Καλησπέρα διάβασα το μοτο το περιοδικό και έλεγε για αναβάθμιση του κινητήρα να σου βγάλει τον κόφτη στην 5 , 6 ταχύτητα και να σου κάνει χαρτογράφηση του κινητήρα το έχει κάνει κανείς ?
Καλησπέρα διάβασα το μοτο το περιοδικό και έλεγε για αναβάθμιση του κινητήρα να σου βγάλει τον κόφτη στην 5 , 6 ταχύτητα και να σου κάνει χαρτογράφηση του κινητήρα το έχει κάνει κανείς ?
Εμενα εχει τελικη 110 χλμ/ωρα και ηδη μου ειπαν για το 200cc απο το συνεργειο. Θα ερθει σιγουρα ως ολοκληρο μηχανακι (ετσι κυκλοφορει σε ασιατικες αγορες και βραζιλια) και θα δουν αν μπορουν να κανουν αλλαγη στο 125cc που ειναι το ευρωπαικο.
Αλλαγη στην χαρτογραφηση εκανα εγω για την τελικη στο 1ο service (50€-Αλλαγη λαδιων και φιλτρου.) αλλα δεν ειπαν τπτ για τον κοφτη σε 5η και 6η. Εισαι σιγουρος οτι παιζει κατι τετοιο.Στο δικο μου παντως ειναι οι κοφτες στην "θεση" τους και επεμβαινουν κανονικοτατα.
Αμα μαθεις-κανεις, σφυρα πως που και ποσο!
Λέω να αλλάξω τα λάστιχα. Διάβασα και σε ξένα φορουμ ότι είναι υπερβολικά σκληρά και "ξύλινα". Έχω πέσει λόγω ελαστικών παλιά και δεν θέλω επανάληψη του σκηνικού...
Θα ανοίξω νέο θέμα http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=123406 οπότε μπορείτε να γράψετε και εσείς εκεί για να μην γεμίσουμε εδώ το χώρο με μηνύματα για λάστιχα.
Τα καλά νέα για όσους έχουν αγοράσει duke 125 ,το οποίο έχει κόφτη στην 5 και 6 σχέση είναι ότι πλέον η ktm , χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική μπορεί να του βάλει την νέα χαρτογράφηση . το μόνο που απαιτείτε είναι λίγο γραφειοκρατία.
Αυτά λέει το περιοδικό μοτο . και ότι πλέον όλα τα μοντέλα θα πωλούνταν με την χαρτογράφηση και χωρίς τους κόφτες. Ρωτήστε τους μάστορες σας στα συνεργία να μάθουμε τι γίνετε .
Η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει? Επειδή όσο μπόρεσα να δω με 90o λέει για υπεύθυνση δήλωση..Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas275
Για αναβαθμιση του 125![]()
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
Η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει . Εργοστασιακή είναι η αναβάθμιση .
εχει κανει κανεις την 2 αναβαθμιση ?
Παιδιά μια βοήθεια για ένα προβληματάκι:
Την πάω μια βόλτα 30' κάθε εβδομάδα τώρα το χειμώνα για να μην μείνει από μπαταρία κλπ.
Μου παρουσίασε την προηγούμενη φορά αλλά και σήμερα ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα:
Ζεστός κινητήρας, όλα ΟΚ και μετά από ευθεία με 5η θέλω να στρίψω δεξιά σε στενό.
Κλείνω γκάζι, πατάω συμπλέκτη, αρχίζω να κατεβάζω ταχύτητες και σβήνει!
Την προηγούμενη φορά δεν πήρε μπροστά παρά μόνο αφού σταμάτησα πρώτα. Δεν έπαιρνε με τη μίζα όσο κύλαγε η μηχανή.
Ετούτη τη φορά πήρε με τη μίζα 1-2" μετά το σβήσιμο και όσο ακόμα κύλαγε η μηχανή.
Η θερμοκρασία ήταν στη μέση και έχω σταθερό ρελαντί γύρω στις 1200 στροφές (1 γραμμή πάνω από τις 1000 στο στροφόμετρο).
Εχει παρουσιάσει σε κάποιον κάτι τέτοιο;
Update.......
Πλεον +5000χλμ
Ο δείκτης βενζίνης δουλευει ρολοι πλεον χωρις να κανω τπτ.Ηθελε απλα λίγα γεμισματα ,προφανώς.
Κατανάλωση: 2,5λτρ/100χλμ πηγαινοντας νορμαλ για καθε μερα πολη (αλλαγές στις 8000στρ/λπτ) και 3λτρ/100χλμ με σκισιμο (αλλαγη ολες στον 9500-10000στρ/λπτ)
Σημειωση....... η διαφορα του "χαλαρα" με το "σκισιμο" μεταφραζεται σε ταχυτητα απο 75-80 χλμ στα 95-100 χλμ με εμενα πανω (92κιλα1,80 μπόι) Το μηχανακι παει μεχρι 110χλμ/ωρα (με εμενα πανω).
Ειδα βελτιωση στην πορεια-συμπεριφορα σκληραίνωντας την αναρτηση στα 5 κλικ (απο 2 που την ειχα).
Σημειωση ....δεν βρηκα το γατζοκλειδο στα (σφραγισμενα) εργαλεια μου και μου εκανε εντύπωση γιατι νομιζα πως υπηρχε. Στο συνεργειο (FanMoto) μου ειπαν πως δεν το δίνει η εταιρια και το παραγγέλνω αν θέλω ως έξτρα!!!
Τα μαμα λαστιχα γλυστράνε στα πολλα φρενα, φταιει και η ασφαλτος βεβαια αλλα κανα δυο φορες τα χρειαστηκα (κυριως σε φαναρι .........το μπροστινο αλλα ευτυχως)
Στην πτωση σπαει η βαση των μαρσπιε (ΟΛΗ-κοντα στην βιδα) και ο λεβιες (ταχυτητες-φρενο) και τπτ αλλο δν βρισκει κατω. Το τιμονι εννοειται!
Σημειωση....δν επεσα εγω,στο συνεργειο τα ειδα .
Κανει μια διακοπη-κομπιασμα(σαν να μπαινει ο κοφτης στις 7500-8000) στο πολυ ανοιγμα του γκαζιου! Αν επιμείνεις και περασει τις 8000 ανεβαζει κανονικα! Απο το συνεργειο μου είπαν οτι οτι φταιει ο "χαρτης" ,περασαμε τον καινουργιο (10 φορες) και εξακολουθει να το κανει!!! Αλλαξαμε και ενα μπουζι γιατι ηταν βραχυκυκλωμένο μου ειπαν την πρωτη φορα (@@...λεω εγω). Θα ξαναπερασουμε το "χαρτη" ειναι η απαντηση του μαστορα!!!
Σεντονι γαρ.....to be continued
συνεχίζοντας............
Μια φορα ειδα ψυκτικο στα καπακια του μοτερ. Εχανε μια φλατζουλα στο πισω μερος του κυλίνδρου στην μερια της εξατμισης. Μου το εφτιαξαν χωρις χρεωση αν και χρειάστηκε να λυθει ολο το τεποζιτο εξατμιση κτλ. Στο δεσιμο μου γαμισαν τα κεφαλια στις βιδες που κραταει το τεποζιτο (κατω απο την σελα), και δεν ειπαν-εκαναν τπτ. Αλλα ουτε και εγω .........ακόμα.
Εβαλα και συναγερμο........απο τα παουερ παρτς (μη χ3σW). Και κλοτσιες να του δωσεις χαμπαρι δν περνει . Βεβαια αρχικα τα μαστορια ειχαν ξεχασει να γεφυρωσουν κατι ασφάλειες [μια (1) συγκεκριμενα-το ειδαν στο σερβις των 5000χλμ] αλλα και πάλι αρχιδια δουλεια κανει. Το λυνω το μηχανακι ΟΛΟ και δεν χτυπαει .......και κυριολεκτω. Με 400 ευρω επαιρνα τρια λουκετα και ισως να ηταν πιο ασφαλες.
Γυρω στα 150 χλμ πριν το σερβις ξεκινησε ενας ηχος (σαν ηλεκτρικο μοτερ) οταν ανοιγω το γκάζι. Στο συνεργείο δεν ακουν τπτ αλλα πλεον ειμαι ολο και πιο σιγουρος. Νομίζω ειναι η αντλία του καυσιμου. Αρχικα πιστευα πως ηταν η καδενα των εκκεντροφόρων αλλα το κανει μονο οταν ανοιγω το γκαζι και ο ηχος ειναι χαρακτηριστικος οποτε μαλλον δν παιζει αυτο. Οταν τους ζορισα να τον ακουσουν μου ξεφουρνησαν οτι παιζει το μηχανακι να κανει διακοπες και κατι αλλα.... ακομα το ψαχνουμε. Υπαρχει θεμα λεει με τα τσιπακια του ψεκασμου και δεν συνεργαζονται καλα και @@ καπαμα. Το κανουν πολλα 125 λεει. Εγω παλι δν το πηρα χαμπαρι ....μια φορα ειδα ενα τρεμοπαιγμα στα λαμπακια αλλα μονο αυτο. Τεσπα....θα ξαναπερασουμε τον "χαρτη".
Απο κοστος.......
Πρωτο σερβις (επεμεναν στα 500χλμ) 50ευρω για αλλαγη λαδιων-φιλτρου και "γενικος ελεγχος". Αν και στο μανιουαλ εγραφε 1ο σερβις στα 1000χλμ και ελεγχος βαλβιδων (που δν εγινε αν και το ζητησα με αιτιολογια "δν χρειαζεται!!!")
Δευτερο σερβις (5000χλμ+4χλμ) 100ευρω για αλλαγη λαδια-φιλτρο λαδιου, φιλτρο βενζινης, μπουζι, "γενικος ελεγχος", ανοιξαν το καπακι αυτη την φορα για τις βαλβιδες.
Σε γενικες γραμμες ευχαριστημένος απο το μηχανακι εως πολυ ευχαριτημένος.