3.0 bar = 43.5psi
2.7 bar = 39.1psi
Και παλι υπερβολικο μου φαινεται...
3.0 bar = 43.5psi
2.7 bar = 39.1psi
Και παλι υπερβολικο μου φαινεται...
Get up ,Stand up....Stay up.
Θα βαλεις (αν βαλεις) μια 18 2.5 ιντσες φαρδος και θα μπαινουν λαστιχα απο 120 μεχρι 140. Για αποκλειστικα χωμα 130 και διπλη χρηση 140, αμφοτερα μπορει να ειναι τακουνατα. Ειναι η διασταση που εχει πχ το 690 και το 950SE.
Τα 140 εχουν προδιαγραφες για βαρια μηχανακια και πιο δυνατα απο οτι το 130. Βασικα εχω θα προτεινα 140.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
doc αν βρω κομπλέ ζάντες από κτμ θα ταιριάξουν τα κέντρα στο τενερε? Νομίζω έχουν πιο χοντρό άξονα ε?
Μπορώ να πλέξω τρυπημένες ζάντες πάνω στα κέντρα του τενερε?
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που χρησιμοποιεί δεύτερες ζάντες με άλλα κέντρα τροχών? O paraligo λαμβάνει?
Sent from me using a computer.
Δεν εχω ιδεα αν ταιριαζουν τα κεντρα. Εκτος απο τον αξονα τιθεται και θεμα οφσετ της γραναζιερας και της δισκοπλακας.
Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι τα στεφανια να εχουν τον ιδιο αριθμο τρυπων. Γενικα, υπαρχουν ακτινες για να ταιριαξει οποιοδηποτε κεντρο σε οποιοδηποτε στεφανι. Αν το τενερε εχει 36 τρυπες οπως τα ΚΤΜ, και βρεις πληρη τροχο, τοτε κρατας το στεφανι και πουλας το κεντρο.
Κατάλαβα! Δύσκολα θα απαλλαγώ απ' αυτά τα βαρίδια. Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να αγοράσω καινούριες ζάντες. Thanks.
Γίνεται, κάτι βρήκα στο χτ.κομ
Επίσης βρήκα έτοιμη λύση Plug n play αλλά η τιμή είναι για να δακρύσεις. excel με talon δεν φοράει και το ktm?
χτζ είναι αυτό.
Και εκείνη η Αγγλιδούλα που πήρε μέρος στο dakar τέτοια φορούσε πριν τα βγάλει η otr.
Σίγουρα αξίζει τον κόπο. Τα κέντρα ήταν το πρώτο πράγμα που πρόσεξα απ' την βιτρίνα ακόμα και ήθελα να τα πετάξω πριν αποφασίσω αν θα πάρω τη μηχανή ή όχι. Δεν μιλάω για την εμφάνιση φυσικά.
Αλλά υπάρχει λόγος πλην του οικονομικού που έβαλαν αυτές τις κινέζικες αηδίες? Η ζάντα πάντως είναι καλή, επώνυμη.
Δεν ξερω αν τα LC4 εχουν excel παντως Talon δεν εχουν σιγουρα, εχουν χυτα αλουμινενια κεντρα.
@ daz: Τι εννοείς ,όταν λές να απαλλαγείς απο τα βαρίδια;;;
Τα κέντρα του ΧΤΖ είναι αλουμινένια ,της Κριέκα ,Ιταλικής κατασκευής ,καμιά σχέση με Κίνα. (ή κάνω τόσο λάθος; )
Αν θές να έχεις 2ες ζάντες ,μόνιμα κομπλαρισμένες με χωμάτινα:
1) Η πίσω ζάντα του XTR είναι ολόϊδια. Εχει ακόμα κ το ίδιο δισκόφρενο.
Μόνη τους διαφορά το άβαφτο στεφάνι του XTR.
Βρίσκεις πολλές κ φτηνές μεταχείρω ακόμα κ Ελλάδα.
2)H εμπρός διαφέρει στο κέντρο ,λόγω 2 δίσκων.
Ελάχιστες μεταχείρω στην αγορά ,κ πανάκριβες.(πάνω απο 300€)
Ο paraligo είχε βάλει ολόκληρο μπροστινό WP USD απο ΚΤΜ ,μαζί με τη ζάντα του ,με μονό μαμά δισκόφρενο για το χώμα,
κ είχε μια 2η ζάντα(πάλι απο ΚΤΜ) με oversize δισκόπλακα & αντάπτορα για χρήση δρόμου.
Αν θέλεις να πλέξεις στεφάνια απο ΚΤΜ στις ζάντες του ΧΤΖ ,να γνωρίζεις οτι έχουν διαφορά στις μοίρες της γωνίας κλίσης της έδρασης των ακτινών πάνω στα στεφάνια.
Οπότε ,ή τροποποιείς μία-μία τις τρύπες με δράπανο για να ταιριάξουν ,ή εναλλακτικά ψάχνεις για αλουμινένια στεφάνια απο άλλα Γιαπανέζικα που έχουν την ίδια γωνία κλίσης ακτινών.
Αν βάλεις 18άρι στεφάνι πίσω ,να γνωρίζεις ότι η αυξημένη διάμετρος νέου τροχού+νέου ελαστικού ,καταλήγει στο αποτέλεσμα να βρίσκουν τα τακούνια του ελαστικού στο U του ψαλιδιού.
Οπότε:
1)Βάζεις 120(αντί του 130) πίσω ελαστικό ,για να μικρύνεις τη διάμετρό του ++ 14άρι γρανάζι εμπρός για να κοντύνει ,ώστε να μη βρίσκει.(οριακά)
2)Βάζεις αλλυσίδα με περισσότερους κρίκους(τη μακραίνεις) κ μετά βάζεις ότι λάστιχο κι ότι γρανάζι γουστάρεις.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Όχι το πιθανότερο είναι να μην κάνεις καθόλου λάθος. Δεν ξέρω περισσότερα απ' αυτό που βλέπω και αυτό που βλέπω είναι δυο χονδροειδέστατα κέντρα που φαίνονται βαριά και με γωνίες που θυμίζουν κινέζικες κατασκευές. Όποιος και να τα κατασκευάζει, το έφτιαξε στην τιμη που του ζητήθηκε να το κάνει. Δεν βρίσκω άλλο λόγο να βάλεις κάτι τέτοιο πάνω σε ένα μηχανάκι.
http://farm8.staticflickr.com/7042/6...2d40bc0e_o.jpg
Εκτός και αν κάνω λάθος και όλα έγιναν για έχτρα αντοχή με βαρύ φορτίο σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές..
http://www.kuduexpeditions.com/expeditions28.htm
Το 950 όμως κάνει άλματα χωρίς να πάσχει και το 990 όντας αρκετά πιο βαρύ δεν έχει πρόβλημα ακόμα και με φορτίο σε δρόμους σπαστήρια .
To ξέρω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ήδη τρυπημένες ζάντες αν θέλω να τις βάλω στα κέντρα του τενερε. Γι' αυτό έλεγα μήπως τις βάλω κομπλέ και γλιτώσω και τις ακτίνες με το πλέξιμο και απαλλαγώ και απ' τα βαρίδια.(btw δεν τις έχω ζυγίζει, ούτε με απασχολούν τόσο πολύ).
Μιλάω για κτμ γιατί είναι πιο εύκολο να βρεις και έχουν καταφέρει αρκετοί να κάνουν επιτυχημένες μεταγγίσεις.
Αν κατάφερε η κυρία να βάλει αυτό το τέρας πάνω στη μηχανή της εγώ θα καταφέρω πολύ πιο εύκολα να βάλω κάτι πιο ανθρώπινο.
14αρι μπροστα δεν βάζω με τίποτα. Ότι έχω να κάνω θα το κάνω με το πίσω.
Το ζητούμενο είναι η 18" πίσω ζάντα όχι διπλές ζάντες με χωμάτινα. Έτσι κι αλλιώς το πιο ασφάλτινο λάστιχο που έχω βάλει ως τώρα ειναι το anakee2 και δεν νομιζω να ξαναβάλω κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ για το ποστάκι σου και τις πληροφορίες.
BTW οι ζάντες είναι της DID.
Υγ. Ίσως χρειάζεται και λίγο μεγαλύτερη ζάντα εμπρός!!!![]()
![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/09/2013 στις 09:43.
metzeler KAROO 3... στην αρχή ξενίζουν μετά όμως φτιάχνουν
πολυ καλά άσφαλτο
καλά χώμα
αντιπαθούν τη βροχή
daz φίλε,
έχω παραγγείλει και θα βάλω το Σάββατο στο κουβά μουτα Heidenau K60 Scout (σε 130 το πίσω) για να πηγαίνω και λίγο χώμα, Γερμανικό πράμα!
Αρχικά σκεφτόμουν για T63 αλλά είπα να μη το παραχ€$ω. Τι λες;