Σελίδα 6 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 217

Θέμα: Μας τη λένε και τα "νομιστεράκια" τώρα, ρε!

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    αμα σου κλεψει την μηχανη ελληνας θα στεναχωρηθεις λιγοτερο?
    Ακριβώς αυτό λέω. Το ίδιο.
    Όπως κι αν είναι κλέφτης και με βρίσει , εμένα ή το σπίτι μου το ίδιο θα νευριάσω είτε είναι Ελληνας είτε Αλβανός , είτε Πακιστανός.

Αυτό έγραψα και πιο πάνω. Ξαναδιάβασε.
    Γι'αυτό δεν δέχομαι τον τύπο. Όχι γιατί είναι Πακιστανός. Γιατί είναι κλέφτης, είναι στην Ελλάδα, συνέχισε να κλέβει, και του ξινίζουν οι άλλοι.

Αν δούλευε μεροκάματο , δεν θα τον αντιμετώπιζα το ίδιο , ακόμα και τα ίδια αν έλεγε.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
    Όποιος δεν γουστάρει εδώ, το ΜΠΟΥΛΟ !!

Για να μην παρεξηγηθώ στα φιλαράκια μου...
    Αυτό που δεν μπορεί να με πει κανένας, με τίποτα, είναι ρατσιστή.

Ζω 13 χρόνια με μια Βουλγάρα, τα 10 παντρεμένοι.

Έχω γνωρίσει και έχω μιλήσει με αρκετό μεταναστόκοσμο.
    Με κόσμο που ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει σκληρά για να βγάλει χρήματα να ζήσει την οικογένειά του. Δεν θεωρώ τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, από όσους δεν έμειναν να ζήσουν μόνιμα εδώ, αγάπησαν τους Έλληνες και την ανοιχτή καρδιά τους, συνεχίζουν να ακούνε Ελληνική μουσική, μιλούν με ενθουσιασμό για τα χρόνια που έμειναν εδώ κλπ.

Βγάζω βέβαια τους απατεώνες, τις PUτάνες κλπ.
    Παρεπιπτόντως, το Άμστερνταμ είναι τίγκα στις Ελληνίδες τανεςπού.

Ας παρομοιάσω την Ελλάδα με τη... δουλειά.
    Η Ελλάδα δεν είναι δημόσιο με μόνιμες θέσεις, ούτε στρατός να μην μπορείς να φύγεις.
    Η Ελλάδα είναι ιδιωτική εταιρεία.
    Όποτε φτάσεις στο απροχώρητο, δηλώνεις παραίτηση και... έχει κι αλλού πορτοκαλιές.
    Αν σε πηδάνε στη δουλειά, δεν σε πληρώνουν, δεν έχεις ασφάλεια, δεν έχεις ρεπό/αργίες/δώρα κλπ, τι σκατά θες και μένεις εκεί? Εκτός αν είσαι μαζόχας. Σου αρέσει το μαμήσι.

Βέβαια, δεν είμαστε πολιτισμένοι σαν τους Γάλλους και τα ναζιστικά γκέτο τους, τους Ιταλούς που βυθίζουν πλοία με λαθρομετανάστες κλπ. Αν άρχιζε και η Ελλάδα να απελαύνει γύφτους,τσιγγάνους, σκουρόχρωμους κλπ. μόνο και μόνο για το χρώμα του δέρματος, όπως κάνουν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι μας, φανταστείτε τι θα γινόταν...Για ρωτήστε πόσοι μετανάστες παίρνουν ένσημα και έχουν περίθαλψη σε Ισπανία, Ιταλία... μιλήστε με αυτούς τους ανθρώπους και συγκρίνετε τα λεγόμενά τους με τους αντίστοιχους που δούλεψαν στην Ελλάδα.

Βέβαια, πουθενά δεν είναι ρόδινα τα πράγματα.
    Η εργασιακή εκμετάλευση στην Ελλάδα δεν περιορίζεται στους ξένους. Είμαστε πρωταθλητές στην εκμετάλευση των δικών μας ανθρώπων, των Ελλήνων. Τι θες? Υπερωρίες? 8ωρο κανονικό? Χαχαχα!!!
    Δούλεψε 10-12ωρο, πάρε τον μισθό της πείνας και αν δεν σου αρέσει άδειασέ μου τη γωνιά. Άλλοι 20 περιμένουν για τη θέση σου. Λακαμά Έλληνα που μου θες και παροχές...

Και για να είμαι αντικειμενικότατος, στις (αρκετές) δουλειές που έχω αλλάξει μέχρι τώρα στη ζωή μου, έχω δουλέψει με πολλούς ξένους. Κυρίως σε αποθήκες. Οι περισσότεροι εξαίρετοι άνθρωποι και άριστοι συνάδελφοι.
    Δεν έχω δει πιο κουτοπόνηρους, εργασιόφοβους, τεμπελχανάδες, ρουφιάνους και πολλά άλλα που δεν θέλω να γράψω, από τους μετανάστες μιας μακρινής χώρας που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα. Και μιλάω για δεκάδες άτομα όχι 2-3.

Πολλοί από αυτούς την έκαναν σε άλλες Ευρωπαικές χώρες προς αναζήτηση περισσότερων χρημάτων. Τι εμποδίζει τους "φυλακισμένους" της ψωροκώσταινας να αποδράσουν από τη μιζέρια τους πληρώνοντας 1000-2000 ευρώ για τη μετάβαση σε κάποια πολιτισμένη, μη ρατσιστική χώρα?

Αν και μεταξύ μας, η Ελλάδα θυμίζει λίγο το στρατό.
    Όλοι πέρασαν 1-2 χρόνια πριν πάνε αλλού... :rotflmao:
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
    Στον πλανήτη Ουτοπία......

ΥΓ.Συμφωνώ μαζί σου με το παραπάνω αλλά δυστυχώς δεν ισχύει......
    Γενικώς δεν ισχύει. Ειδικώς μπορει να ισχύει. Δεν τα καταφερνουμε οι περισσοτεροι να κανουμε το κοσμο πιο υποφερτο. Καποιοι τα καταφερνουν.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Εμπρος όλοι οι ιδιοκτητες της χώρας, εμπρος για μια ελλαδα καθαρή από σκουπίδια,νομιστερακια
    και λοιπά αχρηστα αντικειμενα.Διαβαστε λιγο τρομακτικο να επιβεβαιωθείτε, κι υστερα
    με χαρτούρα και νόμους ανά χείρας πηγαινετε να καθαρίσετε το χωράφι σας και περιφράξτε το κιολας μη ξαναβρωμίσει.Γίδια.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    να θυμισω πως η Ελλαδα ΔΕΝ ειναι Αμερικη....

Ισως αν παραγαμε κατι....ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ βιομηχανια.... Ορυχεια....Κατασκευες... ΙΣΩΣ ....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Cpt.. σου είπα αδερφέ.. μαζί σου δεν παρεξηγούμαι.. αν μη τι άλλο σε έχω δεί και με έχεις δεί και απο κοντά και ξέρω οτι η γνώμη που εκφράζεις είναι δική σου άποψη ... με επιχειρήματα.. σεβαστή αν θες.. αλλά απο μένα στο σημείο αυτό μη αποδεκτή καθώς --πάντα για μένα έτσι; --- δεν έχει ορθή λογική.

Όπως είπε και ο guzzistas.. σε ενα ιδεατό κόσμο δεν θα υπήρχαν σύνορα και εθνικότητες με την έννοια που έχουν σήμερα. Αλλά επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ... βαδίζουμε και πράττουμε με αυτά που έχουμε και οχι με αυτά που θα θέλαμε να έχουμε. Οπότε για μένα τουλάχιστον , αυτός που είναι αχάριστος , εγκληματίας , παράνομος κτλ... θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Ειδικότερα δε, όταν είναι εκείνος που καλείται να προσαρμοστεί σε "ξένο έδαφος & κοινωνία" και οχι το αντίστροφο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    --- δεν έχει ορθή λογική.

.. σε ενα ιδεατό κόσμο δεν θα υπήρχαν σύνορα και εθνικότητες με την έννοια που έχουν σήμερα. Αλλά επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ... βαδίζουμε και πράττουμε με αυτά που έχουμε
    "Με λογισμό και με όνειρο" Διονυσιος Σολωμος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Περιπτώσεις μεταναστών που γνωρίζω καλά. Ονόματα δεν λεω.

1. Στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς μου δουλεύει ένας Ιρανός. 27 χρονών και χριστιανός στο θρήσκευμα (ένας λόγος παραπάνω να φύγει από το Ιραν). Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 2 χρόνια μέσω Τουρκίας. Αρχικά καθάριζε τζάμια σε μαγαζία, από το ένα στο άλλο μέχρι να βρει κάποιον που θα του έδινε 2-3 ευρώ για να κάνει τη δουλειά. Κάποια στιγμή, επειδή χρειάζονταν στο μίνι μάρκετ κάποιον βοηθό, τον προσέλαβαν.
    Από τη στιγμή που ήρθε το κύριο μέλημά του ήταν να βγάλει χαρτιά και να μάθει ελλήνικά. Στήνεται κάθε 6 μήνες έξω από την αρμόδια υπηρεσία, για καμιά βδομάδα κοιμάται εκεί για πάρει σειρά ή πιο σωστά μέχρι να τον διαλέξει στην τύχη ο αστυνομικός και να ανανεώσει την κάρτα του. Μαθαίνει Ελληνικά στο στέκι Μεταναστών και πλέον μπορείς να πεις τα πάντα μαζί του στα Ελληνικά. Νοικιάζει σπίτι μαζι με άλλον ομοεθνή του και από ότι μου είπε τωρα στόχος του είναι να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια?

Τον θέλουμε? Εγώ με χίλια.

2. Κάθε βδομάδα έρχεται στην πολυκατοικία μας και καθαρίζει μια κοπέλα από την Ονδούρα. Ήρθε μέσω Τουρκίας και αυτή , όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Λίγο πάνω από τα 30 ήρθε μαζί με την αδερφή της και τον αδερφό της. Χαρτιά δεν ενδιαφέρθηκε να βγάλει ποτέ. Ελληνικά δεν μιλά λέξη και δεν ενδιαφέρται να μάθει μιας και όπως λέει είναι μεγάλη πια για να μάθει άλλη γλώσσα. Επειδή είναι λατίνα έχει καλές επαφές με την λατινοαμερικάνική κοινότητα και βρήσκει δουλειά. Από τα λεφτά που βγάζει όσα της περισσεύουν τα στέλει στα παιδιά της στην Ονδούρα. Μου είπε για τις ασχολίες των ομοεθνών της στην Ελλάδα , αλλά δεν θα ήθελα να πω δημόσια με τι καταπιάνονται.

Την θέλουμε? Και ναι και όχι. Ναι γιατι προφέρει στην κοινωία, όχι γιατί δεν θέλει η ίδια να ενσωματωθεί.

3. Κόρη οικογενειακής φίλης δουλευε στο κέντρο σε κατάστημα. Εκει δουλευε και ένας Πακιστανός. Από τουρκία κι αυτός, 2-3 χρόνια στην Έλλάδα. Το ένα φέρνει το άλλο η κοπέλα έμεινε έγγυος και παντρέυτηκαν. Λίγο μετά το γάμο και μετά τη γέννηση του παιδιού, ο Πακιστανός σταμάτησε να δουλεύει, άραζε στο απίτι , κάπνιζε φούντα όλη μέρα και έκοβε βόλτες με ομοεθνείς του. Οταν η κοπέλα δυσανασχέτησε με την κατάσταση αυτός εγινε βίαιος, την ξυλοφόρτωνε και έλεγε ότι "σιγά μη δουλεύω εγώ για τους Έλληνες". Ο σκοπός του ήταν να πάρει την υπηκοότητα μέσω γάμου και το είχε πετύχει. Τελικά πήγαν στα δικαστήρια, διαδικασίες διαζυγίου και περιοριστικά μέτρα (είπαμε έπεφτε ξύλο).

Τον θέλουμε? Οχι . Να τον έβλεπα και σε κάνα χαντάκι με σπασμένο το σαγώνι δεν θα με χαλαγε.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αν δεν το φάει η μαρμάγκα το θρέντ θα σας πω και τα δικά μου.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Έτσι είναι. Ο καθε ανθρωπος είναι μια διαφορετικη περίπτωση και ιδανικα θα ηταν καλο να αντιμετωπίζεται ανάλογα.

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Εμπρος όλοι οι ιδιοκτητες της χώρας, εμπρος για μια ελλαδα καθαρή από σκουπίδια,νομιστερακια
    και λοιπά αχρηστα αντικειμενα.Διαβαστε λιγο τρομακτικο να επιβεβαιωθείτε, κι υστερα
    με χαρτούρα και νόμους ανά χείρας πηγαινετε να καθαρίσετε το χωράφι σας και περιφράξτε το κιολας μη ξαναβρωμίσει.Γίδια.
    Beati pauperes spiritu....
    ...το νου σου!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    να θυμισω πως η Ελλαδα ΔΕΝ ειναι Αμερικη....

Ισως αν παραγαμε κατι....ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ βιομηχανια.... Ορυχεια....Κατασκευες... ΙΣΩΣ ....
    +1000
    ...το νου σου!!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Ξεχνατε ομως οτι διαφορετικες θρησκειες και συνηθειες ...διαφορετικοι "κωδικες τιμης" ...αλλα Ηθη ..... Δεν κανουν ευκολη την προσαρμογη και αφομοιωση....

Ο πακιστανος που κοιμοταν στα αχυρα και ετρωγε μια φορα στις 3μερες....ΣΙΓΟΥΡΑ εχει αλλες προτεραιοτητες απο τον Ελληνα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μεταναστη που πηγε να δουλεψει.....

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ κ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ βγαινουν απο ολες τις ρατσες....

ΑΛΛΑ ξαναλεω....Μιλα εσυ στον Σομαλο που αποκεφαλιζε με ματσετα (για να μην τον αποκεφαλισουν) για ανθρωπινα ιδανικα και την αξια της ανθρωπινης ζωης...κοινωνικη συνοχη κλπ κλπ.....

και να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως ΣΕ ΑΥΤΗ τη φαση...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ειναι σε ενα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστο πτυχιουχοι...κατι παραπανω απο εργατικο "παραγωγικο" δυναμικο

Τραβαμε το καναλι Το avatar του/της mars696
    Ξεχνατε ομως οτι διαφορετικες θρησκειες και συνηθειες ...διαφορετικοι "κωδικες τιμης" ...αλλα Ηθη ..... Δεν κανουν ευκολη την προσαρμογη και αφομοιωση....

Ο πακιστανος που κοιμοταν στα αχυρα και ετρωγε μια φορα στις 3μερες....ΣΙΓΟΥΡΑ εχει αλλες προτεραιοτητες απο τον Ελληνα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μεταναστη που πηγε να δουλεψει.....

ΑΛΛΑ ξαναλεω....Μιλα εσυ στον Σομαλο που αποκεφαλιζε με ματσετα (για να μην τον αποκεφαλισουν) για ανθρωπινα ιδανικα και την αξια της ανθρωπινης ζωης...κοινωνικη συνοχη κλπ κλπ.....

και να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως ΣΕ ΑΥΤΗ τη φαση...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ειναι σε ενα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστο πτυχιουχοι...κατι παραπανω απο εργατικο "παραγωγικο" δυναμικο

+599
    Άμα ποθάνω βάλτε μου τη μηχανή στο μνήμα.
    Μα να τη στέσετε καλά να μη χυθεί η βενζίνα.
    :a015:

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    ασχετο (η και σχετικο)

οι πακιστανοι για το μονο που ενδιαφερονται ειναι πως θα μεγαλωσουν το πουλι τους...

ο μονος τροπος να το εξηγησω ειναι οτι μαλλον καποιες γκομενες τους θεωρουν μαυρους , και επειδη δεν ειναι "μαυροι" αισθανονται μειονεκτικα....

η αχρηστη πληροφορια της εβδομαδας

spam off
    Keep on rocking in a free world !!!

Πες τα ρε SVX!!
    Kαι επί τέλους, όποιος τους αγαπάει τόσο πολύ αυτούς και καίγεται για τα δικαιώματά τους
    α) Γιατί δε φιλοξενεί 2-3 στο σπίτι του, να σταματήσουν να κλέβουν κι όλα; Πιστεύω ότι θα το εκτιμήσουν και θα ανταποδώσουν με πρώτη ευκαιρία...
    β) Άραγε κόπτεται το ίδιο για το ζευγάρι φουκαράδων 80χρονων χαμηλοσυνταξιούχων της διπλανής πόρτας, που βγάζει όλη τη βδομάδα με μια κατσαρόλα φακές και 2 φρατζόλες ψωμί και δεν έχει να πάρει φάρμακα και πετρέλαιο για το χειμώνα; Ή μήπως δεν τους λέει ούτε καλημέρα κάθε φορά που τους κουτουλάει, αγνοεί τα ονόματά τους και περιμένει να καλέσει την αστυνομία όταν θα έρθει στη μύτη του η μπόχα από την προχωρημένη σήψη, αφού θα τα έχουν κακαρώσει αβοήθητοι κάνα μήνα πριν;
    ...το νου σου!!

Σελίδα 6 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ