παπανδρεα που εβαλε παραπανω ο Ηλιας με τον κοσμο στο συνταγμα τοτε.Ολα τα λαμογια ,ρουφιανοι,καβατζοπουστες κατακλησαν τον χωρο βαροντας παλαμακια σε ενα μεγαλυτερο ρουφιανο που εταζε και πουλαγε συνηδεισης,διαμορφωνε παιδεια και χαρακτηρα σε ενα λαο : οτι αρπαξει ο κωλος σου.

[/B]
    Μμμ,πρόσφατα έτυχε να έχω μια συζήτηση με κάποιον σχετικά μ'αυτό και μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα.Αλλοίωσε τα γνήσια χαρακτηριστικά του,την απλοχεριά,το φιλότιμο,την μπέσα κτλ και τα μετέτρεψε σε ένα και μοναδικό,όπως το είπες:ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και για το διπλανό σου χέστηκες.Όσο για τη συνείδηση,μην το πιάσουμε καθόλου...πήγε περίπατο κι έστειλε την πουστιά να γίνει μαγκιά του.

Προσωπικά,δεν έχω δει τη διαδρομή πριν και μετά ΠΑΣΟΚ,οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή όχι,αλλά όπως και να 'χει έναν θα κατηγορώ πάντα...τον άνθρωπο που τα δέχεται και τα επικροτεί.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
    Μμμ,πρόσφατα έτυχε να έχω μια συζήτηση με κάποιον σχετικά μ'αυτό και μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα.Αλλοίωσε τα γνήσια χαρακτηριστικά του,την απλοχεριά,το φιλότιμο,την μπέσα κτλ και τα μετέτρεψε σε ένα και μοναδικό,όπως το είπες:ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και για το διπλανό σου χέστηκες.Όσο για τη συνείδηση,μην το πιάσουμε καθόλου...πήγε περίπατο κι έστειλε την πουστιά να γίνει μαγκιά του.

Προσωπικά,δεν έχω δει τη διαδρομή πριν και μετά ΠΑΣΟΚ,οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή όχι,αλλά όπως και να 'χει έναν θα κατηγορώ πάντα...τον άνθρωπο που τα δέχεται και τα επικροτεί.
    Όπως είπε και ο Anty παραπάνω , μην προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε «έτσι απλά» τα πρώιμα χρόνια του ΠΑΣΟΚ… άλλωστε , μην ξεχνάμε ότι , μόλις εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ , όλη η κομματική οργάνωση και του ΚΚΕ ήταν σε επιφυλακή (ξενυχτοντας μέσα στις ΚΟΒες και τα αμφιθέατρα) γιατί υπήρχε φόβος πραξικοπήματος επειδή ήρθε ο … σοσιαλισμός στην Ελλάδα…

Άλλες εποχές , άλλες απαιτήσεις …

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    ήταν σε επιφυλακή (ξενυχτοντας μέσα στις ΚΟΒες και τα αμφιθέατρα) γιατί υπήρχε φόβος πραξικοπήματος επειδή ήρθε ο … σοσιαλισμός στην Ελλάδα…

Άλλες εποχές , άλλες απαιτήσεις …

Μη το γελάς καθόλου....το πρώτο υπουργείο που πήρε πάνω του ήταν το Άμυνας ....μετά έβαλε τον Παπά ...

Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Μη το γελάς καθόλου....το πρώτο υπουργείο που πήρε πάνω του ήταν το Άμυνας ....μετά έβαλε τον Παπά ...

ρε , δεν το γελαω .... ιτς ε φακτ....

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG

Θα μου επιτρέψεις να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη επί των γραφομένων σου και αυτά που έλεγε ο φίλος σου...Καταρχάς για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι,η νοοτροπία μας,το έχω ξαναγράψει εδώ και έχω βαρεθεί γενικά να το λέω...πρέπει να σταματήσει πια αυτή η βολική καραμέλα "ο Έλληνας έχει φιλότιμο (κι εξυπνάδες του στυλ το φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμιά ξένη γλώσσα και δε μεταφράζεται), ο Έλληνας έχει μπέσα (που αν είναι αποκλειστικά ελληνικό χαρακτηριστικό δεν ξέρω, η λέξη πάντως για αμιγώς ελληνική δε μου κάνει...) και΄ο Έλληνας είναι ο λαός ο εκλεκτός και περιούσιος που όλοι τον φθονούν κι έχουν βαλθεί να τον εξοντώσουν...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Μονίμως ψάχνουμε αλλού βολικούς φταίχτες και συνωμοτικές θεωρίες...Φταίνε οι σύμμαχοι που χάσαμε τη Μικρασία, φταίνε οι Αγγλοαμερικανοί που χάσαμε την Κύπρο, φταίνε οι πολιτικοί που πτωχεύσαμε...η μόνιμη καραμέλα,οι πολιτικοί...ποιος του ανέβασε εκεί που είναι ε;;; Κάποιος τους ψήφισε...Που πτωχεύσαμε ηθικά και σαν λαός ποιος φταίει; Το ΠΑΣΟΚ...

Μη σπεύσει κανείς έξυπνος να με χαρακτηρίσει ΠΑΣΟΚο και πρασινοφρουρό. Δηλαδή όσο καιρό είχαμε στυγνή δεξιά, τραμπουκισμούς και χούντα ο έλληνας είχε φιλότιμο,μπέσα και καρδιά και τα έχασε μόλις το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία;

Να σου πώ εγώ πολύύύ περιληπτικά τι νομίζω πως φταίει;
    -Φταίει το DNA μας,που νομίζουμε ότι όλοι οι λαοί είναι κακοί κι εμείς οι έξυπνοι...Που από όσους πέρασαν εδώ (Τούρκοι,Σλάβοι,Φράγκοι,Ενετοί κτλ κτλ) εμείς διαλέξαμε και κρατήσαμε τα κακά τους στοιχεία.
    -Φταίει που μονίμως ως έθνος και κράτος είμαστε πίσω...όλα εδώ γίνονται με καθυστέρηση...αναγέννηση,διαφωτισμός,επίδραση της γαλλικής επανάστασης,πέρασμα από τη γεωργία στην βιοτεχνία,βιομηχανική επανάσταση,αστική τάξη...όλα εδώ έρχονταν μεταγενέστερα και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ!!!!
    Να σου δώσω ένα παράδειγμα και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που λες...ο΄Έλληνας από εκεί που ολόκληρες δεκαετίες φοβόταν το χωροφύλακα και φοβόταν να φτερνιστεί έξω από αστυνομικό τμήμα,ξαφνικά βρίσκεται να αψηφά το χωροφύλακα,να αψηφά το νόμο...Η μπέσα και το φιλότιμο που λες,δεν ήταν επειδή δεν είχαμε τότε ΠΑΣΟΚ,ήταν γιατί όλοι ήταν στο ίδιο κοινωνικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο,δεν υπήρχαν ταξικές διαφορές,η μεγάλη μάζα είχε την ίδια ζωή με τον δίπλα του,έβγαζε τα ίδια με τον δίπλα του και του έλειπε ό,τι και του δίπλα του...Και ξαφνικά με το ΠΑΣΟΚ,έρχονται τα πολλά λεφτά και η πλασματική εικόνα της οικονομικής ευμάρειας (εκέι ΝΑΙ μαζί σου,ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ κι εγκληματικό του λαϊκιστή και τυχοδιώκτη Παπανδρέου) και ζούμε με δανεικά χωρίς να αναρωτηθούμε που βρέθηκαν ξαφνικά...οι αγρότες πετάνε τα πορτοκάλια στη χαβούζα γιατί έτσι κι αλλιώς το παραδάκι πέφτει κι οι επιδοτήσεις και τα λεφτά γίνονται Mercedes,BMW, μόστρα στα μπουζούκια και στις πουτάνες...Ανδρώνεται ξαφνικά μια αστική τάξη που από τα βιώματα της κατοχής και του εμφυλίου και τα κόμπλεξ της,κοιτάει να φάει αχόρταγα και να ικανοποιήσει ακόρεστα όσα δεν είχε κάνει μέχρι τότε...

Ήδη έγραψα πολλά και θα γίνει κουραστικό...Την ουσία όμως την έχεις, εμείς φταίμε, ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Μέρκελ,ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης,ούτε το ΔΝΤ,ούτε οι Εβραίοι και οι σιωνιστές,ούτε οι ελοχίμ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος...Ε Μ Ε Ι Σ

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    ..Την ουσία όμως την έχεις, εμείς φταίμε, ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Μέρκελ,ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης,ούτε το ΔΝΤ,ούτε οι Εβραίοι και οι σιωνιστές,ούτε οι ελοχίμ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος...Ε Μ Ε Ι Σ
    ….φταίει λίγο και ότι είμαστε και από τις πιο «νεαρές» δημοκρατίες στην Ευρώπη …. Μόλις 35 χρόνια …
    φταίει λίγο ότι δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην κατάλυση της …
    φταίει λίγο που , ακόμη και σε αυτήν την σύγχρονη «δημοκρατία» μας , είχαν καίριες θέσεις κάποιοι από τους παραπάνω…

Σχεδόν ένα αιώνα τώρα μάθαμε ότι αυτοί που θα περναν καλά θα είναι οι δοσίλογοι , οι μαυραγορίτες , οι χαφιέδες , οι «προσφιλείς προς την κυβέρνηση» , τα δικά μας παιδία , οι μεσάζοντες , οι «νομοταγείς» ….

Έτσι ήμασταν πάντα ? κάποιοι όχι….
    Έτσι μας καναν οι συνθήκες ? κάποιους όχι…

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    ….φταίει λίγο και ότι είμαστε και από τις πιο «νεαρές» δημοκρατίες στην Ευρώπη …. Μόλις 35 χρόνια …
    φταίει λίγο ότι δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην κατάλυση της …
    φταίει λίγο που , ακόμη και σε αυτήν την σύγχρονη «δημοκρατία» μας , είχαν καίριες θέσεις κάποιοι από τους παραπάνω…

Σχεδόν ένα αιώνα τώρα μάθαμε ότι αυτοί που θα περναν καλά θα είναι οι δοσίλογοι , οι μαυραγορίτες , οι χαφιέδες , οι «προσφιλείς προς την κυβέρνηση» , τα δικά μας παιδία , οι μεσάζοντες , οι «νομοταγείς» ….

Έτσι ήμασταν πάντα ? κάποιοι όχι….
    Έτσι μας καναν οι συνθήκες ? κάποιους όχι…
    Δηλαδή στην Τσεχία ας πούμε που είναι ακόμα πιο "σύγχρονη" δημοκρατία τί πρέπει να γίνει;;;
    Είτε "δημοκρατία"όπως την ονομάζεις, είτε χούντα, είτε αναρχία, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν κάποιοι σε καίριες θέσεις από κάποιους άλλους...να σου θυμίσω τη Φάρμα των Ζώων του Όργουελ,τη ρήση " όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά πιο ίσα από τα άλλα"... Το θέμα δεν είναι πως κάποιος είναι σε καίρια θέση, το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...

Εντάξει μωρέ και ο Όργουελ τους έδινε στεγνά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Εντάξει μωρέ και ο Όργουελ τους έδινε στεγνά και ο νοών νοείτω.
    Εγώ πάντως ειλικρινά δεν εννόησα...άμα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    .........το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...
    αντε και να σου κανω τη χαρη...να τα δεχτω ΟΛΑ οσα ειπες (ειναι μερα που νοιωθω μεγαλοψυχος).

για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ποιους διαλεγεις να βαλεις εκει και γνωριζεις κιολας οτι δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?δειξε τον δρομο στους ποταπους συνανθρωπους σου που δεν μπορουν να αποφασισουν σωστα.αν θελεις φυσικα...

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Το θέμα δεν είναι πως κάποιος είναι σε καίρια θέση, το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...
    ...ανάλογα... αν δεν γίνει με χούντα , θα γίνει με «εκλογικό νόμο» ,«κομματική πειθαρχεία» και «προνομία» … σου θυμίζω ότι στην σημερινή βουλή υπάρχουν 75-80 τελείως «φρέσκοι» βουλευτές …. Η νέα «πνοή» που έφεραν είναι σε όλους μας γνωστή…

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Επειδη και στο θεμα ΔΝΤ και εδω αναφερεται οτι φταιμε εμεις.Δεν θα αποφυγω την ευθυνη μου ως Ελληνας πολιτης για το τι φταιω αλλα θα πω μονο ενα παραδειγμα.

Οταν γεννιεσαι ο χαρακτηρας σου και η παιδεια σου αρχικα διαμορφωνεται απο την οικογενεια και μετα απο το σχολειο και την κοινωνια.
    Ουσιαστικα εχεις καποιους ''δασκαλους'' στην ζωη που και αυτοι διαμορφωθηκαν αναλογα απο αλλους δασκαλους.
    Με βασικο γνωμονα την οικογενεια οσο μεγαλωνεις αποδεχεσαι ή αποριπτεις καταστασεις που σε οδηγουν στο χτισιμο νοοτροπιας-χαρακτηρα.
    Εκει ειναι και το μεγαλο παιχνιδι, ε λοιπον παλεψα οσο μπορουσα να πολεμισω το ''δεν γαμιεται'' ''κοιτα την παρτη σου '' και τον ωχαδερφισμο που καλλιεργουνταν γυρω μου.
    Το συνολο ομως εχει γαλουχηθει χωρις καν να περνει χαμπαρι για το κοινο οφελος και την σταση του απεναντι στην κοινωνια.Ειναι τοσο βαθια τα βιωματα μας οσον αφορα το προσωπικο μας συμφερον που πλεον δεν ξερουμε να ξεχωρισουμε το καλο για το συνολο ή το ατομο.
    Ακομα και γω και ο καθενας που νομιζει οτι διαφερει, παλι εχει τοσα στοιχεια λογω παιδειας που ειναι σαν να κοιμομαστε με τα ρουχα νομιζοντας οτι φοραμε πυντζαμες.

Ετσι καπως ειναι και τα παιδια κατω στο συνταγμα.
    Ποιος απο αυτους ειναι διατεθειμενος να θυσιαζει την ζωη του για το κοινο καλο ,μετα απο τοσους ''δασκαλους''?
    Πιστευω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι αν καποιος τους προσφερε 1500€ μισθο και μια δουλιτσα ''χαλαρη'' ,το πολυ σε μια μερα δεν θα υπηρχε ψυχη.

Εγώ πάντως ειλικρινά δεν εννόησα...άμα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου...
    Δεν το έμαθες πως κάρφωνε τους ''κομμουνιστές'' ή όποιους θεωρούσε αυτός ''κομμουνιστές'' στην Αμερική του 1950;

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ποιους διαλεγεις να βαλεις εκει και γνωριζεις κιολας οτι δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?
    Ελα ντε?

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Δεν το έμαθες πως κάρφωνε τους ''κομμουνιστές'' ή όποιους θεωρούσε αυτός ''κομμουνιστές'' στην Αμερική του 1950;
    Όχι δεν το ήξερα πως τη δεκαετία του '50 στην Αμερική κατέδιδε κομμουνιστές...από την άλλη δεν ασχολούμαι να σου πω με μεταφυσικά φαινόμενα,γιατί μόνο έτσι θα το έκανε από τον τάφο του,αφού πέθανε ακριβώς τον Ιανουάριο του 1950 και όχι στις ΗΠΑ αλλά στην Αγγλία...Από την άλλη ήξερα πως η ΜΙ5 είχε φάκελό του για 20 χρόνια και τις ενδείξεις για υιοθέτηση κομμουνιστικών θέσεων...

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF