![]()
![]()
![]()
![]()
Μου θυμίζεις τους "κουτάκηδες" που σε ρωτάνε γιατί πήρες μηχανή, ενώ με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις αμάξι...........................
Εσύ παλι μου θυμίζεις τους "ντεμεκ" εποχιακούς μοτοσυκλετιστές γιατί αυτό που πόσταρες,
φέρνει περισσότερο σε "να κάμω την δουλειά μου εύκολα και να είμαι κ τρέντυς οικολογικός παράλληλα". :smilea:
έντιτ,
είδα το 6ο ποστ σου στο φορουμ, καλά χλμ![]()
μπάρον says :
"Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες:rotflmao:
"
-
_Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_
Ο Καγκουρογαμόσαυρος
κοίτα όπως μπορείς να πάρεις μοτό απο 1000 έως 21000+ αντίστοιχα μπορείς να πάρεις ποδήλατο απο 100 έως 10100 (που λέει ο λόγος). Και στις 2 περιτπώσεις εξαρτάται απο έναν συνδυασμό τουΑρχικά δημιουργήθηκε από Zanzibar
Δεν λέμε ότι να ναι φίλος, μιλάμε απλά για άλλο ποδηλατικό κοινό, εκτός αυτού που θέλει να μετακινείται καθημερινά υπάρχει αυτό που έχει άλλους στόχους.
- τι σου αρέσει
- τι θες να κάνεις
- πόσα μπορείς να δώσεις
εγώ προσωπικά έδωσα 350 ευρώ (που θεωρώ πολλά) για ένα ποδήλατο και τα περλκόμενα (φωτάκια, κράνη κλπ κλπ) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα.
Αν είχα 3-4 χιλιάρικα περισευούμενα (που τι έκπληξη δεν έχω) δε θα τα έδινα σε ποδήλατο για αυτή τη χρήση - κάποιος άλλος θα τα έδινε και ... οι 2 θα είχαμε δίκιο!
NeLSoN
επειδή με την ηλεκτρονική επικοινωνία είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθεί το νόημα να διευρκινήσω κάποια σημεία. Μπορεί βέβαια και να κάνω και λάθος αλλα...Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Όλα καλά,
αλλά σε αυτό
είσαι λάθος.
Τα ποδήλατα, όπως και κάθε άλλο όχημα, όπως και οι πεζοί οφείλουν να τηρούν τον ΚΟΚ.
Για αυτό ο ΚΟΚ λέει, π.χ. στο άρθρο 3:
1. Aυτoί πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται
αμέσως με τις πιo κάτω υπoδείξεις και σήματα πoυ δίνoυν oι τρoχoνόμoι όταν
ρυθμίζoυν την κυκλoφoρία.
Στο Aυτoί πoυ χρησιμoπoιoύν περιλαμβάνονται και τα ποδήλατα.
Δηλαδή αν ας πούμε ενώ αγνοείς ένα φανάρι για να
τρακάρεις ποιος φταίει;
το αυτοκίνητο ή η μηχανή που πέρασε με πράσινο ή εσύ;;
![]()
- με οτι όχημα και αν είσαι είναι σοφό να είσαι σε επιφυλακή και να οδηγείς αμυντικά
- υπάρχει κάποιος κανονισμός για σχεδόν τα πάντα αλλά όσο πιο σπάνιο και όσο λιγότερο "σημαντικο" είναι κάτι τόσο πιο ξεχασμένος και μη εφαρμόσιμος στην πράξη είναι ο αντίστοιχος κανονισμός. Πότε σας έγραψαν σαν πεζούς διότι διασχίσατε κεντρικό δρόμο σε σημείο που έχει διάζωμα; (δεν υπονοώ εδώ ούτε σε κάποιο άλλο μύνημα οτι οι ποδηλάτες έχουν δικαίωμα να γράφουν τον ΚΟΚ ή αν προτιμάτε κάποιους κανόνες συμπεριφοράς). Ή αν προτιμάτε πότε σας έγραψαν με την μηχανή για διύθηση ή επειδή σταματήσατε πάνω στην διάβαση πεζών;
- ανεξάρτητα της ύπαρξης κάποιου κανονισμού υπάρχουν κάποιες συνθήκες υπο τις οποίες κάθα ένας μας θεωρεί οτι μπορεί να αγνοήσει τον κανονισμό. ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΤΕ!!!
Δε περάσατε ποτέ ξημερώματα ένα κόκκινο φανάρι στη μέση του πουθενά; Μήπως κάνετε αλκοτεστ στον εαυτό σας φεύγοντας απο το μπαράκι πριν βάλετε μπρος τη μοτο; Μήπως κάποιος με αυτοκίνητο κινήθηκε στη λεωφορειολωρίδα (εγώ το κάνω συνέχεια διότι πήρα πολύ πρόσφατα αμάξι και δεν έχω συνηθίσει ακόμα οτι ... δεν ειμαι με τη μηχανή);
Αντίστοιχα σαν ποδηλάτης αν είμαι σε ένα φανάρι όπου δε συντρέχει άλλος λόγος να σταματήσω πέρα απο το κόκκινο χρώμα του τότε απλά δε θα σταματήσω. Για να το ξεκαθαρίσω: ούτε πεζούς θα ενοχλήσω ούτε θα εκβιάσω κάποιο άλλο όχημα που έχει προτεραιότητα να μου δώσει χώρο.
Η παγίδα είναι (και εγώ απλά το λέω) οτι ο καθένας θεωρεί με τον δικό του τρόπο και κριτήρια οτι ο ΚΟΚ γράμμα προς γράμμα είναι περιττά περιοριστικός στην πράξη και μάλλον δε θα συμφωνήσουμε ποτέ στο τι παραβάσεις "αξίζει" να κάνουμε ή όχι.
NeLSoN
Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
επειδή με την ηλεκτρονική επικοινωνία είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθεί το νόημα να διευρκινήσω κάποια σημεία. Μπορεί βέβαια και να κάνω και λάθος αλλα...
- με οτι όχημα και αν είσαι είναι σοφό να είσαι σε επιφυλακή και να οδηγείς αμυντικά
- υπάρχει κάποιος κανονισμός για σχεδόν τα πάντα αλλά όσο πιο σπάνιο και όσο λιγότερο "σημαντικο" είναι κάτι τόσο πιο ξεχασμένος και μη εφαρμόσιμος στην πράξη είναι ο αντίστοιχος κανονισμός. Πότε σας έγραψαν σαν πεζούς διότι διασχίσατε κεντρικό δρόμο σε σημείο που έχει διάζωμα; (δεν υπονοώ εδώ ούτε σε κάποιο άλλο μύνημα οτι οι ποδηλάτες έχουν δικαίωμα να γράφουν τον ΚΟΚ ή αν προτιμάτε κάποιους κανόνες συμπεριφοράς). Ή αν προτιμάτε πότε σας έγραψαν με την μηχανή για διύθηση ή επειδή σταματήσατε πάνω στην διάβαση πεζών;
- ανεξάρτητα της ύπαρξης κάποιου κανονισμού υπάρχουν κάποιες συνθήκες υπο τις οποίες κάθα ένας μας θεωρεί οτι μπορεί να αγνοήσει τον κανονισμό. ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΤΕ!!!
Δε περάσατε ποτέ ξημερώματα ένα κόκκινο φανάρι στη μέση του πουθενά; Μήπως κάνετε αλκοτεστ στον εαυτό σας φεύγοντας απο το μπαράκι πριν βάλετε μπρος τη μοτο; Μήπως κάποιος με αυτοκίνητο κινήθηκε στη λεωφορειολωρίδα (εγώ το κάνω συνέχεια διότι πήρα πολύ πρόσφατα αμάξι και δεν έχω συνηθίσει ακόμα οτι ... δεν ειμαι με τη μηχανή);
Αντίστοιχα σαν ποδηλάτης αν είμαι σε ένα φανάρι όπου δε συντρέχει άλλος λόγος να σταματήσω πέρα απο το κόκκινο χρώμα του τότε απλά δε θα σταματήσω. Για να το ξεκαθαρίσω: ούτε πεζούς θα ενοχλήσω ούτε θα εκβιάσω κάποιο άλλο όχημα που έχει προτεραιότητα να μου δώσει χώρο.
Η παγίδα είναι (και εγώ απλά το λέω) οτι ο καθένας θεωρεί με τον δικό του τρόπο και κριτήρια οτι ο ΚΟΚ γράμμα προς γράμμα είναι περιττά περιοριστικός στην πράξη και μάλλον δε θα συμφωνήσουμε ποτέ στο τι παραβάσεις "αξίζει" να κάνουμε ή όχι.
Έτσι διατυπωμένο δεν μπορώ παρά να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ήθελα απλά να καταστήσω σαφές ότι ο ΚΟΚ ισχύει και για τα ποδήλατα.
![]()
το ιδιο πιστευω και εγω - το συγκεκριμενο θεμα ειναι σημαντικο οχι επειδη χαλανε τα μονοπατια με πετρες κλπ αλλα κυριως επειδη μερικοι ανεγκεφαλοι εντουραδες πηγαινουν ταπα σε στενα μονοπατια χωρις να σκεφτονται οτι υπαρχουν και ποδηλατες (ευτυχως οι κομενες εξατμισεις ακουγονται απο μακρια).....Αρχικά δημιουργήθηκε από Zanzibar
ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα υπάρχει με τους εντουράδες που μας χαλάνε τα μονοπάτια στο βουνό, μεγάλη κουβέντα όμως όχι επί της παρούσης.
Σε οτι αφορα την κινηση στην πολη δεν εμπιστευομαι τους αλλους και μενω στα εκτος δρομου που εκτος των εντουραδων τα υπολοιπα αντιμευωπιζονται ευκολα...
Από τη χτεσινή ποδηλατοπορεία στα Χανιά, είναι ωραίο να αισθάνεσαι ότι σε σέβονται και μακάρι κάποια στιγμή να το συναντήσουμε και στην καθημερινότητά μας όσοι ποδηλατούμε..
![]()
Ηρώων Πολυτεχνείου τα πλάνα?Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Από τη χτεσινή ποδηλατοπορεία στα Χανιά, είναι ωραίο να αισθάνεσαι ότι σε σέβονται και μακάρι κάποια στιγμή να το συναντήσουμε και στην καθημερινότητά μας όσοι ποδηλατούμε..
![]()
![]()
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
Kουφαλόνι..!Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Ηρώων Πολυτεχνείου τα πλάνα?![]()
![]()
Να πω την αλήθεια όταν κυκλοφορώ με το ποδήλατο πιο πολύ φοβάμαι τα αδέσποτα σκυλιά παρά οτιδήποτε άλλο![]()
Είναι φρίκη. Το μόνο που κάνω είναι να σταματήσω και να κατέβω και ο Θεός βοηθός.
Τι να μου κάνει το κόκκινο και η τροχαία μπροστά στο δάγκωμα του κόπρου; Στο κόκκινο έχεις επιλογή να σταματήσεις τουλάχιστον. Έχω και την επιλογή να πάω από τα στενά για να αποφύγω τα πολλά αυτοκίνητα και μηχανές.
Kαι όταν μια φορά ξυλοφόρτωσα ένα σκυλί που πήγε να με αρπάξει τα άκουσα από πάνω
από μια περαστική θείτσα ότι δεν σέβομαι τα ζώα, το ζώον.
Τα σκυλιά έχουν δικαίωμα να μας δαγκώνουν όμως ναι;
Πολύ ενδιαφέρον thread....
Όμως...
Σε μια μεγαλούπολη όπως είναι η Αθήνα όπου δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος δίκτυο στις κεντρικές αρτηρίες και μεγάλους δρόμους, το ποδήλατο είναι το πιο επικύνδυνο μέσο που υπάρχει για να μετακινείται κανείς.
Επικινδυνο για τους ίδιους τους αναβάτες αφού σπάνια φοράνε εξοπλισμό ασφαλέιας, επικίνδυνο και για τους άλλους οδηγούς αφού κατα κανόνα δεν τηρείται ο ΚΟΚ απο τους ποδηλάτες.
Θέλει πολύ δουλειά, παιδεία και χρόνο ακόμα μέχρι να μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά στην κυκλοφορία τα ποδήλατα και να αποτελούν ένα εναλακτικό, οικονομικό, οικολογικό και ασφαλές μέσο μετακιίνησης.
Θέλει οργανωμένο σχέδιο απο το κράτος και όχι διάφορες "ποδηλατοδρομήσεις" που κάνουν κάποιο δήμοι για 1 ή 2 χιλιόμετρα για να δείξουν δήθεν ότι παράγουν έργο.
Μέχρι τότε, το ποδήλατο θα είναι ασφαλές μόνο στα βουνά και σε περιοχές με ελάχιστη κίνηση οχημάτων.
:a24:
Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:
αυτό είναι απολύτως αληθές όμως απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Εγώ προσωπικά δε θα περιμένω να φτιαχτούν οι ποδηλατόδρομοι και να καλλιεργηθεί "η παιδεία", διότι αν όλοι περιμένουν ακριβώς αυτό, τότε δε θα γίνει ποτέ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Antwnis
Πολύ ενδιαφέρον thread....
Όμως...
Θέλει πολύ δουλειά, παιδεία και χρόνο ακόμα μέχρι να ...
:a24:
NeLSoN
Ως ερασιτέχνς ποδηλάτης έχω να δηλώσω τα εξής :
Τα πεζοδρόμια είναι φίλοι μας ! Βέβαια επάνω υπάρχουν κάτι ενοχλητικοί τύποι που λέγονται πεζοί, και αντί να περπατάνε άκρη άκρη και με στοίχηση, πάνε όπως να ναι, προσπεράσεις όπου να ναι, σταματάνε να χαιρετήσουνε όποιον βρούνε, μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά, γενικά επικρατεί ένα χάος !
Οι κουτάκηδες είναι φίλοι μας, γιατί δε μας παίρνουν χαμπάρι παρά μόνο όταν έχουμε περάσει (και όχι όλοι) και αφού έτσι κι αλλιώς χωράμε ανάμεσα τους, δε μας απασχολεί παρά πέρα η συμπαθής αυτή κατηγορία.
Με τους μηχανοκίνητους δίτροχους τώρα υπάρχει ένα θέμα, με δύο κύριες εστίες : Τους ντελίβεράδες, οι οποίοι όμως γενικά δεν υπολογίζουν κανέναν, οπότε nothing personal, και με τους μεγαλύτερους εκπρόσωπους της κατηγορίας (κυρίως γερμανόφωνους) οι οποίοι έχουν μια τάση προς επίδειξη ικανοτήτων, ιδιαίτερα τη κρίσημη στιγμη της προσπέρασης. Η αλήθεια είναι οτί δε το περίμενα ποτέ πως μια μηχανή 5ψήφιου κόστους θα μπορούσε να τσαγιάσει ένα ποδήλατο τριψήφιου κόστους, και έχω περάσει αρκετά βράδυα άυπνος, προσπαθώντας να το κατανοήσω (please help me)
Αυτά ! (άμα ανοίξει και ένα Σε Είδα για ποδήλατα έχει να πέσει πολύ γέλιο)
Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, ρώτα τι φαΐ υπάρχει στη κουζίνα
(Λουκ. ιβ΄, 16-21)
Θα πάρω μηχανή ... του χρόνου ! :a47: