Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 92

Θέμα: Συντηρητής Μπαταρίας

Εγώ θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες, έχουμε και λέμε.

1.Hunday φίλης μένει απο μπαταρία τελείως(καινούργια η μπαταρία του), η ένδειξη είχε πάει στο μαύρο που έλεγε φόρτισε με. Έβαλα τον εν λόγω φορτιστή πάνω και σε λίγες ώρες καινούργια η μπαταρία, η ένδειξη πράσινη και τα vol πάνω απο 13.(αργότερα έμεινε πάλι ήταν χαλασμένο το δυναμό).

2. Τον έβαλα στο δικό μου αμάξι αλλά δεν έκανε τίποτα, ο λόγος? ήθελε συμπλήρωμα υγρών η μπαταρία. Με το που έβαλα υγρά και την φόρτισα μια χαρά η μπαταρία.

3. Στο R1 που έχω και συναγερμό τον έχω συνέχεια πάνω τώρα και μου την συντηρεί μια χαρά.
    Το πρωί τον έβγαλα απο πάνω και τώρα μόλις μέτρησα την μπαταρία, μετά απο τόσες ώρες μου έδειξε 12.88V δηλαδή πάνω απο το 95% και έχει και ψοφόκρυο έτσι! Άρα δεν παίζει φίλε μου ο φορτιστής είναι τζάμι, απλά έχω έναν ενδοιασμό μη κάνει κανα βραχυκύκλωμα και πάρω καμια φωτιά επειδή τον αφήνω συνέχεια πάνω και χάσω τη ρένα μου.

Απο κει και έπειτα και με τέτοιο κρύο δεν νομίζω να φταίει ο φορτιστής που δεν έπαιρνε καθόλου το αμάξι μπροστα, και 7 χρόνια μπαταρία ρε φίλε τα έχει φάει τα ψωμιά της τι περίμενες, ούτε ο Λάζαρος δεν θα ανασταίνονταν μετα απο τόσο καιρό.

thanks για την απάντηση καταρχήν.
    Το θέμα μου πάντως δεν είναι γιατί δεν ανέστησε την μπαταρία, γιαυτό και έγραψα εκ των προτέρων ότι είναι 7+ χρονών, οπότε τα λεφτά της τα έχει βγάλει και με το παραπάνω, αλλά γιατί μια μπαταρία που λειτουργούσε πριν την βγάλω από το αμάξι, βάζοντας την στο φορτιστή, περίμενα αν μη τι άλλο να είναι στην πρώιμη κατάσταση και όχι να μην έχει καν να δώσει ρεύμα για να γυρίσει την μίζα.
    Αυτό μου προκάλεσε το ερωτηματικό.
    Μπορεί να εξηγηθεί τεχνικά αυτό; Καμμιά βοήθεια από κανέναν γνώστη ηλεκτρολογικών θεμάτων;
    και μια και ρώτησα και για την μπαταρία του ktm που είναι gel, κάνει;

Κανονικά θα έπρεπε να μετρήσεις με πολύμετρο πριν και μετα για να έχεις εικόνα τι παίζει.
    Απο κει και πέρα να σου πω οτι κάθε φορά που μένει ξεφόρτιστη μια μπαταρία(ξελιγώνετε) χάνει περίπου ένα 20% της συνολικής χωρητικότητας της.
    Εγώ πιστεύω οτι η μπαταρία σου ήταν ήδη για πέταμα και δεν φταίει ο φορτιστής.
    Αλήθεια πριν, απλά γυρνούσε αδύναμα η μίζα και έπαιρνε μπροστά ή γυρνούσε αλλά δεν έπαιρνε;
    Κάνει για gel, αφού σου λέω τη βάζω στο R1.

έπαιρνε κανονικά χωρίς δισταγμό.
    βέβαια το πιθανότερο είναι αυτό που λες, μιας και φαινόταν πως η μπαταρία είχε φτάσει στα τελευταία της. Απλά περίμενα με την φόρτιση να κρατήσει λίγο ακόμα και όχι να γίνει το αντίθετο

παράξενο αμα έπαιρνε κανονικα, το μόνο σίγουρο πάρε πολύμετρο πριν τον βάλεις σε άλλη μπαταρία να είσαι σίγουρος, μπορεί όντως να είναι ελαττωματικός.
    Μέχρι και 14.7v - 14.8v χρειάζεται η μπαταρία της μηχανής για να φορτίσει, δες μήπως είναι χαλασμένος και δίνει παραπάνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tony_l
    Ανασταίνω λίγο το θέμα, γιατί θέλω τη βοήθειά σας. Έχω κι εγώ τον φορτιστή/συντηρητή του Lidl, αλλά θα ήθελα να βάλω ένα μόνιμο αδιάβροχο βύσμα στο μηχανάκι, ώστε να μην βγάζω/βάζω κάθε φορά την ουρά. Το μηχανάκι είναι track bike, οπότε τον περισσότερο καιρό τον περνάει κουκουλωμένο στο γκαράζ. Για να μην χαλάσει η μπαταρία και για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμο, σκεφτόμουν να έχω έτοιμη μια αναμονή και να κουμπώνω κάθε τόσο τον φορτιστή για να είμαι ok. Βρήκα κάτι παρόμοιο στο net αλλά δεν ξέρω που θα βρω το αντίστοιχο βύσμα (αρσενικό) για να βάλω μετά από τη μεριά του φορτιστή. Γενικά, επειδή δεν είναι κάτι δύσκολο με ενδιαφέρει και η DIY φάση, αλλά δεν ξέρω τι βύσμα να χρησιμοποιήσω. Έχε κανείς κάποια ιδέα; Δείτε τι βρίσκω και μ' αρέσει, αλλά είναι μόνο η μία πλευρά (θηλυκό), δεν έχει τη σύνδεση για το φορτιστή.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	optimate_sae71-p500.jpg 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	52,2 KB 
ID:	372741

Όνομα:	Optimate-3-4-Dual-Program-Accumate-Charger-Waterproof.jpg 
Μέγεθος:	29,3 KB 
ID:	372742

Όνομα:	s-l300.jpg 
Μέγεθος:	9,8 KB 
ID:	372743

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony_l Προβολή μηνύματος
    Ανασταίνω λίγο το θέμα, γιατί θέλω τη βοήθειά σας. Έχω κι εγώ τον φορτιστή/συντηρητή του Lidl, αλλά θα ήθελα να βάλω ένα μόνιμο αδιάβροχο βύσμα στο μηχανάκι, ώστε να μην βγάζω/βάζω κάθε φορά την ουρά. Το μηχανάκι είναι track bike, οπότε τον περισσότερο καιρό τον περνάει κουκουλωμένο στο γκαράζ. Για να μην χαλάσει η μπαταρία και για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμο, σκεφτόμουν να έχω έτοιμη μια αναμονή και να κουμπώνω κάθε τόσο τον φορτιστή για να είμαι ok. Βρήκα κάτι παρόμοιο στο net αλλά δεν ξέρω που θα βρω το αντίστοιχο βύσμα (αρσενικό) για να βάλω μετά από τη μεριά του φορτιστή. Γενικά, επειδή δεν είναι κάτι δύσκολο με ενδιαφέρει και η DIY φάση, αλλά δεν ξέρω τι βύσμα να χρησιμοποιήσω. Έχε κανείς κάποια ιδέα; Δείτε τι βρίσκω και μ' αρέσει, αλλά είναι μόνο η μία πλευρά (θηλυκό), δεν έχει τη σύνδεση για το φορτιστή.

Όνομα:	optimate_sae71-p500.jpg 
Μέγεθος:	52,2 KB 
ID:	372741

Όνομα:	Optimate-3-4-Dual-Program-Accumate-Charger-Waterproof.jpg 
Μέγεθος:	29,3 KB 
ID:	372742

Όνομα:	s-l300.jpg 
Μέγεθος:	9,8 KB 
ID:	372743
    Αυτο που εχεις στην photo ειναι απο optimate και το δινει μαζι( δεν ξερω αν εχουν και αλλοι φορτιστες το ιδιο βυσμα σαν extra)
    Bασικα κοψε το και κανε την δουλεια σου , δεν νομιζω οτι του lidl εχει κατι που να μπορεις να αγορασεις extra η που να ταιριαζει.
    Παρε απο εδω τα βυσματα και να το φτιαξεις εσυ , μονο προσοχη στο + και - , τυποτα αλλο
    http://www.miniinthebox.com/gr/10-ki..._p2505727.html

http://www.ebay.com/itm/5-Kits-2-Pin...sAAOSwdqRXiHFI
    Τελευταία τροποποίηση από dankannn; 07/11/2016 στις 14:05.
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Να το κόψω, αλλά βρίσκω ξαναλέω μόνο το θηλυκό. Το αρσενικό συνήθως είναι ενωμένο σε κάποιο φορτιστή και δεν πωλείται ξεχωριστά. Το βύσμα που υπάρχει στο link δεν είναι αδιάβροχο όταν είναι ξεκούμπωτο. Το νόημα είναι να υπάρχει αναμονή, που να αδιαβροχοποιείται με καπάκι, όπως στις φωτογραφίες που έβαλα. Απορώ που δεν υπάρχει κάποιο universal kit ώστε να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε φορτιστή... Το θεωρούσα πολύ εύκολο και συχνό σαν ζήτηση στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα, όλος ο υπόλοιπος κόσμος στα trackbikes τι κάνει; Παίρνει φορτιστή με τέτοιο καλώδιο/αναμονή στη συσκευασία;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony_l Προβολή μηνύματος
    Να το κόψω, αλλά βρίσκω ξαναλέω μόνο το θηλυκό. Το αρσενικό συνήθως είναι ενωμένο σε κάποιο φορτιστή και δεν πωλείται ξεχωριστά. Το βύσμα που υπάρχει στο link δεν είναι αδιάβροχο όταν είναι ξεκούμπωτο. Το νόημα είναι να υπάρχει αναμονή, που να αδιαβροχοποιείται με καπάκι, όπως στις φωτογραφίες που έβαλα. Απορώ που δεν υπάρχει κάποιο universal kit ώστε να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε φορτιστή... Το θεωρούσα πολύ εύκολο και συχνό σαν ζήτηση στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα, όλος ο υπόλοιπος κόσμος στα trackbikes τι κάνει; Παίρνει φορτιστή με τέτοιο καλώδιο/αναμονή στη συσκευασία;
    Αν θες να ειναι αδιαβροχο τοτε παρε το 1 και το 3 απο το link απο κατω , αν και δεν θα σε συμφερει ( θα σου παει κανα 20 € )

http://optimate.co.uk/cg060001.htm

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Opti...AAAOSwGIRXanB8

http://www.ebay.com/itm/CONNECTION-L...cAAOSwY45UPPxJ
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Σωστός! Αυτό ακριβώς ψάχνω, αλλά υπολόγιζα ότι θα κόστιζε τα μισά.. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Παλαιό μέλος
    Προς ποστ 86. καλό το βύσμα στο πρώτο Λινγκ τις EVAL. Θα χτυπήσω 2-3. μπράβο σου.
    Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.

Παλαιό μέλος
    Ρώτησε εδώ : https://www.e-kiriazis.gr/, αν έχουν κάτι έτοιμο.

Αλλιώς ρώτησε στον Φανό : http://www.fanos.gr/, μήπως βρεις αντίστοιχο.

(Επίσης, τα βύσματα των φωτογραφιών δεν ταιριάζουν σε Optimate. Τουλάχιστον όχι στον Optimate 4, που έχω εγώ.)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Ρώτησε εδώ : https://www.e-kiriazis.gr/, αν έχουν κάτι έτοιμο.

Αλλιώς ρώτησε στον Φανό : http://www.fanos.gr/, μήπως βρεις αντίστοιχο.

(Επίσης, τα βύσματα των φωτογραφιών δεν ταιριάζουν σε Optimate. Τουλάχιστον όχι στον Optimate 4, που έχω εγώ.)
    Στον 4 οχι δεν κανει , εχω και τον 4 και τον 6
    Ο 5-6 εχουν το νεο βυσμα
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν δε βιάζεσαι και μπορείς να κάνεις 1-2 κολλήσεις, προτείνω να παραγγείλεις μια ασφάλεια με θήκη και μία έξοδο ρεύματος τύπου αναπτήρα και να τα συνδέσεις με τη μπαταρία σου.
    Ταυτόχρονα παραγγέλνεις αυτό το βύσμα, του περνάς κι αυτού καλώδια και το συνδέεις με το φορτιστή αντί για τα κροκοδειλάκια.

Αν δεν αυτοπυρποληθεί η μηχανή από τη φτήνια, και τη δουλειά σου κάνεις, και έχεις και υποδοχή για φορτιστές, αναπτήρες κλπ όταν είσαι εκτός γκαράζ.
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 08/11/2016 στις 21:16.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φόρτιση μπαταρίας
    από harlek στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2013, 11:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •