Μπράβο +100000000000Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Επίσης δε θα γεμίζαμε 5 σελίδες αν όλοι καθόμασταν σπίτια μας.
Μπράβο +100000000000Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Επίσης δε θα γεμίζαμε 5 σελίδες αν όλοι καθόμασταν σπίτια μας.
2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...
Που τα συμπεραίνεις όλα αυτά τα βαθυστόχαστα ρε φίλε. Ποιος σου είπε ότι η επιθετική οδήγηση εξασκεί πίεση σε μαμάδες με χιλιάρια ή σε random βλαμένους adrenaline junkies??? Μην μπλέκεις την ΣΩΣΤΗ οδηγηση με την οδήγηση του Κάγκουρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrated
Εγω δεν θελω να μεινω στο περιστατικο αλλα να σχολιασω τη σταση σου στο δρομο γενικοτερα.Η επιθετικη οδηγηση πρακτικα εχει βαση αναλογα που την ασκεις.Πχ αν την ασκεις σε μια μανα με το χιλιαριακι της ναι δεν θα υπαρξει προβλημα σιγουρα.Αν παρολαυτα πεσεις σε καποιον που κουβαλαει τα ιδια μυαλα,ποιος θα υπερτερησει?Ο ποιο επιθετικος υποθετω.Που σημαινει οτι κατευθειαν μια απλη κινηση στο δρομο μπορει να γινει απο κινηση αλλαγης λωριδας η οτιδηποτε σε τελειως εγωιστικη και ανταγωνιστικη πραξη για το ποιος θα επικρατησει.Η αποψη μου ειναι προσαρμογη αναλογα τον οδηγο που εχεις απεναντι σου.
H επιθετική και σβέλτη οδήγηση αλλάζει τη λωρίδα όταν ο άλλος δεν προλαβαίνει καν να το αξιολογήσει ως ανταγωνιστίκή ενέργεια, ενώ αντίθετα η "αμυντική-παθητική" οδήγηση είναι αυτή που κλείνει ραντεβού με τα κόμπλεξ του κάθε καθυστερημένου.
2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...
Επιθετικη και σβελτη οδηγηση μεσα στη Κηφισιας με...ποδηλατο;;;;και πισω σου να΄χεις τρολευ;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
H επιθετική και σβέλτη οδήγηση ...
Μαλλον εγωιστικη οδηγηση εννοεις...
Ποσο δυσκολο ειναι να σκεφτεις πως εισαι ο πιο ευαλωτος ασχετα αν εχεις προτεραιοτητα η οχι...
...cause the place seems still alive...
Μερικά ερωτήματα..
Όλοι εμείς που κινούμαστε με τις μηχανές, δεν έχουμε κάνει ποτέ την κίνηση που έκανε ο συνάδελφος, δηλ. να προσπεράσουμε από τα αριστερά και να περάσουμε αρκετά κοντά από το εμπόδιο? Δεν έχει τύχει στους περισσότερους ενώ κάνουμε προσπέραση νομότυπα να μας περάσει ο πίσω μας (προσπέραση, πάνω στην προσπέραση) θέτοντας σε κίνδυνο αυτόν κι εμάς? Επίσης μην μου πείτε ότι δεν έχει τύχει να κάνετε προσπέραση ή αλλαγή λωρίδας χωρίς να προειδοποιήσετε (έπρεπε να γίνει γρήγορα πχ για αποφυγή εμποδίου) ?
Εμένα προσωπικά μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές, είτε είμαι με τετράτροχο είτε με δίτροχο.
Καλό θα ήταν να βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση του άλλου για να καταλάβουμε...
Επίσης πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα ποδήλατα υπάρχουν στην ζωή μας είτε τα χρησιμοποιούμε είτε όχι.
Ο ΚΟΚ δεν ισχύει μόνο όταν μας συμφέρει προσωπικά![]()
Φιλικά![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!
tzarot...
Για να μαθαίνεις να κοιτάς τις λεπτομέρειες στους νόμους.. απο το χωρίο νόμου που ο ίδιος έβαλες...
Στις λεωφορειολωρίδες επίσης υπάρχει σχετικό και ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΘΡΟ του ΚΟΚ που αναφέρει πως ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΗΜΑ δεν κυκλοφορεί σε αυτές πλήν των λεωφορείων!!! Με ειδική διάταξη προστέθηκε το "ελευθέρας" για μοτοποδήλατα (και μόνον αυτά) βάση του σκεπτικού ευελιξίας, ταχύτητας και όγκου αυτών!!!υπoχρεoύνται να κινoύνται κατά μήκoς
oποιoυδήπoτε πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας βατoύ ερείσματoς της
oδoύ, εφόσoν υπάρχει, και δεν πρoκαλείται δυσχέρεια στoυς χρησιμoπoιoύντες
αυτό, άλλως πλησίoν τoυ άκρoυ δεξιoύ τoυ oδoστρώματoς.
Έβαλα επίσης φωτό με ΣΗΜΑΝΣΗ για το ποιός επιτρέπεται να μπεί σε αυτές τις λωρίδες. Στην σήμανση όπως πολύ σωστά είπε ο Trooper , αναφέρονται εκείνοι που επιτρέπονται και οχι εκείνοι που δεν επιτρέπονται να μπούν (θα ήθελε board/panel ανά πινακίδα για κάτι τέτοιο).
Και σε αυτο το σημείο το ξαναλέω μπας και το καταλάβεις... Είτε είσαι νόμιμος είτε παράνομος (όπως είμαστε και σαν αναβάτες μηχανών εν διήθηση) το θέμα μας δεν είναι αυτό!! (έτσι και αλλιώς ούτε κλήση θα φάς , αλλά και νόμιμος να είσαι ασφάλεια οχήματος δεν έχεις για να είσαι καλυμένος! )...
Το θέμα μας είναι οτι μεταφέρεις μια νοοτροπία οδήγησης οχήματος σε ενα άλλο. Επιθετική(σβέλτη σωστή κίνηση) μπορείς να έχεις με την μηχανή καθώς σε βοηθάει το μεγάλο πλεονέκτημα της ενεργητικής ασφάλειας που διαθέτει λόγω της απόκρισης γκαζιού και γενικά του μηχανολογικού συνόλου της.. με το ποδήλατο που την βασίζεις;... στην ορθοπεταλιά; Σου ξαναλέω και πάλι οτι ποδήλατο είχα για αρκετό διάστημα και επειδή είδα οτι είδα όσον αφορά την κίνηση με αυτό στην πόλη, το πούλησα. Δεν είμαι αδαής.. ξέρω τι ευκολίες έχει, λόγω του σαφώς μικρότερου όγκους αλλά και κόστος συντήρης, περιβάλλον κοκ...
όμως πραγματικά δεν κατανοώ πως μεταφέρεις τον όρο επιθετική οδήγηση με το ποδήλατο που ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ/ΠΑΘΗΤΙΚΗ ασφάλεια (οχι τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλα οχήματα στον δρόμο). Όταν είσαι στην Κηφησίας ειδικά που ανά κομμάτια δρόμου έχει όριο τα 80Km/h καθιστώντας τον δρόμο 'ταχείας κυκλοφορίας εντός αστικού ιστού' , πως ακριβώς θεωρείς οτι μπορείς να έχεις "επιθετική τακτική" με ενα όχημα που είναι πιο αργό απο τα υπόλοιπα και ενώ κινούνται όλα, (δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα).
Όσον αφορά το περιστατικό.. την γνώμη μου την ειπα... ανεξαρτήτως νόμων , και οι δύο έχετε λάθος... Εσύ γιατί ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΩΡΙΔΑ έχεις όχημα που σταματάει και δεν φρενάρεις, αλλά κάνεις προσπέραση χωρίς σινιάλο (απο όσο περιγράφεις πάντα).. και ο επερχόμενος γιατί δεν φρενάρει αλλά βασίζεται στον όγκο του για να κάνει οτι κάνει και πέραν τούτου, έχει την κλασσική Νεο-Ελληνική οδηγική νοοτροπία.
Α.. και ενα τελευταίο που το έχουμε πεί δεκάδες φορές απο εδώ... το οτι οδηγάς 30 χρόνια δεν σημαίνει και οτι οδηγάς σωστά!!! Αυτό μπορείς να το ρωτήσεις σε όλες τις σχολές ασφαλούς οδήγησης για να στο μεταφέρουν.
Αυτά απο μένα και να είσαι πάντα καλά και όρθιος για να "τσακωνόμαστε" απο εδώ!!!
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
μερικες απαντησεις...Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Μερικά ερωτήματα..
...
ναι ολοι εχουμε κανει μαλακιες.δεν υποστηριζουμε ομως οτι ειναι και σωστο!και δευτερον εχω βαρεθει τη λογικη:''δλδ εσυ εισαι τελειος?''.οχι δεν ειμαι.και?τα λαθη σου να μη σου τα πω για να τα διορθωσεις?η να τα συζητησουμε ρε αδερφε!και αν δε βγει ακρη...καλη καρδια.δε θα βαλω και τη σκουπα μου αναποδα να κλαιει.
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Γιώργο απ' τα γραφόμενα των περισσοτέρων μόνο αυτό που γράφεις δεν καταλαβαίνω...Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μερικες απαντησεις...
ναι ολοι εχουμε κανει μαλακιες.δεν υποστηριζουμε ομως οτι ειναι και σωστο!και δευτερον εχω βαρεθει τη λογικη:''δλδ εσυ εισαι τελειος?''.οχι δεν ειμαι.και?τα λαθη σου να μη σου τα πω για να τα διορθωσεις?η να τα συζητησουμε ρε αδερφε!και αν δε βγει ακρη...καλη καρδια.δε θα βαλω και τη σκουπα μου αναποδα να κλαιει.
![]()
Ουδείς τέλειος αλλά να μην συμπεριφερόμαστε ως τέλειοι
Βεβαίως να τα πούμε και φυσικά σε μια συζήτηση δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι.
Σαφώς καλή καρδιά ...αα εγώ της έστειλα μήνυμα να πάει στην γωνία της να κλάψει![]()
Τώρα όσο αφορά το περιστατικό θεωρώ ότι και οι 2 έχουν μερίδιο ευθύνης και για μένα μεγαλύτερο έχει ο οδηγός του λεωφορείου γιατί ξέχασε ότι μέσα σε αυτό το ρημάδι κουβαλάει κόσμο πάνω απ' όλα και φέρθηκε εντελώς ανεύθυνα.
Απ' την άλλη ο συνάδελφος δεν προειδοποίησε για επερχόμενη αλλαγή διεύθυνσης όπως θα έπρεπε (φάουλ), αλλά εφόσον αποφάσισε να μην σταματήσει και βγήκε απ' τα αριστερά πριν του λεωφορείου θα έπρεπε να δείξει τη δέουσα προσοχή.
Τεσπά![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!
ουτε ως αλαζονες.Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
...
Ουδείς τέλειος αλλά να μην συμπεριφερόμαστε ως τέλειοι ...
αντε καλημερες...![]()
το θεμα ειναι ποιος θα ποναγε ομως...και με πολλες πιθανοτητες να εχει και αδικο...Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Τώρα όσο αφορά το περιστατικό θεωρώ ότι και οι 2 έχουν μερίδιο ευθύνης![]()
Πάνο να σου πω λίγο τι με προβληματίζει σε αυτό το thread περισσότερο?Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
το θεμα ειναι ποιος θα ποναγε ομως...και με πολλες πιθανοτητες να εχει και αδικο...![]()
Αν έγραφε ότι εκινείτο με το μηχανάκι στην δεξιά λωρία μπλα μπλα... αν του λέγαμε ότι είναι φάουλ και ότι φταίει!.
Τρελοκοτσιδού..!!!!
δεν διαβαζεις πολυ το φορουμ ετσι ??Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Πάνο να σου πω λίγο τι με προβληματίζει σε αυτό το thread περισσότερο?
Αν έγραφε ότι εκινείτο με το μηχανάκι στην δεξιά λωρία μπλα μπλα... αν του λέγαμε ότι είναι φάουλ και ότι φταίει!.![]()
![]()
![]()
Χαιρετάς το thread αυτό από την προηγούμενη σελίδα.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ουτε ως αλαζονες.
αντε καλημερες...![]()
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
εμενα με προβληματιζει να μην βρεθω ποτε μπροστα του και μας μαζευουνε παρεα...και το λεω σοβαρα...μαλακιες και λαθη εχουμε κανει/κανουμε/και θα κανουμε ολοι...οπως βεβαια και θα κανουν και οι υπολοιποι τρυγυρω μας...το θεμα ξαναλεω ειναι πιος θα πονεσει στο τελος...Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Πάνο να σου πω λίγο τι με προβληματίζει σε αυτό το thread περισσότερο?
Αν έγραφε ότι εκινείτο με το μηχανάκι στην δεξιά λωρία μπλα μπλα... αν του λέγαμε ότι είναι φάουλ και ότι φταίει!.
θεωρω μεγαλη ........ (συμπληρωστε οτι θελετε) να εχεις μπροστα σου οχημα σταματημενο...να ερχετε πισω σου αλλο ΜΕΓΑΛΟ οχημα με ιδια η και περισσοτερη ταχυτητα απο εσενα...να εισαι εσυ με ενα οχημα που δεν σου παρεχει την απαραιτητη δυνατοτητα για γρηγορο ελιγμο....ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...και σαν αξιολογηση να σου λεει ο εγκεφαλος σου...στα παπαρια μου...θα παω γιατι εχω προτεραιοτητα...γιατι οδηγαω ετσι...και γιατι εκεινη την στιγμη πιστευω (και ισως να εχω και δικιο) οτι ο ΚΟΚ ειναι μαζι μου...![]()
φανταζομαι και εσυ οταν θα ξεκινας με το νεομηχανακι σου/μου
απο πρασινο και περναει ο αλλος με κοκκινο...σε μια μεγαλη διασταυρωση...δεν θα πατησεις φρενο γιατι ο κοκ ειναι μαζι σου...σωστα???η οταν θα παμε καμμια βολτα και βγουμε ΕΟ και εισαι στην μεσσαια λωριδα και θελεις να κανει προσπεραση δεν θα σε νοιαζει που στην αριστερη θα ερχονται suv με ταχυτητα...???η οταν θα εισαι σε λεωφοριολωριδα και θα σταματαει ταριφας μπροστα...σου θα βλεπεις οτι ερχετε αυτοκινητο/μηχανη/νταλικα...και ενω θα μπορεσεις να πατησεις φρενο...θα βγεις κανονικα και δεν σε νοιαζει ο πισω...???
ξαναλεω ...ολα μαλακιες ειναι...το θεμα ειναι πιος ποναει στο τελος...και οχι απαραιτητα ποιος εχει δικιο...![]()
Πάνο με το μηχανάκι μου/σουΑρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
εμενα με προβληματιζει να μην βρεθω ποτε μπροστα του και μας μαζευουνε παρεα...και το λεω σοβαρα...μαλακιες και λαθη εχουμε κανει/κανουμε/και θα κανουμε ολοι...οπως βεβαια και θα κανουν και οι υπολοιποι τρυγυρω μας...το θεμα ξαναλεω ειναι πιος θα πονεσει στο τελος...
θεωρω μεγαλη ........ (συμπληρωστε οτι θελετε) να εχεις μπροστα σου οχημα σταματημενο...να ερχετε πισω σου αλλο ΜΕΓΑΛΟ οχημα με ιδια η και περισσοτερη ταχυτητα απο εσενα...να εισαι εσυ με ενα οχημα που δεν σου παρεχει την απαραιτητη δυνατοτητα για γρηγορο ελιγμο....ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...και σαν αξιολογηση να σου λεει ο εγκεφαλος σου...στα παπαρια μου...θα παω γιατι εχω προτεραιοτητα...γιατι οδηγαω ετσι...και γιατι εκεινη την στιγμη πιστευω (και ισως να εχω και δικιο) οτι ο ΚΟΚ ειναι μαζι μου...![]()
φανταζομαι και εσυ οταν θα ξεκινας με το νεομηχανακι σου/μου
απο πρασινο και περναει ο αλλος με κοκκινο...σε μια μεγαλη διασταυρωση...δεν θα πατησεις φρενο γιατι ο κοκ ειναι μαζι σου...σωστα???η οταν θα παμε καμμια βολτα και βγουμε ΕΟ και εισαι στην μεσσαια λωριδα και θελεις να κανει προσπεραση δεν θα σε νοιαζει που στην αριστερη θα ερχονται suv με ταχυτητα...???η οταν θα εισαι σε λεωφοριολωριδα και θα σταματαει ταριφας μπροστα...σου θα βλεπεις οτι ερχετε αυτοκινητο/μηχανη/νταλικα...και ενω θα μπορεσεις να πατησεις φρενο...θα βγεις κανονικα και δεν σε νοιαζει ο πισω...???
ξαναλεω ...ολα μαλακιες ειναι...το θεμα ειναι πιος ποναει στο τελος...και οχι απαραιτητα ποιος εχει δικιο...![]()
![]()
δεν ξέρω αν θα βγω τελικά ποτέ Ε.Ο. για την ώρα δεν το βλέπω ούτε σε απλό αστικό δρόμο και δεν ξέρω αν θα το δω
![]()
![]()
![]()
:o Δεν ξέρω δεν απαντώ
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Θα έπρεπε?Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
δεν διαβαζεις πολυ το φορουμ ετσι ??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!