http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/mc/...=593&year=2008
Αυτα δινει το επισημο σαιτ της dunlop για το μηχανακι μας. Οπως βλεπεις το qualifier 2 ειναι ειναι το καλυτερο που προτεινει η ιδια η εταιρεια και ειναι ολοκαινουργιο , το sportsmax δεν το προτεινει καν.....
Ίσως δεν το προτείνει γιατί δεν έχουν ανανεώσει τη συγκεκριμένη σελίδα, ίσως γιατί θέλουν να διώξουν λάστιχα όπως είπε ο παίκτης.
Από τα Dunlop πάντως το roadsmart δείχνει για την πιο λογική επιλογή για το συγκεκριμένο μοτό.
http://www.dunlopmotorcycle.com/tire...ort/qualifier/
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί αναβάτες είναι να νομίζουν πως ένα λάστιχο με πολύ μαλακή γόμα κρατάει ντεφάκτο καλύτερα από ένα πιο σκληρό. Όλοι οι λαστιχάδες καθώς και οι έμπειροι αναβάτες λένε πως η μαλακή γόμα θα δουλέψει καλύτερα μόνο υπό προϋποθέσεις στις οποίες ο μέσος χρήστης τέτοιας μοτό μάλλον δεν θα τις καλύψει ποτέ.
Η μαλακή γόμα δε, θέλει τακτικά καθάρισμα γιατί κρατάει σκόνη και ρύπους. Καθάρισμα με στριφτερή βόλτα, όχι τάιντ...
Επίσης δεν λαμβάνουν υπ όψιν πως για τη χρήση που συνήθως γίνεται σε τέτοια μοτά τα πιο μαλακά λάστιχα πιθανόν να χαλάσουν την ισορροπία της μοτό (για την χρήση που απευθύνεται πάντα) λόγω γρήγορης κορόνας. Αυτή η κορόνα είναι άτιμο πράγμα και μπορεί να χαλάσει ή να φέρει ένα μηχανάκι στα γούστα του αναβάτη.
Προσωπικά σε μπάντιτ θα διάλεγα λάστιχο με ομαλότερη κορόνα και μέτρια σκληρότητα όπως το ρόντσμαρτ
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Θα συμφωνησω με τον endo...
Πόσα χιλιομετρα κανεις τον χρονο;
Εγω που κανω περιπου 20.000 δεν με συμφερει να βαλω μαλακα, γιατι θελουν αλλαγη νωριτερα...
Υπολογισε για μαλακο λαστιχο, αναλογα και με την οδηγηση, να αλλαζεις ανα 15.000km, ενω τουριστικο λαστιχο καθε 20.000km
Το roadsmart II που εχω βγαζει χωρις υπερβολη ανετα 20.000 και δεν γλυστραει......
Βεβαια σε δρομο ''σαπουνι'' θελει προσοχη, αλλά σε καμια περιπτωση δεν συγκρινονται με τα bt21 που ειχα βαλει παλιοτερα...
Πιστευω οτι και αν ακομα ''το κυνηγας'' το μηχανακι, θα σε αφησουν πολυ ευχαριστημενο
Τελευταία τροποποίηση από pektis; 08/04/2015 στις 12:58.
προσέχουμε για να έχουμε!...
Εγω κανω μονο 6000 χλμ τον χρονο οποτε δεν με νοιαζει ποσο θα αντεξουν γιατι πολυ απλα θα εχουν ξεραθει πρωτα.... Με νοιαζει κυριως η ασφαλεια και το κρατημα γιατι ακομα και σε μια χαλαρη βολτα δεν ξερεις τι παγιδες μπορει να κρυβει ο δρομος... Τα michelen pr3 που εχω τωρα δεν μου εμπνεουν αισθηση ασφαλειας και το σημαντικοτερο επειδη ειναι τουρινγκ εχουν φαρδια κορονα με αποτελεσμα το μηχανακι να εχει γινει πολυ δυσκινητο (ειδικα τωρτα που εχουν τετραγωνησει )....
απο πιεσεις ειμαι 36 - 41 οπως λεει ο κατασκευαστης , το μηχανακι μας ειναι sport touring και οχι σκετο touring οπως πχ το tdm για το οποιο δεν βγαινουν καν ss ελλαστικα (λογο 18αρας μπροστα ) . Τρανο παραδειγμα το naked bandit που του φοραει ss ελλαστικα απο το εργοστασιο (αθλια βεβαιως.. ) και ειναι ακριβως το ιδιο μηχανακι χωρις φερινγκ... Σε μια κουβεντα που ειχα με τον Θαναση τον Χουντρα στο rd μου ειπε οτι σε καθε μηχανακι μπορεις να βαλεις οτι θες αρκει να μην ξεφυγεις απο τις διαστασεις του κατασκευαστη (120/70/17 w - 160/16/17 w ) , εχει να κανει καθαρα με την χρηση... κανεις πολλα χλμ ετησιως και σε βροχη ? πας σε τουρινγκ , κανεις λιγα και δεν σε ενδιαφερει η αντοχη στον χρονο παρα μονο το κρατημα ? πας σε ss.
Επειδη στη συγκεκριμενη μηχανη και στο 1250, εχω βαλει απο απλα τουρισταδικα μεχρι γομες dunlop gpracer και τωρα εχω s20. Μπορω να πω με σιγουρια τη καλυτερη συμπεριφορα ειχε το "ακαταλληλο" λαστιχο, το gpracer. Απο θεμα προσφυσης παροτι δεν καταφερα να το φερω στα ορια, σαφεστατα καλυτερο απο τα τουρινκ. Το s20 ειναι κατωτερο σε συμπεριφορα αλλα ισαξιο μεσα στην ΑΘηνα σαν προσφυση, και φυσικα πολυ ανωτερο απο τα τουρινκ. Αφου δεν κανει χλμ για μενα με κλειστα ματια για σπορ λαστιχο
Επειδη στη συγκεκριμενη μηχανη και στο 1250, εχω βαλει απο απλα τουρισταδικα μεχρι γομες dunlop gpracer και τωρα εχω s20. Μπορω να πω με σιγουρια τη καλυτερη συμπεριφορα ειχε το "ακαταλληλο" λαστιχο, το gpracer. Απο θεμα προσφυσης παροτι δεν καταφερα να το φερω στα ορια, σαφεστατα καλυτερο απο τα τουρινκ. Το s20 ειναι κατωτερο σε συμπεριφορα αλλα ισαξιο μεσα στην ΑΘηνα σαν προσφυση, και φυσικα πολυ ανωτερο απο τα τουρινκ. Αφου δεν κανει χλμ για μενα με κλειστα ματια για σπορ λαστιχο