Σελίδα 6 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 158

Θέμα: z750 + Ohlins thread

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
    δηλαδη απο οτι καταλαβα μονο η προοδευτικοτητα βελτιωθηκε αλλα παραμενει η βυθιση.

Εγω χτες επαιξα με την πισω αναρτηση και παρατηρησα οτι οι διαφορες ρυθμισεις επηρεαζουν και τη βυθιση του μπροστινου
    Σωστός...(=για την ακρίβεια η βύθιση και η επαναφορά έγιναν πιο αργές...η μαξιμουμ βύθιση παραμένει ως είχε)

Τα έβαλες τα Ohlins???

Εντυπώσεις?
    http://img214.imageshack.us/img214/2570/cyborgfenderyv2.jpg
    "That's what happens when Earth fucks with Space... never forget that..."

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    παω να τα παρω απο μιχαλακοπουλου σε λιγο
    Μολις τα βαλω θα εχεις εντυπωσεις

παω να τα παρω απο μιχαλακοπουλου σε λιγο
    Μολις τα βαλω θα εχεις εντυπωσεις
    Αντε με το καλό αδερφε...

Αντε να έχουμε και μια δευτερη άποψη...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Υπερβολική βύθιση...

Guys, θα απαντήσω εδώ και όχι σε Π.Μ. γιατί προφανώς το θέμα ενδιαφέρει αρκετούς...

Ο κατασκευαστής μιας ανάρτησης την σχεδιάζει έχοντας υπόψη του ορισμένες παραμέτρους, που σχετίζονται ΑΜΕΣΑ με το στήσιμο και την οδηγική συμπεριφορά της μηχανής.

Μια από αυτές είναι και η ΣΥΝΟΛΙΚΗ διαδρομη της ανάρτησης.

Σε οποιοδήποτε μηχανάκι ΠΡΕΠΕΙ να εξαντλείται (σε ακραίες έστω καταστάσεις) η διαδρομή της ανάρτησης (αλλοιώς δεν έχει νόημα...).
    (Όπως δεν έχει νόημα να φτιάξουμε ένα μηχανάκι "κούτσουρο"...).

Μια εύκολη λύση για την μείωση του βυθίσματος είναι η μείωση του όγκου αέρα στα καλάμια (αύξηση της ποσότητας του λαδιού).

Καλό θα είναι να γίνεται σταδιακά (όχι περισσότερο από 10% αύξηση του ύψους της στάθμης του λαδιού κάθε φορά).

Τις δοκιμές τις κανουμε με ζεστό πηρούνι (να έχει δουλέψει λίγη ώρα η ανάρτηση σε ανωμαλίες / φρεναρίσματα / επιταχύνσεις ).

Όταν φτάσουμε σε σημείο που κοντά στο τερμάτισμά της η ανάρτηση "κλειδώνει", σταματάμε και βγάζουμε λίγο λάδι (τόσο ώστε τα τερματίζει με ελαφρύ χτύπημα στις κόντρες και όχι φρακάρισμα).

Και ξαναλέω: Η ανάρτηση ΠΡΕΠΕΙ να εξαντλεί την διαδρομή της !!!

(Υπάρχουν και λύσεις - για πυροβολημένους - με κόψιμο σπειρών ελατηρίου ή φρακάρισμα με αποστάτες ανάμεσα στις σπείρες ή ... ή ... ή .... , αλλά δεν είναι του παρόντος).

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

μολίς παραλαβα τα καλουδια. :b

Φιλε ολντμαν ευχαριστουμε για μια ακομη φορα.

Να δω ποτε θα τα βαλω προεκυψε ταξιδι για δουλειες θα λειπω καμια δεκαρια μερες

και αφου "γλιψαμε" παλι το φιλο μας τον ολντμαν να ρωτηξω το εξης γιατι δεν το πολυκαταλαβα,
    με 10% περισσοτερο λαδακι σε καθε πηρουνι της ζουζουνας θα μικρυνω την βυθιση αλλα θα εχω λιγακι πιο αποτομη επαναφορα....ισχυει?

Σε μια ωραια στροφουλα με αναπηδησεις πως θα μπορουσε αραγε να αντιδρασει το μπροστινο συστημα

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    ..με 10% περισσοτερο λαδακι σε καθε πηρουνι της ζουζουνας θα μικρυνω την βυθιση αλλα θα εχω λιγακι πιο αποτομη επαναφορα....ισχυει?

Σε μια ωραια στροφουλα με αναπηδησεις πως θα μπορουσε αραγε να αντιδρασει το μπροστινο συστημα

Πάλι μπερδευόμαστε...

Με περισσότερο λάδι στην ανάρτηση ΔΕΝ θα μικρύνει η βύθιση (από άποψη ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ διαδρομής), αλλά θα τερματίζει πιο δύσκολα και λιγότερες φορές το μπροστινό.
    (Επαναλαμβάνω ότι η ανάρτηση ΠΡΕΠΕΙ να τερματίζει κάποιες φορές.....).

Πιο απότομη επαναφορά ???

Ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορη (αν αυτό εννοείς απότομη...) επαναφορά είναι η αλλαγή του ιξώδους του λαδιού (λεπτότερο).

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Ορθότατον και καλό θα είναι να γίνονται συγκρίσεις (αν υπάρχουν διαθέσιμα data...) μεταξύ διαφορετικών λαδιών αλλά και μεταξύ των ιξωδών του ίδιου λαδιού !!!

Άλλα δύο "πονηρά" μπερδέματα που υπάρχουν είναι :

1. Μπορεί π.χ. η μεταβολή του ιξώδους μεταξύ 10αριού και 15αριού της Ohlins να είναι 8,7 cSt ενώ μεταξύ του 10αριού και 15αριού της WP να είναι 6,5 cSt
    (Πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμη και αν τα 10άρια λάδια δύο εταιρειών είναι το ίδιο "παχιά", δεν θα συμβαίνει απαραίτητα το ίδιο και για τα 15άρια τους.!!!)

2. Το cSt (centiStoke) είναι μονάδα μέτρησης του ιξώδους και απέχει πολύ από το να "αντικατοπτρίζει" τις ιδιότητες που δίνονται από την τυποποίηση κατά SAE.

Τελικά τα λάδια της Ohlins είναι πιό λεπτά απο άλλων εταιριών...

Ohins:
    Για τα SAE 5W (το 5άρι της)
    Viscosity: 16,5 cSt at 40°C.

Για τα SAE 10W (το 10άρι της)
    Viscosity: 22,0 cSt at 40°C.

Για τα SAE 15W (το 15άρι της)
    Viscosity: 30,7 cSt at 40°C.

Τα επόμενα 2 λαδάκια πλασάρονται ώς SAE10...

Mobil 1 Synthetic ATF

cSt @ 40º C: 34
    cSt @ 100º C: 7.6
    Viscosity Index: 199
    Pour Point, ºC: -54
    Flash Point, ºC: 236

Spectro 10w fork oil

cSt @ 40 oC: 32.8
    cSt @ 100 oC: 5.6
    Viscosity Index: 111.0
    Flash Point, oF :385.0
    Pour Point, oF :-26.0

Μάλιστα...δηλαδή το 10άρι της Spectro εχει στην τελική μεγαλύτερο ιξώδες ακόμα και απο το 15άρι της Ohlins...

Επείσης βρήκα έναν πολύ ενδιαφέρον καταλογάκι με πολλάαααα λαδάκια και τίγκα πληροφορίες για ιξώδη (cst@40C kai cst@100C) οπότε οποιος θέλει το κατεβάζει και του ρίχνει μια ματιά...προσοχή μόνο γιατί κάπου πήρε το μάτι μου οτι αυτή η λίστα είναι του 2003...

http://www.hrpworld.com/client_image...pdf_3119_1.pdf

Το αρχείο είναι πολύ μικρό, κοντά 50Κbs...

(και ναι πάω πάλι για αλλαγή λαδιών πιρουνιου με μεγαλύτερο ιξώδες...τελευταία φορά)

εγω ρε φιλε δεν εχω προλαβει να τα βαλω. εχω τα 15 αρια λαδια της ohlins και με αυτα που ειπες δεν ξερω τι να κανω να βαλω αυτα η να παρω αλλο λαδακι?

εγω ρε φιλε δεν εχω προλαβει να τα βαλω. εχω τα 15 αρια λαδια της ohlins και με αυτα που ειπες δεν ξερω τι να κανω να βαλω αυτα η να παρω αλλο λαδακι?
    Αδερφέ ρωτάς πράγματα που δεν μπορώ να απαντήσω...γιατί αν μπορουσα να σου απαντήσω δεν θα είχα ξοδευσει 130 ευρώ σε λάδια και εργατικά...και δεν θα ήμουν ετοιμος να σκάσω και άλλα 65-70 ευρώ για να ματαξαναγοράσω λαδια,να ματαξανακατεβάσω μπροστινό για πολλοστή φορά...

Στο ξαναλέω λοιπόν...

Εφόσον εχω την ατυχία να είμαι εγώ το πειραματόζωο ενεκα που σε ολόκληρο το ιντερνετ είμαι ο 2ος (μαμώ την τύχη μου) που βάζω ελατήρια/λάδια στο 750 (αλλος ένας υπάρχει αλλά τον έφαγε η μαρμάγκα στο ridersforum και δεν δινει σημεία ζωής), για να μην περάσεις και εσύ τα ίδια και αφού ψάχνεις για "συνταγες" υπάρχει μια λύση οπως το βλέπω εγώ...

Συναντιόμαστε ΠΡΙΝ ξαναματαλλάξω λάδια, ερχεσαι με ζιπάκια παραμάσχαλα κατα πάρκινγκ Δελτα Φαλήρου που ύπάρχει άπλα και βλέπεις την μηχανή μου με τα Ohlins ελατήρια και το 15άρι Ohlins...αν σου αρέσει βρήκες την "συνταγή" και ακολουθείς την πεπατημένη...

Αν δεν σου αρέσει και κρίνεις και εσύ οτι χρειάζεται πολύ περισσότερη απόσβεση συμπίεσης και περισσότερη απόσβεση επαναφοράς (το πρώτο θα γίνει με την μία αισθητό) τότε ή κάνεις τα δικά σου πειράματα (πετάς το 15άρι που έχεις πάρει και παίρνεις άλλο λάδι, βάζεις το 15άρι που έχεις πάρει και παιζεις με την ποσότητα στα καλάμια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) ή περιμένεις να βγάλω εγώ το φίδι απο την τρύπα...ξανασυναντιώμαστε, ξανατσεκάρεις την μοτο και αν σου αρέσει ακολουθείς και πάλι την πεπατημένη...

Για την ιστορία, λογικα, αν ολα πανε καλά αυτή την εβδομάδα θα γίνει η επέμβαση...περιμένω απαντήσεις απο τα κεντρικά της WP και την WP U.K. σχετικά με τα ιξώδη σε cSt (η λίστα που πόσταρα παραπάνω είναι του 2003 και εχουν αλλάξει κάποια πράγματα) για να καταλήξω...οπως το σκέφτομαι αυτή την στιγμή μάλλον πάω για 45-50 cSt@40C (αρα ή 8.5 ή 10 WP)...μαζί με την αλλαγή λαδιών θα μπουν πάλι οι τάπες προφόρτισης...αλλά θα αλλάξουν και οι αποστάτες...εχω ήδη παραγγειλει τους μαμά αποστάτες του Ζ750 οι οποίοι θα κοντύνουν κατά 8mm, ουτως ώστε πλέον η προφόρτιση να ξεκινάει πλέον απο -1mm (υπολογίζω 32-33% sag με αναβάτη) και όχι απο τα +7mm (με τα μαμά ελατήρια 26,5%, με τα Ohlins ακόμα λιγότερο)...

μαλλον εχω κολησει στην περιοδο του στρωσιματος και ακομα νομιζω οτι η 1η ειναι σφιχτη

Να δουμε με τα μπροστινα τι θα κανουμε. Ψαχνω λαδια 10aria η 15 της WP για τιμες και τεχνικα. Βεβαια εχω στη καβαντζα και τα 15 αρια της Ohlins και βλεπουμε
    Βρε συ!!! Ακόμα δεν το εστρωσες μπρέ και θα αλλάξεις λαδοελατήρια???

Χωρίς πλάκα τώρα αδερφέ...

Τα μπουκάλια WP δεν είχαν γράφουν cSt...

Μάλλον για το 10άρι WP θα πάω αν και έχω την εντύπωση οτι θα παραπέσει "βαρύ" (50cSt εναντι των 30cSt των 15 Ohlins)(=συμφωνα με τις λίστες το 10άρι της WP είναι το λιγότερο 41% πιο παχύ απο αυτό που φοράει το 750 απο την μανα του...προσωπική μου άποψη, αν είναι 48-50cSt @ 40C μάλλον δεν θα δουλεψει το πηρουνι) ...email απο την WP δεν έλαβα ακόμα...οπότε μάλλον θα στηριχτώ στο pdfάκι που πόσταρα τις προάλλες...

Μια φορά είμαι της άποψης να κάνεις μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα με τα στανταρντ λαδια/ελατήρια για να δείς τί παίζει...μπορεί και να σου αρέσει αυτό το setup...ασχολήσου όμως λίγο με την ρύθμιση της πίσω ανάρτησης (μετρα/σεταρε το sag και παίξε με την απόσβεση επαναφοράς)...

ειναι εμφανης η αδυναμια του μπροστινου ακομα και σε εμενα τον νεοπα

Καποια στιγμη φρεναρα επειδη 1 κουτακι μπηκε καθετα σε κεντρικο και νομιζα οτι θα ακουμπησω κατω.

Με ενα πιο σφιχτο και στιβαρο μπροστινο θα βελτιωθει ακομη περισσοτερο η συμπεριφορα της ζουζου κατα τις δικες μου απαιτησεις

Δεν αντιλέγω...

Για πόσταρε καμια τιμή για τα WP λαδια...γιατί επάνω στην τσαντήλα μου χθές ξέχασα να τους ρωτήσω...

Δεν ξέρω τι διαβολο λάδι να βάλω ρε γμτ...

Το 15άρι Ohlins είναι 30,7cSt@40C
    Το 10άρι WP είναι 51,2 cSt@40C (too much)
    To 7.5άρι της WP είναι 34 cSt@40C (ζήτημα αν θα δώ διαφορά)
    Μίξη WP 10αριου με 7.5αριου (50%-50%) θα δώσει 42,6 cSt@40C αλλα που υποθέτω οτι θα με καλύψει αλλά ποιος σκάει φράγκα για 2 λιτρα λάδι για να κάνει πειράματα...

Κοιτώντας την λίστα έπεσε το μάτι μου στο Golden Spectro Fork 10W που είναι 46,3 cSt@40C(=36% πιο παχύ απο το μαμά, προσωπική μου άποψη, πάλι ίσως να μην δουλέψει οπως πρέπει το μπροστινό) ...μάλλον είναι πιο κοντά σε αυτό που ΥΠΟΘΕΤΩ οτι θα μου κάνει...

Να σου πώ, μέτρα και τα sagάκια του μπροστινου να δούμε τι παίζει...

να σου πω την αμαρτια μου δεν εχω καταλαβει το cSt στα λαδια. Ειναι καποιο σημειο-χαρακτηριστικο σε συγκεκριμενη θερμοκρασια?

Ειχα λιγο χρονο χτες να ψαξω για WP λαδια αλλα δεν βρηκα πουθενα. Θα παρω τον αντιπροσωπο να ρωτησω τεχνικα και χαρακτηριστικα λαδιων

Επισης σαν πρωην κατοχος παπιου δεν ειχα μετρησει ποτε σαγκ και δεν ξερω
    ποσο πρεπει να ειναι στο Ζ εχοντας σαν δεδομενο τα 80+ κιλα μου. Το σιγουρο ειναι οτι με το ματι και πολυ στο περιπου υπολογιζω να εχω σαγκ 1 cm με εμενα πανω.

Θα ποσταρω νεα

να σου πω την αμαρτια μου δεν εχω καταλαβει το cSt στα λαδια. Ειναι καποιο σημειο-χαρακτηριστικο σε συγκεκριμενη θερμοκρασια?

Ειχα λιγο χρονο χτες να ψαξω για WP λαδια αλλα δεν βρηκα πουθενα. Θα παρω τον αντιπροσωπο να ρωτησω τεχνικα και χαρακτηριστικα λαδιων

Επισης σαν πρωην κατοχος παπιου δεν ειχα μετρησει ποτε σαγκ και δεν ξερω
    ποσο πρεπει να ειναι στο Ζ εχοντας σαν δεδομενο τα 80+ κιλα μου. Το σιγουρο ειναι οτι με το ματι και πολυ στο περιπου υπολογιζω να εχω σαγκ 1 cm με εμενα πανω.

Θα ποσταρω νεα

Για μετρηση sag (και όχι μόνο) ρίξε μια ματιά στο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=12418

Το cSt σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (40C και 100C απο οτι έχω δεί) είναι μονάδα μέτρηση ιξώδους...μόνο που σε σχέση με το νουμερο SAE (10άρια, 15άρια κοκ) είναι κλάσσεις πιο αντιπροσωπευτικά για το ιξώδες...

Παράδειγμα:

Ας πάρουμε μερικά SAE10W λαδάκια...

Ohlins SAE 10W (το 10άρι της)
    Viscosity: 22,0 cSt at 40°C.

Spectro 10w fork oil
    32.8 cSt @ 40ºC

Mobil 1 Synthetic ATF
    Viscosity: 34 cSt @ 40ºC

WP 10w
    51.2 cSt @ 40ºC

Ολοι λοιπόν δηλώνουν SAE10W αλλά μάλλον θα παρατήρησες το ενδιαφέρον κομμάτι (εκει που την πάτησα και εγώ)...

Απο τις λίστες που έχω διαβάσει, οι μή πυροβολημένες εταιρίες τα SAE10W που βγάζουν κυμαίνονται από 30-35 cSt @ 40ºC...

Ρωτάει λοιπόν ο Freedomάκος τι στο διάτανο ιξώδες να βάλει και του λένε από την Ohlins οτι λέει ο κατασκευαστής...ανοιγει τα κοιτάπια του ο Freedomάκος και διαβάζει SAE10W...και πάει ο Freedomάκος και παίρνει το 10άρι της Ohlins...που εχει (υπολογίζω) 35% ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ιξώδες απο οτι το 10άρι Kayaba που είχε στα πιρούνια (χρεωνομαι εγώ το λάθος γιατι επρεπε ΗΔΗ να ήξερα πολύ περισσότερα για τα ιξώδη)...

Απο τα παραπάνω λάδια (τυχαία) βλέπεις λοιπόν οτι το Spectro και το Mobil1 δηλώνουν 10άρια και είναι πανω κάτω μέσα στον μέσο όρο...η δε Ohlins (πυροβολημένη εταιρία #1) σου δίνει για 10άρι κάτι που έχει το ιξώδες του νερού (λέμε τώρα) και η WP (πυροβολημένη εταιρία #2) στο άλλο τελείως άκρο σου δίνει 10άρι με ιξώδες μελιού (λέμε τώρα)...εσύ τώρα αν θέλεις να αγοράσεις ένα λάδι, θα εμπιστευτείς την κατηγοριοποιηση κατα SAE ή θα προσπαθήσεις να δείς μια πολύ πιο ενδεικτική μέτρηση ιξώδους???

Τσεκαρε και αυτό (4η σελίδα και μετά)

http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=4

Και κατέβασε και το pdfάκι απο την τελευταία σελίδα...να έχεις τουλάχιστον πανω-κάτω ένα σημείο αναφοράς...

Ακριβώς επειδή ο καθένας δηλώνει οτι διάολο SAE W θέλει η Red Line (βγάζει λάδια) εκατσε και εφτιαξε αυτόν τον πίνακα για να μπορείς να βρείς κατευθείαν το ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ιξώδους της ιδιας εταιρίας με τα υπόλοιπα που αναφέρονται εκει πέρα μέσα...πολύ ενδαφέρον είναι το γεγονός οτι αναφέρεται και το ιξώδες cSt@100C και οι μάγκες έχουν βάλει και μία στήλη (VΔΤ) με τον λόγο cSt@40C/cSt@100C οπότε μπορείς να καταλάβεις και πόσο το ιξώδες είναι ευμετάβλητο με την αυξηση της θερμοκρασίας (οσο μικρότερος είναι ο λόγος τόσο το καλύτερο)...

Παρόμοια θέματα

1. Z750
    από MARK στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2004, 01:34
  2. den brisko kawasaki z750
    από tzo80 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2004, 17:05
  3. Elliniki Pragmatikotita z750 I Fazer (i mallon Kawasaki i Yamaha)
    από jp79 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2004, 10:09
  4. Kawasaki Z750 Vs Hornet Vs Fazer
    από Dean στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2004, 15:38
  5. Allagi moto(Z750)
    από Dean στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2004, 20:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα