any body see Ritchi? ah?
any body see Ritchi? ah?
ακριβώς
και αν όπως λέγεται φταίει η κοινωνία για το ότι πήρε όπλο δεν φταίει η κοινωνία για το ότι κάποιοι (οι περισσότεροι) δεν πήραν όπλο;
το ότι δείχνουμε περισσότερη "αγάπη" στον εγκληματία από τον φυσιολογικό δεν είναι παραλογισμός της κοινωνίας;
αν ο κλέφτης σκότωνε τον αστυνομικό θα λέγαμε πάλι για την κοινωνία και πάλι για να δικαιολογήσουμε τον κλέφτη;
η υποκρισία της "κοινωνίας" πια έχει ξεπεράσει κάθε όριο
υ.γ. φαινεται και σε χαμηλή ανάλυση
![]()
επίσης η δική μου προσέγγιση και υποθέτω των περισσότερων που απάντησαν θετικά για τη στάση του αστυνομικού δεν είναι χαρά που σκοτώθηκε κάποιος είναι υποστήριξη στην θετική αντίδραση του αστυνομικού, είδε ένα αδίκημα σε εξέλιξη και παρεναίβει να το εμποδίσει, αυτή είναι κι η δουλειά του, δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κανείς σε αυτό; Το ότι τελικά ο δράστης πέθανε δεν αλλάζει το γεγονός ως προς το πως έγινε. Αλλά είναι άλλο να λες πέθανε ένας άνθρωπος άδικα (να χτυπούσε πχ μια σφαίρα κάποιον περαστικό) κι άλλο να λες πέθανε ένας άνθρωπος πάνω σε μια συμπλοκή την οποία προκάλεσε ο ίδιος.
Δικαστές Ντρέντ θέλετε νομίζω. Θυμάμαι πολλά @@ιδια που δε σταμάτησαν σε μπλόκα της αστυνομίας και οι καλοί αστυνομικοί τους καταδίωξαν και σε μερικές περιπτώσεις τους σκότωσαν, με τη λογική της επιστημονικής φαντασίας που βλέπω ότι διέπει πολλούς, ΚΑΛΑ έκαναν γιατί αυτός που δε σταματάει σε ένα μπλόκο, κουβαλάει πρέζα, ή είναι παιδεραστής, ή έχει σκοτώσει την πιο καλή γιαγιάκα της γειτονιάς του(Το καλοί κακοί αστυνομικοί είναι σχετικό). Εγώ είδα έναν πιτσιρίκο, να βγάζει στα μούτρα ένα όπλο σε έναν άνθρωπο που καλός έπραξε και άφησε τη μηχανή του. Από εκεί και πέρα όσο σκληρό και αν ήταν αυτό που έκανε δε ξέρω κατα πόσο ήταν η μόνη εναλλακτική αυτό που έγινε. Στην τελική ας έφευγε και αν δεν είναι μπουρδέλο ένα κράτος θα τον έβρισκε μέσα σε μια μέρα. Για να σκοτώσεις πρέπει άμεσα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου ή η ζωή κάποιου άλλου. Αν έβαλε το ίδιο το θύμα τότε ίσως να μπορούσα να δώσω μια λογική εξήγηση γιατί μόλις η ζωή του είχε τεθεί σε κίνδυνο.
ενοπλη ληστεια σε εξελιξη τον πιστολιασαν τελος
και αν γρατζουνιστηκε το χορνετ και η ψυχολογια καποιων περαστικα τους
σε ενα μπλοκο σε εναν ελεγχο μπορει να πετυχεις τον πιτσιρικα χωρις διπλωμα μεχρι τον χειροτερο κακοποιο
Καλα του εκανε. Απορω που το συζητατε κιολας.
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Άσε, από τότε που με διώξαν από το μοναστήρι επειδή τους πήγα Barilla έχω πάρει την κάτω βόλτα.
Δεν ξέρω τι έκανε ο κυβερνήτης του Κολοράντο (που είναι και δημοκρατικός οπότε δεν παίζει να στέλνει δεκαεξάχρονα στην καρέκλα επειδή κλέψαν καραμέλες) αλλά με πειράζει να ακούω συνέχεια για την άδικη την κΕνωνία που έκανε το παλικάρι κλέφτη. Δε λέω ότι δεν ισχύει, ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες και ακόμα περισσότερο σε αυτές με χαώδεις διαφορές μεταξύ των πλουσίων λίγων και των εξαθλιωμένων μαζών (φαβέλες καλή ώρα, προσεχώς ίσως και στην Έβγα της γειτονιάς σας). Ακόμα κι έτσι όμως, υπεύθυνος για τις πράξεις σου είσαι τελικά εσύ ο ίδιος.
Καταλαβαίνω ότι κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια και δε μπορώ να φανταστώ σε τι συνθήκες μεγάλωσε ο κλέφτης αλλά σίγουρα ξέρει ότι αυτό που πάει να κάνει α)είναι παράνομο β και βασικότερο)βλάπτει κάποιον. Ίσως είναι επειδή μπορώ να με φανταστώ στη θέση του θύματος και όχι του θύτη, αλλά όταν μιλάμε για έγκλημα υπό την απειλή θανάσιμης βίας, μου είναι κομμάτι δύσκολο να σε συμπονέσω. Θα τον προτιμούσα συλληφθέντα από πυροβολημένο, αλλά αυτό είναι αυτονόητο.
Επέτρεψε την οπλοφορία στα πανεπιστήμια με την λογική ότι, αφού καθε τόσο κάποιος σαλταρισμένος ανοίγει πυρ εναντίον της μαθητριώσης νεολαίας, τουλάχιστον να μπορεί να αμυνθεί η σπουδαστριώσα τοιούτη...
Θέλω να πω ότι τέτοιου τύπου λογικές είναι μοιραίο και αναπόφευκτο να μας οδηγούν σε άλλες καταστάσεις και δεν ξέρω πολλούς που στο σπίτι τους έχουν αλλού το όπλο και αλλού τις σφαίρες, όπως δεν ξέρω και κανέναν που να το κουβαλάει μαζί του χωρίς να έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει...
(μην το κάνουμε σαν φίλο που όταν βρήκε η γυναίκα του καπότες στην επαγγελματική τσάντα του, αυτός απάντησε ότι τις έχει "για ώρα ανάγκης" ..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Στην Αμερική σκύλαρε τα πράματα είναι ξεκάθαρα...
ΑΜΑ βγάλεις κουμπούρι και ληστέψεις τη μπουτσισες...
Άμα σκοτώσεις τη μπεθερά σου κάποιος θα σε ακούσει. Στη ληστία δεν έχει κουβέντες.-
Τ άλλα είναι κουραφέξαλα με το μπαρδόν και ιστορίες που λέμε στην Ελλάδα λόγω χούντας.
(για μένα ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ)
ανανήψαντας
Παίδες από πάνω ο κλεφτάκος ήταν δεξιόχειρας. Εάν σήκωσε το αριστερό (που το σήκωσε) ήταν για να παραδοθεί ή να παρακαλέσει τον άλλο να μην πυροβολήσει...