ok, πες μου τι εχεις πουλησει μεχρι τωρα και σε ποσο χρονο θα παρεις τα λεφτα που θα επαιρνες αν την πουλαγες in one piece...Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
εγώ έχω επιχειρηματικό μυαλό ρε χαζούλη...![]()
![]()
![]()
ok, πες μου τι εχεις πουλησει μεχρι τωρα και σε ποσο χρονο θα παρεις τα λεφτα που θα επαιρνες αν την πουλαγες in one piece...Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
εγώ έχω επιχειρηματικό μυαλό ρε χαζούλη...![]()
![]()
![]()
καβαλησε την ιδια μερα με συνεπιβατη για 50κμ ενα cbr600f και γυρνα με μηχανκι φιλου την ιδια αποσταση με ενα 636... μετα καντο και μονος. θα καταλαβεις εκει τι θες. το Honda δεν ειανι ουτε sport-touring oute racing ομως. υπολειπεται σε αναρτησεις και φρενα αλλα για τους ελληνικους δρομους ειναι μανουλα. εγω τι θα επαιρνα?? ισως 636 γιατι cbr-f ειχα.. αλλα θα μου λειψει η σελαρα της... οσο για το γκαζι. δικαβαλος δεν σου φτανει για κανεναν λογο το 600 σε ταξιδακι και ειδικα στις ρεπριζ η σε κυνηγι...δηλαδη με τις βενζινες τοσο που πηγανε ταξιδευεις με 120 να μην καιει τιποτε. αλλα εκει με 6η ειναι ΝΕΚΡΟ..θεσς 3-4 ταχυτητες κατω για να νιωσεις επιταχυνση. (οχι οτι δεν φευγει αλλα ενα 1000 εκει υπερτερει.) εγω αν μιλαμε για 4000ε θα επαιρνα ενα Κ4 η ενα 954 (sniper σουτ..)αν δεν μιλας για κυνηγι χρονου αλλαξε κατηγορια στο νου σου..
![]()
Λοιπόν να πω και εγώ την δική μου άποψη μιας και είχα GSXR 600 K6 και τώρα έχω ένα S1000RR.
Τα θετικά του 600SS:
-Ανάλαφρη αίσθηση,σχεδόν παιχνίδι
-Τρώει σαφώς λιγότερο λάστιχο,άρα λιγότερα $$$
-Λίγο μικρότερη κατανάλωση και αυτό ανάλογα τον τρόπο οδήγησης
-Λιγότερο απότομο στις επιταχύνσεις και δεν σε φοβίζει στο άνοιγμα του γκαζιού
-Σχολείο για πολλούς νέους στο άθλημα
Θετικά 1000SS:
-Απίστευτα διασκεδαστικό γκάζι (αρκεί να το σέβεσαι και να γνωρίζεις)
-Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να το ζορίσουν.Δεν πα να είναι ανηφόρα με 2 άτομα κλπ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τίποτα
-Εφαρμογή Top τεχνολογίας της κάθε εταιρίας σχεδόν πάντα πρώτα στα 1000ss της
-Οι αποστάσεις απλά εκμηδενίζονται με απλό γαργάλημα του γκαζιού
Αρνητικά 600SS
-Για να έχεις γκάζι στην έξοδο πρέπει να μπαίνεις με φόρα στην στροφή και αυτό θέλει εξοικείωση
-Για να πας γρήγορα πρέπει να το δουλεύεις σε ψηλές στροφές >10000,ειδικά τα μοντέλα των τελευταίων ετών.
-Έχει μεγάλο σκαλοπάτι στην απόδοση.Από μεσαία σε ψηλά η δύναμη αυξάνει απότομα...
Αρνητικά 1000SS
-Υψηλό κόστος απόκτησης
-Λαστιχοφάγα όταν τα δουλεύεις για τον λόγο που τα έχουν φτιάξει
-Συνήθως βαρύτερα σε αίσθηση από τα αντίστοιχα 600
-Πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην απίστευτη δύναμη που έχουν τα σημερινά 1000αρια.
Αυτά είναι κατά την άποψή μου τα θετικά και αρνητικά μεταξύ σημερινών 1000SS και 600SS.Μπορεί να υπάρχουν και άλλα, αλλά προς το παρόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο.
Επίσης και τα 2 είναι απόλυτα εργαλεία που το φυσικό τους περιβάλλον είναι η πίστα και θέλουν εμπειρία και σεβασμό στην χρήση τους γιατί συγχωρούν δύσκολα λάθη δικά μας.
Φίλε αν δεν είχες ούτε 600 ούτε 1000 παίρνεις 600. Για μένα είναι τελειωτικό. Είναι απλά μια κατηγορία που δεν κάνει να προσπεράσεις, θα σου μάθει πολλά, θα σου συγχωρέσει πολλά και αξίζει να την περάσεις ακόμα και αν χάσεις κάποια $$$ πουλώντας το 600 και παίρνοντας ένα 1000 μερικούς μήνες μετά.Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrated
Αυτο ειναι το διλημμα μιας και παιζουν στα ιδια χρηματα,μεταχειρισμενα,γυρω στο 05.Δεν ειχα ουτε 600 ,ουτε 1000 .Δε θελω να μεινουμε στο κομματι της εμπειριας αλλα στα κοστη(καταναλωση,συντηρηση)και κυριως αν στον δρομο οχι εθνικες ,αττικες κλπ το 1000 θα μου δωσει κατι παραπανω απο το 600,αν η δυναμη του δηλαδη ειναι αξιοποιησιμη σε καποιο βαθμο.
Για τα υπόλοιπα που είπαν τα παιδιά γενικά συμφωνώ, απλά θα προσθέσω ότι ένα 600 αν ξέρεις να το δουλέψεις η δύναμη του τρομάζει και παρατρομάζει. Ναι, σε ευθείες συνηθίζεται εύκολα αλλά μόνο εκεί. Όποιος ισχυρίζεται ότι ενα 600 δεν έχει αρκετή δύναμη που μπορεί να τρομάξει σε ένα στριφτερό δρόμο ή ότι δεν τον εξιτάρει αρκετά σε ένα τέτοιο περιβάλλον μάλλον δεν το δουλεύει στις στροφές που πρέπει.
Α και η τεχνολογία των 1000 δεν είναι ανώτερη από των 600 (το αντίθετο μάλλον ιδιαίτερα τώρα τελευταία), ούτε παραδοσιακά συνέβαινε κάτι τέτοιο (μπορεί κάποια παραδείγματα να υπάρχουν αλλά δεν είναι η νόρμα)!
Chris
μήπως κάνεις λάθος;Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Α και η τεχνολογία των 1000 δεν είναι ανώτερη από των 600 (το αντίθετο μάλλον ιδιαίτερα τώρα τελευταία), ούτε παραδοσιακά συνέβαινε κάτι τέτοιο (μπορεί κάποια παραδείγματα να υπάρχουν αλλά δεν είναι η νόρμα)!
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
μήπως κάνεις λάθος;
αν συγκρινουμε το s1000rr με το triple 675 ναι τα 1000 εχουν τεχνολογια. αλλα αμα δεις ποση τεχνογνωσια κρυβεται μεσα στα μοτερ που στροφαρουν 15κ και 16κ μαλλον ειναι σωστο.
ιστορικα παντως το r6 ειχε ram air για παραδειγμα πολλα χρονια αποκτησει το r1.
to CBR600RR του 2008 ειναι 168 κιλα κι αυτο δεν οφειλεται μονο στα λιγοτερα κυβικα. υπηρξε πολυς κοπος πισω απο αυτο που ανταμειφθηκε με πρωταθληματα. (οπως και τα αλλα cbr600 απο το 2003 και μετα αλλωστε..)
τεχνολογια δεν ειναι μονο οι μεταβλητοι αυλοι και τα ride by wire.
Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
το ride by wire δεν ειναι τεχνολογια.. ειναι Μ&^%$#@ οδηγια της ευρωπαικης ενωσης
δε νομιζω να υπαρχει εστω και ενας που να προτιμα το ride by wire απο το κλασσικο συρματοσχοινο
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
και γω μπορώ να σου πω χίλια δύο πράγματα...Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
μήπως κάνεις λάθος;
αν συγκρινουμε το s1000rr με το triple 675 ναι τα 1000 εχουν τεχνολογια. αλλα αμα δεις ποση τεχνογνωσια κρυβεται μεσα στα μοτερ που στροφαρουν 15κ και 16κ μαλλον ειναι σωστο.
ιστορικα παντως το r6 ειχε ram air για παραδειγμα πολλα χρονια αποκτησει το r1.
to CBR600RR του 2008 ειναι 168 κιλα κι αυτο δεν οφειλεται μονο στα λιγοτερα κυβικα. υπηρξε πολυς κοπος πισω απο αυτο που ανταμειφθηκε με πρωταθληματα. (οπως και τα αλλα cbr600 απο το 2003 και μετα αλλωστε..)
Για παράδειγμα ,το τι είδους κραματα έχουν εξελιχθεί για να αντέχουν στις μεγάλες ιπποδύναμεις των χιλιάριων...
Οι εξελίξεις των πλαισίων ,τα ψαλίδια κ.ά κ.ά κτλ κτλ...
![]()
Ευχαριστω παλι για ολες τις απαντησεις.Τελικα πηρα ενα 636 του 06 και μου ειναι υπεραρκετο προςτοπαρων σε ολους τους τομεις.
Και καλές βόλτες φίλε.. Πόσο σου στοίχισε και βάλε καμιά φωτό ειδάλλως δεν πιστεύουμε τίποτα!
http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest
καλοταξιδο και σεβασμο στο γκαζι
δεν προλαβα να απαντησω παραπανω, 600αρι θα σου ελεγα να παρεις και εγω... ειναι more than enough...
παντα ορθιος!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrated
Ευχαριστω παλι για ολες τις απαντησεις.Τελικα πηρα ενα 636 του 06 και μου ειναι υπεραρκετο προςτοπαρων σε ολους τους τομεις.
καλοταξιδο και πολυστροφοδουλευτο...:hypnotize
![]()
![]()
![]()
![]()