H μονη αναγκαιοτητα οταν σεταρεις ενα μηχανακι ειναι να το σεταρεις σε σταθερες συνθηκες. Μην ξεκινησεις δηλαδη απο 0 και φτασεις στα 2000μ οταν φτιαχνεις τον χαρτη. Βοηθιεται το ιντερπολεησον ενα πραμα βρε παιδι μου. Τα υπολοιπα σιαχνονται μονα τους με αρκετα καλη προσεγγιση, αφου γινει αυτο σωστα.
Τωρα στο αν χρειαζεται η οχι επαναπρογραμματισμος με αλλαγη τελικου, μιας και δεν ειμαστε σε θεση να ορισουμε το 'χρειαζεται' ας συζητησουμε για το αν καταλαβαινουμε αν υπαρχουν 'τρυπες'. Οι τρυπες λοιπον φαινονται (μεταξυ αλλων φανταζομαι) στα σχετικα μεγαλα χουφτωματα απο χαμηλες στροφες και στα γρηγορα ανοιγοκλεισιματα της γκαζιερας. Αν δεν ενοχλειται καποιος απο αυτα πασο. Αν καποιος εχει οδηγησει ψεκαστο που δεν τα κανει κατοπιν αλλαγης τελικου, παλι πασο αλλα να μας πει ποιο ειναι αυτο το μηχανακι που δεν τα κανει να το χουμε υποψιν μας.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Υπάρχουν μέχρι και καρμπυρατεράτα μηχανάκια που όταν άλλαξαν μόνο τελικό δούλευαν το ίδιο στρωτά.
Ψεκαστό παράδειγμα τo αγωνιστικό GSXR600 K7 που ανέφερα παραπάνω.
Πριν γίνει αποκλειστικά για πίστα και φορέσει ολόκληρη ακράπα,είχε ένα τελικό Yoshimura USA,ανοξείδωτο.
Το'χα οδηγήσει και δούλευε στρωτά χωρίς τρύπες και δισταγμούς πουθενά.
Φίλος μου έχει GSXR600 K6(ίδιο με το K7) εντελώς μαμά.Δουλεύει όπως δούλευε το άλλο όταν είχε το τελικό YoshiUSA,μόνο ο ήχος αλλάζει.
Να την πώ και εγώ την μαλ@κία μου (Ζήλεψα!!). Σε Cbf 600S '10, άλλαξα τα πρώτα Χριστούγεννα που το αγόρασα εξάτμιση κ έβαλα μία Ακραp (η μόνη που έβγαζε ακριβώς για το μηχανάκι μου εξάτμιση), όλα καλά το stand επανέρχονταν στην ειδική θέση με stop στο λαιμό της εξάτμισης, ο θόρυβος άνευ τάπας τουλάχιστον ηδονικός... έλα μου όμως που δεν είχε καταλύτη η εξάτμιση κ αραιά κ πού μερικά σκασίματα σε μερικά άτακτα κλεισίματα του γκαζιού εμφανίζονταν.. Με τα επόμενα λεφτά μας βάλαμε και φίλτρο (K&N) ναί λεφτά υπήρχαν, εκεί το πράγμα χάλασε ακόμα περισσότερο Βούρ για Commander επομένως!!! Το βάλαμε κ αυτό αλλά guess what!! Commander akrapovich και Κ&Ν που να βρείς χάρτη? Ναι πάμε και για χαρτογράφηση!!! Δώσαμε κ εκεί μερικά ευρώπουλα για να λειτουργεί "σωστά" το μηχανάκι και καταφέραμε να κάνουμε το Cbf 600 να καίει ένα τσακ παρακάτω από το 1000 (ειδικά όταν έχει λεφτά για βενζίνα η τσέπη) και πλέον λόγω κρίσης να το κουνάμε Σ/Κ για καφέ (εδώ παραδίπλα) για να δείχνουμε ότι έχουμε και τέτοιο.. Ένα τελικό άλλαξα και εγώ αλλά αν "έχεις" πρέπει να τα δώσεις.. αν πάλι δεν έχεις τπτ δεν είναι αναγκαίο.
Φίλε εσύ δεν άλλαξες μόνο τελικό,αλλά και φίλτρο.Είσαι εντελώς άλλη περίπτωση απ' αυτή του παιδιού που ξεκίνησε το θρεντ.
Επίσης για τα σκασίματα :ποιός λέει ότι η μαμά εξάτμιση δεν κάνει σκασίματα;
Κάνει,απλά δε τ'ακούμε επειδή η μαμά έχει πολύ καλύτερη ηχομόνωση!
Είχες και την ακράπα ξετάπωτη,καταλαβαίνω τί γινότανε...
Πόσο σου κόστισε Commander+χαρτογράφηση;
Όλο το μαλλάκι Κώστα μου πήγε 1200€ με εξατμίσεις κ τα μπιχλιμπίδια, νομίζω χαρτογράφηση κ Commander βγήκαν κανένα 500ρι... Εννοείται ότι επειδή τότε έβγαινε μόνο το απλό PC IV και όχι το plus ο αισθητήρας λ πήγε περίπατο.