Εχω οδηγησει λιγο Θανο, και το εχω "κυνηγησει" μαλιστα στην Πεντελη ενα ZZR600 ... και ενα CB400R στην Β.Εβοια, οταν μαλιστα ειχα το μικρο Μονστερ με 50 αλογα... (και 1-2 αλλα Ι4 ομως μεσα στην πολη τετραγωνο κλπ)... το οτι δεν ειναι τιποτα τις προκοπης μηχανακια οκ το δεχομαι... υποτιθεται οτι και το Μονστερακι δεν ειναι 749 η σοβαρο SS... αλλα δεν στεκομαι στο στησιμο τους... αλλα στο μοτερ τους......................Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Γι'αυτό και μένα δεν μου αρέσουν τα ιταλικά... είναι πολύ απότομα! Αν και δεν έχω οδηγήσει κανένα...![]()
αυτο που δεν μου αρεσε ηταν ο τροπος που δουλευει ψηλα το μοτερ και η ελλειψη και αισθηση ροπης χαμηλα... δεν με ενδιαφερουν τοσο τα αλογα οσο η ροπη, τα πολλα αλογα δεν μπορω να τα διαχειριστω ετσι και αλλιως... ενω την ροπη απο χαμηλα που ανεβαινει "αργοτερα" και γραμμικα ναι.... δηλαδη προτιμω ενα 1000ρι διβαλβιδο L2 με 90 αλογα στις 7000-8000rpm, και σχεδον 10κιλο ροπης στις 6000rpm που απο τις 3000rpm εχει βγαλει τα μισα κιλα, και ειναι γεματο γραμμικα μεχρι επανω... παρα ενα I4 600αρι με 120 αλογα που αποδιδει στις 11000 την μεγιστη ροπη των 6 κιλων, και ειναι "κενο" στις 6000 στροφες, και βγαζει τα αλογα απο τις 10000 μεχρι τις 12000rpm................
πχ το Ι4 600 που οδηγησα εχει 6 κιλα ροπη στις 9500+rpm και καπου 85+ αλογα τροχο στις 11500rpm... επισης ανεβαζει στροφες πολυ γρηγορα και η ροπη και τα αλογα εβγαιναν ψηλα, γρηγορα και σε μικρο φασμα στροφων, και μεχρι τις 8000 ειχε αισθηση κενου σε σχεση με το Μονστερακι που εχω τωρα... αυτη η αισθηση δεν μου αρεσει... οταν το "κυνηγησα" στις στροφες τις Πεντελης, περισσοτερη ωρα με απασχολουσε η διαχειριση της δυναμης μεσα και στην εξοδο της στροφης, παρα η ιδια η στροφη, πως δουλευαν οι αναρτησεις, και ο τροπος που απαιτουσε η καθε στροφη για να παω "γρηγορα".................................
δεν λεω... το μαθαινεις ισως σιγα-σιγα, απλα δεν μου πολυαρεσει..................
το Μονστερ εχει με τις εξατμισεις 7.4 κιλα στις 6000 και 72-73 αλογα στις 8000... αλλα ειναι "δυνατο" και γεματο απο τις 4000-5000rpm.......
θελω να ακουω καθε πιστονια να χτυπαει μαζι με τους χτυπους της καρδιας μου, και οχι ενα τρελο σβιιιουννγκκκ... και παρτα ολα στα μουτρα....
Κοινως τα μοτερ αυτα κανουν περισσοτερο για αυτοκινητα τυπου Χιουνται, παρα για μοτοσυκλετες...
εξαιρουνται τα μικρα διχρονα (125-250) γιατι ειναι εντελως διαφορετικη υποθεση, και οδηγουνται και διαφορετικα......................
ασχετο με το ποστ διαμαχη για τα Μεγαρα... αλλα δεν με αφηνεται να αγιασω ρε σχιστοματηδες![]()
![]()
![]()
![]()