τα γυρίζεις τώρα
πριν λίγο έλεγες πως δεν καταλαβαίνεις το μένος εναντίον των ισραηλινών
τώρα λές πως είναι μεγάλα τομάρια και έτσι με σφαγές δουλεύουν τα πράγματα
χαίρω πολύ, το ξέρω αυτό, και οι πέτρες το ξέρουν
τα γυρίζεις τώρα
πριν λίγο έλεγες πως δεν καταλαβαίνεις το μένος εναντίον των ισραηλινών
τώρα λές πως είναι μεγάλα τομάρια και έτσι με σφαγές δουλεύουν τα πράγματα
χαίρω πολύ, το ξέρω αυτό, και οι πέτρες το ξέρουν
Αυτό που προσπαθεί να σου πει είναι ότι το πρόβλημα εκεί κάτω λύνεται μόνο με ξύλο.Και οι Εβραίοι είναι καλύτεροι στο καράτε...και όσο δεν μπορείς να μπεις σε λεωφορείο στο Τελ-Αβίβ, χωρίς να κινδυνεύεις να σε γνωρίσουν απ' τα σφραγίσματα, οι Εβραίοι θα βαράνε......
άλλους δρόμους, πιο επικοινωνιακούς θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Παλαιστίνιοι... γιατί πως να το κάνουμε.....και συ θα συμφωνήσεις μαζί μου, ότι όσο και να συχαινόμαστε τις εθνοσωτήριες μιλιταριστικές κορώνες...... η αλήθεια είναι ότι προτιμούμε "την μπόμπα" στα χέρια ενός Εβραίου στρατηγού, παρά στα χέρια ενός Ιμάμη-ταλιμπάν στην Βαγδάτη ή στην Κανταχάρ...
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
έχει χυθεί –χύνεται και θα χύνεται πολύ αίμα στην περιοχή , που κάνει σχεδόν αδύνατη την προοπτική να τα βρουν μόνοι τους ….Φαντάσου να είχαμε περάσει εμείς Σαμπρα – Σατιλα – Τζενιν να δεις πόσο επικοινωνιακοί θα ήμασταν…
και έτσι , αφού όλοι βολεύονται από την κατάσταση , παιδία και στις δυο χώρες θα ζουν με το μίσος και τον φόβο…
ααα… προεδρΑ καλύτεροι στο καράτε είναι οι αμερικανοί… (έχουν και τον Τσακ..) και εχούν και φράγκα να βοηθάν τους φιλους...
Όποιος θέλει να διαμορφώσει ιδία άποψη για το θέμα μπορεί να διαβάσει (μεταξύ άλλων) τη θέση του ΟΗΕ στο θέμα, εδώ
http://unispal.un.org/pdfs/DPI2499.pdf
Ελπίζω να μη θεωρεί κανείς τον ΟΗΕ αντι-ισραηλινό οργανισμό...
Την κουβέντα την διάβασα και την παρακολουθώ....
μιας και είμαστε δυτικοευρωπαϊκά μοσχαναθρεμένοι αστοί, έχουμε την τάση να πηγαίνουμε με τον πιο αδύναμο σε μία διένεξη, και να του αναγνωρίζουμε το δίκαιο του ως φέσφατο....
από την άλλη όμως, όσο και αν αναγνωρίζω το δικαίωμα σε αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων, όσο και αν με κολλάνε στον τοίχο φωτογραφίες με διαλυμένα σώματα παιδιών στην ηλικία του ανιψιού μου, δεν μπορεί η λογική μου να συμφωνήσει με λογικές που στέλνουν ορφανά και χήρες να γίνουν μάρτυρες του Αλάχ, ούτε να μην πω "καλά είναι πολύ μαλάκες αυτοί.....χορεύουν και τραγουδούν on camera, επειδή έπεσαν τα αεροπλάνα στους πύργους".....
....έχω την εντύπωση, ότι και ο κόσμος στο Ισραήλ, αντί να πληρώνει για iron dome και F-18 , θα προτιμούσε να πληρώνει για σπουδές και στεγαστικά.....και θα προτιμούσε πιο προοδευτικό κουμανταδόρο απ΄τον Νετανιάχου.....
....70 χρόνια πόλεμος, τους έχει κοστίσει όλους πολύ.....ειδικά τους άραβες....
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
1. εγώ τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει με βάση την ιστορία του ζητήματος και όχι το ποιός είναι ο αδύναμος
2. αν δεις διαμελισμένα παιδάκια θύματα των "στοχευμένων" βομβών του Ισραήλ θα αλλάξεις γνώμη;
Οι Παλαιστίνιοι είναι εξοργισμένοι εδώ και γενεές, πασχίζουν να ασκήσουν πίεση ΟΠΩΣ μπορούν, κι εσύ κι εγώ το ίδιο θα κάναμε στη θέση τους, τι νομίζεις, θα παραιτούμασταν των δικαιωμάτων μας και θα συμβιβαζόμασταν;
Δεν το έχεις καταλάβει πως ο κάθε πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν θα πάρει ποτέ την πρωτοβουλία να συμβιβαστεί αν οι Παλαιστίνιοι δεν ασκήσουν κάποια πίεση; Διαρκώς καταλαμβάνουν νέα εδάφη και χτίζουν χιλιάδες σπίτια στα κατεχόμενα... Και τονίζουν σε κάθε διαφωνούντα πως δεν θα κάνουν ΠΟΤΕ πίσω.
Οι άγγλοι τους "χάρισαν" μια Χ έκταση για να στεγαστεί ο Ψ εβραϊκός πληθυσμός της περιοχής. Στην πορεία αυτά τα εδάφη πολλαπλασιάστηκαν με τους γνωστούς τρόπους και πλέον στεγάζουν πολλαπλάσιους ομόθρησκους μετανάστες. Προφανώς, σε αυτά τα εδάφη κατοικούσαν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν, υποδουλώθηκαν ή σκοτώθηκαν. Μου φαίνονται αρκετά απλά τα γεγονότα...
Υ.Γ. Όποιος βέβαια πιστεύει στο "πάλι με χρόνια με καιρούς...", είναι ελεύθερος να συμπαθεί τις πρακτικές των εβραίων, μια κι αυτοί κάτι ανάλογο κάνουν: επιστρέφουν στη "γη των προγόνων τους"...
Κάνεις δύο μικρά λάθη.
1. Οι Βρετανοί δεν τους έδωσαν έκταση, τους έδωσαν τη διαβόητη Balfour Declaration του 1917, καθώς έφευγαν από την Παλαιστίνη (βασικός λόγος που έφυγαν ήταν η τρομοκρατία των σιωνιστικών συμμοριών εναντίον των βρετανών), που έλεγε "η βρετανική κυβέρνηση βλέπει ευνοϊκά τη δημιουργία εστίας για τους εβραίους στην Παλαιστίνη, χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα του γηγενούς πληθυσμού".
Από το παραπάνω, μάντεψε ποιο χρώμα κράτησαν οι Σιωνιστές και ποιό αγνόησαν.
2. Δεν υπήρξε υποδούλωση, οι Παλαιστίνιοι είτε εκδιώχθηκαν, είτε σφαγιάστηκαν, είτε έμειναν ως πολίτες του Ισραήλ, αλλά φυσικά αντιμετωπίζονται ως πολίτες (εικοστής) δεύτερης κατηγορίας με σαφώς μειωμένα δικαιώματα.
Σίγουρα πάντως το τι έγινε και τελικά το ποιός έχει το δίκιο είναι απλό-απλούστατο.
jorge, τα ίδια πράγματα λέμε, μόνο που εσύ έβαλες και λίγη γαρνιτούρα...
Eίσαι απίθανος... πετάς μια επιστολή, οι περισσότεροι δεν την ξέρουν και νομίζεις ότι έτσι καθάρισες... Δεν έφυγαν το 17 οι Βρετανοί από εκεί.. το 1948 έφυγαν! Οπότε κι επειδή δεν πρόκειται να βγει άκρη (και μας γράφουν στα @@ τους οι Ισραηλινοί κι οι Παλεστίνιοι) ας ηρεμήσουμε.. Ας ασχοληθούμε με τα δικά μας προβλήματα. Ας καταδικάσουμε την εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου απο τη Β. Κορέα.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.