Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 81 από 81

Θέμα: Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος, τα δυο βουνά μαλώνουν (γενική συζήτηση)

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    .........................
    Εγώ πάντως εφέτος το Δίον – Ζωνάρια – Ενιπέας - Λιτόχωρο το έκανα 7:21:15 :a32:
    Γειά σου κι εσένα Γιώργαρε.

Αμα είναι να βλέπει μόνο τις άκρες απ' τα παπούτσια σου το κάνεις γρήγορα μάνα μου...
    Στον "Μαραθώνιο βουνού" που γίνεται κάθε χρόνο, οι πρώτοι την κάνουν την διαδρομή που λες σε 2:40 με 2:50!
    :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ξερω μερικους παλαβούς που με τα πόδια στα μονοπάτια του Ολυμπου μπορουν να πανε πιο γρήγορα απο τους εποχούμενΟΙ
    Με δεδομένο Λιάκο μου, πως υπάρχουν αρκετά σημεία που θα πρέπει να το πάρεις στα χέρια το μηχανάκι και να το ανεβάσεις και σε βράχο (ακόμα κι αν σου επέτρεπαν να πας μηχανάκι εκεί) σίγουρα οι "μαραθωνοδρόμοι" το κάνουν πολύ γρηγορότερα.
    Ασε που πρέπει να σαι τρελλός για να περάσεις (έστω και με 30 κιλά μηχανάκι) από Ζωνάρια ή (ακόμα χειρότερα) απ' το μονοπάτι που κόβει δίπλα απ' το Χ.Κάκαλος προς το Σ.Αγαπητός! :a24:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    [...]Με δεδομένο Λιάκο μου, πως υπάρχουν αρκετά σημεία που θα πρέπει να το πάρεις στα χέρια το μηχανάκι και να το ανεβάσεις και σε βράχο (ακόμα κι αν σου επέτρεπαν να πας μηχανάκι εκεί) σίγουρα οι "μαραθωνοδρόμοι" το κάνουν πολύ γρηγορότερα.
    Ασε που πρέπει να σαι τρελλός για να περάσεις (έστω και με 30 κιλά μηχανάκι) από Ζωνάρια ή (ακόμα χειρότερα) απ' το μονοπάτι που κόβει δίπλα απ' το Χ.Κάκαλος προς το Σ.Αγαπητός! :a24:
    Μην τα λες σε μενα, στον Αντωνακη πέστα που ηθελε να παει στον Ολυμπο ανοιξιατικα νομιζοντας οτι ειναι η Παρνηθα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Καλησπέρες.

Σας αρέσει ο Όλυμπος ή μια βόλτα με μηχανή?

Πρέπει να διαλέξετε, γιατί τα δύο αυτά ΔΕΝ συνδυάζονται!

Αυτή είναι και η πρόλκηση του εγχειρήματος

και αν με ρωτάς, όχι δεν έχω βρεί ακόμα την χρησή τομή για να τα χορέσω και τα δύο

αλλά τι νόημα έχει αν δεν είναι δύσκολο

Πάντως κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη και σας ευχαριστώ όλους, ελπίζω να τα πούμε και στο βουνό

Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
    ΟΧΙ Άνοιξη 2012

Όλυμπος και Κίσσαβος,

Δεν έχω ακόμα διαδρομή, δεν έχω πρόγραμμα, δεν έχω κάνει ποτέ ορειβασία και μόλις ξεκίνησα

να μαθαίνω πως είναι να οδηγάς στο χώμα, απλά έχω πολύ κέφι και μια τρελή ιδέα,

Να ανέβω και τα δυο βουνά σε μια εξόρμηση

Το ανεβάζω εδώ γιατί, θα χρειαστώ την βοήθεια των τοπικών ή όσων γνωρίζουν τα μέρει, και γιατί

πιστεύω ότι θα βρεθούν κι άλλοι με κέφι και μούρλα μέσα στο μοτο

spam free thred
    Καλύτερα τώρα?

Ένα πολύ πρώιμο πρόγραμμα που έχω βγάλει, και «πατάει» και τις δύο κορυφές είναι:

Αναχώρηση πρωί από Αθήνα, άφιξη στο καταφύγιο Κάναλος 1612μ στον Κίσσαβο.
    Ξεφορτώνουμε και ξεκινάμε για κορυφή, από το μονοπάτι που φεύγει από το καταφύγιο με προορισμό το εγκαταλειμμένο κτίριο του ΟΤΕ, και από κι για Πρ. Ηλία στα 1978μ.

Ημέρα δεύτερη, φεύγουμε από το καταφύγιο μέσα από το δίκτυο χωματόδρομων νότια και ανατολικά του Κισσάβου με προορισμό τα γύρο χωριά. Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

Ημέρα Τρίτη, αφού εξασφαλίσουμε κάπου τις μηχανές, ή στο ξενοδοχείο που διανυκτερεύσαμε ή κάπου αλλού στο Λιτόχωρο, αναχωρούμε με τοπικό οδηγό για πριόνια (1200μ) από όπου θα αρχίσει η ανάβαση για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός 2100μ. (περίπου 3 ώρες) μεσημεριανό και ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών (άλλες 3 ώρες)

Ημέρα Τέταρτη, ημέρα κορυφής, στόχος Μύτικας 2918μ. (χωρίς λόγια)
    Επιστροφή στο Λιτόχωρο νωρίς το απόγευμα.

Τώρα η large εκδοχή είναι να έχουμε μια ημέρα ακόμα για την Δυτική πλευρά του Ολύμπου. Όπου υπάρχει δίκτυο χωματόδρομων που φτάνουν αρκετά ψηλά.
    Η ΔΝΤ εκδοχή του σχεδίου είναι να μαζέψουμε τις εμπειρίες μας και πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Το ξαναλέω, είναι απλά μια πρώτη ιδέα, κάθε πρόταση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
    Προσπαθούμε να συνδυάσουμε ασύνδετα πράγματα και να κρατήσουμε και το κόστος χαμηλά.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Mega scooter-Μοδα,χαζομαρα ή και τα δυο?
    από AFTER στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 175
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2022, 08:56
  2. Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2008, 23:41
  3. τι από τα δύο να πάρω?
    από 675 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2006, 21:44
  4. Η Καμηλα Με Τα Δυο....
    από BAD BOY στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/04/2005, 23:53