Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 113

Θέμα: Αντλία βενζίνης 990Adv

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Και όταν λές ποιότητας έχεις καμμία κατά νού;

Αυτή φαίνεται καλούτσικη...:
    http://www.ebay.com/itm/330708586479...S:1123&vxp=mtr

Αυτή μού άρεσε επίσης:
    http://www.ebay.com/itm/170691007320...S:1123&vxp=mtr

λένε οτι δίνουν 98-100psi ο δικός μας ρυθμιστής πίεσης ανοίγει στα 51psi,
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 21/04/2012 στις 19:31.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της iliasfyntanidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Και όταν λές ποιότητας έχεις καμμία κατά νού;

Αυτή φαίνεται καλούτσικη...:
    http://www.ebay.com/itm/330708586479...S:1123&vxp=mtr

Αυτή μού άρεσε επίσης:
    http://www.ebay.com/itm/170691007320...S:1123&vxp=mtr

λένε οτι δίνουν 98-100psi ο δικός μας ρυθμιστής πίεσης ανοίγει στα 51psi,
    Η πρώτη είναι επώνυμη.Από αυτήν την εταιρεία έχω πάρει για το αυτοκίνητο λόγω υπερτροφοδότησης.Είναι κορυφή στο χώρο του tuning.Aπλά έχει πολλά μεταφορικά.Θα σου πρότεινα να πάρεις από εδώ που έχω πάρει και εγώ http://www.ebay.com/itm/Walbro-255-L...1711d6&vxp=mtr
    Βάλτε μία τέτοια και λήξτε το θέμα αυτό.Το μηχανάκι είναι από άλλο πλανήτη.Δύο πραγματάκια θέλει και είναι έτοιμο.
    Δες εδώ και τα specs
    http://www.lightningmotorsports.com/walbro.htm
    Ride till the end....isle of man style!
    William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)

Από ότι είδα την παραπάνω αντλία τη δίνουν για 3,0bar, εγώ ψάχνω για 3,5.
    Να αναφέρω οτι στα specs μιλάνε για καταναλώσεις ρεύματος <6,0Α δηλαδή κοντά στα 70W συνεχή κατανάλωση ρεύματος.

Λοιπόν να που σκαλώνω:
    Η αντλία που χρησιμοποιώ τώρα είναι για 3,0bar. Λειτουργεί σχεδον κανονικά, ανεβάζει πολλές στροφές ο κινητήρας, αλλά όταν ανέβει η θερμοκρασία-που συμβαίνει για την ώρα μόνο σε κίνηση- παίρνει μπροστά το βαντιλατέρ. Τότε η τάση του ρεύματος πέφτει κοντά και κάτω από τα 12Volts και αρχίζουν οι διακοπές και τα σβησίματα. Αναρωτιέμαι αν η ισχυρότερη αντλία ή η μανήσια έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Δηλαδή η εμφάνιση ατροφίας σχετίζεται με το ρεύμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της iliasfyntanidis
    Aυτό ήθελα να ακόυσω,το που σκαλώνεις''Λοιπόν να που σκαλώνω:
    Η αντλία που χρησιμοποιώ τώρα είναι για 3,0bar. Λειτουργεί σχεδον κανονικά, ανεβάζει πολλές στροφές ο κινητήρας, αλλά όταν ανέβει η θερμοκρασία-που συμβαίνει για την ώρα μόνο σε κίνηση- παίρνει μπροστά το βαντιλατέρ. Τότε η τάση του ρεύματος πέφτει κοντά και κάτω από τα 12Volts και αρχίζουν οι διακοπές και τα σβησίματα'' Δεν καταλάβενα που σκαλώνεις...Από ότι έχω διαβάσει είσαι μερακλής και το κατέχεις το θέμα του μαστορέματος,για αυτό και δεν έγραψα τίποτα άλλο πριν από το προηγούμενο ποστ μου.Πιστεύα και πιστεύω ότι θα βρεις την λύση.
    Ερώτηση το κύκλωμα φόρτισης σου είναι ΟΚ?Δλδ βλέπεις την ίδια τάση και στις 3 φάσεις στα πηνία?Βραχυκυκλώνουν πουθενά?Επίσης με βολτόμετρο στην μπαταρία πάνω από τις στροφές που ορίζει ο κατασκευαστής βλέπεις 14.7+ που θα έπρεπε.....
    Σε ρωτάω δλδ αν το κύκλωμα φόρτισης σου είναι ΟΚ διότι θα έπρεπε λογικά το μηχανάκι να τροφοδοτεί τις επιπλέον ανάγκες σου για ρεύμα.Θυμάμαι στο ΧΧ μου όταν είχα βλάβη στο κύκλωμα φόρτισης(πηνία-ανορθωτής,τελικά ήταν ανορθωτής)να διαβάζω σίγουρα 14.7 να μην σου πω και 15.1(όταν το επισκεύασα) στις 3500χιλ.στροφές αν θυμάμαι καλά...Πρίν με το ζόρι έβλεπα 13.2...
    Ride till the end....isle of man style!
    William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)

Και εγώ παράξενευτηκα όταν το διάβασα αυτό..σε μια δόση που είχα πρόβλημα με τον ανορθωτη έπαιζαν συνέχεια χαμηλές τάσεις και δεν φορτίζε την μπαταρία, όπου με άφησε.οταν ανοίγες γκάζι έπεφταν τα βόλτ ενώ θα έπρεπε να μενουν σταθερά στα 14 και πάνω.τελικα αλλάχτηκε ο ανορθωτης και από τότε κομπλε.

Ανορθωτή άλλαξα πρόσφατα με τον Shindengen που είναι σούπερ ντούπερ ανορθωτής με τεχνολογία Mosfet και μου δίνει:
    14,2V χωρίς φώτα
    13,8V με φώτα πορείας
    13,2V με θερμαινόμενα grip
    12,4V με βαντιλατέρ
    αλλά στο ρελαντί πέφτει και στο 11,8V πότε πότε. Όταν δίνω γκάζι κρατιέται γύρω στο 13,4V.
    Να σημειώσω εδώ οτι η αντλία καυσίμου πρέπει να τραβάει γύρω στα 70W, πολύ παραπάνω από το 950, ενώ ο εναλλάκτης είναι ο ίδιος.
    Σε κάποιο φίλο ηλ μηχ/κό που ανέφερα οτι όταν ανεβάζω τις στροφές τότε η τάση πέφτει, μου είπε οτι είναι λογικό γιατί τότε "μπαίνουν" οι δίοδοι και κόβουν.
    Οι αμερικάνοι πιστεύουν και αυτοί οτι είναι κακό.
    Τέλος πάντων όταν μπορέσω θα αλλάξω την αντλία με αυτή που βρήκα των 3,5bar και θα δούμε τι συμβαίνει. Άν είναι θέμα ρεύματος δεν θα λυθεί, εκτός και άν η δυνατότερη αντλία τραβάει λιγότερο ρεύμα όταν ζορίζεται. Στο ρελαντί λογικά πρέπει η ροή να είναι σχεδόν μηδενική, η πίεση κοντά στην στατική οπότε κοντά στην shutoff pressure που είναι 6 bar, οπότε έλειψη πίεσης δεν πρέπει να υπάρχει. Γι αυτό και λέω μήπως είναι θέμα ρεύματος;
    Γειά χαρά.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Το οτι οταν πεφτει η ταση -> πεφτει το ρευμα -> πεφτει η πιεση και αρα υπαρχει προβλημα, δεν σημαινει οτι η πηγη του προβληματος ειναι το ρευμα, ουτε η ταση.
    Το προβλημα ειναι οτι η αντλια βγαζει οριακη πιεση, οποτε με το που πεφτει λιγο η ταση στη μπαταρια, η πιεση της πλεον δεν επαρκει.
    Καλλιστα θα μπορουσε μια αλλη αντλια να τραβαει 100W αλλα επειδη η ονομαστικη της πιεση θα ηταν πχ 4.0 bar, με την πτωση τασης στην μπαταρια να μπορει βγαζει την απαιτουμενη πιεση σε καθε περιπτωση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Μμμμ τα λόγια σου ηχούν σα μουσική στα αυτιά μου

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Μμμμ τα λόγια σου ηχούν σα μουσική στα αυτιά μου
    τωρα αν δεν γινουμε προφεσορες με τετοιον πλουτο γνωσεων που σερβιρεται,τι να πω θα ειμαστε κοθονια.
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

εκανα μια περιηγηση στα forum εξωτερικου και διαβασα εκπληκτος οτι η ζεστη που βγαζει το μοτερ επηρεαζει την αντλια καυσιμου, και αυτοι βαζουν ενα θερμωμονωτικο απο μεσα στο ρεζερβουαρ.ρε σεις λετε να εχουμε τετοιο θεμα και να μην εχουμε παρει χαμπαρι?μαγκες τι λετε και που θα το βρουμε αυτο?
    37.12.07n
    22.47.01.e

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    εκανα μια περιηγηση στα forum εξωτερικου και διαβασα εκπληκτος οτι η ζεστη που βγαζει το μοτερ επηρεαζει την αντλια καυσιμου, και αυτοι βαζουν ενα θερμωμονωτικο απο μεσα στο ρεζερβουαρ.ρε σεις λετε να εχουμε τετοιο θεμα και να μην εχουμε παρει χαμπαρι?μαγκες τι λετε και που θα το βρουμε αυτο?
    Διολου απιθανο αν σκεφτεις οτι 1) Η αντλια ψυχεται απο την βενζινη και 2) η βενζινη ανεβαζει θερμοκρασια στα τεποζιτα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Διολου απιθανο αν σκεφτεις οτι 1) Η αντλια ψυχεται απο την βενζινη και 2) η βενζινη ανεβαζει θερμοκρασια στα τεποζιτα.
    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...E3HWhA&cad=rja
    εδω το ειδα
    37.12.07n
    22.47.01.e

Βρήκα κάτι αντλίες κινέζικες που δουλεύουν με 3,2Α άρα η αντλία που έχω βάλει καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα και γονατίζει τα ηλεκτρικά μου. Σά να βλέπω κάποιο φώς...

μεσα στην ατυχια μου,εντοπισα το προβλημα.τελικα δεν ειναι φιλτρα αλλα τσακισμενο σωληνακι τροφοδοσιας και αυτο ελαχιστα.ειχα μετακινησει λιγο τα ρεζερβουαρ και την πατησα.ευτηχως που μπηκα στην διαδικασια να ξαναβγαλω την τρομπα και το ανακαλυψα.
    ουφ εφυγε ενα βαρος κια ηρθε ενα αλλο.καιει την ασφαλεια που ειναι το στροφομετρο-κορνα-φλας.αλλο παλι και αυτο.εν τομεταξυ το βιβλιο αυτη την ασφαλεια την εχει για ταχυμετρο-φλας-κορνα,στροφομετρο δεν αναφερει.ερε πλακες που ανοιξαμε
    37.12.07n
    22.47.01.e

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αλλαγή Carb και αντλία βενζίνης...
    από motaba στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2008, 09:21
  2. Ηχος απο αντλια βενζινης?
    από thrax στο forum Suzuki V-Strom series