Ρε Στελιο να σου κανω μια ερωτηση...ετσι γιατι το εχω περιεργεια τοσο καιρο...Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
κομμάθια να γίνει...
(εναλλακτικές είναι, λχ, rRna (απίστευτο μα αληθινο), nonsense-DNA (επίσης απίστευτο μα το έχω δει), mRNA (καλό, ε; ) και υλικό που δεν συνιστά αυτούσιο "μόριο" αλλά σκόρπιες βάσεις (τύπου virions κ.α. ) )
τσεκ ιτ απ!
Ακόμα και ένα άσχετο ψωρο-βακτήριο θα μπορούσε κάλλιστα να φτιάξει "περιτύλιγμα" ανθεκτικό σε οτιδήποτε χημικό υπάρχει. Τα βακτήρια στα vents τρώνε θειάφι και ζούνε σε πιέσεις που δεν αντέχουν ούτε μοντέρνα υλικά της μεταλλουργίας. Έχουν φτιάξει μεμβράνες (ας τις ονομάσουμε έστω έστι) που αντέχουν όσο δεν αντέχει το πιο εκπαιδευμένο γκρόβερ.
Όμως!
Η ανακάλυψη βακτηρίων μέσα σε πυρηνικούς αντιδραστήρες (φωτιά και λαύρα από ακτινοβολία) υπερκερνάει και το πιο ευφάνταστο σενάριο Ε.Φ. ! Μιλάμε ότι τα σκατουλάκια αυτά όχι μόνο έχουν και γ. τις μεμβράνες και τοιχώματα αλλά έχουν και μηχανισμούς επιδιώρθωσης του γενν. τους υλικού που δεν μπορούμε να τους φτάσουμε σε ταχύτητα και περιπλοκότητα. Τι ελαφρές και βαριές υπομονάδες αντιγραφής-μεταγραφής και μετάφρασης και τρίχες κατσαρές. Εκεί γίνεται το πανυγήρι της κακομοιριασμένης κακομοίρας από πρωτεινοσύνθεση! Τι μεταβολίζουν εκειά μέσα; Ακτινοβολία; Ναι!
Και ας μη μιλήσουμε για το τι ζει (αυτό δε μας το ανακοινώσανε τα καλόπαιδα) πάνω στη σκόνη των κομμητών που ήλθαν πίσω στη γη. Τα βακτηριάκια εκεί αντέχουν τόνους κοσμικής ακτινοβολίας και το παίζουν και μάγκες κάνοντας σουλάτσο πέρα-δώθε στο διάστημα.
Βακτήρια στη λίμνη και πέη κυανά...
Να μου χαθήτε λαμόγια!
Αντί να δείτε πως θα φτιάξουμε κάτι να ξεμαλακίσουμε μερικές εκατοντάδες τρόμπες που γ. τον πλανήτη κάθεστε και μετράτε πόσα μP πίεση ήταν η κλανιά του βακτηρίου τση λίμνης!
Όξω ρε "επιστήμονες"
![]()
Τι σκατα καθεσαι και κανεις στην Ελλαδα ρε αδερφε...