Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 81 από 81

Θέμα: Η εξάτμιση, ανεβάζει την κατανάλωση ;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν για να μην τρελαίνεστε,δείτε τα παρακάτω:

α)bolt on(αλλαγή τελικού).Προσφέρουν εμφάνιση και θόρυβο,δεν είναι αναγκαία η επαναχαρτογράφηση
    β)slip on(τελικό και μικρό κομμάτι σωλήνα που δεν αφαιρεί τον καταλύτη).Εμφάνιση,θόρυβος και ελάχιστο κέρδος σε απόδοση,δεν είναι αναγκαία η επαναχαρτογράφηση
    γ)εξάτμιση 3/4(σπάνιες περιπτώσεις,όπου κρατά μικρό μέρος των μαμά σωληνώσεων απ΄την έξοδο της κεφαλής μέχρι ένα σημείο).Πιθανό να χρειαστεί επαναχαρτογράφηση.
    δ)Ολόσωμη εξάτμιση.
    Χρειάζεται νέος χάρτης για να δουλέψει σωστά το μηχανάκι.Υπάρχουν όμως και ολόσωμες(κυρίως Ακράπες)όπου και χωρίς νέο χάρτη δουλεύουν χωρίς να δημιουργούν ζημιά.
    Ξέρω προσωπικά GSXR600 K7 αγωνιστικό που δουλεύει με φούλ Ακράπα εδώ και 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Εννοείται ότι θα δουλέψει ακόμα πιο σωστά με νέο χάρτη,απλά το παιδί δεν έχει λεφτά για Bazzaz +εργατικά για νέο χάρτη.

Μην είστε απόλυτοι,ούτε να θεωρείτε ότι πρέπει όλοι να 'ναι τελειομανείς και να κάνουν κάθε μέρα νέο χάρτη.

Άμα έχει καύλες κανείς, φτιάχνει νέο χάρτη ακόμα και σε εντελώς μαμά μηχανάκι.Καλύτερα θα δουλεύει αλλά δεν αξίζει τον κόπο.

Το παιδί με το cbr που άνοιξε το παρόν θρεντ είναι στην κατηγορία β.Oύτε καταλύτης καταργείται στην περίπτωσή του,ούτε τίποτα,οπότε ας φάει τα χρήματά του σε βόλτες,παγωτά,γυναίκες και να γράψει το ριμάπινγκ στα τέτοια του.
    Εδώ είναι το νόημα.
    Εφόσον βάζει τελικό χωρίς καργήτη καταλύτη,δεν χρειάζεται τίποτα απολύτως.
    Τελεία.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    ο λ δεν μπορει να διορθωσει την καυση αν το μιγμα εχει σεταριστει με 10ο C και εχει εξω 35ο C υπο σκια...
    καποια δεδομενα (οχι συμπαντικα αλλα σημαντικα) δεν μπορουν να διαχειριστουν απο τον λ...θελει remapping το "πραγμα"...

και φυσικα ειναι αστειο να μιλαμε για τετοια πραγματα σε μηχανακι με αλλαγμενο μονο τελικο...
    αυτα γινονται σε μηχανακια που εχουν ολοσωμη εξατμιση και δη σοβαρη ολοσωμη εξατμιση (ανω των 2χιλ ευρω δλδ) και θελουν να δουλευουν σωστα...τα περισσοτερα εννοειται δεν εχουν μονο την εξατμιση αλλα και πολλα αλλα ομορφα καλουδια στα σωθικα τους...

εν ολιγοις συμφωνω με τον kostaspetrou...
    H μονη αναγκαιοτητα οταν σεταρεις ενα μηχανακι ειναι να το σεταρεις σε σταθερες συνθηκες. Μην ξεκινησεις δηλαδη απο 0 και φτασεις στα 2000μ οταν φτιαχνεις τον χαρτη. Βοηθιεται το ιντερπολεησον ενα πραμα βρε παιδι μου. Τα υπολοιπα σιαχνονται μονα τους με αρκετα καλη προσεγγιση, αφου γινει αυτο σωστα.

Τωρα στο αν χρειαζεται η οχι επαναπρογραμματισμος με αλλαγη τελικου, μιας και δεν ειμαστε σε θεση να ορισουμε το 'χρειαζεται' ας συζητησουμε για το αν καταλαβαινουμε αν υπαρχουν 'τρυπες'. Οι τρυπες λοιπον φαινονται (μεταξυ αλλων φανταζομαι) στα σχετικα μεγαλα χουφτωματα απο χαμηλες στροφες και στα γρηγορα ανοιγοκλεισιματα της γκαζιερας. Αν δεν ενοχλειται καποιος απο αυτα πασο. Αν καποιος εχει οδηγησει ψεκαστο που δεν τα κανει κατοπιν αλλαγης τελικου, παλι πασο αλλα να μας πει ποιο ειναι αυτο το μηχανακι που δεν τα κανει να το χουμε υποψιν μας.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Υπάρχουν μέχρι και καρμπυρατεράτα μηχανάκια που όταν άλλαξαν μόνο τελικό δούλευαν το ίδιο στρωτά.

Ψεκαστό παράδειγμα τo αγωνιστικό GSXR600 K7 που ανέφερα παραπάνω.
    Πριν γίνει αποκλειστικά για πίστα και φορέσει ολόκληρη ακράπα,είχε ένα τελικό Yoshimura USA,ανοξείδωτο.

Το'χα οδηγήσει και δούλευε στρωτά χωρίς τρύπες και δισταγμούς πουθενά.
    Φίλος μου έχει GSXR600 K6(ίδιο με το K7) εντελώς μαμά.Δουλεύει όπως δούλευε το άλλο όταν είχε το τελικό YoshiUSA,μόνο ο ήχος αλλάζει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Οι τρυπες λοιπον φαινονται (μεταξυ αλλων φανταζομαι) στα σχετικα μεγαλα χουφτωματα απο χαμηλες στροφες και στα γρηγορα ανοιγοκλεισιματα της γκαζιερας. Αν δεν ενοχλειται καποιος απο αυτα πασο. Αν καποιος εχει οδηγησει ψεκαστο που δεν τα κανει κατοπιν αλλαγης τελικου, παλι πασο αλλα να μας πει ποιο ειναι αυτο το μηχανακι που δεν τα κανει να το χουμε υποψιν μας.
    Να την πώ και εγώ την μαλ@κία μου (Ζήλεψα!!). Σε Cbf 600S '10, άλλαξα τα πρώτα Χριστούγεννα που το αγόρασα εξάτμιση κ έβαλα μία Ακραp (η μόνη που έβγαζε ακριβώς για το μηχανάκι μου εξάτμιση), όλα καλά το stand επανέρχονταν στην ειδική θέση με stop στο λαιμό της εξάτμισης, ο θόρυβος άνευ τάπας τουλάχιστον ηδονικός... έλα μου όμως που δεν είχε καταλύτη η εξάτμιση κ αραιά κ πού μερικά σκασίματα σε μερικά άτακτα κλεισίματα του γκαζιού εμφανίζονταν.. Με τα επόμενα λεφτά μας βάλαμε και φίλτρο (K&N) ναί λεφτά υπήρχαν, εκεί το πράγμα χάλασε ακόμα περισσότερο Βούρ για Commander επομένως!!! Το βάλαμε κ αυτό αλλά guess what!! Commander akrapovich και Κ&Ν που να βρείς χάρτη? Ναι πάμε και για χαρτογράφηση!!! Δώσαμε κ εκεί μερικά ευρώπουλα για να λειτουργεί "σωστά" το μηχανάκι και καταφέραμε να κάνουμε το Cbf 600 να καίει ένα τσακ παρακάτω από το 1000 (ειδικά όταν έχει λεφτά για βενζίνα η τσέπη) και πλέον λόγω κρίσης να το κουνάμε Σ/Κ για καφέ (εδώ παραδίπλα) για να δείχνουμε ότι έχουμε και τέτοιο.. Ένα τελικό άλλαξα και εγώ αλλά αν "έχεις" πρέπει να τα δώσεις.. αν πάλι δεν έχεις τπτ δεν είναι αναγκαίο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p_sapelas Προβολή μηνύματος
    Να την πώ και εγώ την μαλ@κία μου (Ζήλεψα!!). Σε Cbf 600S '10, άλλαξα τα πρώτα Χριστούγεννα που το αγόρασα εξάτμιση κ έβαλα μία Ακραp (η μόνη που έβγαζε ακριβώς για το μηχανάκι μου εξάτμιση), όλα καλά το stand επανέρχονταν στην ειδική θέση με stop στο λαιμό της εξάτμισης, ο θόρυβος άνευ τάπας τουλάχιστον ηδονικός... έλα μου όμως που δεν είχε καταλύτη η εξάτμιση κ αραιά κ πού μερικά σκασίματα σε μερικά άτακτα κλεισίματα του γκαζιού εμφανίζονταν.. Με τα επόμενα λεφτά μας βάλαμε και φίλτρο (K&N) ναί λεφτά υπήρχαν, εκεί το πράγμα χάλασε ακόμα περισσότερο Βούρ για Commander επομένως!!! Το βάλαμε κ αυτό αλλά guess what!! Commander akrapovich και Κ&Ν που να βρείς χάρτη? Ναι πάμε και για χαρτογράφηση!!! Δώσαμε κ εκεί μερικά ευρώπουλα για να λειτουργεί "σωστά" το μηχανάκι και καταφέραμε να κάνουμε το Cbf 600 να καίει ένα τσακ παρακάτω από το 1000 (ειδικά όταν έχει λεφτά για βενζίνα η τσέπη) και πλέον λόγω κρίσης να το κουνάμε Σ/Κ για καφέ (εδώ παραδίπλα) για να δείχνουμε ότι έχουμε και τέτοιο.. Ένα τελικό άλλαξα και εγώ αλλά αν "έχεις" πρέπει να τα δώσεις.. αν πάλι δεν έχεις τπτ δεν είναι αναγκαίο.
    Φίλε εσύ δεν άλλαξες μόνο τελικό,αλλά και φίλτρο.Είσαι εντελώς άλλη περίπτωση απ' αυτή του παιδιού που ξεκίνησε το θρεντ.

Επίσης για τα σκασίματα :ποιός λέει ότι η μαμά εξάτμιση δεν κάνει σκασίματα;

Κάνει,απλά δε τ'ακούμε επειδή η μαμά έχει πολύ καλύτερη ηχομόνωση!

Είχες και την ακράπα ξετάπωτη,καταλαβαίνω τί γινότανε...

Πόσο σου κόστισε Commander+χαρτογράφηση;

Όλο το μαλλάκι Κώστα μου πήγε 1200€ με εξατμίσεις κ τα μπιχλιμπίδια, νομίζω χαρτογράφηση κ Commander βγήκαν κανένα 500ρι... Εννοείται ότι επειδή τότε έβγαινε μόνο το απλό PC IV και όχι το plus ο αισθητήρας λ πήγε περίπατο.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Εξατμιση κατω απο την ουρα......
    από stratosZX10 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2008, 21:45
  2. Θέρμο-ασπίδα Μπαταρίας από την εξάτμιση !!
    από kiriakost στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2007, 19:39
  3. Η αλλαγή εξάτμισης επιβαρύνει την κατανάλωση;;;;
    από efialtis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2006, 08:45
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2005, 00:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε