συγγνώμη, ξύπνησες;Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε; :hypnotize
λάθος έκανα, πέσε παλι για ύπνο. καληνύχτα![]()
συγγνώμη, ξύπνησες;Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε; :hypnotize
ακου εισαι τοσο μα τοσο ακυρος
ουτε καν σουχει περασει απο το μυαλο οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ και οτι αντιδρουμε γιατι πρωτιστως αυτο ειναι ανηθικο οπως και οτι οι ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
στο παραδειγμα που εγραψα πιο πανω οντως μιλαω για ενα συνταξιουχο ο οποιος ξοδευει 100 ευρω το μηνα για φαρμακα (ειναι τα "αλλα" που λεω)
δεν χει να πληρωσει οπως δεν ειχε και δεν πληρωσε τον προηγουμενο μηνα την εκτακτη φορολογικη εισφορα
δεν μπαινει καν στη διαδικασια θελω δεν θελω , δεν εχει
αλλα ο νομος θα τους κοψει το ρευμα!
και μιλαμε για ανθρωπο με 40 χρονια ανθυγιεινα πραγματικα που μεχρι περσι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑΤΟΥ διοτι τα παρειχε το ικα-οχι πια ομως!
το αυτονοητο, οτι και οι νομοι που ο γκαντι (η πληρεστερη και τελειοτερη μορφη παθητικης πολιτικης ανυποκοης) προετρεπε τους ινδους να καταπατησουν ηταν ψηφισμενοι δεν στο αναφερω
προφανως τοτε θα επιχειρηματολογουσες στην ιδια βαση με τωρα...
κατα τα αλλα εγραψες!
"προφανώς δεν κατάλαβες. αυτό που λέω με λίγα λόγια, είναι ότι αν δεν σταματήσουμε από μόνοι μας να είμαστε μαλάκες, θα μας «σταματήσουν» με το ζόρι και θα πονέσει πολύ αυτό."
μηπως ειναι αυτο που σου εγραψα:η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν" μου απαντησες "οπότε προφανώς δεν κατάλαβες τη «λογική μου»."................................................
._
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
συγγνώμη, ξύπνησες;
Give me fuel, Give me fire
Αν κρύβεται κάποιο επιχείρημα στα λόγια σου, δεν το έχω καταλάβει, σχώρα με.Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
θα σου έκλεβα το μηχανάκι.
αφού θα ήμουν σίγουρος ότι θα με συγχωρούσες και δεν θα μου κρατούσες κακία μετά. τι είναι ένα μηχανάκι μωρέ, εσύ έχεις να πάρεις κι άλλο. πάνω απ'όλα υγεία.
άρα μου μιλάει ο έγκυρος.Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ακου εισαι τοσο μα τοσο ακυρος
για να δούμε, έγκυρες απόψεις κυρίες και κύριοι, δεν ξανάγινε.
μου πέρασε και αυτό από το μυαλό.. αλλά πρώτα μου πέρασε από το μυαλό ότι έτσι όπως έχουμε καταντήσει (μόνοι μας κυρίως, από τις μαλακισμένες απόψεις που έχουμε), ότι δεν είμαστε όπως όλος ο κόσμος, ότι είμαστε αυτή τη στιγμή μια μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση που όμοιά της δεν έχει ξαναϋπάρξει και ότι (όπως ομολογεί και η κυβέρνηση) κάποια από τα μέτρα είναι προφανώς άδικα, αλλά αναγκαία γιατί ο ένας μαλάκας (πρωθυπουργός) και οι άλλοι μαλάκες (ευρωπαίοι ηγέτες και «αγορές») μας εκβιάζουν.ουτε καν σουχει περασει απο το μυαλο οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ και οτι αντιδρουμε γιατι πρωτιστως αυτο ειναι ανηθικο οπως και οτι οι ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
άρα αν σου περνάει μόνο ένα πράγμα από το μυαλό και όχι όλα τα υπόλοιπα, είσαι έγκυρος.
ο οποίος δεν είσαι εσύ, ο συνταξιούχος που δεν έχει, δεν ξέρει το internet και δεν έχει λάβει γνώση της «κομπίνας». ο οποίος θα πληρώσει αναγκαστικά το χαράτσι μη έχοντας άλλη επιλογή.στο παραδειγμα που εγραψα πιο πανω οντως μιλαω για ενα συνταξιουχο ο οποιος ξοδευει 100 ευρω το μηνα για φαρμακα (ειναι τα "αλλα" που λεω)
δεν χει να πληρωσει οπως δεν ειχε και δεν πληρωσε τον προηγουμενο μηνα την εκτακτη φορολογικη εισφορα
δεν μπαινει καν στη διαδικασια θελω δεν θελω , δεν εχει
αλλα ο νομος θα τους κοψει το ρευμα!
και μιλαμε για ανθρωπο με 40 χρονια ανθυγιεινα πραγματικα που μεχρι περσι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑΤΟΥ διοτι τα παρειχε το ικα-οχι πια ομως!
για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, εγώ δεν θέλω να πληρώσει κανένας τίποτα. θέλω να συνυπολογιστούν τα χρέη, να διαγραφούν τα περιττά άνευ λόγου και ουσίας (για παράδειγμα, δεν μπορείς να πιέζεις για φορολογικά μέτρα και φόρους για να καλυφθεί ένα χρέος, ενώ ταυτόχρονα πιέζεις για να αγορασθούν από τους χρεωκοπημένους τα προϊόντα σου (βλέπε οπλικά συστήματα) εκβιαστικά, προσθέτοντας κι άλλο χρέος δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που όλοι ξέρουμε).
μόνο που ώσπου να γίνει κάτι τέτοιο (και σιωπή μην τα φωνάζουμε αυτά γιατί μερικοί κοιμούνται), εσύ δεν θα πληρώνεις τους φόρους και θα τους πληρώνει ο γέρος γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
(άσε που ισχύει διευκόλυνση ή απαλλαγή για όσους είναι άποροι ή έχουν αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, που δεν αναφέρεις καθόλου σκόπιμα. επειδή η άποψή σου είναι έγκυρη προφανώς)
δηλαδή το αυτονόητο της έγκυρης άποψης είναι ότι οι νόμοι φτιάχνονται για να καταπατούνται όποτε ο λαός το κρίνει σωστό;το αυτονοητο, οτι και οι νομοι που ο γκαντι (η πληρεστερη και τελειοτερη μορφη παθητικης πολιτικης ανυποκοης) προετρεπε τους ινδους να καταπατησουν ηταν ψηφισμενοι δεν στο αναφερω
και το ότι «ο νόμος είναι παράνομος» προφανώς.
αυτή είναι η έγκυρη άποψη του φόρουμ και όλων όσων γράφουν εδώ;
δεν θα μας βιάσουν. (ο βιασμένος το καβλί δεν το φοβάται άλλωστε.. παραλλαγή παροιμίας)μηπως ειναι αυτο που σου εγραψα:η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν" μου απαντησες "οπότε προφανώς δεν κατάλαβες τη «λογική μου»."................................................
το θέμα είναι ότι μας έχουν βιάσει ήδη.
και τώρα πάμε να βιάσουμε ο ένας τον άλλον;
εγώ προτείνω: μπορεί να καταργηθεί αυτός ο νόμος; γίνεται; αν ναι, έχει καλώς.
αν όχι, γιατί να μην θεωρήσω όλους τους νόμους παράνομους και να κάνω ό,τι γουστάρω πραγματικά;
λένε π.χ., πρέπει να μαζευτούν 2 δις πάραυτα. οι φοροφυγάδες δεν πληρώνουν, δεν μπορούμε να τους πιάσουμε. οι κλέφτες να τα φέρουν πίσω, είναι αστείο. οι πλούσιοι να τα δώσουν όλα, ακόμη πιο αστείο. άρα πρέπει να μπει χαράτσι. μπαίνει χαράτσι. πολλοί δεν πάνε να πληρώσουν, μαζεύεται 0,5 δις και μένει υπόλοιπο 1,5 δις. (ακόμη και με την απειλή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος). μετά τι γίνεται; θα πουν «εντάξει μωρέ, αφού δεν το πλήρωσαν.. δεν πειράζει, άστο αυτό. θα πουλήσουμε καμιά ακρόπολη». τι λέει για αυτά η αυτού εγκυρότητα;
το ότι όταν κλέβεις το κράτος είναι σαν να κλέβεις τους πολίτες;Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Αν κρύβεται κάποιο επιχείρημα στα λόγια σου, δεν το έχω καταλάβει, σχώρα με.
μπορεί να είναι και άκυρη η γνώμη μου όπως με ενημέρωσαν, γιαυτό σχώρα με.
Το σκεπτικό σου δεν είναι λανθασμένο, αν το πάρεις από μια αγνή οπτική γωνία.
Αφού όμως (και φαίνεται αυτό) δεν είσαι ανυποψίαστος περί το τι (πιθανόν) παίζει στην
όλη ιστορία, γιατί έχεις πιάσει αυτή τη γωνία και την υπερασπίζεσαι τόσο σθεναρά;
Ναι, να πληρώσουμε ΟΛΟΙ το χαράτσι Νο 1, το τέλος Νο 2, το πήδημα Νο 3.
ΟΛΟΙ όμως και αναλογικά των εσόδων μας.
Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως και το ξέρεις πολύ καλά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
όταν λές ΟΛΟΙ, εννοείς αυτά τα 2-3 άτομα;
ακουσε με λιγο , γιατι καπου εχεις χασει την μπαλα...
οταν λεω ολοι....δες το αλλιως.
βγες εξω και ρωτα τον κοσμο......πρεπει να πληρωσουμε ??
απο τις απαντησεις που θα λαβεις και των αριθμό των θετικών και αρνητικών, ίσως καταλαβεις καποια πραγματα.
δευτερον.....οχι και να συμφωνήσουμε ή οχι να αυξηθουν τα εισητήρια πχ.....δεν θα μας περασει.
θα μας "περασει" αυτο και όλες οι αλλες βλακειες που σκαρφίζονται ΜΟΝΟ αν δεν τα πληρωσεις.
τριτον και σημαντικότερον γιατι όπως βλέπω δεν έχει νοημα να σου δίνουμε να καταλαβεις τα αυτονόητα.....πες μας ειλικρινα.....
μπας και είσαι βαλτός απο καμμια κυβερνητική οργάνωση ή οργανισμό εισπρακτικό να αραδιάζεις όλα αυτά που γραφεις...μπας και πληρώσει κανείς?
γιατι αν ναι....πες το ρε παλικαρι μου.....να μη γραφουμε τζαμπα
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
αν όχι, γιατί να μην θεωρήσω όλους τους νόμους παράνομους και να κάνω ό,τι γουστάρω πραγματικά;
θα στο πω λιγο διαφορετικα μπας και παρεις γραμμη τι προσπαθουν να σου εξηγησουν......
ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ πρωτα σωστά αναφορικα με τα εισπρακτικά μέτρα (δηλαδη το σημαντικότερο μιας και ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ με οσους χρωστούν.....να τα παρουν κλπ κλπ κλπ κλπ) και μετά ας ερθουν να ζητησουν τα υπολοιπα απο τον λαό για να συμπληρωθεί το ποσο.
αντιθετως αυτο που γινεται είναι.....ξερω ποιοι χρωστουν ....γαι τον Α Β λόγο δεν τους τα παιρνω....αλλα θα σου κόψω το αγαθό που λεγεται ρευμα και ειμαι υποχρεωμενος να σου παρεχω αν δεν πληρωσεις το χαρατσι που μου κατεβηκε στο μυαλο σαν λυση για να παρω φραγκα.
το πιασες τώρα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Ναι, να πληρώσουμε ΟΛΟΙ το χαράτσι Νο 1, το τέλος Νο 2, το πήδημα Νο 3.
ΟΧΙ γιατι θα ακολουθησει το πηδημα 4, 5 6 7 8 και παει λεγοντας
αυτην την εικονα εχει σχηματίσει ο κοσμος και ετσι ειναι.
και ειναι περιπτωση ανικανότητας να κανω αυτο που πρεπει, και κανω οτι μου κατεβει στο κεφαλι (χαρατσι)
(ελπίζω να κατάλαβες ότι δε διαφωνούμε ε; )Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
ΟΧΙ γιατι θα ακολουθησει το πηδημα 4, 5 6 7 8 και παει λεγοντας
αυτην την εικονα εχει σχηματίσει ο κοσμος και ετσι ειναι.
και ειναι περιπτωση ανικανότητας να κανω αυτο που πρεπει, και κανω οτι μου κατεβει στο κεφαλι (χαρατσι)
λοιπον...
ο ται(Σ) εβαλε ενα θρεντ που ενημερωνει για κατι (ασχετα αν συμφωνουμε η διαφωνουμε).
η ερρικα ειπε το πιο σωστο:''καθενας κατι οτι τον φωτισει η κεφαλα του''.
η κουβεντα γινεται αλλη μια ευκαιρια (λες και δεν εχουμε αρκετες) για κοινωνικο-οικονομικη αναλυση του συστηματος, και σα να μη φτανουν ολα αυτα διαβαζω και ποστακια ενθεν κι ενθεν που απλως εριζουν (χωρις μπινελικια αλλα αυτο δεν παιζει ρολο για μενα).
κατοπιν των ανωτερων το θρεντ κλειδωνεται και ο καθενας κανει οτι νομιζει.
σας ευχαριστουμε πολυ![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...