Ιδέα μου είναι ή έχετε καγκουρέψει λιγάκι;
Μπράβο παίδες! Και στην επόμενη.![]()
Ιδέα μου είναι ή έχετε καγκουρέψει λιγάκι;
Μπράβο παίδες! Και στην επόμενη.![]()
Think faster than you ride
Για τον καιρό τα είπαμε, εξόχως ιδανικός για μοτοβόλτα, ειδικά για μας από την Πάτρα είχαμε συντροφιά μια συννεφιά καθόλου ανησυχητική καθ' όλη την διαδρομή. Η διαδρομή μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά με τον vaska μπροστά που παίρνει πάντα την λάθος στροφή σε κάθε διασταύρωση (είναι κι αυτό μια δεξιότητα νομίζω).
Δυστυχώς δεν περάσαμε από τον πανέμορφο Επτάλοφο αλλά ήρθαμε από Δαύλεια και μάθαμε πολλά ενδιάμεσα χωρία πιθανά αχαρτογράφητα. Παρ' όλ' αυτά είμαστε στην ώρα μας στο ραντεβού στον καφέ κι ας φύγαμε μισή ώρα αργότερα. Ήταν και το μεγάλο μου άγχος να μην καθυστερήσουμε πολύ να φτάσουμε και δεν προλάβω να ξαναδώ φίλους που έχω καιρό να δω. Αλλά έγινε το θάμα, χαθήκαμε "σωστά" και κερδίσαμε χρόνο από την διαδρομή της Δαύλιας.
Γενικότερα χθες ήμουν αρκετά αγχωμένος για πολλούς λόγους, ήμουν μόνος με ότι αυτό συνεπάγεται, με έναν νέο οδηγό δικάβαλο και με την μεγάλη κόρη στην πρώτη της "μεγάλη" μοτοβόλτα. Το συζητάγαμε χρόνια αλλά δεν έκατσε ποτέ και λόγω σπουδών σε άλλη πόλη αλλά και γιατί έχει και η MILFάρα δικαίωμα στην βόλτα. Από την άλλη ο Φώτης με το 800άρι είναι νέος οδηγός με μηδενική εμπειρία σε ομαδικές βόλτες και αν είχαμε μία στραβή δεν θα είχα κάπου να ακουμπήσω. Όμως είναι υποδειγματικός οδηγός και οφείλω να του το αναγνωρίσω, με άκουγε στα πάντα και δεν με προβλημάτισε πουθενά. Βέβαια είχα προνοήσει να κάνουμε μια καλή βόλτα μόνο οι δυο μας και με τις δύο μηχανές πριν την ετήσια, έτσι ώστε αν έβλεπα κάτι που δεν μου άρεσε να το διορθώναμε. Ούτε εκεί χρειάστηκε. Όλα πήγαν άψογα.
Εδώ είναι και η μεγάλη μου ένσταση σχετικά με την εμπειρία από παπί σε μεγάλο μηχανάκι και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά είναι όλα θέμα τρόπου σκέψης και όχι κυβικών ή εμπειρίας. Είναι πόσο σέβεσαι το όχημα που καβαλάς και πόσο σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου.
Είχαμε και τις περιπετιούλες μας όπως πχ μια μικροδιαρροή σε λάδι στο 800σάρι στην Ναύπακτο, που αφού μας καθυστέρησε λίγο αποδείχτηκε άνευ σημασίας, το μηχανάκι έκανε 400+ χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα αλλά πάντα με το μυαλό μας να είναι εστιασμένο εκεί. Έκαψε και μία λάμπα στα φώτα πορείας αλλά ευτυχώς η BMWέχει τον ίδιο τύπο λάμπας και στα δύο φώτα και τραμπάραμε τις λάμπες, οπότε λύσαμε το πρόβλημα.
Το γέλιο όμως έγινε στην ανάγκη του μικρού για ανεφοδιασμό. Ο φουκαράς ο Φώτης από την ώρα που φύγαμε από την ταβέρνα έλεγε θέλω βενζίνη θέλω βενζίνη αλλά ο vaska ξέχασε το βενζινάδικο στο Λιδωρίκι και φτάσαμε 20 χλμ μετά να κουβεντιάζουμε ότι με τα 10χλμ που του έμεναν στο ντεπόζιτο δεν πάμε πουθενά.
Εδώ το GPS αποδείχτηκε σωτήριο (τις περισσότερες φορές στην πλοήγηση με έχει απογοητεύσει γιατί με πάει από όπου θέλει ενώ εγώ του έχω φορτώσει συγκεκριμένη διαδρομή, οπότε δεν του είχα και μεγάλη εμπιστοσύνη), μας οδήγησε χωρίς λάθη στο κοντινότερο πρατήριο. Αναγκαστήκαμε βέβαια να κάνουμε 21,5 Χ 2 χιλιόμετρα και να μείνουν πίσω να μας περιμένουν Τζανής και λοιποί. Παιδιά λυπάμαι που σας καθυστέρησα αλλά η μ@λ@κί@ δεν έχει ηλικία και η ευθύνη είναι όλη δικιά μου.
Είναι και η πρώτη φορά που έχω τόσο φωτογραφικό υλικό από βόλτα μου και γι' αυτό φρόντισε η τρελοκαμπέρω η κόρη μου που σε αντίθεση με την μάνα της που δεν έχει βγάλει ούτε μία φωτό ποτέ, αυτή έβγαλε κοντά στις 400.
Περάσαμε υπέροχα και περιμένουμε την επόμενη για να περάσουμε ακόμη καλύτερα. Πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους έτρεξαν για τούτο το βολταράκι.
Υ.Γ.
Σε κάποιο χωριό που κάναμε κλασσικά κύκλους υπήρχε ένα παλικάρι με μια τετράτροχη γουρούνα και ήταν καθισμένος πάνω της. Μας είχε πλάτη όταν τον περάσαμε την πρώτη φορά. Μετά από καμπόσους κύκλους και κάμποσα χασίματα τον ξανασυναντάμε στην ίδια μεριά, ακούνητος λέμε ο φιλαράκος αλλά αυτή την φορά τον έχουμε πρόσωπο. Σταματάω και τον ρωτάω "για Τιθορέα από που ρε παλικάρι" ???
Μας εξηγεί και στο τέλος μας λέει ότι πριν λίγο πέρασαν άλλοι 2 που πήγαιναν για Τιθορέα, μάλλον δικοί σας θα είναι.
Άντε τώρα να του εξηγήσεις ότι και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί είναι οι ίδιοι που απλά κάνουν κύκλους
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
δυστυχως εγω με ενα φιλο δε φτασαμε στον προορισμο μας. ευτυχως ειμαστε καλα και 2 (εγω δεν εχω ουτε γρατσουνιες-σκησιματα να φανταστειτε) και ειχαμε μονο υλικες ζημιες.
κρινωντας απο τις φωτο, απορω που χωρεσατε τοσος λαος στις καφετεριες![]()
πρεπει να περαστε πολυ καλα παντως.
οχι τιποτα αλλο, αλλα ειχα φορτισει και την φωτογραφικη ρε γαμωτο![]()
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Πίσω κι εμείς πριν κανα δίωρο μετά απο διανυκτέρευση στην Άμφισα λόγω ανηλημένων υποχρεώσεων. Η πρώτη μου ετήσια,νέο μέλος βλέπεται,ηταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με πολλά χιλιόμετρα, όμορφα μέρη και γνωριμία με χαλαρούς,ανοιχτόκαρδους ανθρώπους.
Μου άρεσε και περιμένω την επόμενη μοτοσυνάντηση!