Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 94

Θέμα: Εσεις τι θα κανατε? Γονεις και μη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Δεν δινω καμια υπερφυσικη διασταση στην τυχη, ισα που νομιζω οτι δεν υπαρχει, αλλα χρειαζεται αλλο επιπεδο συνειδητοτητας απο το καθημερινο για να μπορουμε να το δουμε.

Οι προσωπικες επιλογες τι θεμα ειναι ομως? Ο γονος ελβετκης οικογενειας εχει την ιδια δυνατοτητα με τον γονο untouchables της Ινδιας? Δεν ειναι θεμα τυχης που θα γεννηθεις, σε τι περιβαλον θα μεγαλωσεις, τι χημεια θα τρεχει στο dna σου και ως εκ τουτου τι επιλογες εισαι σε θεση να εχεις?
    Σαφως αλλα και οι δυο που ανεφερες εχουν ενα κοινο, το οτι μπορει να πιστευουν σε εκ διαμετρου αντιθετες μεν, φαντασιωσεις δε, για το ποιοι ειναι. (φαντασιωσεις που δεν συμβαδιζουν απαραιτητα με το περιβαλλον τους οπως το περιεγραψες)
    Δεν κανουν επιλογες στην καθημερινοτητα τους με βαση το τι πιστευουν/γνωριζουν;
    Εχει σημασια στην τελικη το περιβαλλον στο θεμα της επιλογης;Μονο στο αποτελεσμα αυτης ( χωρις να ειμαι και σιγουρος τι ακριβως σημαινει αυτο αλλα το εγραψα -αμα ειναι να γελοιοποιεισαι καντο καλα τουλαχιστον - ) .
    Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 25/11/2013 στις 19:11.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Σαφως αλλα και οι δυο που ανεφερες εχουν ενα κοινο, το οτι μπορει να πιστευουν σε εκ διαμετρου αντιθετες μεν, φαντασιωσεις δε, για το ποιοι ειναι. (φαντασιωσεις που δεν συμβαδιζουν απαραιτητα με το περιβαλλον τους οπως το περιεγραψες)
    Δεν κανουν επιλογες στην καθημερινοτητα τους με βαση το τι πιστευουν/γνωριζουν;
    Εχει σημασια στην τελικη το περιβαλλον στο θεμα της επιλογης;Μονο στο αποτελεσμα αυτης.
    Επλογες ολοι κανουν, αλλο λεω, οτι ειναι θεμα τυχης το ποιες επιλογες θα κανεις, γιατι ειναι θεμα τυχης σε ποιο περιβαλλον θα βρεθεις και ειναι θεμα τυχης το ποια θα ειναι η γλωσσα που μιλας (μεσω της οποιας αντιλαμβανεσαι τον κοσμο) και ειναι θεμα τυχης το τι θα βρεθει στο δρομο σου για να σου αλλαξει τις αποψεις. Επισης ειναι θεμα τυχης τι γεννετικη προδιαθεση εχεις, η οποια δημιουργει διαφορετικα συναισθηματα στα ερεθισματα τοσο απο το περιβαλλον οσο και απο τον εαυτο σου και τελικα ειναι θεμα τυχης το τι ανθρωπος θα καταληξεις να εισαι.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αν υπαρχει ως ενα βαθμο, τοτε:
    Τι σημαινει 'ελευθερη'?
    Αρχίσαμεεε

Αν εννοείς ότι για να πράξω κάτι όλες μου οι διαθέσιμες επιλογές είναι προκαθορισμένες και οποιοδήποτε κριτήριο χρησιμοποιήσω για να επιλέξω είναι επίσης ήδη καθορισμένο τότε δεν υπάρχει. Αν όμως ανάμεσα σε δυο πράγματα απλά μπορώ να επιλέξω είτε το ένα είτε το άλλο με τις ίδιες επιπτώσεις τότε ότι και να επιλέξω θα ήταν ελεύθερο, ασχέτως αν η ελευθερία μου περιορίζεται ανάμεσα σε δυο μόνο επιλογές.

Σοβαρά τώρα, δεν μπορώ φυσικά να δώσω λύση σε αιώνια ερωτήματα με δυο γραμμές.

Εσύ τι εννοείς ελεύθερη;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Αρχίσαμεεε

Αν εννοείς ότι για να πράξω κάτι όλες μου οι διαθέσιμες επιλογές είναι προκαθορισμένες και οποιοδήποτε κριτήριο χρησιμοποιήσω για να επιλέξω είναι επίσης ήδη καθορισμένο τότε δεν υπάρχει. Αν όμως ανάμεσα σε δυο πράγματα απλά μπορώ να επιλέξω είτε το ένα είτε το άλλο με τις ίδιες επιπτώσεις τότε ότι και να επιλέξω θα ήταν ελεύθερο, ασχέτως αν η ελευθερία μου περιορίζεται ανάμεσα σε δυο μόνο επιλογές.

Σοβαρά τώρα, δεν μπορώ φυσικά να δώσω λύση σε αιώνια ερωτήματα με δυο γραμμές.

Εσύ τι εννοείς ελεύθερη;
    Εγω θεωρω οτι 'ελευθερη' πριν την βουληση δεν υφισταται διοτι υποννοει καμια επιρροη καποιου απο κατι, την στιγμη που δεν εχει νοημα ο διαχωρισμος ανθρωπου απο περιβαλλον, σκεψης απο νευρωνες κοκ, δηλαδη ο διαχωρισμος του 'καποιου' απο το 'κατι'

Συνεπως, για μενα, ολοι οι ανθρωποι κανουν εξ'ορισμου το καλλιτερο που θα μπορουσαν να κανουν ανα πασα στιγμη, με αλλα λογια ειμαστε ηθοποιοι οχι σκηνοθετες, οποτε δεν εχει και νοημα η αντιπαθεια και η κακη κριση για καποιον που κανει κατι που δεν μας αρεσει. Δηλαδη εχει, εφου το κανουμε αλλα τελος παντων....!

Επλογες ολοι κανουν, αλλο λεω, οτι ειναι θεμα τυχης το ποιες επιλογες θα κανεις, γιατι ειναι θεμα τυχης σε ποιο περιβαλλον θα βρεθεις και ειναι θεμα τυχης το ποια θα ειναι η γλωσσα που μιλας (μεσω της οποιας αντιλαμβανεσαι τον κοσμο) και ειναι θεμα τυχης το τι θα βρεθει στο δρομο σου για να σου αλλαξει τις αποψεις. Επισης ειναι θεμα τυχης τι γεννετικη προδιαθεση εχεις, η οποια δημιουργει διαφορετικα συναισθηματα στα ερεθισματα τοσο απο το περιβαλλον οσο και απο τον εαυτο σου και τελικα ειναι θεμα τυχης το τι ανθρωπος θα καταληξεις να εισαι.
    Συμφωνοι.Αρα εσυ τα πιστευεις αυτα επειδη γεννηθηκες σε ενα περιβαλλον που ειχε ως αποτελεσμα να σε διαμορφωσει κατ'αυτον τον τροπο;
    Επειδη ετυχε η επειδη σε βολευουν;

Και εγω τα δεχομουν καποια στιγμη αυτα μεχρι που οι εμπειριες μου και οι φαντασιωσεις μου αλλαξαν.Και δεν ηταν θεμα τυχης.Ισα ισα ολα μου εδειχναν οτι ξεφευγω απο τις παλιες καλες γνωριμες φαντασιωσεις μου (γιατι τις ιδιες ειχα πανω-κατω) βολικες και μη.
    Ηταν θεμα επιλογων μου σε μεγαλο βαθμο ακριβως επειδη αυτα που πιστευω ειναι στην πλειοψηφια τους πρακτικα εντελως ασυμβατα και μη βολικα με το περιβαλλον που ζω.
    (Το πραγμα γινεται μελο εδω περα και μου ερχεται να κανω εμετο ουρανιο τοξο.)
    -..Not Yet!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    τα παιδιά είναι οι καλυτεροι δασκαλοι των γονιών τους... γιατί για μένα δεν γεννιεσαι γονιος, γινεσαι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Συμφωνοι.Αρα εσυ τα πιστευεις αυτα επειδη γεννηθηκες σε ενα περιβαλλον που ειχε ως αποτελεσμα να σε διαμορφωσει κατ'αυτον τον τροπο;
    Επειδη ετυχε η επειδη σε βολευουν;

Και εγω τα δεχομουν καποια στιγμη αυτα μεχρι που οι εμπειριες μου και οι φαντασιωσεις μου αλλαξαν.Και δεν ηταν θεμα τυχης.Ισα ισα ολα μου εδειχναν οτι ξεφευγω απο τις παλιες καλες γνωριμες φαντασιωσεις μου (γιατι τις ιδιες ειχα πανω-κατω) βολικες και μη.
    Ηταν θεμα επιλογων μου σε μεγαλο βαθμο ακριβως επειδη αυτα που πιστευω ειναι στην πλειοψηφια τους πρακτικα εντελως ασυμβατα και μη βολικα με το περιβαλλον που ζω.
    (Το πραγμα γινεται μελο εδω περα και μου ερχεται να κανω εμετο ουρανιο τοξο.)
    Ρε συ, οι επιλογες σου δεν ειναι αποτελεσμα του τροπου που σκεφτεσαι? Ο τροπος που σκεφτεσαι δεν ειναι αποτελεσμα του ποιος εισαι? Το ποιος εισαι δεν ειναι αποτελεσμα του τι σου εχει κατσει σε αυτη τη ζωη? Δεν αμφισβητω το οτι σου καθονται και πραγματα που ελκεις να σου κατσουν, πχ θες να μαθεις μουσικη γιατι γουσταρεις και μαθαινεις, αλλα ποτε δεν μπορεις να ξερεις το γιατι σου αρεσει η μουσικη τοσο που θες να πας να μαθεις. Εχεις καθε δικαιωμα να πιστευεις οτι θες, συμπεριλαμβανομενου του οτι η σκεψη σου ειναι αντληση απο κατι υπερφυσικο εξω απο σενα, αλλα αυτο ειναι αυθαιρετο, θεμα πιστης και δεν εχεις καμια αποδειξη για την ορθοτητα του. Πανω απ'ολα δεν εχει καποια λογικη συνεχεια για να μπορουμε να το κουβεντιασουμε,(πραγμα που δεν ειναι κακο,αλλα ειναι θρησκευτικο, πιστη δηλαδη).

Εγω θεωρω οτι 'ελευθερη' πριν την βουληση δεν υφισταται διοτι υποννοει καμια επιρροη καποιου απο κατι, την στιγμη που δεν εχει νοημα ο διαχωρισμος ανθρωπου απο περιβαλλον, σκεψης απο νευρωνες κοκ, δηλαδη ο διαχωρισμος του 'καποιου' απο το 'κατι'

Συνεπως, για μενα, ολοι οι ανθρωποι κανουν εξ'ορισμου το καλλιτερο που θα μπορουσαν να κανουν ανα πασα στιγμη, με αλλα λογια ειμαστε ηθοποιοι οχι σκηνοθετες, οποτε δεν εχει και νοημα η αντιπαθεια και η κακη κριση για καποιον που κανει κατι που δεν μας αρεσει. Δηλαδη εχει, εφου το κανουμε αλλα τελος παντων....!
    Και πως εξηγείς τις περιπτώσεις που μπορείς αλλά δεν θέλεις; Ή όταν η επιλογή μεταξύ α και β δεν έχει καλύτερο.

Αφού το ελεύθερη προυποθέτει μη επιρροή και αυτή δεν υπάρχει, τότε και το μη ελεύθερη δεν υπάρχει αφού τίποτα δεν την επηρρεάζει. Άρα μένει μόνο το βούληση;

Τελικά καλά μου έλεγε η μάνα μου όταν γκρίνιαζα "δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω".

Παλαιό μέλος
    Φίλε που ανέρτησες το θέμα, όπως άνοιξες το pc και ρώτησες τη γνώμη μας, σήκωσε και το τηλέφωνό σου και κάλεσε τους ειδικούς ρωτώντας αν έκανες καλά ή τι θα πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Και πως εξηγείς τις περιπτώσεις που μπορείς αλλά δεν θέλεις;
    Ειναι γλωσσολογικο. Το 'μπορω' ειναι πιστη, το 'μπορεσα' ειναι η μονη αποδειξη οτι αν ελεγα πριν 'μπορω' η πιστη μου ηταν σωστη. Αρα το μπορω δεν ειναι λογικη θεση. Μονο το 'μπορεσα' ειναι.

Banned
    http://youtu.be/i6BqX9C-h7I
    δεν ειμαστε κριτες ουτε δικαστες ουτε ψυχολογοι
    το αν γινεται τι γινεται πως και γιατι το εξεταζουν αλλοι
    σιγουρα ολοι πρεπει να επεμβαινουμε σε παρομοια περιστατικα
    απο εκει και μετα το αν συνετιζεται η οχι θα το δουν αλλοι
    προσωπικα εχω παει σε περιστατικα ξυλοδαρμου,παιδιων,γυναικων κλπ
    σε ενα παιδι ομως αν γινει κατι τετοιο περα οτι στιγματιζεται η ψυχη του,και γονιος ειναι υπολογος
    δεν παιρνουν ενα παιδι τοσο ευκολα
    προειδοποιουν και συμβουλευουν
    αν υποτροπιασει το παιρνουν σε ιδρυμα για καποιο διαστημα
    και αν συνεχισει γεια σας
    υπαρχουν περιπτωσεις γονιων νοητικα καθυστερημενων που εκαναν παιδια και τους τα πηραν

Ρε συ, οι επιλογες σου δεν ειναι αποτελεσμα του τροπου που σκεφτεσαι? Ο τροπος που σκεφτεσαι δεν ειναι αποτελεσμα του ποιος εισαι? Το ποιος εισαι δεν ειναι αποτελεσμα του τι σου εχει κατσει σε αυτη τη ζωη? Δεν αμφισβητω το οτι σου καθονται και πραγματα που ελκεις να σου κατσουν, πχ θες να μαθεις μουσικη γιατι γουσταρεις και μαθαινεις, αλλα ποτε δεν μπορεις να ξερεις το γιατι σου αρεσει η μουσικη τοσο που θες να πας να μαθεις. Εχεις καθε δικαιωμα να πιστευεις οτι θες, συμπεριλαμβανομενου του οτι η σκεψη σου ειναι αντληση απο κατι υπερφυσικο εξω απο σενα, αλλα αυτο ειναι αυθαιρετο, θεμα πιστης και δεν εχεις καμια αποδειξη για την ορθοτητα του. Πανω απ'ολα δεν εχει καποια λογικη συνεχεια για να μπορουμε να το κουβεντιασουμε,(πραγμα που δεν ειναι κακο,αλλα ειναι θρησκευτικο, πιστη δηλαδη).
    (Οκ σε περιπτωση που εφυγα σε μεταφυσικα μονοπατια καλα να παθω αν και δεν ειμαι σιγουρος αν οντως το εκανα.Θα το κοιταξω αυτο.)

Κοιτα, να το θεσω ως εξης.Οι επιλογες μου σαφως και απορρεουν απο τον τροπο που σκεφτομαι,απλα δεν δεχομαι οτι την σκεψη μου την διαμορφωνουν
    οι ιδιοι παραγοντες και με την ιδια επιμελεια που θεωρεις εσυ οτι διαμορφωνουν την δικη σου.Στην τελικη αρκει στο να συμφωνησουμε οτι εχω και γω τις δικες μου φαντασιωσεις για το ποιος ειμαι
    οπως και συ εχεις σιγουρα τις δικες σου.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και κακο που και που να τις βγαζουμε σε κοινη θεα.
    -..Not Yet!

ωραία κουβέντα

Ειναι γλωσσολογικο. Το 'μπορω' ειναι πιστη, το 'μπορεσα' ειναι η μονη αποδειξη οτι αν ελεγα πριν 'μπορω' η πιστη μου ηταν σωστη. Αρα το μπορω δεν ειναι λογικη θεση. Μονο το 'μπορεσα' ειναι.
    Δηλαδή το ότι δεν δέρνω το παιδί μου είναι αδυναμία να εκτελέσω την πράξη; Όχι επιλογή;

Δρ. μπιγκ
    αυτα που λές ή κάνεις και επομένως τα πιστεύεις-ενστερνίζεσαι,είναι θέμα της τυχαίας διαμορφωμένης σκέψης-υποσυνεύδήτου σου ή τα πιστεύεις οπότε και εύχεσαι να είναι σωστά?

γενικότερα,θέλω να σε ρωτήσω αν η πίστη(ανεξάρτητα για το που κινείτε) είναι και αυτή τυχαία για το αν την έχεις ή όχι.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?
    από giannhse στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 319
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2012, 07:30
  2. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?
    από giannhse στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 14:11
  3. αν τις τρωγατε, τι θα κανατε? εγω τις εφαγα παντως
    από konnos01 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:24
  4. Εσεις τι θα παραγγειλετε;;;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2005, 09:05
  5. Τι θα κάνατε;
    από frikis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks